e-okul öğrenci girişine hala kapanmadı

Kodla Büyü

cagiricia

Üye
arkadaşlar geçen yıllarda dönem sonuna 10-15 gün kala e-okula öğrenci girişleri(yani vbs) kapatılıyordu. bu dönem ise hala açık, bunu atladılar sanırım. öğrenciler karneyi almadan tüm notları görebiliyorlar, hayır notlar görülsün sorun değil ama verilen sözlü notları yada davranış notları bile görünüyor. öğrenciler de gelip bana sözlüden neden şu notu verdiniz, ahmete şu notu vermişsiniz diyor. karnede sadece ortalamalar görünüyordu, yani öğrenci verilen sözlü notlarını göremiyordu. bu dönem sağolsun herşey açık, bari öğrencilerle birlikte verelim notlarımızı

hocam kanunen zaten sözlü notunu verdiğinizde öğrenciye bunu söylemeniz gerekiyor.
.
ayrıca karnede ortalama yazsa bile karneden sonra e-okulda yinede sözlü notunuzu görebiliyor öğrenci.
.
e-okulu öğrencilere kapamak da salaklık. çünkü öğrenciler bizden daha uyanık. görme özürlüler için olan kısımdan giriyorlar ve normalde kapalı olan herşey orda açık :D
.

Son iki hafta veli bilgilendirme sistemi kapatılınca , en azından karnenin bir heyecanı oluyordu. Şimdi her şeyi görüyorlar. Takdir teşekkür hesabı yapıp küçük puanlarla alamayanların velileri öğretmenlerle görüşmeye geliyor.

Dersle ve okulla hiç alakası olmayan bazı 8. sınıf öğrencileri bile davranış notunu neden 4 verdiğimi soruyor. :puhaha: :puhaha:

kapanmaması daha iyi kafadan not verenler elbette serzenişte bulunacak
ben yeğenimin notlarına bakıyorum bugün itibari ile hala biyoloji tarih kimya derslerinden 1 not verilmiş görünüyor sağlık, görsel sanatlar hiç not verilmediği için listede görünmüyor bile e-okul öğrenci ve velilerin öğrenci gelişimini kontrol edebilmesi için geliştirilmiş bir sistem ancak karne günü gelmiş hala ne not alacağı belli değil, böyle belirsiz bir durum öğrencide ve velide merak değil gerilim yaratıyor. kapanmamalı hatta notları süresinde girmeyen öğretmenlerin hakkında yasal işlem yapılmalı ben de dahil..

ya bu sistemi neden kapatmıyorlar anlamıyorum.
Veliler not istemeye hesap sormaya geliyorlar. Ne duruma düştü eğitim yav.
Sadece davranış notum var onu da hakkı ile vermeye çalışıyorum. Tek tek öğrencilere bakarak gönderdiği ödevlere göre davranışları veriyorum.
4 verdiklerim bile hocam niye dört. Sinir olmamak elde değil. Bazen diyorum kendi kendime iyi ki notumuz yok.

Olayı ekteki resim açıklıyor sanırım :D

Ekli dosyalar

• 167774_10150090671293658_125512623657_6075640_7644320_n.jpg
    167774_10150090671293658_125512623657_6075640_7644320_n.jpg
    132.5 KB · Görüntüleme: 1,309
bütün dönem okula gelmeyen veli sözlü notlarını ortalamaları görüp okula not dilenmeye hesap sormaya geliyor. bu yıla kadar kapanıyordu ben de bunu demek istiyorum, atladılar bu sene. davranış notlarının bile hesabı sorulur hale geldi hakkaten

hocam veli görüşmeleri tamamen sizin OKUL İDARESİNİN BECEREKSİZLİĞİDİR.
.
bizim idare okul girişine ve tüm panolara duyuru astı. karne dönemi gelidği için öğretmen - veli görüşmeleri sona ermiştir. diye.
.
bir veli gelidğinde kusura bakmayın görüşmeler bitti diyebiliyoruz böylelikle

BBNET
Geri