dyned yol gösterin bana

Kodla Büyü

hakanx280

Site Gezgini
iyi akşamlar... dyned de sınıf listelerini güncellememi istiyorlar...yönetici şifresiyle girdiğimde öğretmen adları , karşılarında sınıflar falan var ama eski tabii...bunların hepsini silip yeni kayıtları mı eklicem...eklersem sorun oluşur mu?artık eski öğrenci kayıtları gider herhalde...eski şifrelerle giremezler diye düşünüyorum ama emin değilim :) bu sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim.

Anladığım kadarı ile geçen sene mezun olan öğrencileri sileceksiniz.Diğer öğrencileri de bir üst sınıfa yükseltmeyi düşünüyorsunuz.Eğer bu şekilde ise 8. sınıftaki öğrencilerin kayıtlarını sileceksiniz.Daha sonrada Seçenekler menüsünden Öğrenci aktarma bölümünden seçtiğiniz öğrencileri bir üst sınıfa aktarabilirsiniz.Hiçbir sıkıntıda yaşamazsınız.

hepsini silmenize gerek yok.
önce mezun olanları silin.
sonra en üst sınıflardan başlayarak bir üst sınıfa aktarma yapın.

aktarma yapacağınız öğrencileri tek tek yapabilir,ctrl tuşu ile birkaçını,birçoğunu,hepsini birden yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    93.2 KB · Görüntüleme: 1,131
eyvallah hocam ..sağolun....

ama bir sorunum daha var...3 haneli şifresi olan öğrenciler giremiyor dynede...4 ve daha fazla haneli şifresi olanlar giriyor...bu konuda da bilgi verebilirseniz çok müteşekkir olacağım :)

öğrencilere harf ve rakam içeren yeni şifre verin.
öğrenciadıokulnumarası şeklinde şifre vermeniz tavsiyemdir.şifremi unuttum öğretmenim muhabbetini azaltır

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    79.6 KB · Görüntüleme: 1,113
  • 2.JPG
    2.JPG
    69.5 KB · Görüntüleme: 1,112
sağolasın hocam...hepsine okul numaralarını vermiştim .tabi kimi 3 kimi 4 haneli. 3 haneli şifrelerin geçersiz olduğunu bilmiyordum.bunu da öğrenmiş olduk...tşkler tekrar

Aslında bir üst sınıfa aktarma yapmanıza gerek de yok. Mezun sınıfları sildikten sonra 7/A'dan başlayarak tüm sınıfların adını değiştirebilirsiniz. 7'lerin ismini 8 yaptıktan sonra 6'lara geçip onları 7 yaparsınız ve bu şekilde devam edersiniz. En sonunda da 3'ten 4'e geçenleri sisteme kaydedersiniz.

hakanx280' Alıntı:
sağolasın hocam...hepsine okul numaralarını vermiştim .tabi kimi 3 kimi 4 haneli. 3 haneli şifrelerin geçersiz olduğunu bilmiyordum.bunu da öğrenmiş olduk...tşkler tekrar

yoo 3 haneli kabul etmez diye bir şey yok.
benim öğrencilerin hepsi üç haneli. hatta söyliyeyim. şifreler 123 :)
oturum açma kimlikleri de okul numaraları.

okulno@mesela.com
123

şifrelerin 3 haneli olmasında bi problem bence de olmuyor...ayrıca öğrencileri bi üst sınıfa aktarma işlemini de sınıfların isimlerini değiştirerek yapmıştım..yani geçen sene 6A olan sınıfı bu sene 7A olarak değiştirmiştim...

BBNET
Geri