"Şahsi Fikrim"
Bence adam hiç bi umut ışığı vermemiş.
Biliyorum dediği sorunları bilmeyen yoktur zaten.
Öğrencilerin bilgisayarla haşir neşir olması doğrumudur değilmidir tartışılır gibi bi laf etti yanlış algılamadıysam. Burdan hareketle derslere hepten elveda da diyebiliriz.
Bilişim Teknolojileri öğretmenliği mezunları öğretmen olarak mezun oldular öğretmenlik yapacaklar da dememiş.
Açık açık sınıflara BT kurulduğunda yani Fatih p. tamamlandığında bu kendini öğretmen sanan BT öğretmenleri sınıflara gidip, kullanamayan öğretmenlere yardım edecekler demiş. (Sınıfda atıyorum akıllı tahtada sorun olacak, öğretmen diyecekki bir öğrenciye git bilmemkimi çağır da şuna bi baksın. Öğrenciler bizi öğretmen değil tamirci olarak bilecek. haklılarda 6. sınıfa gelene kadar benm öğretmen olduğumu nerden bilsin.)
Hadi dersleri geçtik formatör kadrosu verilecek de dememiş, her dönem bekleriz yine formatörlük gelecekmi, ders olacakmı, olacaksa kaç saat, bu senede norm fazlası olacakmıyım, başka bi okula gidecekmiyim vs.
Ama şu proje bi gerçekleşsin BT sınıfını kullanmamayı düşünüyorum açıkcası derslerimde, giderim sınıfa açarım akıllı tahtayı anlatırım türkçe, matemetik anlatır gibi çıkarım sonrada. BT sınıfında işleyince çocuklar zaten hiç görmemiş gibi internete, oyuna saldırıyorlar, bu devirde matematik, fen anlatmak bile zorken notu olmayan dersi kim dinlesinki, sınıfta uslu uslu duran sınıflar bt sınıfına girince sanki kendilerinden geçiyolar.
Bence kısa sürede bişey çıkmaz, hele şu proje iyice netleşene, okullara kurulana kadar da çıkmaz sanırım.
Ya da ben çok karamsarım, kaç yıl oldu bu formatörlük davası çıkalı bir de öyle düşünün.
Yine çok yazmışım, demekki baya dolmuşum yine
Hadi kalın sağlıcakla....