Kesin sabah 7-8 akşam 5 mesaisine zorlanacağız. Bilgisayarı bozulan çağıracak sınıflara koşturacağız. Aynı anda idare iş buyuracak, benim pc bozuldu diyen 3-5 öğretmen olacak. Ben 22 şubeye ve 5 idareciye kuşturacağım. Öbür okulda arkadaşım 8 şube 2 idarecinin peşinden koşturacak. Ben 8-5 çalışacam, arkadaşım 8-2:30 çalışacak. Biz de buna adalet ve kalkınma diyeceğiz. O sınıftan o sınıfa uçarken yatan adam olacağız. Aynı anda 3-5 yerde bulunmamız gerekecek. Bir odamız dahi olmayacak, verdikleri ödevi yapmak için idarecilerden boş bilgisayar bulmaya çalışacağız. Eğer çalışma saatleri 9-3 olmazsa formatörlükten daha beter olacak her şey.
Her okula sabahçı ve öğlenci 2 adet bt öğretmeni gerek (tek devreli için bir şey söyleyemiyorum). 30 saat derse giriyormuş gibi ek ders alacak. Öğleden sonra da yorulduğu idareci, öğretmen ve bozuk bilgisayarları memnun etmekten gına geldiği için de evine gidip dinlenebilecek. Sınıf Öğretmeni gibi işte. Bir okulda 30 tane sınıf öğretmeni varsa, 2 tane BT öğretmeni de olabilir. Yoksa iş yükü inanılmaz boyutlara çıkacak.
En azından benim okulum gibi çift devreli lig usulü yapan okullar da futbol sezonu bitmek bilmeyecek...
Madem bu işten kurtuluş yok bari insan gibi çalışma saatleri istemeliyiz. İnsan çalışacak insan... Robot ya da köle değil. Milli Eğitimde çalıştığımız her dakika bizim özgür düşüncelerimizi baltalıyor. Yaşam enerjimizi tüketiyor. Daha mutlu bir hayat sürmemizi engelliyor. Boş işlerle uğraştırıyor, ağaç, kağıt ve elektrik masrafı yapıyoruz. Biz öğrencilerimize ne verebiliriz ki, ne bekleniyor birer köle gibi çalıştırılan ve düşünceleri önemsenmeyen öğretmenlerden. Ben branşımızın derdini idareme anlatamadım ki daha yukarıdakilere anlatabileyim. Öğrencilerime "Sakın öğretmen olmayın, olursanız da bilgisayar öğretmeni olmayın" diyorum. Bunu derken de utanmıyorum. Utanması gereken ben değilim çünkü.
2005'te göreve başladım ve geldiğimiz noktaya bakarsak geleceği hiç iç açıcı bulmuyorum.
Şimdi bir öğretmen arkadaşımın verdiği ödevi yapmam gerekiyor. Ödev : internetten video indirirken kullandığım firefox eklentisinin adresini mail ile kendisine göndermek.
Ödevim var, lütfen rahatsız etmeyin...
don't Disturb!