Durumumuz Ne Mi Olacak?

Kodla Büyü
Arkadaşlar elbette hepimiz kendi dersimize gereken ehemmiyetin verilmesi ve eğitimini almış olduğumuz işi yapmak istiyoruz. Fakat son yıllarda ve özellikle Sn. Ö.Dinçerle birlikte yerin dibindeyiz daha aşağısı kalmadı bizim için. Eğer ki böyle bir çalışma varsa bu çalışmaya hepten karşı çıkmak yerine lehimize çevirecek çözümleri yetkililere anlatmalıyız. Şöyle ki; Teknoloji tasarım dersine zaten iki öğretmen girmekte. Müfredat programı iki ayaklı yapılarak çocukların teknoloji tasarımda bardak mı yapıştıracak kibrit mi yakacak ne yapacaksa yapsın fakat Bilişim Tek. Tasarım dersinde tamamen çağın gereklerine uygun olarak Web tasarım, programlama, endüstriyel tasarım gibi konuları müfredata koyarak daha mantıklı ve geçerliliği olan bir ders oluşturulabilir. Onun için hepten karşı çıkmak öfke kalkıp zararla oturmamıza neden olur. Zaten karşı çıksakta bize rağmen herşeyi yaparlar ama en azından bu durumu lehimize yönlendirme yapabiliriz.

AhmetERDEN' Alıntı:
Arkadaşlar elbette hepimiz kendi dersimize gereken ehemmiyetin verilmesi ve eğitimini almış olduğumuz işi yapmak istiyoruz. Fakat son yıllarda ve özellikle Sn. Ö.Dinçerle birlikte yerin dibindeyiz daha aşağısı kalmadı bizim için. Eğer ki böyle bir çalışma varsa bu çalışmaya hepten karşı çıkmak yerine lehimize çevirecek çözümleri yetkililere anlatmalıyız. Şöyle ki; Teknoloji tasarım dersine zaten iki öğretmen girmekte. Müfredat programı iki ayaklı yapılarak çocukların teknoloji tasarımda bardak mı yapıştıracak kibrit mi yakacak ne yapacaksa yapsın fakat Bilişim Tek. Tasarım dersinde tamamen çağın gereklerine uygun olarak Web tasarım, programlama, endüstriyel tasarım gibi konuları müfredata koyarak daha mantıklı ve geçerliliği olan bir ders oluşturulabilir. Onun için hepten karşı çıkmak öfke kalkıp zararla oturmamıza neden olur. Zaten karşı çıksakta bize rağmen herşeyi yaparlar ama en azından bu durumu lehimize yönlendirme yapabiliriz.

:alkis: :alkis: :alkis:

mr3555' Alıntı:
eyolcu' Alıntı:
arkadasım gidin puanlara bakın aradaki uçuruma da bakın. Elin beslenme öğretmeni teknoloji tasarımcı oluyor ve benimle aynı derse girecek:S kusura bakmasın kimse...
katılıyorum hocama...
nasıl oluyorda buna olumlu bakan öğretmen arkadaşlarımız var :-1:
saçmalık :verymad:
bir dersi veya branşı küçümsemek olarak anlaşılmasın ama Teknoloji tasarım dersi ve öğretmenleri bizim branşa bakılacak olunursa pööffff :|

Kendinizi hala teknoloji tasarım öğretmenlerinden üstün görebildiğinize göre iyi şartlardasınız galiba hocam :) Üniversiteye giriş puanımız, aldığımız puan vs bakınca evet onlardan üstünüz ama maalesef toz pislik içinde bilgisayarlarla uğraşırken teknoloji tasarım öğretmeni bile devleşiyor gözümde. Öğle 12:30 da kimseye hesap vermeden çıkıp gidiyor, sadece derse giriyor, üstelik her sınıfta sadece 15 öğrenciyle muhatap oluyor, ona istemediği hiçbir şeyi zorla kimse yaptıramıyor ve bir de sene sonunda sergi açtıysa alkışları da toplayıp işini bitiriyor. Tabi benim de istediğim kendi branşımda öğretmenlik yapmak ama bunun olmadığını ve olmayacağını hepimiz biliyoruz. Okulda 8-5 durup birilerinin takmayı unuttuğu kabloları takmak yerine, sadece 6 saat derse girip ya da okulda durup günün kalan kısmında başka işler yapılabilir.Yani yapmak isteyen yapar yine...Okulda angaryalarla harcadığım her saat, her dakikaya acıyorum ben.

Teknoloji tasarımdan kadro açılınca balıklama atlayan bizim branş değil miydi? Adam baktı kağıda, makasa pek hevesliler gerekirse bu alana yönlendirebilir bizi çok mantıklı.

bana uyar. dersim olsun da ben önce okur yazarlık veririm. Daha sonra tasarım yaptırırım. Yeterki girecek dersim olsun. Ben gayet mutlu mesut yaşayabilirim bununla.

Kendinizi hala teknoloji tasarım öğretmenlerinden üstün görebildiğinize göre iyi şartlardasınız galiba hocam :) Üniversiteye giriş puanımız, aldığımız puan vs bakınca evet onlardan üstünüz ama maalesef toz pislik içinde bilgisayarlarla uğraşırken teknoloji tasarım öğretmeni bile devleşiyor gözümde. Öğle 12:30 da kimseye hesap vermeden çıkıp gidiyor, sadece derse giriyor, üstelik her sınıfta sadece 15 öğrenciyle muhatap oluyor, ona istemediği hiçbir şeyi zorla kimse yaptıramıyor ve bir de sene sonunda sergi açtıysa alkışları da toplayıp işini bitiriyor. Tabi benim de istediğim kendi branşımda öğretmenlik yapmak ama bunun olmadığını ve olmayacağını hepimiz biliyoruz. Okulda 8-5 durup birilerinin takmayı unuttuğu kabloları takmak yerine, sadece 6 saat derse girip ya da okulda durup günün kalan kısmında başka işler yapılabilir.Yani yapmak isteyen yapar yine...Okulda angaryalarla harcadığım her saat, her dakikaya acıyorum ben.[/quote]
katılıyorum... :+1:

İki branş arasında isim benzerliği dışında pek ortak bir yan yok.
Meslek lisesine kayıt olduğumdan beri öğrenci ve öğretmenlikte derslerimin çoğu atelye ve laboratuvarda geçti. Normal derslikte ders işlediğim zaman bunalıyorum.

Sınıfın bir yarısı Teknoloji Tasarım ya da Resim gibi dersleri işlerken diğer yarısı BT sınıfında Bilişim Teknolojileri öğretmeni ile ders yapması gibi bir uygulama mantıklı olur. Haftada 1 saatlik dersi PC başını 3-4 öğrenci ile işlemek sadece işkence. Hangi sınıf yönetimi kuralını kullanırsanız kullanın işe yaramadığı durumlar oluyor. Başka hiç bir branşta bu sıkıntı yok. Müfredat çok eski not ve sınav da yok. Çoğu arkadaş bu sebeplerden derse girmektense formatörlüğü savunuyor.

Biz kendi kendimize ne yorum yaparsak yapalım bakanımız kendi bildiğini okuyacak. Bilişim Tasarımı dersi :!: :?:

teknoloji dersi de kaldırılabilir, çok şey değişir daha çoook...bu kadar seçmeli ders geliyor, haftasonuna ders koyamayacaklarına göre birşeyleri kaldıracaklar yine

artık seçmeli dersten korkmayalım. belkide yaklaşık 10 saate kadar seçmeli dersler olabilir...

Ask. öğretmen olarak görev yaptığım ilçedeki şube müdürünün kulakları çınlasın! Teknoloji ve Tasarım dersini "Bilişim Teknolojileri" öğretmeninin maaş karşılığı gireceği derslerden sanıyordu. İlgili çizelgeyi görünce yüzünün halini düşünürsünüz sanırım. :D

alfa-turk' Alıntı:
bu teknoloji tasarım kağıt katlama dersi değilmi? bizim branşla birleşirse kağıttan klavye, ekran, kasa falan yaptırırız artık.
Arkadaşım kağıt katlama dersi diyerek o dersi küçümseme, işte bu hiçe sayma mantığıyla bizim dersimizde bu hale gelmedi mi? bilişim dersi önemli derken başka dersleri bize yaptıkları gibi değersizleştirmeyelim..

Geri