Doğum izni hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Madde 104 – (Değişik: 13/2/2011-6111/106 md.)
A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık
izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen
doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın
memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora
dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum
öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum
sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar
izin verilir.
B) Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi
ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir.
C) (A) ve (B) fıkralarında belirtilen hâller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt
dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde,
mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün
daha mazeret izni verilebilir. Bu takdirde, ikinci kez verilen bu izin, yıllık izinden düşülür.
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda
günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez
kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır

yani süt iznimiz analık iznimiz bittikten sonra başlar. bu sürede de nöbet tutmayız.

e.kilic' Alıntı:
peki 32. haftaya girince mi izin alabiliyoruz en erken, yoksa 32. haftayı bitirince mi. 31 hafta 1 günlükken alabiliyorsam çok makbule geçer:)
Doktor ultrason ile bakıp ona göre rapor yazılıyor. 32. Haftayı görnesi lazım ama siz 31/2 siniz doktorunuza söylerseniz yazar. Biz öyle yaptık.

Enterprise' Alıntı:
technic_f' Alıntı:
süt izni olarak bir yıl boş derslerinizin yerini kendiniz belirliyorsunuz.
Yani bu durumda ben Müdüre günde 3 saat ders almak istiyorum 9-12 arası çalışacağım diyebiliyor muyum?
Bir de ücretsiz izin alıp seminer döneminde göreve başlasam maaş durumum nasıl olur, 15 temmuzda mı ilk maaşımı alırım ne kadar alırım?
Çalışma saatlarinizi sizin istediğiniz şekilde yapmak zorundalar. Diyebilirsiniz. Ama tabi şartlar ne getirir. İdare farklı bahanalerle itiraz edebilir. Ama sizin öyle bir hakkınız var. :D
Ücretsiz izin içinde istediğiniz zaman istediğiniz kadar (tabi en fazla 2 yıldı galiba) alabilir. Aldığınız süre bitmeden ayın başı sonu, seminer dönemi okul dönemi farketmez başlarsınız. Hatta seminer dönemi 15 gün yada yaz tatili 2 ay başlar maaş alır sonra tekrar ücretsiz izninizi başlatabilirsiniz. Tabi bu süreler 2 yıl ücretsiz izninizden düşülür.
Maaş konusu ise ay ortası başlamış iseniz bir sonraki ay çalıştığınız gün kadar maaş fazla alırsınız. hemen vermezler tabi maaş gününü beklemelisiniz.

satrun_ogr' Alıntı:
Enterprise' Alıntı:
technic_f' Alıntı:
süt izni olarak bir yıl boş derslerinizin yerini kendiniz belirliyorsunuz.
Yani bu durumda ben Müdüre günde 3 saat ders almak istiyorum 9-12 arası çalışacağım diyebiliyor muyum?
Bir de ücretsiz izin alıp seminer döneminde göreve başlasam maaş durumum nasıl olur, 15 temmuzda mı ilk maaşımı alırım ne kadar alırım?
Çalışma saatlarinizi sizin istediğiniz şekilde yapmak zorundalar. Diyebilirsiniz. Ama tabi şartlar ne getirir. İdare farklı bahanalerle itiraz edebilir. Ama sizin öyle bir hakkınız var. :D
Ücretsiz izin içinde istediğiniz zaman istediğiniz kadar (tabi en fazla 2 yıldı galiba) alabilir. Aldığınız süre bitmeden ayın başı sonu, seminer dönemi okul dönemi farketmez başlarsınız. Hatta seminer dönemi 15 gün yada yaz tatili 2 ay başlar maaş alır sonra tekrar ücretsiz izninizi başlatabilirsiniz. Tabi bu süreler 2 yıl ücretsiz izninizden düşülür.
Maaş konusu ise ay ortası başlamış iseniz bir sonraki ay çalıştığınız gün kadar maaş fazla alırsınız. hemen vermezler tabi maaş gününü beklemelisiniz.
Tesekkur ederim Hocam sagolun

Arkadaşlar, 1 eylülde ücretsiz izin almak istiyorum. Daha önceden dilekçe vermedim takip edemedim ev çocuk vs. Bu konuda bilgi almak istiyorum. Yarın okula gideceğim dilekçe mi vereceğiz, forum falan mı dolduruluyor? Bir de Ağustos'ta atan Maaş aldım yarım dönem ücreti ödemek çok uğraştırıcı mı? Tecrübesi olan paylaşabilir mi?

benimde eşim 21 Ağustos'ta doğum yaptı yaz tatiline geldiği için doğum öncesi izinleri kullanamadık ekim 18'de de doğum sonrası iznimiz bitiyor bu izinde bittikten sonra ücretsiz izin mi almak lazım illa başka bi çaresi yok mu sırf tatile denk getirmemiz mi suç yani doğumu, bana biraz adaletsiz geldi?

benim de temmuza denk geldi, öncesini kullanmak zorunda kalmıştım, 4 eylülde göreve başlamam gerekiyodu, bana da çok adaletsiz geldi, Normalde o bizim yaz iznimiz, onun haricinde doğum iznimiz olmalıydı, öyle de düşünerek bir ay rapor aldım, sonra da ücretsiz izin aldım..

Geri