E okul dan geçen yılın puan ortalaması listesi nasıl alınıR?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ragyu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ragyu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar tüm sınıfları karıştırıp sadece geçen yılki puan ortalamalarına göre yeniden adil bir dağıtım yapmak istiyoruz.
Fakat 1 saattir uğraşmam rağmen geçen yıla ait öğrenci not ortalamalarını e okul da bulmadım.
Yardım ederseniz çok sevinirim?

İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri
-->Giriş Ekranı
----->Eski Dönem Ağırlıklı not ortalamaları
Buradan listeleyebilr yada excel'e vs atmak isterseniz raporlardan IOK00015 nolu raporu kullanabilirsiniz.

Hocam teşvik başvuruları sonucunu bekleyin bence. Biz 5.sınıfların hepsini A şubesine attık. Teşvik sonuçları açıklandıktan sonra dengeli bir dağılım yapacağız, Geçen senelerde de yapmıştım.

Benim bu sene yapacağım işlemler:
1-Önce Erkek Kız diye ayrı iki listeyi ikiye böleceğim.
2-Sonra erkekleri Puan Sırasına göre sıralayacağım. Sonara iki şube için sırası ile sınıflara aracağım:
1.öğrenci a
2.öğrenci b
3.öğrenci b
4.öğrenci a
5.öğrenci a
6.öğrenci b
7.öğrenci b
8.öğrenci a
...
bu şekide ortalamalar yaklaşık eşit oluyor. 3 şube için abccba abccba abccba vs
3-Sonra kızlara aynı işlemi yapıp birleştireceğim.

Geçen yıl yaptığımda sınıflar arası ortalama farkı 0,1 düzeyindeydi.. Hatta meraktan dönem sonunda karne ortalamalarına baktım, fark 0,4 gibi küçük olmuş.

Dengeli sınıf için en ideali bu diye düşünüyorum. Öğretmenler dengeli sınıfları daha çok seviyorlar..

Hasan hocam teşekkür ederim.
Listeleri yaptım aynı mantıkla.
Teşvik sonuçları dediğiniz nedir?
Ne zaman belli oluyor?

Özel okulda okumak isteyen öğrencilere devlet destek veriyor. başvuruları e-okul üzerinden okuldan yaptılar. 2 Eylülde müracaatlar bitti. Şimdi okul tercihi yapıyorlar..
Eğer okuldan buna başvuran yoksa sıkıntı yok. Bizim okul çevresinin 1/3 özel okula gittiği için haliyle biraz sıkıntı oluyor.

BBNET
Geri