ibrahim028' Alıntı:Bakanımızın "Öğretmenlerimiz biraz fedakar olsun" diye bir sözü var bilirsiniz. Tabi bu sözü eş özrü atamaları için söyledi. Ama öğretmenlik zaten fedakarlık mesleğidir. Burada bazı çömez arkadaşlarımız illa bakanlık bunu diyor şunu diyor diye üsteliyorlar. Arkadaşım bizim görevimiz fatih projesinin sağlıklı yürümesini sağlamak. Okulda ders vermiyoruz, veliyle uğraşmıyoruz. Tek sıkıntı il ve ilçe milli eğitimlerde görevli olduğumuzdan onların angarya bazı işlerini de yapmak o kadar. Bu kadar bu işlere gocunacak olduktan sonra kimse yapmaz bu işi okula döner. Ben 4 senedir bu işi alnımın akıyla yapıyorum. İntel kursu verdim komşu ilçelerde kurs ücreti de almadım. Yolluk gerektirmeyecek şekilde olduktan sonra mesai saatleri içinde de açılır kurs ve verilir. Bu işi hiç yapmamış, yapmaya da niyeti olmayan fedakarlık, sorumluluk bilinci olmayan bazı arkadaşlar var. Bunlar rica ederim canımızı sıkacak saçma fikirlerini kendilerine saklasınlar. Biliyorum niyetleri kötü değil. Ama herşey heryerde söylenmez. Hele ki olayın mantığını anlamamış olanlar hiç yazmasın buraya.
Eğiticilik kurumu varsın bitsin ne olur ki, biz devlet memuruyuz, öğretmeniz duygusal düşünmenin manası yok. Önemli olan başını yastığa koyunca rahat uyumak. Aldığın paranın hakkını vermek.
Arkadaşın tuzu kuru anlaşılan. Eşinden ayrı öğretmen için bile fedakarlık istediğine göre. Bu yönetmelikle bir daha buluşamıyacak olanlar....
Aklımdan geçenleri
Kimse bilemez ki
İçimde ezikliği
Benden silemez ki
Benden gidenleri
Geri veremez ki
Bu acıyı çekmeyen
Ne oldu bilemez ki.