Eğitime Hazırlık Ödeneğinde son gelişme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eakkus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eakkus

Site Gezgini
01 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe giren 2010 Bütçe Kanunu’nun K Cetvelinde DİĞER ÖDEMELER kısmındaki 6. maddede Eğitime Hazırlık Ödeneği ile ilgili göreve başlama esasına göre bir düzenleme yapılmıştır. Buna göre;

657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği Bakanlar Kurulu kararı aranmaksızın 540 Türk Lirası olarak ödenir. Bu ödeme; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75’i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50’si oranında yapılır.

http://www.bumko.gov.tr/TR/Genel/dg.ashx?DIL=1&BELGEANAH=15012&DOSYAISIM=38Kcetveli2010.pdf

şubat atamasında başlayanlar alabilecek ozaman. Geçmişe dönük verirler mi acep?

erdcan' Alıntı:
şubat atamasında başlayanlar alabilecek ozaman. Geçmişe dönük verirler mi acep?
bu kanun yeni yürürlüğe girmiş daha öncekileri bağlamaz. göreve başladığınız tarihte yürürlükte olan kanun neyi hükmediyorsa o geçerlidir.

Bir ara ataması 5 yılı geçmeyenler dilekçe ile aldı duyumları geldi bizde dilekçe verdik alamadık, mahkeme kararı ile alanlar oldu, alanlardan geri ödeyenler oldu. Durum karışık.

Hocam GERİYE DÖNÜK hiç bir şekilde olmaz.
Kanunun sonunda yazar. Bu kanun ... tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir diye. Daha öncesini bağlamaz...

Şimdi bu eğitim Ödeneği 540TL ye sabitlenmiş mi oluyor hocam yoksa
Her sene zam gelmeyecek mi
Enflasyona karşı erimeye mi terk edilecek?
Bununlar ilgili bir bilgi var mı?

ben dilekçeyle, alamadığım 2 ödeneği almıştım. biri şubat ataması olduğum için, diğeri askerlik dönüşüydü.

ben şuabt 2005 atamasıyım.
birde askerden dönüşüm şubat 2007 olmuştu.

geriye dönük o günün parasıyla ödenen miktarı aldım.
daha önce forumda paylaşılmıştı.

geçmişe dönük artık mahkeme karırıyla alınabiliyor. eylül 2009'a kadar dilekçe ile başvuranlara verdiler. şimdi Maliye bakanlığının gönderdiği yazıyı dikkate alıp vermiyorlar. bazı illerde daha önceden verilen eğitim ödeneğini geri istemişler. sonuç olarak geçmişe dönük eğitim ödeneğini almak isteyenlere mahkeme yolu görünüyor. ayrıca size gelen red yazısının 60 günlük geçerliliği var dikkat :!:

craxx' Alıntı:
ben şuabt 2005 atamasıyım.
birde askerden dönüşüm şubat 2007 olmuştu.

geriye dönük o günün parasıyla ödenen miktarı aldım.
daha önce forumda paylaşılmıştı.

Bende 15 gün önce dava açtım. Kayseride dava devam ediyor avukat %2500 kazanırız dedi. en geç iki ay içinde belli olurmuş. Bakalım.

kırıkkale balışeyhde görev yapıyorum.başvuralı 1 yılı geçti hala ne ödendi ne cevap geldi.yalnız ilçede 15 öğretmen filan başvurduk,içimizden sadece torpilli birine ödendi diğerlerimiz kaldı.sizce napalım?

Arkadaşlar bu kanun 01.01.2010'dan itibaren göreve başlayanlar için geçerlidir. Mesela şu günlerde askerden dönen kısa dönem öğretmen arkadaşlar bu kanundan yararlanabilir. Bu tarihten önce göreve başlayanlarla ilgili muamma devam etmektedir. Ancak mahkeme kararı ile alanlar var. Bu kararlar emsal teşkil etmektedir. Bireysel dava açarakta alınabilir. Yada bir sendikaya üye olup sendika aracılığı dava açıp alınabilir.

BBNET
Geri