e okula fotoğraf girmek kimin görevidir?

Kodla Büyü

nurhayat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar e okula fotoğraf girmek kimin görevidir?

müdür yardımcısının mı, formatörün mü yoksa sınıf öğretmeninin mi???

Valla ben koymadıysam benim görevim değildir :) Bizim müdür böyle şeylere çok dikkat eder benim görevim olsaydı kesin söylerdi şimdiye :mrgreen:

Müdür yardımcısının görevi ama eğer elinizde işiniz yoksa ve hemen yetiştirilmesi gerekiyorsa sizin göreviniz.

onu bunu bilmem ama ne formatör öğretmenin ne de bilgisayar öğretmeninin görevi olmadığı kesin

öğrenciden sorumlu müdür yardımcısının işidir. Kesinlikle sizin göreviniz değildir. Gerisi sizin insiyatifinize kalmış yardım maksatlı sizde giriş yapabilirsiniz....

teşekkür ederim arkadaşlar..
idare öğretmenler girsin, sen de yapamayan olursa yardım et dedi. resim boyutu küçültmesini ben yaptım ama fotoğrafları öğretmenler çekti..o kadar kötü fotoğraflar çekmişler ki bu işe de el atmamak için kendimi zor tutuyorum..
bu sefer inat ettim, ben yapmıcam sadece yardım edecem dedim ama fotoğraflar gerçekten berbat :( kötü foto olmasının bi sakıncası var mı??

walla ben formatör olarak eksik olan fotoğraflar wardı onları da çekip e okula tüm 6 7 8lerin fotoğraflarını atmştm geçen sene

Yaptığımız işlerin hangisi bizim görevimiz ki? E-okula fotoğraf koymak en azından temiz bir iş, masa başında yapabiliyoruz. Okulun o iğrenç kablolarıyla uğraşmaktan, elektrik sorununun çözümünün bana sorulmasından bıktım. Hangi ildesiniz bilemiyorum ama lütfen arkadaşlar forumda "......... kimin görevi" soruların artık bir anlamı yok. Hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz, idarecin başka şeylerle tehdit etmiyorsa güzelce söyleyebilirsiniz belki yapamayacağınızı ama tehdit ediliyorsanız:) yakınmanın anlamı yok, fotoğraf çekmek de, pis kablolarla uğraşmak da sizin işiniz. Temel sorunumuz idarecilerin eline bırakılmak, çok komik ki yönetmeliğimiz bile yok. İşte bu yüzden SOMUT ADIM atılmaya çalışılıyor.Ama görüyoruz ki sayı 20 yi aşamadı henüz. Lütfen imkanınız varsa (ya da lütfen imkan yaratın) 9 kasımdaki toplantıya katılın.

hasari' Alıntı:
Müdür yardımcısının görevi ama eğer elinizde işiniz yoksa ve hemen yetiştirilmesi gerekiyorsa sizin göreviniz.
:-1:
hocam GÖREV olarak soruyorsanız 24 saat boş oturup çay bile içsem o benim GÖREVİM DEĞİLDİR. ama benden bunu yapmamı UYGUN BİR DİLLE isterlerse bende ELİMDEN GELDİĞİNCE yardımcı olmaya çalışırım.

Ben işlerim yoğun olduğunda (mesela bilgisayar labındaki tüm bilgisayarlara format attığım bir gün yada okul web sitesinin güncellemeleri ile uğraşırken) BUGÜN BENİM İŞİM VAR hocam benim yerime nöbeti siz tutun dersem müdür yardımcısı bana ne der ?

E-okulla ilgili tüm işlemler, görevli müdür yardımcısının görevleridir. Ancak bilgisayar öğretmeni varsa müdür bazı e-okul işlemlerini yapma görevini ona verebilir. O da yapmak zorundadır. Formatör ise sadece nasıl yapılacağını gösterir, işi yine müdür yardımcısı yapar.

by_rebel' Alıntı:
E-okulla ilgili tüm işlemler, görevli müdür yardımcısının görevleridir. Ancak bilgisayar öğretmeni varsa müdür bazı e-okul işlemlerini yapma görevini ona verebilir. O da yapmak zorundadır. Formatör ise sadece nasıl yapılacağını gösterir, işi yine müdür yardımcısı yapar.

YAPMAK ZORUNDA ?
neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsun arkadaşım. bilgisayar öğretmeni VARSAya YOKSAya göre yönetmelik düzenlenmez. bu görev okul idarecilerine verilmiştir.
ama şunu söylüyorum.
BANA KENDİ KULLANICI ADIM ve ŞİFREMLE girebileceğim şekilde ayarlasınlar hepsini ben çeker tek bir söz bile etmeden okulun değil ilçenin hepsini girerim...

Bazı insanlar 2-3 satır yönetmelik maddesi okuyarak bilgisiz konuşsa da durum özetlediğim gibidir. Nasıl ki bir kaymakam, bayan öğretmenleri cezaevinde üst arama görevi verebildiği gibi kurum içinde kurum amiri, gerekli gördüğü görevleri öğretmenlere verebilir. Bu görevler eğitim-öğretim ve yönetim görevleridir.

Branşı Bilişim Teknolojileri olan asaleten atanmış bir müdür yardımcısı olarak söyleyeyim; bu görev öğrenci işlerinden sorumlu müdür yardımcısınındır. yani benim :)
hatta bizim okuldaki formatör olmayan BT öğretmeni aramızdaki samimiyetten dolayı "hocam, isterseniz ben atayım fotoğrafları." dedi de ben teşekkür edip red cevabı verdim ve şu sözü hatırlattım kendisine bundan sonra gideceği okullarda lazım olur diye: "Yaptığın iyilikler zamanla görevin haline gelir."

fat_ser' Alıntı:
Branşı Bilişim Teknolojileri olan asaleten atanmış bir müdür yardımcısı olarak söyleyeyim; bu görev öğrenci işlerinden sorumlu müdür yardımcısınındır. yani benim :)
hatta bizim okuldaki formatör olmayan BT öğretmeni aramızdaki samimiyetten dolayı "hocam, isterseniz ben atayım fotoğrafları." dedi de ben teşekkür edip red cevabı verdim ve şu sözü hatırlattım kendisine bundan sonra gideceği okullarda lazım olur diye: "Yaptığın iyilikler zamanla görevin haline gelir."
:alkis:
sonunda bir idareci doğru cevabı verdi
:alkis:
by_rebel' Alıntı:
Bazı insanlar 2-3 satır yönetmelik maddesi okuyarak bilgisiz konuşsa da durum özetlediğim gibidir. Nasıl ki bir kaymakam, bayan öğretmenleri cezaevinde üst arama görevi verebildiği gibi kurum içinde kurum amiri, gerekli gördüğü görevleri öğretmenlere verebilir. Bu görevler eğitim-öğretim ve yönetim görevleridir.
bazıları o 2 satırlık yönetmeliği okumaya da üşeniyor galiba. hocam 9-5 çalışan bir memur ile bir öğretmeni bir tutamazsın. memura mesai saatler içinde bir görev verebilirsin. benim görevim DERS SAATLERİMİ kapsar. ders saatlerinde bana böyle bir idari görev verecekse boş geçen dersin de hesabını verecektir. yok eğer boş derslerimde bu görevi yapmamı umuyorsa; boş saatlerimde okulda durup durmamak bana kalmış bişey.

Bence formatörün görevidir(En azından bizim okulda). Bizim okulda formatör arkadaş öğretmenler odasında 9-15 çay içip diğer hocalarla şorluyor :mrgreen:
Hatta ben dersim olmamasına rağmen iş için okulda kalsam dahi saat 15:00 oldu mu zincirle tutamıyoruz okulda hocayı :puhaha:

Bu şartlar altında formatör hakkında insanlar ne söyleseler haklılar. Hakkımızı ne kadar alsalar müstehak..

Zaten aman yapalım elimize mi yapışır diye diye bu hale gelmedik mi? Hasari sen yapma bari öğretmenim ya, haklarımızı, ne idüğü belirsiz olmaktan kurtulmaya çalıştığımız bi dönemdeyiz, yapmayalım, yapmıyorum diyebilelim artık.

bizler nasıl yapolacağı konusunda teknoloji rehberiyiz. rehberlik yapmalıyiz. programı bir kere göster işin bitsin. gerisi onun işidir. ama rica değilde emir verirse kendisi uğraşsın :+1:

BBNET
Geri