Domuz Gribine Karşı Bilgisayarların Temizliği

Kodla Büyü

cetinersin

Aktif Üye
Arkadaşlar malum domuz gribine karşı çeşitli önlemler alınmakta.
Klavye, fare ve masaların temizliğini ve dezenfekte işlemlerini yapabilmemiz için önereceğiniz yöntemler ve temizlik malzemeleri var mı?

hocam çok meşakkatli olabilir ama kendimizi korumak için Steril Eldiven kullanılabilir ameliyat eldiveni de denile..
öğrenci sayısı fazla olan okullarda zor olsa da öğrencilere de aldırılabilir zaten bir paketi 1 tl ye filan satılıyor..
tenefüslerde klavye ve mouse ler sildirilebilir mikrop kırıcı deterjan ya da kolonyalı mendille??
ama yine de solunum yolu hastalığı sonuçta ilk önce bulaşacak yerler Allah korusun diyorum ama okul ve hastane: ((

Haklısınız hocam ama hakıkaten cok zor bılgısayar temızlıgı bencebızler her dersten sonra ellerımızı yıkamalıyız cocuklarada derse gelmeden once yıkamalarını soyleyebılırız..allah korusun hiç hoş bır durum degıl..Zaten su da var bir çok öğrencim benım gıbı burnu akıyor ejderha misali geziniyorz ne kadar saglıklı dusunmek gerek..Kalabalık sınıflar havasızlık vs...Allah yardımcımız olsun..

Arkadaşlar eldiven falan değil de klavyeleri masaları kısacası el değen yerleri, hazır ankarada okullar tatil edilmişken, dezenfekte etmek için kullanabileceğimiz malzemeler var mı ?

cetinersin' Alıntı:
Klavye, fare ve masaların temizliğini ve dezenfekte işlemlerini yapabilmemiz için önereceğiniz yöntemler ve temizlik malzemeleri var mı?

bizim okul bilgisayar malzemeleri için bir dezenfektan sprey aldı hizmetli siliyor hatta bir tane de de sınıfta duruyor dolapta ben bolca kullanıyorum en çok elle bulaştığı düşünülürse 600 öğrencimin kullandığı klavyeler mikrop yuvası :P

hapşıranı sınıftan atalım:)))
şaka bir yana yapabileceğimiz pek de bişey yok gibi. bilgisayarları ıslak mendille silmeyi tercih ediyorum ben temizlik bezleri çok leke bırakıyor çünkü
düzenli paspas çekilmesi dışında da pencere ya da kapı açıyorum havalanması için

denemedim ama bi an aklıma geldi şimdi; streç filmle kaplasak?
eldiven de mantıklı ama galoşu kullanamayan benim öğrencilerim eldiveni hiç yapamaz.

ozi_ozi' Alıntı:
denemedim ama bi an aklıma geldi şimdi; streç filmle kaplasak?
eldiven de mantıklı ama galoşu kullanamayan benim öğrencilerim eldiveni hiç yapamaz.

:lol: :lol: :lol:

yaratıcı bir fikir

işte steril için gerekli olanlar:

1 ölçek çamaşır suyu
10 ölçek su

bu karışım ile BTS ler temizlenebilir.

megü' Alıntı:
cetinersin' Alıntı:

bizim okul bilgisayar malzemeleri için bir dezenfektan sprey aldı hizmetli siliyor hatta bir tane de de sınıfta duruyor dolapta ben bolca kullanıyorum en çok elle bulaştığı düşünülürse 600 öğrencimin kullandığı klavyeler mikrop yuvası :P

Hocam şu dezenfektan spreyin adını ve markasını verseniz de biz de alsak.....

af__ra' Alıntı:
hocam çok meşakkatli olabilir ama kendimizi korumak için Steril Eldiven kullanılabilir ameliyat eldiveni de denile..
öğrenci sayısı fazla olan okullarda zor olsa da öğrencilere de aldırılabilir zaten bir paketi 1 tl ye filan satılıyor..
tenefüslerde klavye ve mouse ler sildirilebilir mikrop kırıcı deterjan ya da kolonyalı mendille??
ama yine de solunum yolu hastalığı sonuçta ilk önce bulaşacak yerler Allah korusun diyorum ama okul ve hastane: ((

öğrenciler kullanmasa bile bizim kesinlikle kullanmamız lazım eldiven bana çok mantıklı geldi 5dk da bir el silmekten iyidir

Ersin Hiç Kurtuluşun yok. Grip olursan sana ne alayım geçmiş olsuna gelirken :) Bu arada dizide eksik var :)

Ben de çözümü dezenfekte spreyde buldum ancak yurtdışından aldığım için isim veremiyorum. diğer yöntemler meşakatli ve zaman istiyor. Bizim tenefüslerimiz 5 veya 10 dk olduğu için en hızlı yöntem bu.

Her sınıf her ders ıslak mendilini getiriyor, kendilerine ait tüm bilgisayar parçalarını ve masalarını siliyorlar, bu şekilde hiç toz kalmamış oluyor. İçeri girerken de galoş giyiyorlar. Gerçi ben bunu şimdi deği önceki senelerde de yaptırıyodum. Her sınıftan görevli öğrencilerim var, zil çalınca öğrencileri içeri alıyorlar, bu şekilde dersteki zamanım da gitmemiş oluyor.

Sene başında tüm öğrencilere ıslak mendil almalarını ve her dersin başında kendi bilgisayarlarını ve klavyelerini silmelerini söylemiştim. Son bir haftadır da ıslak mendil getirmeyenleri fena haşlıyorum :roll:

Bizim BTS lerde en çok dikkat edeceğimiz şeylerden biri de (en önemlisi) iyi havalandırmadır. Malum projeksiyon cihazı için loş bir ortam gerekiyor. Perdeleri kapatıyoruz, havalandırma biraz zor oluyor ayrıca perdelerinde yıkanması faydalı olcaktır. Çünkü virüsler havada ve cisimler üzerinde asılı kalıyor.klavye temziliği için anti-statik temzileyici spreyler var , sıktıktan 5 dk sonra bezle siliyorsunuz üzerinde yağ, kir varsa söküyor.

marka vermekte bı sakınca yoksa "loc" dıye bi temızlık maddesını onerırım. ben de bununla temızlıyorum. benım okul spreye ölse para vermez ki her zaman sınıfı ben temızledıgım halde.antıbakterıyel jel i de tavsıye edebilirim en azından kendı ellerımız icin. ilçelerde yok ama buyuk sehırlerde vardır.

biz ıslak havlu düşünüyoruz. 1 paketinde 70 adet olanlar 1 tl. her öğrenciye sıra ile aldırıp en azından bir sınıf çıkıp diğer sınıf girdiğinde temzletmeyi düşünüyoruz. kendim için de aynı yöntemi düşünüyorum. öğrenci klavye mouse larını kullanmamak ve onların da başkasının bilgisayarın kullanmamasını sağlamak doğru olacaktır.

BBNET
Geri