Re: E.T. Win10 Faz1 ve Faz2 için ortak imaj | hazır
Teşekkürler hocam. Bi deneyelim.
Teşekkürler hocam. Bi deneyelim.
anladım hocam peki faz 2 deki windows 8 yükseltilerek mi yapıldı yoksa window 10 lu mu geldi? bu dediğiniz xml dosyasını oluşturmakla netten indirip kurduğumuz lisanslı olmayan windows 10 resmiyet mi kazanıyor anlamadım netten indirdiğimiz windows 10 etkinleştirme araçlarlarıyla yapsam sorun olurmu?ademola' Alıntı:hocam ben ilk imajı faz2 den aldım faz1e atıp boot ayarlarını düzelttim böylece imaj hem faz1 de hem faz2 de sorunsuz çalışıyor.
kendiniz imaj alacaksanız w7 üzerinde gatherofstate.exe ile xml i oluşturun. sonra w10 sıfır kurulum yapın daha performanslı olur kanısındayım. imajı atacağınız her makine için xml oluşturmak şart ama.
hocam maalesef fiberden upload yapamıyorum, download ediyor ama uplad etmiyor mail ru ya. bildiğiniz site varsa oraya upload yaparım.yildiray75' Alıntı:hocam ya size zahmet olcak ama madem 200mb internetiniz var full diskin imajını da atarmısınız. kurayım derken başka bi yerleri patlattım galiba
aynen bunu yapın hocam temiz full disk imajını at sonra benim imaj ı atınca sadece c sürücüsü değişmiş olacak. w10 açılacak.yildiray75' Alıntı:şuan yapacağım en mantıklı iş sıfır bir tahtanın full disk imajını alıp tekrar yükleyip sizinkisini onun üzerine atmak gibi geliyor.
ademola' Alıntı:Bu arada imajı faz 2 bir tahtadan alıp faz1de de çalışacak şekilde düzenledim. Faz2 de samil hocanın EBA üzerinden paylaştığı imaj üzerine yükseltme yaptım.
Faz 2 için bir ayar yapmaya gerek yok c: Windows bölümünü olduğu gibi aynı yerine recovery ediyoruz.
Faz 1 de ise resimlerdede görüldüğü gibi imajı yüklediğimiz WIN7 bölümünü “ active ” etmemiz gerek. (faz2 de bunu yapmıyoruz….)
ademola' Alıntı:imaja ek olarak PDF Annotator full eklendi. netsupport school yüklendi. client imajın içinde herhangi bir bilgisayara admin konsolunu kurarsanız tahtaları görürsünüz.
Acronis ile geri yükleme flash belleğimizi hazırladıktan sonra acronisi başarılı bir şekilde boot ettiğimizi varsayıyorum.
Ana ekrandan recovery - my disk diyerek usb de bulunan yedeğimizi seçiyoruz.
7part. 13gb %3 kurtarma kaydı var. bozukpart inerse winrar ile onarabilirsiniz.
dosyaları çıkardıktan sonra 16gb flash a ihtiyacınız olacak,
1. adımda usb yi mb_usb.exe programı ile açılışa hazır hale getiriyoruz. (acronis içinde hazır)
2. adım olarak imajı usb ye kopyalıyoruz.
hocam bilgisayar açıkken oturumu kapat deyip kullanıcı adı şifre gireceksiniz administrator ve şifre diye. atak da aynı şekilde administrator istiyor diye biliyorum.badsector' Alıntı:Hocam pazar imajı kurdum, etkinleştirmeyi falan yaptım, sonra da atak programını kurdum. Şimdi ise toolwiz programını kuracaktım ancak administrator olarak oturum açmam gerektiği hatasını alıyorum. Kurulum dosyasını çalıştırırken yönetici olarak çalıştır dememe rağmen hala aynı hatayı alıyorum. Administrator oturumuna nasıl geçeceğiz, ya da bu sorunu nasıl çözeceğiz?
ademola' Alıntı:hocam bilgisayar açıkken oturumu kapat deyip kullanıcı adı şifre gireceksiniz administrator ve şifre diye. atak da aynı şekilde administrator istiyor diye biliyorum.badsector' Alıntı:Hocam pazar imajı kurdum, etkinleştirmeyi falan yaptım, sonra da atak programını kurdum. Şimdi ise toolwiz programını kuracaktım ancak administrator olarak oturum açmam gerektiği hatasını alıyorum. Kurulum dosyasını çalıştırırken yönetici olarak çalıştır dememe rağmen hala aynı hatayı alıyorum. Administrator oturumuna nasıl geçeceğiz, ya da bu sorunu nasıl çözeceğiz?
böyle bir sorun yaşamadım hocam fikrim yok.izmirli_312' Alıntı:ademola hocam daha önce soruldu mu göremediğim için yazıyorum. netsupport ile uzaktan erişim yaptığımda ekranı tam göremiyorum. fare benim ekranda bi yerde Tahta da başka bir yerde oluyor. çözünürlüklere baktım değiştirip inceledim olmadı. bir fikriniz var mı? nasıl çözebiliriz
Windows 10 başlat menüsünde en üstte bulunan giriş yaptığınız kullanıcı adına tıkladığınız zaman kayıtlı oturumlar menü olarak aşağıya doğru geliyor. buradam oturum değiştirebilirsiniz.badsector' Alıntı:ademola' Alıntı:hocam bilgisayar açıkken oturumu kapat deyip kullanıcı adı şifre gireceksiniz administrator ve şifre diye. atak da aynı şekilde administrator istiyor diye biliyorum.badsector' Alıntı:Hocam pazar imajı kurdum, etkinleştirmeyi falan yaptım, sonra da atak programını kurdum. Şimdi ise toolwiz programını kuracaktım ancak administrator olarak oturum açmam gerektiği hatasını alıyorum. Kurulum dosyasını çalıştırırken yönetici olarak çalıştır dememe rağmen hala aynı hatayı alıyorum. Administrator oturumuna nasıl geçeceğiz, ya da bu sorunu nasıl çözeceğiz?
Hocam kapat kısmında oturumu kapat yok. Bilgisayar kapat, yeniden başlat, bir şey daha vardı. Yani oturumu kapat deyip başka oturum seçemedim.
ilk sayfada vardı ama bts-kontrol-programlari-netsupport-netop-vs-f105/nss-11-00-7-orijinal-turkce-full-son-surum-t104355.htmlmurat_erg' Alıntı:Adem hocam tahtalara yukledigin netsup. Link verebilirmisin ?
biosa gömülü olan w8 lisansı onunla aktivasyon olmuyor maalesef. windows u aktif durumdaki çalışan bilgisayarın donanım bilgilerini microsoft kendi sunucularına kaydediyor. 1kereye mahsus. sonra hep internetten otomatik aktivasyon yapıyor. her tahtanın donanım bilgisi donandım id no ları farklı olduğundan dediğiniz şekil olmuyor.external' Alıntı:ademola hocam teşekkür ederim ilave bir sorum olacak. Tüm lisanslar BIOS a gömülü durumda mı ? Win 10 a geçip tek makinada acronis ile yedeğini alıp diğer makinalara win10 imajı atsam da ilk mesajdaki xml dosyası ile yaptığınızı yapmam gerekir mi?
Etkileşimli tahta çalışır durumda iken gatherosstate.exe isimli dosyayı masa üstüne atıp çalıştırıyoruz. Bize 10sn sonra yine masaüstünde bilgisayarın donanımları ve etkinleştirme ile alakalı bir xml oluşturuyor. GenuineTicket.xml (her bilgisayar için tek tek özel oluşturulmalı)
hiç birini kullanmıyorum. ihtiyaç da duymuyorum et kullanici zaten sınırlı bi kullanıcı çocuklar program yukleyemiyor ayarlarını bozamıyor usb virüsleri içinde usb disk security yeterli oluyor. 2 aydır no problemlion26' Alıntı:Teşekkürler hocam. Bu imajı attıktan sonra hangi deepfreeze sürümünü kullandınız. Ya da deepfreeze alternatifi hangi yazılım. Malum deepfreeze bazı sürümleri sıkıntı çıkarıyor.