Dersin Zorunlu Olmasına Boşa Sevinmeyin

Kodla Büyü

beyas25

Site Gezgini
Arkadaşlar Bilişim Teknolojileri Dersinin 5. ve 6. Sınıflarda zorunlu olması ilk başta sevindirici ancak ilerisi için pek umut vermiyor. Bu ders çizelgeleri yaklaşık 2 yılda bir değişir. Ancak bu sefer sanki bizim için yapılmış bir çizelgeye benziyor. Eminim ki seneye tekrar değişecek ve bu ders zorunlu dersler arasında çıkarılacak.
Talim ve Tebiye Kurulu bu dersi zorunlu dersler arasına koyarken oluşacak sıkıntıları düşünmemiş.
Eğer bir ortaokulda BT Sınıfı yoksa bu dersi nasıl işlemeyi düşünüyorsunuz?
Şu anda ortaokullarda BT sınıfı ya hiç yok yada çok eski.
Sizler BT Sınıfı olmadan dersi nasıl işleyeceksiniz? Çok merak ediyorum.....

beyas25' Alıntı:
Arkadaşlar Bilişim Teknolojileri Dersinin 5. ve 6. Sınıflarda zorunlu olması ilk başta sevindirici ancak ilerisi için pek umut vermiyor. Bu ders çizelgeleri yaklaşık 2 yılda bir değişir. Ancak bu sefer sanki bizim için yapılmış bir çizelgeye benziyor. Eminim ki seneye tekrar değişecek ve bu ders zorunlu dersler arasında çıkarılacak.
Talim ve Tebiye Kurulu bu dersi zorunlu dersler arasına koyarken oluşacak sıkıntıları düşünmemiş.
:+1:

arkadaşlar ne yapalım bizde elde ne varsa öyle işleriz. Sizler niye bu kadar karamsar ve huzursuzsunuz onu anlamıyorum. Rahat olun biraz

şartlar uymazsa dersmi kaldırılır hocam. sen hiç fen laboratuarı yok diye fen dersi kaldırılan okul gördün mü :o rahat olalım bence sorun yok en az 5-6 yıl böyle gideriz gerisi bizim örgütlenmemize kalmış

bt sınıfı yok ya da cok eskı ıse sen okulunda ne yapıyorsun? formatörüm desen, bt yokmus en fazla 3 bılgısayar ile ders işliyorsundur. btryım desen yıne aynı. full derse gırıyorum desen alışkın olman gerekir, şikayet etmezsin. o zaman birleşip isyan etmeden bt sınıfı ve bilgisayar isteyeceğiz. Müdür ve yardımcısının ağız kokusunu çekmekten iyidir.

beyas25' Alıntı:

hocam sınıf yoksa oraya giden bilişim öğretmeni müdürün başının etini yiye yiye sınıf kurduracak ve bu aşamada kendine düşeni yapacak...
Sınıf eskiyse yine müdürün başının etini yiyeyecek ve sınıfı el birliğiyle yeniletecekler esnaflardan okul aile birliğinden yardım istenecek
Sınıf kurulana kadar dersi kitap ve defter ile işlemeye çalışılacak...

Kısacası hocam ders zorunluysa gerisi gelecek inşallah...

TTK seneye bu dersi tekrar kaldırmaya kalkmasın diye dersin zorunlu oluşunu abartıyor ve çok seviniyor havaları estiriyoruz...

Hatta bu yüzden 28 Mayısı Bilişim Teknolojilerinin Fethi olarak kutlayalım diyoruz kimse dersimizi dokunmaya kalkmasın diye :++:

Bence labı olmayanlar için algoritmaya giriş gibi üniteler koysalar bari basit düzeyde sınıf ortamında anlatırdık :)

Hocam şimdi sevinelim, 6-7 yıldır zaten dipteyiz. Bundan daha dip işten atılmamız olur. Bundan daha kötü olmayız merak etmeyin siz.

ders var kadro var tayin isteyebiliyorum. notum ve yazılım var. artık karnede dersimin adı var diğer dediklerini seneye düşünürüm. bırakta seneye kadar bunun keyfini sürelim bu zamana kadar sıkıntısını çektik

bilisim5587' Alıntı:
bt sınıfı yok ya da cok eskı ıse sen okulunda ne yapıyorsun? formatörüm desen, bt yokmus en fazla 3 bılgısayar ile ders işliyorsundur. btryım desen yıne aynı. full derse gırıyorum desen alışkın olman gerekir, şikayet etmezsin. o zaman birleşip isyan etmeden bt sınıfı ve bilgisayar isteyeceğiz. Müdür ve yardımcısının ağız kokusunu çekmekten iyidir.

Okullar Tuvalete koyacak sabun parası bulanmazken sen esnafa BT Sınıfı kurdurmaktan bahsediyorsun.
Aç Tavuk Kendini Darı ambarında zannedermiş.....
:P :P :P :P

BT Sınıflarının durumu düşündürücü olsa da bu haber ne olursa olsun güzel bir adım oldu bence. Okulların dönüştürülmesi ile BT Sınıfı olmayan orta okullar oldu. Kapatılanlar oldu. Ama ilk adım atılmadan yürümeye başlanmaz. Bu bizim için ilk adım olsun. Gerisi gelir inşallah. Bütün olumsuzluklar dersin seçmeliye geçmesiyle başlamadı mı?

beyas25' Alıntı:
Okullar Tuvalete koyacak sabun parası bulanmazken sen esnafa BT Sınıfı kurdurmaktan bahsediyorsun.
:P :P :P

Sen de haklısın ama ağlamayana meme yok.Ağlamasaydık ders zorunlu olmayacaktı bunu unutma hocam :+1:

evrim0626' Alıntı:
ders var kadro var tayin isteyebiliyorum. notum ve yazılım var. artık karnede dersimin adı var diğer dediklerini seneye düşünürüm. bırakta seneye kadar bunun keyfini sürelim bu zamana kadar sıkıntısını çektik

Zaten her sınıfa akıllı tahta her öğrenciye tablet dağıtılmıyormu? Laba gerek olurmu bu sisreme tamamen geçilince...

Projeksiyonla, olmadı kara tahta ile, olmadı papirüslerle, olmadı taş tabletlerle...
Bu ders işlenir. Zor olacak ama olacak.
Bu dersi okutmaya-öğretmeye ne kadar istekli olduğumuzu göstermemiz lazım.
Dostlar alışveriş te görsün hesabı da değil. Biz bilişimin gerekliliğine inanıyoruz.
Bir şeye kendin inanmazsan, kimseyi inandıramazsın.

hocam ders zorunlu olduysa boşuna olmadı gereği yapılır elbet, ya bt lablar yenilenir yada tablet yerine leptop vb şeyler dağıtılır akıllı tahtalarda ders işlenir.
Merak etme kimse körü körüne dersi zorunlu yapmaz arkas9ından yapılması gerekenleri hesaba koymuşlardır, yoksa zaten çocuklar bilgisayarı biliyor cümlesini millete sindirtmişlerdi.

Hocam niye sevinmeyelim ki ?

Haklısınız, birçok okulda B.T. sınıfları yetersiz, bir kısmı da 4+4+4 'e kurban gitti. Ama hocam hiçbir koşul şu durumumuzdan daha kötü olamaz ya. Ders yok, sıfatın yok, değerin yok. ( Müdür ve öğretmenler için değerli olabiliriz ama öğrenci için yokuz.) Okulumuz ilkokul oldu, kademeli geçiş yaptığımız için bu yıl kaldık. Gideceğim okul neresi olursa olsun, en kötü ihtimalle sınıfta projeksiyonla anlatırım dersi. Ama bu durumumdan çok daha iyi bir psikoloji de olurum inanın. Pozitif düşünelim artık bence, yeterince yıprandık.

Zaten her sınıfa akıllı tahta her öğrenciye tablet dağıtılmıyormu? Laba gerek olurmu bu sisteme tamamen geçilince...

Size ve sizin gibi umutsuz ümitsiz kardeşlere tek cevabım var .
Angara'nın bağlarıda büklüm büklüm yollarııı....Hobaa

ağlayalım mı peki. dersim zorunlu oldu diye üzülen tek zümre bizizdir eminim. sebep ne peki.

birileri (forumda sayısı 100-200 civarı) 3-5 sene çalışıp ya da ilk atamayla memleketine gelmiş, okul idaresiylede arası iyi, dersi yok, sıkıştıran yok, tayin derdi yok, iş yok, ama full ekders var. o yüzden ders zorunlu olunca zorlarına gidiyor.

gecelim bunları arkadaş ders zorunlu olması demek norm demek, zaten önümüzde fatih projesi var bize ihtiyaç var. 15 saat derse girmezsinde 20-25 saat derse girer yine btr olabilirsin. ek ders istiyorsan. ancak btr mecburiyetin olmaz. keyfe keder olursun.

bilisim5587' Alıntı:

biz seviniyoruz siz sevinmeyim. Geçen sene İstanbulda 21 okul açıldı il dışı yer değiştirmede ama bu sene daha fazla açılacak.Artık seneye not verebilecem öğrenci notu yok dersin diyemeyecek.Her ortaokulda neredeyse en az bir bt öğretmeni normu olacak.Niye sevinmeyelim ki.Labaratuvar yok diye üzülelim mi hiçbirşey dört dörtlük olamaz.

beyas25' Alıntı:
Sizin derdiniz ne sadist misiniz, mazoşist mi? Ben lisede olmama, benimle ilgili direkt bir düzenleme olmamasına rağmen arkadaşlarım açısından çok sevindim. Çünkü normlardan dolayı %70 i sıkıntılıydı. Şimdilik çözüldü hamdolsun..

beyas25' Alıntı:

gün gelecek öleceğiz,bunu biliyoruz ama herkes dört elle hayata sarılmış sanki ölüm yok gibi...Anladın mı ne demek istediğimi...Olumsuz ihtimaller olumlu mevcutlara gölge düşürürse hayatı yaşama sansı kalmaz....

beyas25' Alıntı:

hocam ilkokul ve ortaokul ayrılıyor mesela bizim ilçede 3 okul bir okula toplanıyor dolayısıyla 3 bt sınıfı lazımken ihtiyac tek bt sınıfına düşüyor

beyas25' Alıntı:

Merak ettim senin branşın ne?
Karamsarlığın da ötesinde art niyet var sanki sende..

BTE derneği yazısı:
Şimdi artık verdiğimiz teminatları yerine getirme, derslerin ve bt eğitimcilerinin önemini öğrenci, veli herkese ispat etme, alanımızı ve kendimizi geliştirme adına çalışmalar ortaya koyma, iletişim ve işbirliği açısından tüm zümrelere örnek olma, karşılaşacağımız diğer sıkıntılara bir bir çözüm üretme, birbirimize destek olma zamanımız gelmiştir. Ülkemizde ilk kez olması gerektiği gibi bir BT Dersi verilecek olmasının heyecanını, bt takımları, sınıfların bölünmesi, bt araçlarının temini gibi konuların da zamanla çözüme ulaşabileceği inancını paylaşıyoruz.

Büyük küçük tüm çabaların sahiplerine, MEB yetkililerinden ve akademisyenlerimizden arka plandaki alanın gerçek destekçileri olan herkese teşekkür ediyoruz.

ASIL ŞİMDİ BAŞLIYORUZ!

Geri