Mesela ben Apple Macintosh bilgisayarda, Flash ile web tasarımı yapıyorsam, ben hiç bilgisayar bilmiyor oluyorum bu mantığa göre?tcoalngsau' Alıntı:ama herkes donanım ve yazılımı (işletim sist.) bilmek zorundaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
Mesela ben Apple Macintosh bilgisayarda, Flash ile web tasarımı yapıyorsam, ben hiç bilgisayar bilmiyor oluyorum bu mantığa göre?tcoalngsau' Alıntı:ama herkes donanım ve yazılımı (işletim sist.) bilmek zorundaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
forevertogether' Alıntı:Bazı arkadaşlar bu sınavın seçici olduğunu söylemişler ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum.Neyi seçiyolar eğitici formatör öğretmen mi teknik eleman mı?Bunları bilince bir eğitici formatör eminim bilgisayar destekli eğitime daha çok katkıda bulunur :lol:
Şöyle bi bakınca baştan savma bi sınav gibi duruyodu.Bir önceki sınavın daha seçici ve kaliteli olduğunu düşünüyorum,en azından buna nazaran...
forevertogether' Alıntı:Hocam yapma allah aşkına meb materyalde ileri durumda donanımda mı geri kalmış...ayrıca artık meb de bulunan elemanlar bilişim alanında bayagı ilerleme kaydettiler...hazırlanan materyaller-ders modülleri vs eskisine göre çok harika hazırlanmış durumda...ben bir meslek lisesi öğretmeni olarak yeni gelişmelerden memnunum..
Bilgisayarın bile genel mantığı donanımsız yazılım,yazılımsız donanım çalışmaz...Ben donanım sormaları mantığına karşıyım...
kazuo' Alıntı:Mesela ben Apple Macintosh bilgisayarda, Flash ile web tasarımı yapıyorsam, ben hiç bilgisayar bilmiyor oluyorum bu mantığa göre?tcoalngsau' Alıntı:ama herkes donanım ve yazılımı (işletim sist.) bilmek zorundaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
:+1: :+1: :+1: hocam ağzına sağlık benim anlatmak istediğimde buydu..Tcoalngsau, bilgisayar öğretmenlerinden değil, eğitici formatörlerden bahsediyoruz.
İkincisi siz meslek lisesinde çalıştığınız için, donanım konularını anlattığınız ve bu konuları iyi bildiğiniz için soruların donanımdan olması işinize geliyor. Bunu bu şekilde ifade etseniz saygı duyarım.
Ama siz diyorsunuz ki, ben donanımı nasıl olsa biliyorum, o zaman donanım bilgisayar dünyasının en önemli konusu.
Ben de sizin bu tezinize karşı diyorum ki, eğitici formatörün donanımla ve ağla ilişkisi azdır, yazılımla olan ilişkisi fazladır. Siz donanımda iyi olan birini eğitici yaptığınızda, yapacağı iş yazılım anlatmaktır. Şu an eğiticilerin en yoğun verdiği kurslar yazarlık yazılımı(flash, dreamweaver vs. ve Intel kursları). O zaman donanımda iyi olanı seçip bu kişiye yazılım anlattırmanın amacı nedir? Ben bunu sorguluyorum.
:+1: :+1: :+1: :+1: :+1:teteni' Alıntı:peki bu eğitimden sonra bomba gibi formatörler yetişecek diyorsunuz.eskiler ne olacak.içlerinde gerçekten verimli çlışanlar var.onlara sözümüz yok.Bu adaletmi şimdi mouse yi tutamayana belgeyi ver.sonra sınava girenlere de böyle sorular sor.o zaman sınav eski sistem olsaydı. daha sonra -kazanırsam tabi- bize verecekleri eğitimden sonra genel bir problem analizine dayalı sınav yaparlardı.görevlendirilecek insanlarıda alınan puanlara göre eski yeni demeden yaparlardı. o zaman kimse ben eskiyim belgeyi kaptım iş çantada keklik diyemezdi.bu eski arkadaşlar için de iyi olurdu.kendilerini yenilerlerdi.adil bir yarış olurdu...
Hem asp den niye soru yoktu.ilsis ne tabanlı çalışıyor.yoksa ben yanılıyormuyum?
kazuo' Alıntı:Tcoalngsau, bilgisayar öğretmenlerinden değil, eğitici formatörlerden bahsediyoruz.
İkincisi siz meslek lisesinde çalıştığınız için, donanım konularını anlattığınız ve bu konuları iyi bildiğiniz için soruların donanımdan olması işinize geliyor. Bunu bu şekilde ifade etseniz saygı duyarım.
Ama siz diyorsunuz ki, ben donanımı nasıl olsa biliyorum, o zaman donanım bilgisayar dünyasının en önemli konusu.
Ben de sizin bu tezinize karşı diyorum ki, eğitici formatörün donanımla ve ağla ilişkisi azdır, yazılımla olan ilişkisi fazladır. Siz donanımda iyi olan birini eğitici yaptığınızda, yapacağı iş yazılım anlatmaktır. Şu an eğiticilerin en yoğun verdiği kurslar yazarlık yazılımı(flash, dreamweaver vs. ve Intel kursları). O zaman donanımda iyi olanı seçip bu kişiye yazılım anlattırmanın amacı nedir? Ben bunu sorguluyorum.