Destekleme.. Kurslarında Bilişim ve Yazılım yer alsın¿

Kodla Büyü

ercinc98

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar aşağıdaki yazıyı, MEB, talim terbiye, Yenilik ve eğitim teknolojileri ve temel eğitim'e web sitesi üzerinden yazdım.
Herhal bi cevap verirler.

Kod:
xxxxxx olarak görev yapmaktayım. Sizden istediğim ve sormak istediğim: çalışır vaziyette Bilgisayar(Bilişim) Sınıfı olan okullarımızda verilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi"ne de yer verilebilir mi? Öğrencilerime (5-6-7. sınıf) BT müfredatı dışında web sitesi hazırlama, bilgisayar tabanlı grafik tasarlama, video işleme, bilgisayarda animasyon, programlamayı.... öğretmek istiyorum ancak, velilerden ayrı ayrı izin almam ve okul idaresi ile de uğraşmamız gerekiyor. ayrıca emeğimizin karşılığı ücreti de almak isterim. Bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamına alınmasını istiyorum.

Sana kim açamazsin dedi ki anlamadım? Yönerge açık. Sen bu kursu verebiliyorsun. Hala neden sorguluyorsunuz ki ?

allah allah. açılır mı açılmaz mı? dönem başında listede bizim ders yoktu. destekleme kursunu açan var mı şimdi?

Hocalarım,

Soru 39 : DYK'da hangi derslerden kurs açılabilir?

Cevap :

Kurslar, öğrenci/kursiyer ve velilerden gelen istek üzerine, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarından mezun kursiyerler için belirlenen kurs merkezlerinde, Bakanlıkça ilan edilen (belirlenen) örgün eğitim müfredatındaki derslerle sınırlı olarak açılır.

Evet ben de açtım mesela 6. sınıflara. Ama şu bir gerçek bize açtırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Mesela bana da açtırmıyordu müdürüm, ben de rest çektim benden bir beklentiniz olmasın bundan sonra diye (bana biraz muhtaç kalıyor bizim idarecelir teknolojiden tamamen uzak oldukları için.). Gerekçeleri de üst makamlar açtırmayın, temel derslerden açılsın demiş miş...

Başvuracağınız listede dersinizi görmüyorsanız okul idareniz tarafından seçilip eklenmemiştir. Değilse bakanlığa göre müfredatta yer aldıktan sonra her dersten açılabilir.

bende açmak istedim ilk sizin olmuyor dediler sonra müfredatı söyledim bu senelik gönderdik onaylattık ondan olmaz seneye duruma göre bi düzenleme yaparız dediler.. :o

Y4KUP' Alıntı:
Evet ben de açtım mesela 6. sınıflara. Ama şu bir gerçek bize açtırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Mesela bana da açtırmıyordu müdürüm, ben de rest çektim benden bir beklentiniz olmasın bundan sonra diye (bana biraz muhtaç kalıyor bizim idarecelir teknolojiden tamamen uzak oldukları için.). Gerekçeleri de üst makamlar açtırmayın, temel derslerden açılsın demiş miş...
benim idare akıllı karşısına alamadı beni.sonuç 10 saatte benden

Anladığım kadarıyla zorunlu dersler listede gözüküyor o yüzden ortaokullarda bilişim teknolojileri destekleme kursu açılabiliyor. Ama liselerde görevli olan arkadaşlar, bilgi teknolojileri ve iletişim dersi seçmeli ders olduğu için destekleme kursu açamıyorlar. Ben grafik tasarımı dersi için bir şeyler yapabilirmiyiz diye araştırıyorum bakalım ne diyecekler büyüklerimiz!!

Liselerde de kurs açılıyor arkadaşlar yanlış bilgilendirmeyelim.
Ben ilk dönem açmadım ama ikinci dönem başvurumu yapacağım...
2.dönem başvuruları 28 Aralık'ta başlıyor.

Kurs başvurusunda döngü tersine işliyor ....
öğrenci+öğretmen+kurs merkez olması gerekirken
Kurs merkezi+Öğretmen+Öğrenci şeklinde olması yanlış bence

Destekleme ve Yetiştirme Kursları için ilk gelen (geçen eğitim öğretim yılı) yazılarda Belirli Dersler vardı.

Eylüldeki yazıları okuduğumda ise Müfredat derslerinden (Zorunlu dersler) açılabilir. gibi bir sonuç çıkarmamıştım.

Şimdi okul idaresi ile görüştüm. Başvurumu yapmam, öğrencilerden seçen olursa verebileceğim söylendi. Okulum 215 öğrenci (ortaokul) herhalde açılır.

sefatetik' Alıntı:
Kurs başvurusunda döngü tersine işliyor ....
öğrenci+öğretmen+kurs merkez olması gerekirken
Kurs merkezi+Öğretmen+Öğrenci şeklinde olması yanlış bence
Bakanlığın sistemindeki düşünce de önemli olan öğrencinin tercihi. O yüzden en son işlemi öğrenci yapıyor. Mantık olarak bana yanlış gelmedi.

hocam okul idareniz size sormadan dersi oraya eklememiş. dolayısıyla sizde başvuru esnasında dersi göremediniz. yani kurs verememe gibi bir durum söz konusu değil, tamemen idarecilerinizin işgüzarlığı. sanki babalarının parasını dağıtıyorlar. bana da hafifden bilgisayardan kurs mu olur gibi bir laf edecek gibi oldular, bende o zaman bundan sonra hiç bi idareci-öğretmen basit(!!!) konularda şahsi(okulla ilgili olmayan) konularda soru sormasın, cevap vermeyeceğim, çocuklar bile biliyor ve kursa ihtiyaç duymuyorlarsa siz yetişkinler hayli hayli biliyorsunuzdur dedim.. ve yönetmeliğe dayanarak da paşalar gibi kursumu da eklettirdim ve açtım. biraz daha bizim (yani dersimizin) değerimizin farkına varmalarını sağlamak gerekiyor ve bu konuda da en büyük iş yine bize düşüyor.

only61' Alıntı:
Liselerde de kurs açılıyor arkadaşlar yanlış bilgilendirmeyelim.
Ben ilk dönem açmadım ama ikinci dönem başvurumu yapacağım...
2.dönem başvuruları 28 Aralık'ta başlıyor.

Hocam benim okulda 2 saat seçmeli bilgisayar dersi var ve bt rehberim(lisede görevliyim). destekleme kursu açmak için mdr yardımcısıyla ekrandan derslere baktığımızda benim dersi göremedim. Şimdi bu dersler bakanlıktan mı ekleniyor yoksa milli eğitimlerden mi veya okul idareleri mi bu dersleri belirliyor? Bunu netleştirirsek ona göre bende başvuru yapıp yapamayacağımı bileyim.

LİSE de görev yapıyorum.ben eylül ayında okul idaresine kurs için sordum, hocam listede dersiniz yok dediler. bende diğer illerdde ilçelerde liseler kurs verebiliyor ama dedim, sonra ilçe mem listeye dersi eklememiş ondan bizde açamıyoruz dediler sistemden . böyle bir durum varmıdır? ilçe mem mi önce belirliyor dersleri?

Dönem başında okulum kurs açmak isteyip istemediğimi sordu. Mali durumum çok kötü olmasına rağmen öğrencilerim üzerinden para kazanmanın doğru olmadığını düşünerek kabul etmedim. Kendi çocuğum olsa okulunda teog dersleri varken bilgisayar , beden ,müzik vb. derslerden sırf öğretmeni iki katı ders alacak diye okul çıkışı veya cumartesi pazar okula gitmesini doğru bulmazdım. Onun yerine oyun oynaması sosyalleşmesi bile daha sağlıklı olurdu. Kısaca kendi çocuğuma yapılmasını istemediğim bir şeyi başkalarının çocuklarına yapamazdım.Sonuç kurs açmadım kurs açarak benim dersime gelecekler şuan kendileri için daha fayda sağlayabilecekleri derslerde öğretim görüyorlar ( teog ) ... evt parasızım evt ek dersim yok ama vicdanım rahat .
Tabii BU BENİM KİŞİSEL GÖRÜŞÜM VE VİCDANIM. Eminim ki kurs açanların kendileri açısından haklı gerekçeleri vardır.

Derse girip maaş da alma o zaman hocam sen. Öğrenciler üzerinden para kazanıyoruz ne de olsa...

Ders zorunlu eğitimdir. Yetiştirme kursu derslere takviyedir. Haftada 2 saat bilgisayar dersinin hangi konusu yetişememektedirde takviye kursu açma gereği duymaktayız. Teog da bilgisayar dersinden soru geliyorda ben mi bilmiyorum. Siz öğrenci olsaydınız bilgisayar kursuna gidermiydiniz ? Ben gitmezdim .

"Yetiştirme ve Takviye" Öğrencilerinizi istediğiniz ve gerekli gördüğünüz konularda yetiştirebilirsiniz.

Teog derslerinden daha önemsiz gördüğünüz bir dersin Öğretmeni neden oldunuz o zaman? Meslek Lisesi mezunu iseniz lafım yok. Onun haricine de sizin cevabınız yok

Geri