E sinav sistemi mi degisti acaba

Kodla Büyü

hakimiyet001

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Uygulama izleme sorumlusu olmamıza rağmen girevv Ekranında gozetmen yazıyordu. Puanın 166 değil 133 yazıyordu bir de popüler menu çıktı 2 defa iptal olursa 1 yıl görev verilmiyor gibi bir yazı çıktı bir kaç tane okudum anladım gibi yazı vardı uygulama izleme iptal mi oldu artik

Değişti hocam. Artık salonda iki kişi olacak ikisi de uygulama izleme eğitimini almış kişiler olacak

Uygulama izleme sorumlusu diye bir görev olmayacakmı

Salon başkanı ve gozermenmi olacak sinav ucrerleri ne olacak. Okuduk anladık diye bir sürü yeri tıkladık onlar nedir bir de görev çıkınca 2 defa iptal etmek ne demek onu anlamadım bununla ilgili bilgisi olan varmi

Bundan sonra iki uygulama izleyici salon başkanı ve salon gözetmeni olarak görev yapacak, sertifikası olmayan görev alamayacak. Ücretleri de salon başkanı ve salon gözetmeni üzerinden yatacak gibi duruyor, çünkü sistem öyle gösteriyor. Geçerli bir mazereti olmadan iki kez onay verdiği görevini iptal eden görevli bir yıl görev cezası alacak. Geçerli mazeretten kasıt 657'de belirtilen mazeretlerin (doğum, ölüm, hastalık vb.) rapor veya belgeyle belgelendirilmesi.

Peki ucretler şu an en kadar oldu. Okuduk anladık dediğimiz evraklarda bunlar mı yazıyordu. Odemeleler yine bir sonraki ayin sonundami
Bunu bari kisaltsinlar

Hocam sistem ödemeleri geçen seneden gösteriyor. Tam cevap istiyorsanız şu anda başkana 994 gözetmene 917 yazıyor.

Uygulama izleme sorumlusu diye bir görev olmayacakmı

Salon başkanı ve gozermenmi olacak sinav ucrerleri ne olacak. Okuduk anladık diye bir sürü yeri tıkladık onlar nedir bir de görev çıkınca 2 defa iptal etmek ne demek onu anlamadım bununla ilgili bilgisi olan varmi

2 defa göreve mebbiste onay verdiğiniz halde ilçe mem veya il mem'e başvurarak görevinizi iptal ettirme durumunu kastediyor hocam.

Artık bina sınav sorumlusuna da e-sınav kursunu almış olma şartı getirildiği için salon görevlilerinde eksiklik gelmeme vs durum olsa da bina sorumlusu sınavı uygulayabilecek. Son birkaç hafta içerisinde şube müdürleri vs bu eğitimlerini aldılar.

2 defa göreve mebbiste onay verdiğiniz halde ilçe mem veya il mem'e başvurarak görevinizi iptal ettirme durumunu kastediyor hocam.

Artık bina sınav sorumlusuna da e-sınav kursunu almış olma şartı getirildiği için salon görevlilerinde eksiklik gelmeme vs durum olsa da bina sorumlusu sınavı uygulayabilecek. Son birkaç hafta içerisinde şube müdürleri vs bu eğitimlerini aldılar.
Ben dün Bina Sınav Sorumlusu ile birlikte yönettim sınavı, Bina sınav sorumlusuna söyledim hocam artık yönetmelik bu şekilde diye :)

Uygulama İzleme Sorumlusu görevi kaldırıldı.
Sadece Salon Başkanı ve Gözetmen olmak üzere 3 yerine 2 görevli olacak.
Uygulama İzleme Sorumlusu olarak 1279 lira alacak olanlar Salon Başkanı olarak 1109 lira, Gözetmen olarak 1024 lira alacaklar.
Bina Sınav Sorumluları her oturum için görevlendirilecek.
Bu uygulamalarla sınavın işleyişiyle ilgili hangi aksaklık giderildi ya da iyileştirildi?
Şöyle bir aksaklık vardı sanırım: bilgisayar öğretmenlerine bu sınavın uygulanması için gerek yok, olsa bile bu kadar para vermeye gerek yok, yanına 2 kişi fazla, kimlikleri kontrol etsin ya da adayların salon düzenini sağlasın, sınavı uygulayıp, teknik sorunları halletsin, onun yerine bina sınav sorumlusu tüm gün oturup çok yorulacağına tek oturum oturup az yorulsun, o da oturursa görebilirseniz.

Devlet birgün geniş ve boş bir araziye göz kulak olacak bir bekçi almaya karar verir. ‘Peki talimatlar olmadan bekçi nasıl iş yapacak’ bir planlama birimi kurulur ve iki kişi işe alınır. İşleri yapıp yapmadıklarını kontrol etmek için denetmen işe alınır. Bir süre sonra bunların maaşları nasıl hesaplanıp ödenecek diye tartışılır. Bir muhasebeci, bir katip işe alınır. Bunlardan kim sorumlu olacak diye düşünülür bir müdür ve iki müdür yardımcısı işe alınır.
Bir süre sonra ülkede ekonomik kriz çıkar. Masrafları kısmak için bu kadar kişinin olduğu yerde bekçiye gerek yok denilir ve bekçi işten çıkartılır.

Bina sorumlusu ne iş yapar? Birde her oturum içinde ayrı ücret ödeniyor. Böyle adaletsizlik olamaz. Adamın yaptığı tek şey gelip imza atması(ki çoğu kez gelmez ve personelle haber gönderir zarfı kapatmasinlar bir ara gelip imzalarım diye) .Tüm sorumluluk başkan ve gözetmen de ama işin kaynağını (bina sorumlusu) şube müdürü, müfettiş ve torpilli okul müdürleri yiyor. Böyle bir adalet bizden başka ülkede yoktur.

Sertifikam vardı fakat büyükşehirden küçük bir ilin ilçesine geldim. İlçede olduğumuz için görev alamıyoruz yeni düzenleme yapılacak mı bununla ilgili bilgisi olan hocam var mı acaba

BBNET
Geri