EBYS güncelleme sonrası değişik bir hata

Kodla Büyü

coook

Süper Üye
Süper Üye
https://ebysportal.meb.gov.tr/ adresindeki yayınlanan son güncel sürüm olan 1.0.58'i indirip kurmaya çalıştığımda "Belgenet İmza Servisi cannot be installed on systems with JRE version lower than 8" şeklinde bir uyarı alıyorum. Java sürümünü de güncelledim ama çözüm bulamadım. Bilen var mıdır?

123.webp

Önce resimdeki uygulamaları ve tüm Java programlarını silin.

Sonrasında Google Drive a eklediğim bütün uygulamaları kurun.

Bilgisayarı yeniden başlatın.

E-imza yı USB yuvasından sök tak yapın.

Akis kart yöneticisinden sim kartı tanıdığından emin olun.

İşlem tamamdır.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-14-11-42-22-819_com.whatsapp.webp
    Screenshot_2025-01-14-11-42-22-819_com.whatsapp.webp
    144.1 KB · Görüntüleme: 278
Bu hata ile karşılaştığınızda 32 bit olanı kurunca sorun düzeliyor zaten kurulum yapmaya başladığınızda Cmd siyah ekranda kurulum başladığında (86x32 ) uyumlu olarak kuruyor.

EBYS'ye E-İmza İle Giriş ve İmzalama ile alakalı yaşanan sorunların çözümü ile alakalı MEBBİS Yöneticimizin Hazırlamış olduğu video web sitemizde (tepebasi.meb.gov.tr) paylaşılmıştır. Sorun yaşayan EBYS kullanıcılarının videoyu takip ederek gerekli güncellemeleri yapması hususunda gereğini rica ederim. Video Linki : https://tepebasi.meb.gov.tr/dys/E-imza-ile-giris-ve-imzalama-sorunlari-2025.mp4

ilçe mebimizden gelen mesaj
ÖNEMLİ GÜNCELLEME
(HER İKİ YÖNTEM DENENDİ ÇALIŞIYOR İŞLETİM SİSTEMİNİZ VE GÜVENLİK AYARLARINIZA GÖRE FARKLILIK GÖSTEREBİLİR.)

1.YÖNTEM
E-İmza kullanamayan personellerin acil olarak aşağıdaki linkte bulunan kurulum dosyasını yüklemeleri gerekmektedir.

Tüm idarecilere ve personele yükleme yapmaları için İVEDİ olarak duyurunuz.

YÜKLEME LİNKİ:

2.YÖNTEM
EĞER 1.YÖNTEM ÇALIŞMAZ İSE AŞAĞIDAKİ ADIMLARI UYGULAYINIZ.

Java uygulamasını güncelleyiniz.

Akıllı Kart Sürücüsü güncelleyiniz.

Belgenet İmza Servisi güncelleyiniz. (

2.yontem çalışmadı bende 1. yöntemde 32 bit lik java indirip linki kurun çalışıyor ama daha oncede 2. yontemdeki akıllı kartı falanda yapmıstım

Geri