tcoalngsau' Alıntı:ben dün rüyamda gördüm rahmetli Yunus Emreyi..evlat ne telifi dedi,istedigin gibi çek fotografını..meb yetkililerine duyurulur..
yunus emre ye tabaiki telif hakkı verilemeyecek ama heykeltraşı unutmayalım...
tcoalngsau' Alıntı:ben dün rüyamda gördüm rahmetli Yunus Emreyi..evlat ne telifi dedi,istedigin gibi çek fotografını..meb yetkililerine duyurulur..
keantr' Alıntı:Bir teknisyen bilgisayar kasası içinde yer alan bir donanımı yükseltmeden önce aşağıdakiler-den hangisini yapması önerilir?
A) Bütün veriyi yedeklemelidir.
B) Yeterli RAM miktarını belirlemelidir.
C) Sabit diski hatalara karşı taratmalıdır.
D) En güncel BIOS sürümünü edinmelidir.
arkadaşlar ben bir sürü parça upgrade ettim hiç birindede verilerimi yedeklemedim. böyle bi ihtiyaçta hissetmedim. bu soruyu bana açıklarsanız sevinirim. bios güncellemesi yeni donanımlara uyum sağlaması açısından daha faydalı değilmi?
erdem12' Alıntı:keantr' Alıntı:Bir teknisyen bilgisayar kasası içinde yer alan bir donanımı yükseltmeden önce aşağıdakiler-den hangisini yapması önerilir?
arkadaşlar ben bir sürü parça upgrade ettim hiç birindede verilerimi yedeklemedim. böyle bi ihtiyaçta hissetmedim. bu soruyu bana açıklarsanız sevinirim. bios güncellemesi yeni donanımlara uyum sağlaması açısından daha faydalı değilmi?
Evet bu Microsoft'un bilginizi yedekleyin yoksa ben olacaklara karışmam uyarısı gibi birşey. Bunca yıldır bilgisayarcıyım yükseltme yapmak için buna hiç ihtiyaç duymadım. Bilgi yedekleme benim bildiğim yazılımsal yükseltme yapılırken yapılır.
ertanbadem hocam sorun burada çıkıyor öncede belirtmiştim bunu bu sorularda bakış açısına göre cevaplar değişiyor. Doğru haklılar Veri yedeklemesi gerekli ama eski tip bir bilgisayara 130 gb'dan büyük HDD takarsan tanımaz önce BİOS güncellemesi yapmak gerek mesela
keantr' Alıntı:bende iki tane hdd var ekran kartı,ses kartı fax modem, cpu hepsini upgrade eettim, bios da güncellemedim, ayırca ikinci hdd 250 GB veri de yedeklemedim sorunda yaşamadım. 130 GB dan büyük HDD için sadece xp sp2 kurmanız yeterli bios güncellemesine gerek yok. bu arada pc: p3 866 MHz 256Mb ramerdem12' Alıntı:keantr' Alıntı:Bir teknisyen bilgisayar kasası içinde yer alan bir donanımı yükseltmeden önce aşağıdakiler-den hangisini yapması önerilir?
Evet bu Microsoft'un bilginizi yedekleyin yoksa ben olacaklara karışmam uyarısı gibi birşey. Bunca yıldır bilgisayarcıyım yükseltme yapmak için buna hiç ihtiyaç duymadım. Bilgi yedekleme benim bildiğim yazılımsal yükseltme yapılırken yapılır.
ertanbadem hocam sorun burada çıkıyor öncede belirtmiştim bunu bu sorularda bakış açısına göre cevaplar değişiyor. Doğru haklılar Veri yedeklemesi gerekli ama eski tip bir bilgisayara 130 gb'dan büyük HDD takarsan tanımaz önce BİOS güncellemesi yapmak gerek mesela
İşte bu nedenlerden bana veri yedekelemesi mantıksız geliyor. ayrıca veri kurtarma programları bir sürü. tuhaf tuhaf tuhaf. Bu soruları yazanlar iliginç insanlar ve bilgisayarlara bakışlar hala bazı standartlar çerçevesinde......