dynedde durumlar nasıl?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan genzo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

genzo

Aktif Üye
merhaba,
dynedi problemsiz çalıştıran var mı?ayrıca verimli oluyor mu?lab kullanımında sıkıntılar olmuyor mu?mesala ben de çalışır kulaklık sayısı az.ayrıca mikrofon sayısı da.internet bağlantısı çok yavaş.güvenlik kartları bazen problem çıkartıyor.
kısacası şartlar elverişli değil.bu dynedi uygulamak şart mı?eğer şartsa bu koşulları meb in sağlaması gerekmiyor mu?
internet bağlantı hızı, altyapı, malzeme eksikliği vb.

Seminer döneminde ilçedeki Dyned'ten sorumlu müfettiş okula geldi ve artık okuldaki bilgisayar öğretmenlerinin Dyned okul sorumlusu olacağını söyledi. Geçen dönemde bu işi okuldaki ingilizce öğretmenleri yapıyordu. Her sınıfın (4-5 dahil) haftada en az 1 saat İngilizce derslerinde Dyned yapmasının zorunlu olduğunu söyledi. Yukarda sorduğun sorunun cevabı maalesef dynedi uygulamak şart (en azından bizim ilçede). Zaten bu dyned'de geçen ay bizim okul ilçe 1. si oldu tebrikleri ingilizce öğretmenleri aldı. Bu yüzden bu programa acayip gıcığım. Diğer sorularına gelince Türk telekoma bayiine gittim okulun bağlantı hızına 1024/512 çıktı. Sende bunu bir kontrol ettir. Bildiğim kadarıyla bu hız yükseltilemiyormuş (MEB olduğu için). dyned server ları sürekli hata veriyor. 1 haftadır okulda dyned çalışması yapamıyoruz. kulaklık konusunu müdürle konuştuk 30 tane kulaklık almaya ikna ettik. güvenlik kartlarını söktüm yerine winrol back diye deep freeze tarzı bir program yükledim. 4 aydır mükemmel çalışıyor. isteyen olursa paylaşırım. sanırım biraz uzun oldu :)

hocam ben bt sınıfına dyned kurdum. Herşey kullanıma hazır. Gerisi ingilizce öğretmeninin işi Bu da mı bize kalacak yoksa.İngilizce öğretmeni de pek ilgili değil dyned konusunda. Gerisi onunla idare arasında

proksy hatası veriyordu en son 1 haftadır köyde elektrik yok bakamıyorum o yüzden sanırım bakanlıktan kaynaklanıyormuş bu sorun.

s3zgin' Alıntı:
Seminer döneminde ilçedeki Dyned'ten sorumlu müfettiş okula geldi ve artık okuldaki bilgisayar öğretmenlerinin Dyned okul sorumlusu olacağını söyledi. Geçen dönemde bu işi okuldaki ingilizce öğretmenleri yapıyordu. Her sınıfın (4-5 dahil) haftada en az 1 saat İngilizce derslerinde Dyned yapmasının zorunlu olduğunu söyledi. Yukarda sorduğun sorunun cevabı maalesef dynedi uygulamak şart (en azından bizim ilçede). Zaten bu dyned'de geçen ay bizim okul ilçe 1. si oldu tebrikleri ingilizce öğretmenleri aldı. Bu yüzden bu programa acayip gıcığım. Diğer sorularına gelince Türk telekoma bayiine gittim okulun bağlantı hızına 1024/512 çıktı. Sende bunu bir kontrol ettir. Bildiğim kadarıyla bu hız yükseltilemiyormuş (MEB olduğu için). dyned server ları sürekli hata veriyor. 1 haftadır okulda dyned çalışması yapamıyoruz. kulaklık konusunu müdürle konuştuk 30 tane kulaklık almaya ikna ettik. güvenlik kartlarını söktüm yerine winrol back diye deep freeze tarzı bir program yükledim. 4 aydır mükemmel çalışıyor. isteyen olursa paylaşırım. sanırım biraz uzun oldu :)
karşılığında ek ders mi alıyoruz, formatör müyüz ki, niye sorumlu biz olacak mışız... MEB bizi ne zannediyor, enayi yok karşılarında, çok beklerler, ben Dyned ile filan hiç birşeyle uğraşmam, dersime girerim çıkarım, o kadar !

Rüzgara Karşı' Alıntı:
s3zgin' Alıntı:
karşılığında ek ders mi alıyoruz, formatör müyüz ki, niye sorumlu biz olacak mışız... MEB bizi ne zannediyor, enayi yok karşılarında, çok beklerler, ben Dyned ile filan hiç birşeyle uğraşmam, dersime girerim çıkarım, o kadar !
aynen bende buna benzer cümleler kurdum toplantıda. 30 saat dersim varken ben almam ingilizce öğretmenlerini dyned işleri var diye laba dedim. benden başka kimse itiraz etmedi ama biliyorum ki herkes bu durumdan şikayetci burda yazmakla olmuyor şikayetleri birazda ortamlarda dile getirelim şahsen ben benim bulunduğum ilçede benden başka itiraz eden hocayı göremedim herkes üstünü görünce susuyor sonrada isyanları oynuyor sesini çıkartmadıkca her gelen işi yapmaktan başkada çareniz kalmıyor:S

evrim0626' Alıntı:
Rüzgara Karşı' Alıntı:
s3zgin' Alıntı:
aynen bende buna benzer cümleler kurdum toplantıda. 30 saat dersim varken ben almam ingilizce öğretmenlerini dyned işleri var diye laba dedim. benden başka kimse itiraz etmedi ama biliyorum ki herkes bu durumdan şikayetci burda yazmakla olmuyor şikayetleri birazda ortamlarda dile getirelim şahsen ben benim bulunduğum ilçede benden başka itiraz eden hocayı göremedim herkes üstünü görünce susuyor sonrada isyanları oynuyor sesini çıkartmadıkca her gelen işi yapmaktan başkada çareniz kalmıyor:S
ben müdüre görevim olmayanı yapmam, bu angarya işler görevim değil dedim defalarca ve birçoğunu da yapmadım, kimse bana zorla birşey yaptıramaz, ne yapabilir ki? en fazla ders programımı düzensiz dağıttır, evrak işlerinde sıkıştırır. çok mu sorun? dağıtsın programımı, gelirim okulda beklerim boş dersimde, evrakları zamanında getiririm ama o angarya işleri yapmam karşılığını almazsam...

hatta geçen sene okuluma yazı geldi, dyned seminerine müdür yardımcısı ve ingilizce öğretmenini çağırdılar, seminerden bir gün sonra okulda hemen yanıma gelip dyned işini benim üstüme atmaya çalıştılar. yok ben anlamam dynedden dedim sıyrıldım, müdür yardımcısıyla da tartışmıştık o gün bu konu yüzünden. ne olursa olsun umrumda değil, beni kullanamazlar, ilk sene 1 dönem boyunca kendimi kullandırdım zaten, 2. sene akıllanmıştım, kendi işim olmayan hiç birşeye el atmıyordum...
yeri gelince umursamaz, vurdumduymaz olmak gerekiyor. bunu anladım. okulda bana ne kadar gamsızsın hiç birşeyi takmıyorsun diyorlardı son sene :D

hocam haklısın dediğim gibi bende aynen senin dediğin gibi davrandım. geçen sene kurmadım bile laba müfettişler geldi benim ders saatimde ben kullandırmam başka zamanda vakit yok dedim ondan kurmadım dedim. bu senede bilgisayar sorumlusu yazmışlar beni. ilçedeki toplantıda da aynen söyledim ama destek görmedim bu açıkcası kızdırdı beni diğer branşlarıma karşı. zümrede şikayet edenler toplantıda sesini çıkarmadılar. onlar hakediyor bencede tüm angarya işleri yapmaya ama senin de dediğin gibi hocam işim olmayanları bana kendim dışında kimse yaptıramaz.

arkadaşlar söylediklerinize katılıyorum. Buraya gelince herkes isyanlarda. Ama müdür müdür yardımcısının yanında sesi çıkmıyor. Bu tür arkadaşların sızlanmasına gerek yok. Daha çok dynedler çıkar onlara.Herkes hakkını hukukunu bilecek ve bu yolda savunacak.

malesef bt öğretmenleri arasında mesleki dayanışma yok, baksana zorunlu formatör görevlendirmeleri yapılıyor, bir Allah'ın kulu çıkıp da mahkemeye verdim demedi. hakkımızı aramazsak kimsenin vereceği yok....

BBNET
Geri