Durumumuz Ne Mi Olacak?

Kodla Büyü

muhalif33

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Şuan
BT Öğretmeni: norm=14.000, mevcut:13.000, ihtiyaç =1000

Teknoloji tasarım: norm= 21.000 , mevcut=12.500, ihtiyaç=8.500 (6-7-8. sınıflar için)

bu durumda bizim bölüm ilköğretimde tamamen kalkabilir...ve BT tasarımı adı altında teknoloji tasarım ile birleşebilir.

2 saatlik bir BT Tasarımı dersi için, yaklaşık 28-30bin öğretmen ihtiyacı olur...(5-6-7-8.sınıflar yani ortaokul için)

yaklaşık ilköğretimde 8bin bilişim tek öğrt + 12500 teknoloji tasarım öğrt=20-21bin civarı sayı yapar ve yaklaşık 7-8binlik bir norm açığı oluşur,
bu durumda en azından norm fazlası olmaktan kurtuluruz...

Sayılar gerçeğe yakın, yorumlar kendi düşüncem...

bu teknoloji tasarım kağıt katlama dersi değilmi? bizim branşla birleşirse kağıttan klavye, ekran, kasa falan yaptırırız artık.

biz böteciyiz..biz onların dersine değil onlar bizim dersimize girecek..bilişim teknolojileri tasarımı(bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği)

Aynen öyle olacak. El işi öğretmeni - işletme öğretmeni gibi alanlardaki öğretmenlerle beraber derse gireceğiz. Çocuklara el işi yaptıracağız

Hangi halde olursa olsun sayın şahsın tazecik yumurtladığı bir durumu kabullenmek için çok erken, daha iyi bir çözüm bulamadık mı, bulamadılar mı, sordu da söylemedik mi, çok mu parlak bir fikir yani şimdi bu hemen adapte oluyoruz, az birazcık mücadele etseydik, dersi hemen gözden çıkarmasaydık, bu gün bu dersi silen yarın öbürünü de siler ordan oraya savrulup duracak mıyız diye durup düşünseydik...

arkadaşlar gerçekten bilişim tasarımı adı altında ve içeriği bizi ilgilendiren bir ders verseler, 2 saat olsa ve zorunlu olsa kötü mü olur?????

muhalif33' Alıntı:
arkadaşlar gerçekten bilişim tasarımı adı altında ve içeriği bizi ilgilendiren bir ders verseler, 2 saat olsa ve zorunlu olsa kötü mü olur?????
Ben tutarım ve desteklerim en azından öğretmen yerine konuluruz :++:

AMen' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
Ben tutarım ve desteklerim en azından öğretmen yerine konuluruz :++:
eskiden bilişim rehberi üzerinden hayaller kurardık. o fıs çıkınca şimdi bilişim tasarımı dersi üzerinden hayaller kurmaya başladık.

muhalif33' Alıntı:
Kötü olmaz hocam, dersin müfredatını değiştirip adını değiştireceksen olur, alırsın bilir kişileri yanına, içerik ne olsun bu öğrenciler bilgisayarın nesini bilerek geliyor, neresini hafif geçelim neye ağırlık verelim diye konuşursun, sonra bunca yatırım yapıldı nasıl yapalım da btsleri çöpe dönüştürmeyelim diye konuşursun, konuşacak o kadar çok şey var ki, ama böyle dan dun dersi de gereksiz kendisi de gereksiz diye ortaya çıkarsan üstüne alakasız bir dersle adını yan yana anarsan olmaz işte.. Üniversitede öğrenciyken izmir de japonların alt yapısını kurduğu bir okula gitmiştik, bilişim dünyasında bu ülkenin söz sahibi olabilmesi için yapılabilecek o kadar çok şey var ki, neler görmüştük o okulda ağzımız açık kalmıştı. Bu adamla bu zihniyetle çok zor insanda iştah heves bırakmıyor

Ahali ölümü görünce sıtmaya razı olmuş görünüyor.

Şimdi de Teknoloji Tasarımın kanatları altına sığınmaya mı karar verdik? Emin olun Tek. Tasarım da dersten sayılmıyor. El becerileri gelişmemiş, matematik ve fen sorularını bir çırpıda çözen doktorlar mühendisler yetiştiriyoruz sadece.
BT dersinin zorunlu 2 saat olması için direnmek nerede kaldı? Hani BİLİŞİMDE GELECEK VARdı? Çocuklarımızın bilişim eğitimi ihtiyaçları bitti mi?
Biz kararsız kaldıkça üzerimizde senaryolar yazılmaya devam edilecek.
Olması gerekenden yana taraf olup diretmedikçe bertaraf olacağız. Az kaldı...

Amisos' Alıntı:

Şimdi de Teknoloji Tasarımın kanatları altına sığınmaya mı karar verdik? Emin olun Tek. Tasarım da dersten sayılmıyor. El becerileri gelişmemiş, matematik ve fen sorularını bir çırpıda çözen doktorlar mühendisler yetiştiriyoruz sadece.
BT dersinin zorunlu 2 saat olması için direnmek nerede kaldı? Hani BİLİŞİMDE GELECEK VARdı? Çocuklarımızın bilişim eğitimi ihtiyaçları bitti mi?

Katılıyorum.
Ayrıca ben anlamamki kesme biçme işlerinden.Üniversitede canavar gibi yazılımlarla uğraş,sonra kalk kağıt makasla uğraş.Olacak iş mi bu ya!

2 saat olsun zorunlu olsun ama bizim okulda hem tek tas öğretmeni var hem ben varım bu durumda bana yollar görünür. tamam norm fazlası olmucaz demişsiniz iyi güzelde olduğumuz yerlerde ihtiyaç yokkki

ya bütün günlerimiz yeni senaryolar yazmakla geçiyor. acaba hangisi vizyona girecek çok merak ediyorum ne olacaksa bir an önce olsun artık

bilgisayarlarım çok eski bir kliması bile yok projeksiyonumu kendi imkanlarımla aldım buna ragmen bilgisayar sınıfını çok seviyorum bilgisayar kullanmayı öğretmeyi seviyorum tasarım öğretmeni olmayı da istemiyorum ben dersimi geri istiyorum

Amisos' Alıntı:

ben de katılıyorum; üniversitede gördüğümüz eğitim üzerine bina edilmiş hem yeteneklerimizi geliştireceğimiz hem de çocukların ufkunu geliştirecek bir bt müfredatına ve dersine ihtiyaç var; kağıt-karton işleri bizim gibi bilgisayarcılara yakışmaz...

muhalif33' Alıntı:
Şuan
BT Öğretmeni: norm=14.000, mevcut:13.000, ihtiyaç =1000

Teknoloji tasarım: norm= 21.000 , mevcut=12.500, ihtiyaç=8.500 (6-7-8. sınıflar için)

bu durumda bizim bölüm ilköğretimde tamamen kalkabilir...ve BT tasarımı adı altında teknoloji tasarım ile birleşebilir.

2 saatlik bir BT Tasarımı dersi için, yaklaşık 28-30bin öğretmen ihtiyacı olur...(5-6-7-8.sınıflar yani ortaokul için)

yaklaşık ilköğretimde 8bin bilişim tek öğrt + 12500 teknoloji tasarım öğrt=20-21bin civarı sayı yapar ve yaklaşık 7-8binlik bir norm açığı oluşur,
bu durumda en azından norm fazlası olmaktan kurtuluruz...

Sayılar gerçeğe yakın, yorumlar kendi düşüncem...

bunu akime bimere gönderelim alın işte formatörlükten kaçış ve size ders :D

muhalif33' Alıntı:

Çok güzel olur kardeş.İnşallah gönlünden geçtğiği gibi olur.Ama ben korkuyorum doğrusu.

kusura bakmasın kimse benim zoruma gidiyor tekkonolji tasarımcı ile bir olmak...

Bizleri teknoloji tasarım dersiyle birleştireceklerini sanmıyorum.

Ama böyle birşey yaparlarsa da emin olun birçok sıkıntı bizi bekliyor olacak. Öncelikle Tek.Tas. öğretmenlerinin çoğunun kıdemi bizden fazla. Böyle olunca şuan okulundan memnun olan birçok arkadaşa kasaba ve köy yolları gözükecek. Sonra yine bu forumda böyle olurmu? ben bunu istemiyordum diye feryat eden birçok arkadaşımız çıkacak maalesef.

Bence bizlerle ilgili hiçbir çalışma yok, zaten bakanlığın gündemi çok yoğun. Bu zamana kadar bir çalışma yapmadılar da şimdi 4+4+4 kavgaları yaşanırken mi yapacaklar...
İçinde bulunduğumuz durumdan çıkardığım tek yorum, bizim için güzel günler çoook uzaklarda...

arkadasım gidin puanlara bakın aradaki uçuruma da bakın. Elin beslenme öğretmeni teknoloji tasarımcı oluyor ve benimle aynı derse girecek:S kusura bakmasın kimse...

O kadar vahim durumdayız ki branş değişikliğini bile kabul ediyoruz.
Eğer böyle bir durum gerçekleşirse bol bol kağıt tasarımları yaparız...
Bizlerin üniversiteye giriş puanı ile teknoloji tasarımın üniversiteye giriş puanını düşünmeye gerek yok zaten :x

eyolcu' Alıntı:
arkadasım gidin puanlara bakın aradaki uçuruma da bakın. Elin beslenme öğretmeni teknoloji tasarımcı oluyor ve benimle aynı derse girecek:S kusura bakmasın kimse...
katılıyorum hocama...
nasıl oluyorda buna olumlu bakan öğretmen arkadaşlarımız var :-1:
saçmalık :verymad:
bir dersi veya branşı küçümsemek olarak anlaşılmasın ama Teknoloji tasarım dersi ve öğretmenleri bizim branşa bakılacak olunursa pööffff :|

Arkadaşlar genel olarak yorumları okudum , belirsizlik kötü bişey bende aynı durumdayım ama biraz da ön yargılarımızdan kurtulup beklemek gerek diye düşünüyorum, evet yüksek puanlar ile girdik bu bölüme umduğumuzu bulamadık belki ama diger branşlarıda küçümsemeyelim sonuçta hepimiz eğitimciyiz, formatörlük verildi bazı arkadaşlar nöbet yok klüp yok ders saati az diye menmun oldular bazıları isyanlarda, şimdi yeni bir düzenleme olacak sanırım 2 saat ders olacak sınav olacak öğretmen olduğumuzu hissedecez ki dersler bilgisayar üzerinden tasarım ağırlıklı olur diye umut ediyorum, yine tepkiler , ne oldu ne olacak gibi yine isyanlar, insanları anlamak çok zor...

Yeni düzenlenecek dersin müfredatını bilmiyoruz sonuçta belkide teknoloji tasarım hocaları çok zor uyum sağlayacak bu müfredata ve çok zorluklar yaşayacaklar kendini birazda onların yerine koyun, ben merkezcilikten oluyo zaten ne oluyosa eğitim camiyasına...

yine bazı arkadaşlar bildik tepkileri verecekler tahmin ediyorum ama belki bir zümrem bu yazıyı okurda biraz daha sağduyulu olur diye umut ediyorum...

bluemax35' Alıntı:
Arkadaşlar genel olarak yorumları okudum , belirsizlik kötü bişey bende aynı durumdayım ama biraz da ön yargılarımızdan kurtulup beklemek gerek diye düşünüyorum, evet yüksek puanlar ile girdik bu bölüme umduğumuzu bulamadık belki ama diger branşlarıda küçümsemeyelim sonuçta hepimiz eğitimciyiz, formatörlük verildi bazı arkadaşlar nöbet yok klüp yok ders saati az diye menmun oldular bazıları isyanlarda, şimdi yeni bir düzenleme olacak sanırım 2 saat ders olacak sınav olacak öğretmen olduğumuzu hissedecez ki dersler bilgisayar üzerinden tasarım ağırlıklı olur diye umut ediyorum, yine tepkiler , ne oldu ne olacak gibi yine isyanlar, insanları anlamak çok zor...

Yeni düzenlenecek dersin müfredatını bilmiyoruz sonuçta belkide teknoloji tasarım hocaları çok zor uyum sağlayacak bu müfredata ve çok zorluklar yaşayacaklar kendini birazda onların yerine koyun, ben merkezcilikten oluyo zaten ne oluyosa eğitim camiyasına...

yine bazı arkadaşlar bildik tepkileri verecekler tahmin ediyorum ama belki bir zümrem bu yazıyı okurda biraz daha sağduyulu olur diye umut ediyorum...

Teknoloji tasarım öğretmenleri mutlu bile olurlar. :x Ben Böyle bir birleştirmeye gidilmesine sonuna kadar karşıyım. :-1:

Çok basit bir isim değişikliği ile bize sormadan işi çözebilirler. Bilgisayar Dersi->Bilişim Teknolojileri Dersi->Bilişim ve Tasarım Dersi

Geri