uhaha: özür dilerim hocam bakanlığa bunumu göndermeyi düşündünüz çok özür dilerim uhaha:alideniz2000' Alıntı:bunlar insanı yoran,
ve uzatılacak şeyler.
şu basit ve anlaşılır:
DERSİMİ İSTİYORUM! BEN ÖĞRETMENİM!
uhaha: özür dilerim hocam bakanlığa bunumu göndermeyi düşündünüz çok özür dilerim uhaha:alideniz2000' Alıntı:bunlar insanı yoran,
ve uzatılacak şeyler.
şu basit ve anlaşılır:
Hocam hepi topu üç maddealideniz2000' Alıntı:bunlar insanı yoran,
ve uzatılacak şeyler.
şu basit ve anlaşılır:
cümleniz pankart olarak kullanılabilir.alideniz2000' Alıntı:DERSİMİ İSTİYORUM! BEN ÖĞRETMENİM!
haklı böyle bildiri olmaz.ist_koord' Alıntı:özür dilerim hocam bakanlığa bunumu göndermeyi düşündünüz çok özür dilerim
@lperen' Alıntı:Arkadaşlar fikirlerimizi fazla vakit kaybetmeden Eğitek'e ulaştırmamız yararımıza olacaktır sanıyorum. Göndereceğimiz yazıda önce birkaç cümle ile çalıştayı özetleyeceğiz ve BT Öğretmenleri ile ilgili belirsizliğin giderilmesini talep edeceğiz. Formatörlük konusundan olabildiğince uzak durmaya çalışırsak durumumuz daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.
Gelen yorumlardan hareketle metni buradan güncelleyip Gen. Müd. Yrd. Tunay Bey'e göndereceğiz.
Metin:
9 Ekim 2010'da CeBIT'te Yapılan BilgisayarBilisim.Net Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Çalıştayı Sonuç Bildirisidir.
Çalıştayın genelinde ve yapılan panelde Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin tamamı "Öğretmen olarak kalmak istediklerini" dile getirdiler. Derslerin azaltılması ve normlarının düşürülmesi yoluyla da dolaylı olarak Formatör olmaya zorlandıklarını belirten öğretmenler Bilişim Teknolojileri dersleriyle ilgili bir gelişme olmayacaksa branş değişikliği yapılması yönünde fikir bildirdi. Branş değişikliğine izin verilmese bile Böte mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine Meslek Liselerine geçme hakkının verilmesini savunan öğretmenler, zoraki formatörlüğün etik bir tarafının bulunmadığının da üstünde durdular.
BT Formatör öğretmenliği görevlendirmelerinin:
Adının değiştirilerek "BT Rehber Öğretmenliği" yapılması ve bu değişiklikle "teknik servis" olarak görülmelerinin engellenmesi,
Kesinlikle isteğe bağlı olarak yapılması,
Belgesi olan herkese verilmemesi gerekir.
BT Formatör öğretmenlerinin görev tanımlamalarında açıkça:
Tamirat işlerinin bu öğretmenlere yaptırılamayağı,
Görev süresi tekli öğretim yapan okullarda okul giriş ve çıkış saatleri arası, ikili öğretim yapan okullarda ise rehber öğretmenleri ile aynı saatler olması gerektiği bildirilmelidir.
"Böte öğrencilerinin öğretmenlik mesleğini tanımlamaları ve öğretmenlik mesleğinden beklentileri." adlı araştırmanın sonucuna göre aşağıdaki çözüm yolları önerildi:
* Katılımcıların mesleki beklentilerinin oldukça düşük olduğu gözlemlenmiştir. Bulgular sonucunda katılımcıların birçoğunun teknik servis olarak görüldükleri için mesleki aşağılanmışlık yaşayacakları görüşüne sahip oldukları belirlenmiştir.
* Katılımcıların %65,3'ü mesleklerine saygı duyulmasını beklemektedir. Saygı göremeyecekleri endişesi mesleğe karşı olumsuz bir tutum geliştirmelerine ve motivasyonlarının düşmesine neden olmaktadır.
* Okul Yöneticilerinin Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin sadece üzerine düşen eğitimcilik görevini yerine getirmeleri konusunda teşvik ve kontrol mekanizmaları olması sağlanmalıdır.
* Diğer branş öğretmenlerine de bilişim teknolojileri öğretmenlerinin kendileri kadar kapsamlı bir eğitim sürecinden geçtikleri, teknik servis sorumlusu olmadıkları bilinci kazandırılmalıdır.
* Tüm bu sorunların çözümü MEB kanalı ile bilişim teknolojileri öğretmenlerinin statüsünü değiştirmesinden geçmektedir. Bu yolla alandan mezun olanlar, gerçek işleri olan öğretim teknologluğu yapma imkanı bulacaklardır.
...
uhaha: uhaha: uhaha: apple ile microsoftu aynı terazide tartmaya çalışmak gerçekten komik.alideniz2000' Alıntı:biraz bilişimle ilgili olanlar,denizlerb' Alıntı:"Kimki microsoft danışmanı? yani microsoftta kimmiş"
bilişim dünyasına biraz ilgisi olan birisine bile microsoft kimdir deseniz "yazılım devi", "dünyanın bir numaralı yazılım şirketi" gibi cevaplar alırsınız. merak ettim acaba bilgisayarlarınızda microsofta ait kaç yazılım yüklü?
bırakın bu kibiri.
ama gerçekten ilgili olanlar,
microsoftun, apple'ın taklitçisi olduğunu,
yazılım tekeli,
olduğunu bilir.
nerde durduğunuz, olaya nerden baktığınız sizi belirler.
denizlerb' Alıntı:uhaha: uhaha: uhaha: apple ile microsoftu aynı terazide tartmaya çalışmak gerçekten komik.alideniz2000' Alıntı:biraz bilişimle ilgili olanlar,denizlerb' Alıntı:"Kimki microsoft danışmanı? yani microsoftta kimmiş"
bilişim dünyasına biraz ilgisi olan birisine bile microsoft kimdir deseniz "yazılım devi", "dünyanın bir numaralı yazılım şirketi" gibi cevaplar alırsınız. merak ettim acaba bilgisayarlarınızda microsofta ait kaç yazılım yüklü?
bırakın bu kibiri.
yazılım tekeli,
olduğunu bilir.
mac kullandınızmı hiç? yada mac işletim sistemi gördünüzmü? kullandığınız bilgisayar macintoshmu? Apple kendini geliştiren bir bir şirket ama microsoftla kıyaslanabilecek kulvarda değil. daha çok ipod, iphone, macbook gibi taşınabilir cihazlarını geliştirmekle meşguller.
yeterli birikime sahipsen neden olmasın?bote67' Alıntı:denizlerb' Alıntı:uhaha: uhaha: uhaha: apple ile microsoftu aynı terazide tartmaya çalışmak gerçekten komik.alideniz2000' Alıntı:biraz bilişimle ilgili olanlar,denizlerb' Alıntı:"Kimki microsoft danışmanı? yani microsoftta kimmiş"
bırakın bu kibiri.
yazılım tekeli,
olduğunu bilir.
mac kullandınızmı hiç? yada mac işletim sistemi gördünüzmü? kullandığınız bilgisayar macintoshmu? Apple kendini geliştiren bir bir şirket ama microsoftla kıyaslanabilecek kulvarda değil. daha çok ipod, iphone, macbook gibi taşınabilir cihazlarını geliştirmekle meşguller.
Sanırım öğretmenlikten ümidi kestiniz ve Apple ile Microsoft şirketlerinin dikkatini çekmeye çalışıyorsunuz. O şirketlerde genel müdür olunca bizi de işe alırsınız artık :wink:
@lperen' Alıntı:Metin:
9 Ekim 2010'da CeBIT'te Yapılan BilgisayarBilisim.Net Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Çalıştayı Sonuç Bildirisidir.
Çalıştayın genelinde ve yapılan panelde Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin tamamı "Öğretmen olarak kalmak istediklerini" dile getirdiler. Derslerin azaltılması ve normlarının düşürülmesi yoluyla da dolaylı olarak Formatör olmaya zorlandıklarını belirten öğretmenler Bilişim Teknolojileri dersleriyle ilgili bir gelişme olmayacaksa branş değişikliği yapılması yönünde fikir bildirdi. Branş değişikliğine izin verilmese bile Böte mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine Meslek Liselerine geçme hakkının verilmesini savunan öğretmenler, zoraki formatörlüğün etik bir tarafının bulunmadığının da üstünde durdular.
Bilgi ve teknoloji çağında öğrencilerin özellikle 4. sınıftan itibaren bilişim eğitimine ihtiyaç duyduklarına karar verilmiştir. Bu sebeple birçok bilgi birikimine sahip bilişim öğretmenlerinin bu yönde değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir.
BT Formatör öğretmenliği görevlendirmelerinin:
Adının değiştirilerek "BT Rehber Öğretmenliği" yapılması ve bu değişiklikle "teknik servis" olarak görülmelerinin engellenmesi, bu kapsamda görev tanımlarının Tüm ülkede eşit şekilde uygulanmasının sağlanması
Görevlendirmelerin mümkünse kadrolu olması. Görev almak isteyen bilişim teknolojileri öğretmenlerinin Kesinlikle isteğe bağlı olarak yapılması, zorunlu bırakılmaması.
Belgesi olan herkese verilmemesi gerekir.
BT Formatör öğretmenlerinin görev tanımlamalarında açıkça:
Tamirat işlerinin bu öğretmenlere yaptırılamayağı,
Görev süresi tekli öğretim yapan okullarda okul giriş ve çıkış saatleri arası (09:00-15:00), ikili öğretim yapan okullarda ise rehber öğretmenler ile aynı saatler olması gerektiği bildirilmelidir.
"Böte öğrencilerinin öğretmenlik mesleğini tanımlamaları ve öğretmenlik mesleğinden beklentileri." adlı araştırmanın sonucuna göre aşağıdaki çözüm yolları önerildi:
* Katılımcıların mesleki beklentilerinin oldukça düşük olduğu gözlemlenmiştir. Bulgular sonucunda katılımcıların birçoğunun teknik servis olarak görüldükleri için mesleki aşağılanmışlık yaşayacakları görüşüne sahip oldukları belirlenmiştir.
* Katılımcıların %65,3'ü mesleklerine saygı duyulmasını beklemektedir. Saygı göremeyecekleri endişesi mesleğe karşı olumsuz bir tutum geliştirmelerine ve motivasyonlarının düşmesine neden olmaktadır.
* Okul Yöneticilerinin Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin sadece üzerine düşen eğitimcilik görevini yerine getirmeleri konusunda teşvik ve kontrol mekanizmaları olması sağlanmalıdır.
* Diğer branş öğretmenlerine de bilişim teknolojileri öğretmenlerinin kendileri kadar kapsamlı bir eğitim sürecinden geçtikleri, teknik servis sorumlusu olmadıkları bilinci kazandırılmalıdır.
* Tüm bu sorunların çözümü MEB kanalı ile bilişim teknolojileri öğretmenlerinin statüsünü değiştirmesinden geçmektedir. Bu yolla alandan mezun olanlar, gerçek işleri olan öğretim teknologluğu yapma imkanı bulacaklardır.
...
alideniz2000' Alıntı:mac kullandım bu bir.
henüz dos varken,
mac arayüzlü, yani windows'un "pencereli" sistemini kullanmakta idi.
artı microsoftun diğer ortağı mac'de çalışmakta idi.
oradan ayrılıp windows işletim sistemini geliştirdiler.
uyarladılar..
ve pazarladılar...
bunları bilmeden konuşuyorsun denizlerb.
deftones' Alıntı:Meb branşlar arası becayiş hakkı versede sınıfçılarla becayiş yapsak. :mrgreen:
@lperen' Alıntı:9 Ekim 2010'da CeBIT'te Yapılan BilgisayarBilisim.Net Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Çalıştayı Sonuç Bildirisidir.
Bilişim teknolojileri derslerinin 2 şer saat olarak 4.,5., 6.,7. ve 8. sınıflarda zorunlu ders olarak devam etmesi, formatör öğretmenlerin çalışma saatlerinin Rehber Öğretmenlerde olduğu gibi 09:00-15:00 olarak belirlenmesi ve görev tanımlarının açık ve net bir şekilde yapılması ve isteğe bağlı olması, formatör bulunan okullarda norm kadronun bu durum gözetilerek hesaplanması, derslerinin ilköğretim ikinci kademesinde notla değerlendirilmesi bakanlığımızın yakalamaya çalıştığı teknoloji gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Üstelik bu sayede de mevcut uygulama ile maaş karşılığı derslerini bile dolduramayan öğretmen arkadaşlarımız da bu sorundan kurtulmuş olacaklardır.
the_korsan' Alıntı:Peki hocam dersi btsde işlemek yerine bir projeksiyonla sınıfta işlemek arasında bir fark var mı? Dersi bts de işleyipte sanki öğrencilere etkileşimli uygulamalar mı yaptırılıyor? Türkiye'de yok değil vardır elbette ama ne kadar vardır.
Bu o kadarcık için mi bt dersleri diğer derslere feda ediliyor. Buna inanmıyorum.
Alın işte fatih projesi. Madem her sınıf akıllı sınıfa dönüşüyor teknoloji kullanmak isteyen öğretmenlere de artık sınıfı yetecek hale geliyor, bts ye gelipte kaç öğretmen ders yapacak bundan sonra ??
Birşeyler yapıyorlar ama tepeden inme yapıyorlar, hesabını kitabı yaptık sanılıyor sonra her zamanki gibi ellerinde patlıyor... Olan da her zaman tabana öğretmen ve öğrenciye oluyor.
Ben her şekilde vicdanen rahatım, elimden okulum öğrencim için ne gelirse yaparım , ama kısa bilgilendirme seminerlerinin tarihini belirlerim gelen gelir gelmeyen beni ilgilendirmez, şunu bunu öğreteyim anlatayım diye öğretmenlerin peşinde koşturamam. Birşey öğrenmek isteyen varsa eğer o öğreneceği kişinin peşinden koşsun, birşeyler öğreteceğim diye öğretmen peşinden koşacak halimiz yok...
Bu bakanlıktakilerin tüm yöneticilerin içi rahatsa benim hayli hayli rahattır
karesiweb' Alıntı:Bilişim teknolojileri öğretmeni olarak biz geleceğin bilgisayar programcılarını yetiştirmek istiyoruz o sebeple dersimiz zorunlu haftada iki saat olsun. bilgisayar programcısı yetiştirecek bunları çocuklara temel olarak öğretecek belki görsel visual basicde bir öğretmen kılavuz kitap olsun. BDE(Bilgisayar destekli eğitim) bilişim teknolojileri öğretmenlerini kusura bakmayın hiç de alakadar etmiyor. Ben kendi dersimin öğretmeniyim. Bde uygulanacaksa Egitek diğer öğretmenlere kurs düzenlesin kendi sınıflarında projektörle yapsınlar. Takıldıkları yerler olduğunda okuldaysam elime dilime yapışmaz tabiiki yardımcı olmak isteriz.Ben Personel Genel Müdürlüğü(PGM)'nün elemanı olarak kendi dersimin öğretmeni olmak istiyorum.
Bakanlığın yakalamaya çalıştığı teknolojik hava yerine Dünya Geleceğin Yazılımcılarını Türkiye Yetiştiriyor Projesi kapsamında bu sıralananlar yapılmalı.
Müfredat da bilgisayar programcısı yetiştirmeye dönük olmalı. Hindistan'ın kaptığı pasta bizim olmalı.
Bilgisayar programı yapmak o kadar da zor bişey değil.
4 temel işlem var
1- Kaydetme(Sil- Ekle -Düzelt)
2-Sınama
3-Hesaplama
4-İletme
bunları çocuklara temel olarak öğretecek belki görsel visual basicde bir kılavuz kitaba ihtiyaç var.
daha sonra bakanlık da belki ikna olur bu aşağıdakilere:
Bilişim teknolojileri derslerinin 2 şer saat olarak 4.,5., 6.,7. ve 8. sınıflarda zorunlu ders olarak devam etmesi, formatör öğretmenlerin çalışma saatlerinin Rehber Öğretmenlerde olduğu gibi 09:00-15:00 olarak belirlenmesi ve görev tanımlarının açık ve net bir şekilde yapılması ve isteğe bağlı olması, formatör bulunan okullarda norm kadronun bu durum gözetilerek hesaplanması, derslerinin ilköğretim ikinci kademesinde notla değerlendirilmesi bakanlığımızın yakalamaya çalıştığı teknoloji gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Üstelik bu sayede de mevcut uygulama ile maaş karşılığı derslerini bile dolduramayan öğretmen arkadaşlarımız da bu sorundan kurtulmuş olacaklardır.
Muhammed Göktepe - BT Formatör Öğretmeni
the_korsan' Alıntı:b şıkkını seçiyorum ama hala aynı fikirdeyim zaten siz de öyle yazmışsınız. bde ile ilgili yardımcı olmak gerekirse egitmek, ben de onu söylüyorum, gerekirse ediyoruz. Gerektigini anlatıyoruz.
Ben elimden geleni yaparım ögretmene yol göstermeye çalışırım ama ögretmen istemiyorsa isteksizse onun peşinden de koşamam. vitamindir, vitamin ögretmendir, egitim.gov.tr dir, ders destektir falandır fişmandır hepsi bilgilendirildi. Hatta çizgi tagem bile vs vs.
Haa ögretmene zorunlu koşulur kimi uygulamalar o zaman işin rengi degisir. İngilizce ögretmenleri nasıl dyned kullanmayı ögrendiler. Biraz gerçekçi olmak lazım. Mebvitamine 4-8 arası tüm okul ögrencilerimiz üye,boşluklarda kullanıyorlar ama ögretmene ne kadar anlatsakta ögretmen bts ye gelse de projeksiyonu alıp yine oradan gösteriyorsa, istisnalar olabilir, bu işi böyle yapacaksa pekala sınıfında yapabilir. Hep denmiyormu bts ye ögrenciler sıgmıyor bt dersleri verimli olmuyor, bt dersinde bile verimli olamayan bu sınıf bde'de verimli nasıl oluyor.
Siz istediginiz kadar anlatmaya çalışırsanız çalışın karşınızdaki bilgiye aç olacak, heves olacak, ögrenci olsa biraz kızarak biraz gaz vererek biraz severek bişeyler yaptırırsın da ögretmene ne yaptırım yapabilirsin.
Böte mezunlarının okulda neden bulundugu konusunda biz hem fikiriz ama bizden başka kim hemfikir ? var mı ?