Dersten kalan zaman da oyun oynatıyormusunuz?

Kodla Büyü
Uygulamaların sonunda uygulamayı bitirenlere serbest bırakıyorum.
Neticede sonuna kadar ders işlemek de çocukları soğutabiliyor dersten.
Bunu genelde 6.sınıflarda uyguluyorum.
Zaten 7. ve 8.sınıflarda serbest kalmaya vakit kalmıyor, uygulama bitene kadar ders bitiyor.

Bazı arkadaşlarımızı anlıyorum. Sürekli ders işlersin 5 dakika serbest bırakırsın.
İdareci gelir :) insan ister istemez rahatsız oluyor.

Ders sonlarında genellikle oyun oynatmaya zaman kalmıyor ama çocuklar 3-4 hafta boyunca dersleri güzel dinlemişler,etkinlikleri güzel yapmışlarsa o sınıfa ödül olarak ayda bir ya oyun oynatıyorum ya da animasyon film izletiyorum.
Hoşlarına gidiyor kerataların :wink:

Oyuna izin verdiğim zaman sürekli konu işleme ne zaman bitecek diye soruyorlardı. Ben de dedimki oyun asla ve kat'a oynanmayacak. Kesin ve net. İnternet'i serbest bırakıyordum yalnız. Çünkü internete girerken en azından arama yapmasını, dosya indirmesini vs. öğreniyor. Oyun oynarken hiç bir şey öğrenmiyor.

ben de oyuna kesinlikle izin vermiyorum. zaten teneffüslerde de bt sınıfını açıyorum. oyuna izin verirsem teneffüslerde beni bununla yoracaklar. hiç gerek yok. "burası oyun alanı değil!!!" diyorum soranlara da. derslerde de etkinliğini bitirenlere, konu sonundaki neler öğrendim'den benzer başka bir örnek yapmalarını istiyorum. zamanla oturuyor kurallar zaten.. böylece geçinip gidiyoruz..

bende genelde eğer etkinliğini bitirmişse izin veriyorum bu da zaten dersin en iyi son 5-6 dakikası oluyor :)
bence oyun da oynamaya ihtiyaçları var!

Uygulamayı bitiren serbest. Bitiremeyen devam.
Oda 10 dk falan kalıyor zaten
düşününce de maksimum dikkat süresi 30 dk.

bu saatten sonra ders bile yapmamayı düşünüyodum ama bugun bi öğrencim " öğretmenin dönem başında bil. açmayı bile bilmiyodum ama şimdi her işimi kendim halledebiliyorum" diyince kararımdan vazgeçtim
herşeye inat elimde kalan derslere devam yani

dersten zaman kalmıyor , etkinliklerle doluyor zaten zaman ...oyun zaten oynatmam asla ....ders zamanı ders...

ya kasmayın bırakın çocıklar dersin son 10 dakikasında oyun oynasınlar..zaten o müfradatı haftada 40 dk ile yetiştiremiyosun...

ben dönem sonlarında bir kere oynatıyorum. uygulama biterse ek uygulama söylüyorum.
bir kere denedim bitiren oyun oynasın dedim. bitirmeyende açmaya çalıştı. bitremeyen çocuk uygulamaya konsantre olamadı. uygulamayı yapmak yerine oyun oynayan arkadaşını izlemeyi tercih etti.
ben de tümden yasakladım. hepsi güzel güzel yapıyorlar.

ahmetbto' Alıntı:
Arkadaşlar dersi işledikten sonra kalan 5-10 dk da oyun oynatıyor musunuz? Bilgisayarda oyun olunca ders esnasında açmaya çalışanlar oluyor. Ne yapmak lazım? Hiç yüklememek en iyisi mi ?

Uygulamayı erken bitiren oyun oynayabilir. Oyunlar masaüstünde olmasına rağmen ders esnasında oyun açmak isteyen ben de pek olmaz.Olursa bilgisayarının belirli peryotlarda(ders,hafta,ay vs.) kapatılacağını bilir.Bu gibi durumlarda ilk başta göstereceğiniz tavır çok önemli atandığım günden bu yana aynı kararlılıkla devam ettiğim için uygulama bitse de oyun oynamak için izin alıyorlar yine de.

Benim sınıfta her bilgisayarda masaüstünde flash oyunlar ve etkinlikler diye klasör var.

Ben ders anlatırken monitörleri kapattırıyorum, öğrenciler dersi dinliyorlar. Daha sonra uygulamayı yaptırmak için monitörleri açtırıyorum. Uygulamayı bitiren bana gösteriyor ve oyun oynayabiliyorlar.

Diyorum uygulamayı çabuk bitiren çok oyun oynar, bitiremeyen hiç oynayamaz. Benim bu metod çok iyi oluyor, tavsiye ederim.

Ben de "etkinliğini bitir, oyun oyna" diyenlerdenim. Ancak counter vs tarzı oyunları yasaklıyorum. Bilgisayarlarda oyun kutusu var. Ama nedense 8. sınıfları bu oyunlar kesmiyor ve gizli gizli flash takıp counter tarzı oyunları kuruveriyorlar bilgisayara. Deepfreeze var ama D:/ye kuruyorlar. Onları temizlemek epey bir vaktimi alıyor. Usb girişleri engelleme yoluna gideceğim en kısa zamanda. Dersin sonu haricinde tenefüslerde ya da okul çıkışında oyuna izin vermiyorum. Sadece ödev yapanlar kalıyor.

arkadaşlar çocuklar zaten bilgisayarı biliyor ne dersi işliyorsunuz anlamadım.benim labımda zaten 4 bilgisayar var ders işleyemiyorum.önceki yıllarda işliyordum ama bakanın farkındalığı sayesinde ben de farkettim ki çocuklar bu iş i zaten biliyor.birde devletin genel anlamda eğitim öğretim konusunda bizden beklentisi cam çerçeve kırılmasın çoluk çocuk sokakta dolaşıp haylazlık yapacağına okulda öğretmenler başında dursun yeter.onun için kendinizi hiç kasmayın salıverin çocuklar oynasın.hem bazı bölgelerde ders anlatmaktan çok oyun oynatmak daha öğretici olur.

öğrenciler uygulamadan nefret ediyorlar, yapıyorlar ama çoğu hazzetmiyor konulardan internet uygulamaları meb vitamin falan biraz hoşlarına gitsede o da internetin yavaşlığından dolayı problemli oluyor, oyun da oynatmassak beni yerler yerler beni ham yapar bu zilliler...

Geri