Ebayda 45 gün paypal korumasını unutmayın

Kodla Büyü

muratci

Aktif Üye
Daha önce ebayda çeşitli alışverişler yapmıştım ve problem çıkmamıştı. Ağustos ayında yine 3 bisiklet parçası sipariş ettim. 1 tanesi yaklaşık 20 günde geldi. Diğer satıcılar (birinden daha önce alışveriş yapmıştım) rahat olun kargoların gecikmesi normal falan dediler, bekledim. Araya olaylar çeşitli olaylar girdi takip edemedim. 45 gün geçtikten sonra öğrendim ki paypal da gönderdiğiniz parayı koruyan 45 gün alıcı koruması varmış. Bu 45 günden sonra satıcıların ağzından laf almak zorlaştı ve daha sonra tamamen kesildi. Ebay a mesaj attım, onlarda hakkınızı çeşitli uluslararası tüketici mahkemelerinde arayabilirsiniz dediler. :)
Kısaca ebay yoluyla alışveriş yapacakların aklında bulunsun bu 45 gün olayı.

45 günlük koruma nasıl oluyor.Yani Sipariş onayından itibaren 45 gün içinde satıcı parayı çekemiyormu?
Bloke durumdamı?

yurtdışı alışverişi nasıl yapıyorsunuz?Gümrük olayları falan nasıl oluyor?

45 gün olayı şu, parayı gönderdiğiniz ama vatandaş malı göndermedi ya da aldatıcı bir mal gönderdi, bu durumda paypaldan şikayet bildirimi yapıyorsunuz, eğer bu durum birkaç kere tekrarlanırsa paypal o vatandaşı banlıyor, ayrıca itirazınızda haklıysanız da paranız geri ödeniyor.

eğer ürün gelmese dispute ve claim acarsınız paypal parayı ödemez
satıcıda kargo bilgilerini resmi şekilde vermesini söyler.
paranız kaybolmaz

BBNET
Geri