Doğrusunu bilen varmı?

Kodla Büyü

turkel2001

Aktif Üye
Benim okulumda 17 saat ders var, formatör olduğumdan ve benim işime geldiğinden bana 6 saat verilmesine ben ses çıkarmadım,

md yardımcısı benimkini 6 yapıp gerisine kendi torpillisi ücretli öğretmeni sokacakmış ki o yandaki okula görevlendirme ve bize 11 saat ek ders için gelecek.

benim 6 girmem sorun cıkarırmı acaba? Sonra ilçe bana sen 15 i tamamlayasın diye 9 saat de şu o sadece cuma günü formatör olarak gittiğin okulda ders verdik falan der mi????

Ayrıca ilk defa yapacagım için bazı şeylerden pek emin değilim, formatörlüğe ilk başlarken neler yapmalıdır?

bende ilk atandım ve formatör yaptılar. haftada 3 saat dersim var sadece.. lab desen içler acısı.. bize rehber olabilecek arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin!

formatör öğretmen 15 saate kadar ders alır. sınıf rehberliği, nöbet ve kulup verilmez. eğer 15 saat zorunlu olsaydı bir çok formatör okulunda bu saati dolduramazdı.ben gecen sene 8 saat ders aldım. bu senede 7 saat ders alıyorum. genelde biz halk kültürü yada medya okur yazarlığı seciyoruz. o yüzden sizde de idare kaç saat ders verirse alın tabi 15 saati gecmeyecek şekilde.

formatör olacaksanız zaten çok ders seçtirmeyin bir anlamı kalmıyor 15 saat ders üserine formatör olmak yorucu olur. 6 saat en az alın gerisini bırakın ne seçerlerse seçsinler

Branş öğretmeni olup müdürlük veya müdür yardımcılığı yapan idareciler bile 6 saat girmek zorundalar. Sadece sınıf öğretmeni olan idareciler derse girmeyebiliyor.

hocam bana ders saati verilmedi , yani seçmeli bilg. dersi seçilmediğinden dolayı formatör oldum, sıfır satim var, ve durumu böyle olan tek formatör de ben değilim :wink:

turkel2001' Alıntı:
Benim okulumda 17 saat ders var, formatör olduğumdan ve benim işime geldiğinden bana 6 saat verilmesine ben ses çıkarmadım,

md yardımcısı benimkini 6 yapıp gerisine kendi torpillisi ücretli öğretmeni sokacakmış ki o yandaki okula görevlendirme ve bize 11 saat ek ders için gelecek.

benim 6 girmem sorun cıkarırmı acaba? Sonra ilçe bana sen 15 i tamamlayasın diye 9 saat de şu o sadece cuma günü formatör olarak gittiğin okulda ders verdik falan der mi????

Ayrıca ilk defa yapacagım için bazı şeylerden pek emin değilim, formatörlüğe ilk başlarken neler yapmalıdır?

hocam formatörlük konusunu çok net bilmiyorum. fakat size 6 saat ders verip bilişim dersi için ücretli öğretmeni görevlendiriyorsa devleti zarara uğratmaktan hakkında soruşturma başlatılabilir.
bizim okulda farklı bir ders için aynı durum söz konusu olmuştu. asıl dersin öğretmeni fazladan ders almadı. ücretli öğretmen görevlendirildi. müfettişler geldiğinde işler karıştı. öğretmenin değilde idarecinin başı ağırdı.

sen okulunda ders varken 15 saate kadar girmek zorundasın...
ancak çevre okulda 15 saatini doldurmayan ve formatörlüğü olmayan bir bt ci varsa senin 6 saat derse girmene ve diğer öğretmenin ders saatinin tamamlanmasına izin verilebilir. aksi halde idareciniz devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle ...... falan filan işte....
saygılar...

murtace' Alıntı:
sen okulunda ders varken 15 saate kadar girmek zorundasın...
ancak çevre okulda 15 saatini doldurmayan ve formatörlüğü olmayan bir bt ci varsa senin 6 saat derse girmene ve diğer öğretmenin ders saatinin tamamlanmasına izin verilebilir. aksi halde idareciniz devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle ...... falan filan işte....
saygılar...

kısaca herşey idareye bağlı işte.

banada 3 saat ders verdiler 8. sınıflarda medya okur yazarlığı dersini seçtiler(6.7.ve 8.sınıflardan birinde seçmek zorunluymuş bu dersi)

Cevaplar için teşekkür arkadaşlar,

Bizim okuldaki uygulama söyle oldu, ben 6 saat giriyorum, yan okulda görevlendirilmiş ücretli de kendi okulunda 15 saat bizim okulda da 11 saat derse girecekmiş...

Ben daha fazla derse girmek istemediğimden çok fazla kurcalamadım, ama böyle ayarladılar.

Ayrıca bana cuma günü için farklı bir okulda ek görevlendirme çıkarmışlar,
1. bu yasal mı?
2. Ek görevlendirme verilen okul benim okuluma çok uzak neredeyse 10 km, yakındaki okula vermeleri gerekmez mi?

Benimde 0 saat var. Sadece formatör öğretmenim. Okulda bilişim dersi seçilmedi. Bu yüzden formatörlük yapmak zorundayım. Bu durumda olan bi sürü arkadaş var.

Okulda formatör varken başka birisi ücret karşılığı bilişim teknolojileri dersine giremez. Ya seçmeyeceksin, seçiyorsanda formatör girecek. Şimdi sorun olmaz müfettiş gelir durumu çakarsa bütün dersleri size kitlerler ücretliyi şutlarlar.

Öyle 8 den 15.30 a kadar okulda ufak tefek işlerle uğraşıyoruz. ders mers yok. Diğer hocalar gidip gelip yatıyorsunuz diolar. Bende iş varda benmi yapmıyorum diyorum. :oops:

BT Formatör'üne en fazla 15 saat maaş karşılığı kadar ders verilebilir. Okul idaresi isterse sadece maaş karşılığı o dersi başka birine verebilir ancak ek ders ücreti karşılığı sizin 15 saatinizi doldurmadan o dersi başkasına veriyorsa ek ders yönetmeliğine göre idare suç işlemiş oluyor.

mkankan' Alıntı:
Öyle 8 den 15.30 a kadar okulda ufak tefek işlerle uğraşıyoruz. ders mers yok. Diğer hocalar gidip gelip yatıyorsunuz diolar. Bende iş varda benmi yapmıyorum diyorum. :oops:

helal olsun hocam sonunda durumundan memnun olan birisi çıktı. Bırakın biraz da bize imrensinler. Bi formatör olabilsem bende kendime gıpta ile baktıracaktım ama bir türlü olamadım. Şimdi ne yapıyorum zorla beden dersine giriyorum millet bu durumdan ne kadar nefret ettiğimi bildiği için acıyarak bakıyo. bu yüzden inadına formatörlük diyorum. ders mers hikaye.

arkadaşlar formatörlük var diye ders seçtirmedik diyorsunuz ama norm kadro işinede dikkat edin. derslerinizi göstermezlerse sistemde 2. dönem sizin başka okula verirler kala kalırsınız. dikkat edin bunada

KöfteHoRr' Alıntı:
BT Formatör'üne en fazla 15 saat maaş karşılığı kadar ders verilebilir. Okul idaresi isterse sadece maaş karşılığı o dersi başka birine verebilir ancak ek ders ücreti karşılığı sizin 15 saatinizi doldurmadan o dersi başkasına veriyorsa ek ders yönetmeliğine göre idare suç işlemiş oluyor.

Bende öyle düşünüyorum ama açıp yönetmeliği baksınlar bi zahmet, sonuçta bana verilen görevi yapıyorum ben ve bi şeyler söylediğimde kaale alınmayıp çömez muamelesi görüyorum.

Ayrıca yönetmelikte cevre okullara yardımcı olur diyor bana verilen ek okul kendi okuluma 9 küsür km, buna itiraz edebilirmiyim?

Bana da ilk başta sadece 2 saat bilişim verdiler, diğer branşlar ek ders alsın diye medya okur yazarlığı, görsel sanat vs. vermediler. Sonra ilden gelen yazıda en az 6 saat deyince medya ve görsel sanatı da verdiler. Şuanda 6 saat dersim var. Bu 0 saatle formatör olan arkadaşların durumu ilginç, resmiyette en az 6 saat diyor ama birçok kişi sıfır saatle okulda. Bunu anlayamıyorum :? Gün geçtikçe garipleşiyor bu formatörlük...

uxexes' Alıntı:
turkel2001' Alıntı:

hocam formatörlük konusunu çok net bilmiyorum. fakat size 6 saat ders verip bilişim dersi için ücretli öğretmeni görevlendiriyorsa devleti zarara uğratmaktan hakkında soruşturma başlatılabilir.
bizim okulda farklı bir ders için aynı durum söz konusu olmuştu. asıl dersin öğretmeni fazladan ders almadı. ücretli öğretmen görevlendirildi. müfettişler geldiğinde işler karıştı. öğretmenin değilde idarecinin başı ağırdı.

uxexes arkadaşımızın dediği gibi, devleti zarara uğratmaktan soruşturma açılabilir. Sonunda idarecinin başı yanar/yanmaz ama "devleti zarara uğratmak" kelimesi onur kırıcı bir durum olur. Soruşturmanın sonucu ne olursa olsun.

Sen idareye durumu bildir, ama bunu bildirirken "benim de bu durum işime geliyor ama sizin sıkıntı yaşamanızı istemem. Milli eğitimden tanıdıklarınız varsa sorarmısınız? Bir sıkıntı olur mu?"

Şunu da unutma , gerçekten devleti zarara uğratmış olacaksınız ve seni buna alet edecekler. Manevi olarak ağır bir durum..

Kunteper' Alıntı:
Okulda formatör varken başka birisi ücret karşılığı bilişim teknolojileri dersine giremez. Ya seçmeyeceksin, seçiyorsanda formatör girecek. Şimdi sorun olmaz müfettiş gelir durumu çakarsa bütün dersleri size kitlerler ücretliyi şutlarlar.

Okulda formatör öğretmen varken hiç ders verilmeyip, ücretli öğretmen getirilmesi toptan saçmalıktan başka birşey değil.
Bunu müfettişin sorgulamasına gerek yok. Yazık, günah.

Ondan sonra elimizden öğretmenliği de alırlar herşeyi de yaparlar.

bana göre de pek etik gelmedi açıkcası.işin mevzuat kısmında da sıkıntı yaşanacağını düşünüyorum.15e kadar girer ibaresi var sonuçta.15ten sonrası için birini bulmaları bir şekilde hoş görüleblir ama şu durum biraz karışık

Geri