record tuşuna basınca; o andan sonra klavye ve mouse ile yaptığınız herşeyi kaydeder. mouse hareketlerini kaydederken x-y koordinatlarını göz önüne alır. zaten hemen alt tarafta bi günlük kısmı vardır. yaptığı kayıtlar tek tek orda görünür. mouse hangi koordinatta tıklandı. hangisinde bırakıldı. sağ mı sol mu. mouse hangi koordinatları gezdi. klavyeden nerelere basıldı. günlük kaydında bunların hepsi yazar. yaptıklarınızı kaydedince istediğiniz zaman aynılarını tekrar edebilirsiniz. farklı bilgisayarlarda çözünürlük farklı olursa sorun çıkarması kuvvetle muhtemeldir. en ufak bir kaymada sonuca ulaşamazsınız. buna dikkat etmek gerekir. ayrıca yaptığınız bi olayı(macroyu, hareketi) exe ye de dönüştürebilirsiniz.
ben daha önce bunu rapidden dosya indirirken kullanıyordum. rapidden dosya indirdikten sonra tekrar indirebilmek için ip değişmesi gerekiyodu. modemi redetleyip ip değiştirmeyi kaydetmiştim bununla. download programının da her dosya indirdikten sonra bi program çalıştırma ayarı vardı. bi download bi macro recorder ..... böylece iyi dosya indiriyodum.
şimdi de birinci kademe de özellikle e-okula kitap girerken 30 tane kitabı bütün öğrenciler okudu. bu kitapları herkese tek tek girmektense birine girerken macro recorderla bunu kaydediyoruz. daha sonra her bir öğrencinin sayfasını açıp. kaydı oynatıyoruz.
biraz hızlı yazdım kusura bakmayın. umarım bu yazdıklarım yardımcı olur. birde özele yazarsanız daha iyi olur.