Doğum izni hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eşim 3 gün sonra 32 haftalık hamile oluyor. Yani 32. Haftaya girmiş oluyor. Eşim öğretmen. Bu durumda;
1- Doğum izni nasıl alacağım?
2-Özelden yahut devlet hastanesinden almam bir şey değiştirir mi?
3-Doğumdan önce veya sonra ne tür ücretler alabiliriz? Süt parası, doğum yardımı vb.
Bilgili arkadaşlar cevaplarsa çok çok sevinirim.

sadece doğum iznini biliyorum muayene olduğu hastaneden 32-37 hafta arası çalışabilir kağıdı alabilirsin yada bizim gibi devlet hastanesine gidip alabilirsin.hiç farketmez.37. haftada biz çalışamaz kağıdını yine devlet e gidip almıstık.özel'de gittiğiniz hastaneden alırsanız tek iyi yanı devlette tekrar ultrasona sokuyorlar eşinizi.uzaksa devlete gidim derim.

Hocam hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah..
1) 37. haftadan itibaren doğum öncesi 3 haftalık izne ayrılıyorsunuz. Doğumdan sonra ise doktordan alacağınız doğum raporu ile
8 haftalık doğum sonrası izniniz başlar. 32 - 37. hafta arası kullanmadığınız 5 hafta da eklenince toplamda 13 haftalık doğum sonrası
iznini kullanabilirsiniz.
2) Özelden yada devletten rapor farketmez.
3) Doğum yardımı adı altında 191 TL ücret alırsınız, ayrıca her ay da bordronuza çocuk yardımı adı altında 30-35 TL arası bir ücret yansır.

Re: Ynt: Doğum izni hakkında

fpekel' Alıntı:
Hocam hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah..
1) 37. haftadan itibaren doğum öncesi 3 haftalık izne ayrılıyorsunuz. Doğumdan sonra ise doktordan alacağınız doğum raporu ile
8 haftalık doğum sonrası izniniz başlar. 32 - 37. hafta arası kullanmadığınız 5 hafta da eklenince toplamda 13 haftalık doğum sonrası
iznini kullanabilirsiniz.
2) Özelden yada devletten rapor farketmez.
3) Doğum yardımı adı altında 191 TL ücret alırsınız, ayrıca her ay da bordronuza çocuk yardımı adı altında 30-35 TL arası bir ücret yansır.
Hocam çok teşekkürler, bir de emzirme yardımı varmış galiba?

illaki 37.haftada mı doğum izni başlar. yani bayan öğretmenler, 30.haftada yada 29.haftada doğum iznine ayrılıp, 16 haftanın tamamını kullanamaz mı ?

hocam doğum izni 32 haftadadan başlar. 32 haftadan sonra çalışmak isterse çalışabilir raporu almak gerek. yani 32 haftada kesin bir belge vermeniz gerek. ya izin yada son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu.

Arkadaşlar illahki 32. ve 37. haftada mı izne ayrılmak gerekiyor? 34 ya da 35. haftada izne ayrılabiliyor muyuz? Yönetmeliği okudum ama bu kısma cevap bulamadım.

antipc' Alıntı:
Arkadaşlar illahki 32. ve 37. haftada mı izne ayrılmak gerekiyor? 34 ya da 35. haftada izne ayrılabiliyor muyuz? Yönetmeliği okudum ama bu kısma cevap bulamadım.
sağlık durumu elvermediği hafta başlar ve toplam 16 haftadır.Doğum öncesini doğum sonrasına ekleyebilirsiniz

ucamus' Alıntı:
antipc' Alıntı:
sağlık durumu elvermediği hafta başlar ve toplam 16 haftadır.Doğum öncesini doğum sonrasına ekleyebilirsiniz

Hocam teşekkür ederim, yalnız yine anlayamadım. Ben 2. dönem izne ayrılmak istiyorum o zaman da 34 hafta oluyor. Bir arkadaş sadece 32. hafta ve 37. haftada izne ayrılabilirsin dedi. 32. haftada ayrılırsam 15 tatilim yanmış oluyor, 37'e kadar da çalışmak istemiyorum, okul yoruyor.

Doktorunuza sormanız daha sağlıklı olur. Mantık yürütürsek önce siz 37. haftaya kadar çalışır raporu alıcaksınız. Okula gidiş geliş yapacaksınız sonra şubat tatilinizide yapıp 2. dönem okullar açılınca doktorunuza tekrar kasık ağrısı gibi şikayetler ile gidip önceki çalışır raporunuzu bozarak (Raporu veren doktor bozar kendi raporunu) erken doğum riski ile doğum iznine ayrılması uygundur diye rapor alırsınız kanaatindeyim.
Çalışabilir raporu alıpda başka doktorlardan başka sebeplerden doğuma kadar rapor alanlarında bu raporlarını doğum iznini kullandırarak işleme geçiriyorlar.

Yani herhangi bir özür belirtmeden istenilen haftada (33, 34, 35, 36'da) izne ayrılamıyor muyuz? Ne kadar sıkıntılı bir durum! Keyfi izin istemiyorum ki!

hocam eşiniz eğer nöbet tutuyorsa 24. haftadan sonra doktordan nöbet tutması sakıncalıdır diye bir rapor alabiliyorsun bilginiz olsun

Hocam 32. hafta çalışır raporu aldıktan sonra istediğiniz hafta doğum öncesi izninizi başlatabilirsiniz. Ben 35. haftada ayrılmıştım. Hastaneler zaten prosedürü biliyor. Sizin doğum izini başlatmak istiyorum demeniz yeterli

antipc' Alıntı:
Yani herhangi bir özür belirtmeden istenilen haftada (33, 34, 35, 36'da) izne ayrılamıyor muyuz? Ne kadar sıkıntılı bir durum! Keyfi izin istemiyorum ki!
Ayrılabilirsin hocam, ama 32.haftada mutlaka doktoruna gidip çalışabilir raporu alacaksın, o raporu okuluna vereceksin. Sonrasında kaç hafta çalışmak istersen çalış, artık çalışmak istemediğinde tekrar doktoruna gidip çalışamaz raporu almak istiyorum diyeceksin, bu sefer doktor sana çalışamaz raporu verecek, herhangi bir mazeret belirtmek zorunda değilsin, hatta doktorundan ilk raporunu alırken(32.haftada) söylersin şu haftada izne ayrılmak istiyorum diye. Biz de 32'de çalışabilir alıp 33'de çalışamaz alıcaz ve ayrılıcaz, 1 hafta bile çok önemli bizim için

buyey' Alıntı:
hocam eşiniz eğer nöbet tutuyorsa 24. haftadan sonra doktordan nöbet tutması sakıncalıdır diye bir rapor alabiliyorsun bilginiz olsun

Nöbetleri hep tuttum hocam ya bunu geç öğrendim baya. Bi de 28. haftada veriliyor dendi.

Hocam Arkadaşlara Ek olarak şunu söyleyebilirim. Nöbet işini sakın unutmayın 6. aydan sonra birde bebek 1yaşına gelinceye kadar nöbet tutmuyorsunuz. Birde eşinizin izne ayrılması ile birlikte sizin maaşınıza eş yardımı gibi bir ekleme oluyor. Eşi çalışmayan kişilere verilen yardım sizede verilmeye başlanıyor. Birde 15 tatil ve yaz tatile denk gelen izinler doğum iznine eklenemiyor.,

tanes' Alıntı:
antipc' Alıntı:
Ayrılabilirsin hocam, ama 32.haftada mutlaka doktoruna gidip çalışabilir raporu alacaksın, o raporu okuluna vereceksin. Sonrasında kaç hafta çalışmak istersen çalış, artık çalışmak istemediğinde tekrar doktoruna gidip çalışamaz raporu almak istiyorum diyeceksin, bu sefer doktor sana çalışamaz raporu verecek, herhangi bir mazeret belirtmek zorunda değilsin, hatta doktorundan ilk raporunu alırken(32.haftada) söylersin şu haftada izne ayrılmak istiyorum diye. Biz de 32'de çalışabilir alıp 33'de çalışamaz alıcaz ve ayrılıcaz, 1 hafta bile çok önemli bizim için

Çok teşekkür ederim hocam. Ben de 34. haftada ayrılmak istiyorum o zaman ikinci dönem başlıyor.Ama arkadaş dün öyle söyleyince ara tatilim gitmiş oluyordu. 32'de mecbur ayrılacaktım.( okulun son haftası 32.haftaya denk geliyor). Yönetmelikte de açık bir ifade yok!!

Peki gün sayısı fark ediyor mu? 34 hafta 5 gün iken ayrılınca, sonrasında o iki günü aktarıyorlar mı?

satrun_ogr' Alıntı:
Hocam Arkadaşlara Ek olarak şunu söyleyebilirim. Nöbet işini sakın unutmayın 6. aydan sonra birde bebek 1yaşına gelinceye kadar nöbet tutmuyorsunuz. Birde eşinizin izne ayrılması ile birlikte sizin maaşınıza eş yardımı gibi bir ekleme oluyor. Eşi çalışmayan kişilere verilen yardım sizede verilmeye başlanıyor. Birde 15 tatil ve yaz tatile denk gelen izinler doğum iznine eklenemiyor.,

Anladım hocam. Tecrübesizlik işte. Eşim kendi işini yapıyor. BAĞKUR mensubu. Doğum sonrası ben beyanda bulunacağım sanırım.

İznim tatile gelmesin diye iznimi ikinci dönem başı başlatmak istiyorum ben.O da 34. haftaya geliyor. @ tanes arkadaşın dediğine göre o vakit izin alabiliyorum inşallah.

ekyn' Alıntı:
Hocam 32. hafta çalışır raporu aldıktan sonra istediğiniz hafta doğum öncesi izninizi başlatabilirsiniz. Ben 35. haftada ayrılmıştım. Hastaneler zaten prosedürü biliyor. Sizin doğum izini başlatmak istiyorum demeniz yeterli

Teşekkür ederim hocam. Doktorla da görüşmemiştim henüz. En son 32'de gel rapor vereyim demişti ama bunlar hiç aklıma gelmemişti.Bir sıkıntı çıkmaz inşallah.

satrun_ogr' Alıntı:
Ayrıca okulunuz pansiyonluysa hamileliğinizi belgelendirip bir dilekçeyle nöbetten direk düşüyorsunuz ve çocuk 2 yaşına gelene dek pansiyon nöbeti tutmuyorsunuz

oguz-han' Alıntı:
Arkadaşlar eşim 3 gün sonra 32 haftalık hamile oluyor. Yani 32. Haftaya girmiş oluyor. Eşim öğretmen. Bu durumda;
1- Doğum izni nasıl alacağım?
2-Özelden yahut devlet hastanesinden almam bir şey değiştirir mi?
3-Doğumdan önce veya sonra ne tür ücretler alabiliriz? Süt parası, doğum yardımı vb.
Bilgili arkadaşlar cevaplarsa çok çok sevinirim.

1) ve 2) Devlet veya özel farketmez.Doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta alabiliyorsunuz.Ya da doğumdan önce eşinizin durumu normalse izne gerek yoksa kullanmadığınız kadar hafta ya da günü doğum sonrasına aktarabiliyorsunuz.Doktorunuza gidip söylüyorsunuz.Doktorunuz size izni yazıyor.Zaten durumdan haberdarlar.Yazmama ihtimalleri yok!!!
3) Çocuk kimin üzerine ise ona aylık 40 civarı çocuk ücreti yatar.Doğumdan sonra kimlik çıktıktan sonra kurumunuza başvuru yaparak çocuk yardımı alırsınız.3 sene önce 130-140 civarı bir yardım almıştım.Tam hatırlamıyorum.Bu son yardım bir defaya mahsus.Eğer yönetmelikte bir değişiklik olmdyısa bu şekilde.Yönetmeliğe bakamadım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son olarak süt izninde ek ders ücreti alamazsınız.Aklıma gelmişken söyleyeyim...

katre82' Alıntı:
hocam doğum izni 32 haftadadan başlar. 32 haftadan sonra çalışmak isterse çalışabilir raporu almak gerek. yani 32 haftada kesin bir belge vermeniz gerek. ya izin yada son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu.

Aynen bu şekilde çalışabilir raporu almak şart.İzne ayrılacağı zaman gidip doktordan raporunu almak zorunda.Sıkıntı yaşanmaması için gerekli.

antipc' Alıntı:
ucamus' Alıntı:
antipc' Alıntı:

Hocam teşekkür ederim, yalnız yine anlayamadım. Ben 2. dönem izne ayrılmak istiyorum o zaman da 34 hafta oluyor. Bir arkadaş sadece 32. hafta ve 37. haftada izne ayrılabilirsin dedi. 32. haftada ayrılırsam 15 tatilim yanmış oluyor, 37'e kadar da çalışmak istemiyorum, okul yoruyor.

32-37.haftalar arası çalışabilir raporu alacaksınız.37.haftada gidip doktorunuzdan izne ayrılmak için rapor alacaksınız.kalan 5 hafta doğum sonrası 8 haftaya eklenecek ve 13 hafta olacak.

Cevaplar için teşekkür ederim. Ara haftalarda (33,34,35,36) izin alıp alamayacağımı öğrenmek istiyordum. Onu da öğrenmiş oldum.

antipc' Alıntı:
Cevaplar için teşekkür ederim. Ara haftalarda (33,34,35,36) izin alıp alamayacağımı öğrenmek istiyordum. Onu da öğrenmiş oldum.

Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık.

technic_f' Alıntı:
süt izni olarak bir yıl boş derslerinizin yerini kendiniz belirliyorsunuz.
Yani bu durumda ben Müdüre günde 3 saat ders almak istiyorum 9-12 arası çalışacağım diyebiliyor muyum?
Bir de ücretsiz izin alıp seminer döneminde göreve başlasam maaş durumum nasıl olur, 15 temmuzda mı ilk maaşımı alırım ne kadar alırım?

peki 32. haftaya girince mi izin alabiliyoruz en erken, yoksa 32. haftayı bitirince mi. 31 hafta 1 günlükken alabiliyorsam çok makbule geçer:)

satrun_ogr' Alıntı:
bebek 1 yaşına gelinceye kadar nöbet tutmuyorsunuz. ,

arkadaşlar burda bi düzeltme yapmak istiyorum. bebek 1 yaşına gelene kadar değil. doğumdan sonraki izniniz bittikten 1yıl sonraya kadar nöbet tutmazsınız.
şöyle açıklayayım analık izni ve süt izni diye iki kavram var. süt izni doğumdan bir yıl sonrayı kapsar. analık izni doğumdan sonraki 8 haftalık izin bittikten 1 yıl sonrayı kapsar. torba yasada geçiyordu bu madde. bulabilirsem eklerim.

Geri