Bizim idare olayı yanlış anlamış her ders için bir sınıf açmış 9 şube de matematik dersi olacak 9 şube ona 4 şubede Türkçe dersi olacak ona ayrı 4 şube açmış
Hocam evet öyle olmuyor mu? Her ders için ayrı kayıt açıp öğrenci eklenmiyor mu?Bizim idare olayı yanlış anlamış her ders için bir sınıf açmış 9 şube de matematik dersi olacak 9 şube ona 4 şubede Türkçe dersi olacak ona ayrı 4 şube açmış
Hocam dediğiniz gibi yapmışlar 66 sube çıkmış ama bence 5A diye sinif oluşturup onlara dersleri ve o dersi seçen öğrencileri aktarmak lazimHocam evet öyle olmuyor mu? Her ders için ayrı kayıt açıp öğrenci eklenmiyor mu?
Hayır hocam sınıf değil grup oluşturuluyor şu anki sistemde, yani 66 şube değil 66 grup olmuş ve doğru olan budur, çünkü her öğrenci aynı dersleri seçip girmek zorunda değil amaç öğrenciye istediği dersten kurs vermek,Hocam dediğiniz gibi yapmışlar 66 sube çıkmış ama bence 5A diye sinif oluşturup onlara dersleri ve o dersi seçen öğrencileri aktarmak lazim
Hocam, dediğiniz gibi sınıf açıp sınıfa ders tanimlanamiyor e-kurs modülünde idarenin yaptığı doğru olmuşHocam dediğiniz gibi yapmışlar 66 sube çıkmış ama bence 5A diye sinif oluşturup onlara dersleri ve o dersi seçen öğrencileri aktarmak lazim
Hayır hocam sınıf değil grup oluşturuluyor şu anki sistemde, yani 66 şube değil 66 grup olmuş ve doğru olan budur, çünkü her öğrenci aynı dersleri seçip girmek zorunda değil amaç öğrenciye istediği dersten kurs vermek,
Öğrenci öğretmen tercihlerini yapar, öğretmen kurs açabileceği günleri idareye söyler, idarede o öğretmeni seçen öğrencilere göre öğretmene 1-2 veya 3 grup olarak öğrencileri tanımlar. Yeni sistemde bu şekilde hazırlamışlar hocam, eskisinde sınıf tanımlayıp o sınıfa belirli dersleri veriyorduk ve öğrencileri sınıflara direkt olarak atayıp hepiniz aynı dersleri göreceksiniz diyorduk. Artık öğrenci bazlı planlama.
Ben listeyi kopyala yapıştırla tek tek branşları ve sınıfları ayrı excel sayfalarına aktardım sonrasında sayfaların hepsini birleştirdim A-Z sıralama ile her öğrencinin kursunu buldum. E-okuldan tüm öğrenci bilgilerini de ayrı bir sayfaya çektim. Excel'de isimleri kullanarak düşey aradan no ve sınıfları çekebildim toplam 6-7 saatte bitiyor.
Ben biraz erken yapmışım o zaman sadece öğrenci ismi vardı.Kaç öğretmeniniz var bilmiyorum ama o kadar uzun sürmüyor. Biz de 19 öğretmen 30 yakın sayfa var. 15 dk'da bitirdim.
Kurs açılacak dersi seçtiğiniz de sadece o derse kayıtlı öğrenciler geliyor hocam, başka öğrenci ekliyemiyoruz.Peki diyelim ki bir kursu 8 kişi seçti o kurs açılamıyor doğal olarak değil mi ? Merak ettiğim şu
diyelim ki öğrenci matematik fizik edebiyat seçti Fakat fiziği seçen sadece 8 kişi oldu kurs açılamadı çocuk sadece iki derse mi girebilir yoksa 10 kişi üzerinde tercih sayısına sahip olan yani açılacak olan aynı seviyede başka bir derse çocuk seçmemiş olsa bile dahil edilebilir mi ?
8 kişiye kurs açılmaz.Peki diyelim ki bir kursu 8 kişi seçti o kurs açılamıyor doğal olarak değil mi ? Merak ettiğim şu
diyelim ki öğrenci matematik fizik edebiyat seçti Fakat fiziği seçen sadece 8 kişi oldu kurs açılamadı çocuk sadece iki derse mi girebilir yoksa 10 kişi üzerinde tercih sayısına sahip olan yani açılacak olan aynı seviyede başka bir derse çocuk seçmemiş olsa bile dahil edilebilir mi ?
peki program yapılınca hiç çakışma olmuyor mu?
Mesela, hafta sonu kurs olmayacak şekilde planlıyoruz. 70 ders 20 öğretmen. Bazı öğrencilerde çakışma olduğu için seçtiği öğretmene gidemiyor. Bu durum oluyor mu bu sistemde.
Katılmak istedilerini belirtirlerse derken yani kurs modülüne girip ordan mı belirtirlerse yoksa sözlü olarak belirtirlerse mi? Neticede e kurs modülünde sınıf listeleri olacak bunlara manuel öğrenci eklemek ne kadar mümkün olur ?8 kişiye kurs açılmaz.
açılmayan derse başvuranlar veya hiç bir derse başvurmayanlar ilk 1 ay içerisinde katılmak istediklerini belirtirlerse kurslara katılabilirler
ayni subeyseBilişim dersini 39 kişi seçmişse kaç saat ders oluşur acaba
Katılmak istedilerini belirtirlerse derken yani kurs modülüne girip ordan mı belirtirlerse yoksa sözlü olarak belirtirlerse mi? Neticede e kurs modülünde sınıf listeleri olacak bunlara manuel öğrenci eklemek ne kadar mümkün olur ?
Bir öğretmeni arkadaşın dediği gibi 26 kişi seçmiş diyelim aynı dersten diğer arkadaş da 8 kişi olsun e ne olacak
kurum müdürü rolünde iken solda kurs planlama işlemlerinde/yeni kayıt/açılan pencerede ders adı,ders saati (haftalık),öğrertmen seçimi yapıyorsunuz.sonra kaydetarkadaşlar kurs programını nasıl oluşturacağız anlatabilecek olan var mı? önceden excel listesi alıp progmaticte yapıyorduk şimdi ekur modülünde yapılıyor nasıl olduğunu anlatabilir misiniz?