ilk mesajı yazan arkadaşın milleti gazlamaya yönelik çalışması nedeniyle eleştiri amaçlı olarak yazmıştım. Siz kime dilekçe yazdınız vs. diye. Arkadaşda birileri ile görüştüm v.s yazmış birkaç noktaya açıklık getirmek gerekir diye düşünüyorum. 3 yıl EBİTEFO olarak çalışmış bir BÖTE ci olarak olaya dışardan bakan arkadaşların yanılgılarını göstermek gerekir diye düşünüyorum. EBİTEFO Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün projelerini yürütmek amacı ile ortaya çıktı. Direk bunun ağ network vs akla gelmesi oldukça saçma. Mesela Bakanlığın uzun bir süre üzerine basa basa durduğu Intel Öğretmen Programının BT öğretmenleri ile uzaktan yakından alakası yoktu ama birçok arkadaş son sınavın Intel Öğretmen Programı yüzüsuyu hürmetine yapıldığını bilir. EBITEFO lar içerisinde de ilgi ve alakalarına yönelik ve projelere katılma durumuna bağlı olarak branşlaşma var. Bulunduğum ilde tüm arkadaşar BT ci olmasına rağmen network ile ilgili bir durum söz konusu olduğunda ilgi duymaz ilgilenmezdim. Bunun sebebi çalıştığım odamda Tüm CISCO eğitimlerini almış değerli bir arkadaşın olması idi. Aynı şekilde actionscript ya da Pardus ile ilgili bir konuda dönüp benden görüş alırlardı. Bu herkesin bir ilgi ve alakası olduğunu göstermekte idi. Bunu yazmamın nedeni bir konuda bilgi sahibi olmak ya da olmamak birşey ifade etmiyor. Mesele bakanlığın verdiği bilginin geri dönmesi.
Herkesin herşeyi bilmesini gerektirecek bir durum anca Bt işlerinden anlamayanların beklentisidir.
Başka başka branşlardan EBITEO olarak çalışan birçok arkadaşımız oldu. %90 ' gerçekten çok değerli ve bilgili insanlardı. (Burada da yanılgı olmasın bilgili derken ilgi alanlarında bilgiliydiler) geriye kalan %10 da zaten bir süre sonra yavaş yavaş bıraktı.
Burada gerçekten hakaret edip eleştirmek çok kolay geliyor ben bu konuda duruma isyan eden kendi zümreme şöyle birşey demek istiyorum. Daha iyisini yapabiliyorsak zaten o koltuk bize ait olur ya da o koltuğa ihtiyacımız olmaz.
Aramızda (çok görünmese de forumda) branşı Fizik öğretmenliği olan Bir EBİTEFO arkadaşımız var, ona sorsan RC45, RJ45 hangisi doğru diye bunları herhalde uçak modeli vs zanneder
Buradaki bazı arkadaşların söylemine göre bu onun yeteneksiz ve BT konusunda cahil olduğunu, EBİTEFO olmayı hak etmediğini gösterir ama işin aslı öyle değil. ActionScript ve Flash Öğrenmek için kitap ararsınız bulur onunla ActionScript' i adam gibi öğrenirsiniz sağda solda da "Adam yazmış arkadaş ne kadar fonksiyon vs. varsa dersiniz" sonra bir bakarsınız ki kitabı yazan yeteneksiz zannettiğiniz Fizikçi Ebitefodur, utanır saygı duyarsınız...