Derslerin 5 dakika kısalması için düğmeye basıldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, liselerde ders süresinin 45 dakikadan 40 dakikaya indirilmesini istedi. Talim ve Terbiye Kurulu, programların aksayacağını öne sürüp öneriye karşı çıktı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise aralarında 5 dakika sorunu da olmak üzere okul türlerine göre haftalık ders dağıtımlarının, seçmeli ve zorunlu derslerin yeniden belirlenmesi için 4-6 Mart’ta çalıştay toplamaya karar verdi.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün liselerde ders süresinin 45 dakikadan 40 dakikaya indirilmesi önerisine Talim ve Terbiye Kurulu “programlar aksar” gerekçesiyle karşı çıkması üzerine, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, haftalık ders dağıtım çizelgesinin, hangi dersin ne kadar süre okutulması konularını da içeren kapsamlı bir çalışma yaptırdı ve bunların 4-6 Mart’ta gerçekleştirilecek çalıştayda ele alınmasını istedi.

Eğitim-öğretim dairelerinin 5 dakika konusunda birlik sağlayamaması, genel liselerde 30 saat olan haftalık ders sayısının meslek liselerinde 43 saate çıkması ve bu konudaki şikayetlerin artması üzerine Bakan Çubukçu, Avrupa Birliği ülkelerindeki uygulamaların da esas alınmasını ve buna göre hazırlık yapımlmasını kararlaştırdı.
http://www.memurlar.net/haber/161241/

meb-projeleri-uygulamalari-seminerler-haberler-f85/oogm-ders-saatlerinin-45-dakikadan-40-dakikaya-indirilmesini-t39713.html

valla çok programlı lisede çalışmıştım, 3 sene önce içinde düz lise ve ticaret meslek vardı sadece dersler 40 dakikaydı yoksa ben mi öyle zannediyordum? :?

Arkadaşlar ikili eğitim yapan liselerde evet ders süresi 40 dk fakat normal eğitim yapan liselerde ders süresi 45 dk'dır. Resmiyette liselerin ikili eğitim yapması yasaktır ama mecburiyetler yüzünden ikili eğitim yapılıyor.

dersler 40 dakikaya düşerse haftalık ders saati artar gibi geliyor. Böylece talim terbiyenin itiraz gerekçesi de ortadan kalkar.
Yalnız bu haberin esas önemli tarafı "hangi dersin kaç saat okutulacağı" ile ilgili bölümüdür.Derslerin ağırlık düzeylerinde değişiklikler olabilir mi diye de düşünüyorum.
(Arkadaşlar tekli eğitim yapan genel liselerde ders saati 45 dakikadır.ÇPL'lerde durum nedir bilmiyorum.)

BBNET
Geri