Dersin Zorunlu Olmasına Boşa Sevinmeyin

Kodla Büyü
Oynayacağım ama yerim dar moduna girmeye gerek yok. Gerekirse kara tahtada bile anlatırım dersi. Ki yapmışlığım var ama tahta yeşildi.

Olumsuz düşünmeye hiç gerek yok bence, bt sınıfı oluşturulması çok zor bir işlem değil, ilgili okul idaresi malzemeyi ister bakanlık gönderir her duruma olumsuz bakmak zorunda mısınız. 50 kişilik sınıflarda bilgisayar dersini sınıfta işleyen arkadaşlarımız yok mu şu an sanki. Yeni bir durum ortaya çıkacakmış gibi konuşuyorsunuz.

Olumsuz düşünmeye hiç gerek yok bence, bt sınıfı oluşturulması çok zor bir işlem değil, ilgili okul idaresi malzemeyi ister bakanlık gönderir her duruma olumsuz bakmak zorunda mısınız. 50 kişilik sınıflarda bilgisayar dersini sınıfta işleyen arkadaşlarımız yok mu şu an sanki. Yeni bir durum ortaya çıkacakmış gibi konuşuyorsunuz.

Ben şimdiden sağdan soldan bilgisayar toplamaya başladım hatta öğretmenler odasındakine bile göz koydum "ne de olsa dersimiz zorunlu oldu artık işlemek zorundayız e bilgisayarsız da olmaz" diyorum. İtiraz etmiyorlar.

ismailt' Alıntı:
beyas25' Alıntı:
Arkadaşlar Bilişim Teknolojileri Dersinin 5. ve 6. Sınıflarda zorunlu olması ilk başta sevindirici ancak ilerisi için pek umut vermiyor. Bu ders çizelgeleri yaklaşık 2 yılda bir değişir. Ancak bu sefer sanki bizim için yapılmış bir çizelgeye benziyor. Eminim ki seneye tekrar değişecek ve bu ders zorunlu dersler arasında çıkarılacak.
Talim ve Tebiye Kurulu bu dersi zorunlu dersler arasına koyarken oluşacak sıkıntıları düşünmemiş.
Eğer bir ortaokulda BT Sınıfı yoksa bu dersi nasıl işlemeyi düşünüyorsunuz?
Şu anda ortaokullarda BT sınıfı ya hiç yok yada çok eski.
Sizler BT Sınıfı olmadan dersi nasıl işleyeceksiniz? Çok merak ediyorum.....

hocam sınıf yoksa oraya giden bilişim öğretmeni müdürün başının etini yiye yiye sınıf kurduracak ve bu aşamada kendine düşeni yapacak...
Sınıf eskiyse yine müdürün başının etini yiyeyecek ve sınıfı el birliğiyle yeniletecekler esnaflardan okul aile birliğinden yardım istenecek
Sınıf kurulana kadar dersi kitap ve defter ile işlemeye çalışılacak...

Kısacası hocam ders zorunluysa gerisi gelecek inşallah...

TTK seneye bu dersi tekrar kaldırmaya kalkmasın diye dersin zorunlu oluşunu abartıyor ve çok seviniyor havaları estiriyoruz...

Hatta bu yüzden 28 Mayısı Bilişim Teknolojilerinin Fethi olarak kutlayalım diyoruz kimse dersimizi dokunmaya kalkmasın diye :++:

ismailt hocama aynen katılıyorum.. bahane değil her şartta en iyi bt eğitimini verecek şartları oluşturmalıyız.. Memnuniyetsizlik bu saatten sonra sadece baş ağrıtır..

Bu ders zorunlu devam ettikçe bu sıkıntılar zamanla giderilebilir.Ama seçmelide hiçbir kimse önemsemiyor.Sorun olsa da nasıl olsa seçmeli deyip işin içinden çıkılıyor. Olumlu bakalım.

her olumsuz başlığı okuduğumda yüreğim hop hp ediyor artık olumsuz haber başlığı yapmayın arkadaşlar var olanlşardan devam edilsin.. :cry:

yahu kara tahtada senelerce bende bilgisayar dersi anlattım ama resmen beynim duruyordu herhafta bu hafta ne işlesem diye.Tahtaya excel tablosu çizip hücreyi falan anlattığımı bile bilirim ama sınıfta bt dersi bir yerden öteye gitmiyor? ki yazılım dersi sınıfta nasıl işlenecek?

tamam ilk haftalar biraz temel kavramlar falan idare edersin sınıfta sonra ne olacak? birçok sene sınıfta bt dersi işlemiş birisi olarak nasıl bir eziyettir anlatamam.ha birde çocukların "iyide bilgisayar dersi sınıfta işlenmezki!" laflarına sürekli bir cevap bulmaya çalışmak ayrı işkence.

haaa şuna katılırım,norm fazlası olmaktan kurtulmak ve il dışı tayinler için güzel bir haber ancak işin bu tarafını labı olan arkadaşlar düşünmüyor bence.Çünkü onlar labda ders işlicekler.Hemde kime labı tekrar kurduracaksın? tekrar kuracak olan adam zaten kapatmaz labı.

zaten neyi konuşuyoruzki bizim branş her zaman kötünün iyisine şükretmek zorunda.Bu haber benim içinde kötünün iyisi bir haber.

BU başlığı açan kişi forumda sadece seminer paraları konusunda mesajlar yazmış. Muhtemelen başka branştan ve okulunda Bt öğretmeni yok bt öğretmeni gelirse Bt rehberliğinin elinden alınacağından korkuyor. Bu başlık silinsin

"dersin zorunlu olmasına boşa sevinmeyin" diyen ve bu söze sahip çıkan herkese...

ne yapacak millet sevinmeyecek mi??
oturup ağlayacak mı??
yas mı tutacak??karalar mı bağlayacak??

lab yokmuşta..pc ler eskiymişte..yok talim terbiye diğer sene seçmeliye alacakmışta...saçmalıklar zinciri..

bilgisayar öğretmenleri ahalisi ne sıkıntılar çekti bu dersin seçmeli olmasından dolayı..

3 kuruşluk,ciğeri 5 para etmez..kendini bir halt sanan idarecilerden..piyon gibi gören..köle gibi gören tüüüümm müsvedde idarecilere diyorum ki..

"ARTIK SİZ DÜŞÜNSÜN"....bizimle adam gibi geçinmeyi öğrenecekler..tıpııışşş tıpııışşş..

hocalarım bu durumun keyfini sonuna kadar çıkarın..ve ileriye dair bu kadar karamsar olmayın..

ve kendinizi asla ezdirmeyin..herkes haddini bilecek ve saygı duyacak..

hepimize hayırlı uğurlu olsun..

kusra bakmayında bu zihniyetle bi yere varamayız yıllardır uğraştığımız olay gerçekleşmiş güzelce geleceğe bakacağımıza konuştuğumuz konuya fatih projesi muhabbetine sınıflara akıllı tahta öğrencilerede tablet vermiyolarmı bilgisayar sınıfın yoksa sınıfta akıllı tahta ve tabletlerle ders işlersin, dersn olsun normun olsunda ne olursa olsun daha bugün normları güncelledik okulda 15 saat ders varken seneye yarıya inecekken bi anda norm 3e çıktı ders sayısı 75e çıktı ülke genelinde böyle yıllardır ildışı ve ilk atama bekleyen kardeşlerimiz için çok güzel bi umut kaynağı oldu ama biz hala karamsar davranmaya felaket tellallığı yapmaya devam ediyoruz aferim bize bu düşünceyle devam edelim yakında verdikleri derside geri alırlar, okullarda müzik sınıfı fen laboratuvarı teknoloji tasarım sınıfları varmı olmayanlar bizim gibi felaket tellallığı yapıp ders daha yeni konmuşken kalkacak diyomu demiyo bizim zümrede bi gariplik var

siz saece olmayanları göz önünde bulunduruyorsunuz ki ben şartlar bakımından en kötü ilçelerden biirndeyim..Ona rağmen her okulda bilişim sınıfı var ama bilişim öğretmenleri yok..Bu okulların çoğuda benim görev yaptıgım okuldan büyükler.ve bu okullardan en azından 2-3 tanesi bilişim öğretmeni isteyecek.Bizler atanmış öğretmenler olarak sadece kendimizi düşünüyoruz.Fakat bildiğiniz gibi arkada atanamamış bir sürü bilişim öğretmeni var.Bu en çok onları ilgilendiriyor.Norm durumu falanda filan daha bir çok artısı var.Ama gözlemlediğim kadarıyla çoğu zürmredaşım btr'nin sadece bir görevelendirme olduğunu anlamıyor.Yada üzerine düşecek olan ekstra görevleri yapmak biraz zor geliyor.Sunu unutmayın arkadaşlar hepimiz eğitim fakültesi mezunuyuz arkadaşlar ve unutmayın ki tamirci yada boş ders öğretmeni değiliz.

ekstradan ihtiyaç sayısı bundna önce 900 iken şuan 4 -5 binlere dayandı bu her atamada biraz daha kolaylaşma demekkkkk

"dersin zorunlu olmasına boşa sevinmeyin" diyen ve bu söze sahip çıkan herkese...

oturup ağlayacak mı??

lab yokmuşta..pc ler eskiymişte..yok talim terbiye diğer sene seçmeliye alacakmışta...saçmalıklar zinciri..

bilgisayar öğretmenleri ahalisi ne sıkıntılar çekti bu dersin seçmeli olmasından dolayı..

3 kuruşluk,ciğeri 5 para etmez..kendini bir halt sanan idarecilerden..piyon gibi gören..köle gibi gören tüüüümm müsvedde idarecilere diyorum ki..

"ARTIK SİZ DÜŞÜNSÜN"....bizimle adam gibi geçinmeyi öğrenecekler..tıpııışşş tıpııışşş..

hocalarım bu durumun keyfini sonuna kadar çıkarın..ve ileriye dair bu kadar karamsar olmayın..

dersimizin siyasete bağlı olduğu aşikar ancak dersin içeriği değişirse yani tamamıyla uygulamaya bağlı değil de güncel ve teorik olan yapıda olursa 2 saatlik ders kimseye yük değil ayrıca idealistlikten vazgeçin artık önce kendinizi düşünün çok önemsenen bir ders olsaydı zaten yıllardır bu sıkıntılarla mücadele etmezdik...

serdeniz' Alıntı:

oturup ağlayacak mı??

helal olsun hocam bu iletinin altına imzamı atarım

ders gelmiş hala huysuzluk, derslerin zorunlu olması bizim için çok önemli. BTR ye umut bağlamak mesleğimize ihanettir, önce 5-6 sonra 7-8 gelecektir. ama biz arkasında dik durursak...
ben şu an lisede çalışıyorum dersler benim için hala sıkıntılı ve norm fazlasıyım 9. sınıflarda da zorunlu olmalı üst sınıflar için bilgisayarla ilgili seçmeli dersler zenginleştirilmeli ,tabi derneğin çalışmaları ile bunun da gerçekleşeceğine inanmak istiyorum
bu arada ilköğretimde bt sınıfı olmadan 35-40 kişilik sınıflara bir dizüstü ve projeksiyon ile ders anlatmıştım , öğrencilerimin hepsi yıl sonunda sunu hazırlayabilir ,word de belge düzenleyebilir hale gelmişti zor olmuştu ama olmuştu ,bir yandan da müdürün başının etini yemiştim bir sonraki yıl bt açılmıştı ,ama ben başka okula geçmiştim :(

beyas25' Alıntı:
Arkadaşlar Bilişim Teknolojileri Dersinin 5. ve 6. Sınıflarda zorunlu olması ilk başta sevindirici ancak ilerisi için pek umut vermiyor. Bu ders çizelgeleri yaklaşık 2 yılda bir değişir. Ancak bu sefer sanki bizim için yapılmış bir çizelgeye benziyor. Eminim ki seneye tekrar değişecek ve bu ders zorunlu dersler arasında çıkarılacak.
Talim ve Tebiye Kurulu bu dersi zorunlu dersler arasına koyarken oluşacak sıkıntıları düşünmemiş.
Eğer bir ortaokulda BT Sınıfı yoksa bu dersi nasıl işlemeyi düşünüyorsunuz?
Şu anda ortaokullarda BT sınıfı ya hiç yok yada çok eski.
Sizler BT Sınıfı olmadan dersi nasıl işleyeceksiniz? Çok merak ediyorum.....

Tamamen kıskançlıkla yazılmış bir yorumdur. Herşey bir şekilde halledilir. Bizim müdür de "sizi öğretmen yapmışlar." demişti kıskançlığından tabi ellerinde alınıyor artık hegomonyaları allahım sen büyüksün bu insanlara fırsat verme bir daha.

ckayatr' Alıntı:
şartlar uymazsa dersmi kaldırılır hocam. sen hiç fen laboratuarı yok diye fen dersi kaldırılan okul gördün mü :o rahat olalım bence sorun yok en az 5-6 yıl böyle gideriz gerisi bizim örgütlenmemize kalmış

Saçma bir kıyaslama olmuş

beyas25' Alıntı:
Okullar Tuvalete koyacak sabun parası bulanmazken sen esnafa BT Sınıfı kurdurmaktan bahsediyorsun.
Aç Tavuk Kendini Darı ambarında zannedermiş.....
:P :P :P :P
beyas25 aç tavuk sensin demeyeceğim . hayatım senın gibi negatif enerji yayan isyankar insanlardan uzak durmaya çalışmakla geçti. Ben esnaftan mı bulalım dedim , seviyesizsin. seviyene inmeyeceğim. sen kendi dünyanda yaşa, bt labım yok , ben ders işlemem de, çocuklara şarkı söylet, geç, bir nesili de sen çürüt. haram lokma ye. iyi günler

evrim0626' Alıntı:
ders var kadro var tayin isteyebiliyorum. notum ve yazılım var. artık karnede dersimin adı var diğer dediklerini seneye düşünürüm. bırakta seneye kadar bunun keyfini sürelim bu zamana kadar sıkıntısını çektik
:alkis: :++:

Dersin zorunlu olduğuna üzülenlerlerle ilgili bir senaryom var :) :

Bence bunlar branş dışı BTR ler...
Önce bu BTR sertifikası alırız yatarız ek ders alırız dediler,
Sonra bu salak bilişimciler uğraşır çalışır gider BTR kadrosu alır,
Bu kadar kadroyu Bilişimcilerle dolduramazlar, sertifikalıları da BTR ci yaparlar,
Bu bilişimciler sayesinde havadan rehberlikçi olurum ohhhh mis gibi ömür boyu yatarım dediler...

AAAAAaaaaa baktılar ki ders gelmiş, derse Bilişim Öğretmenleri girecek, ders sayesinde atama olacak okullarda Bilişim Öğretmenleri artacak bize değil kadro BTR görevlendirmesi bile düşmeyecek YEDİK NANEYİ die kudurdular.... :P

endorfinnn' Alıntı:
Projeksiyonla, olmadı kara tahta ile, olmadı papirüslerle, olmadı taş tabletlerle...
Bu ders işlenir. Zor olacak ama olacak.
Bu dersi okutmaya-öğretmeye ne kadar istekli olduğumuzu göstermemiz lazım.
Dostlar alışveriş te görsün hesabı da değil. Biz bilişimin gerekliliğine inanıyoruz.
Bir şeye kendin inanmazsan, kimseyi inandıramazsın.
Hocam bazı arkadaşlar baştan yan çizmek istiyorlar. Artık ders işlemenin önü yokuş, sudan bahaneler üretmeye çalışıyorlar. Hocalarım en kötü ihtimalle 2 sene içinde tüm okullarda akıllı tahtalar olacak dersimizi buradan da işleyebiliriz, çocukların buradan örnek uygulamalar yapmalarını sağlayabiliriz. Olay bazı arkadaşlarımızın abarttığı kadar içler acısı değil. Daha dün bizler ders seçilmediği için BT'ler atıl duruyor diye dert yanmıyor muyduk, işte artık ders zorunlu BT'ler dağıtılmış da olsa bir yolunu bulup bu dersi işleyeceğiz. Gerekirse kendi laptopumu getirir yine de işlerim bu dersi, yeter ki öğrencilere ve velilere ve de bazı çıkarcı öğretmen arkadaşlara bu dersini günümüz koşullarındaki önemini, bu dersin ve bu dersin öğretmenleri olarak bizlerin gerekliliğini ve önemini anlatabilelim.

hep çıkıyor böyleleri işte, derse girmekten aciz yatarak para almaya alışmış insanlara zor gelir tabi şimdi derse girmek. kaç yıldır sınıfta işliyorum zaten dersi bu saatten sonra kimse keyfimi bozamazzzzzzzzzzzzzz.....

hakaten bu aralar keyfini çıkaralım ders zorunlu olduğu içn illaki değişiklikler yapılacaktır.Sınıflarda işlenmez bu ders labların hali de ortada bi çözüm yolu bulunacaktır elbet

Ya BT öğretmenin BT öğretmenine yaptığını düşman yapmaz. "Boşuna sevinmeyin " nasıl bir başlık adı. Ana dersler dışındaki branşlardan bu 6. Maddeden bi bizim haberimiz var herhalde

Geri