Hangimiz sadaka,zekat veriyor.Sorunun temeli aç gözlülük ve kibir.calis seninde olur diyen aslında sana yardım edemem diyor.herkes bulunduğu konuma ek iş yaparak mi geldi.insanin başına türlü işler gelebilir ekonomisi iyiye gitmeyebilir.Din dersi değil verdiğimiz.Dinen bakma diyorum zaten.aklini kullan bir pasta var biz 5 kişiyiz herkese iki parça düşsün.biri faize yatiriyor.onun 2 parçası 3 parça oluyor.sana iki parça verilecek dendi.ee demekki sen birin hakettiği parcasini mideye indirecen.biri suçu günahı yokken 1 parçası eridi.sence sen paradan para ile elde ettiğin parçayı hakettin mi?etik açıdan düşün.salaga yatmana gerek yok.Allah ne yapacak diyordur çoğu.valla oda senin ahirette hakettiginin 10 katını hakkını yedigine verecek.senin de gikin çıkamayacak. Millet faizli parayı hafife alıyor.nasil ki tefeci donuna kadar aliyor.ahiretede hak talep eden bütün sevabini isteyecek.kacis yok yani.cehenneme girmektense.kisaca kendimizi kandırmayalım ya düzgün yasayacan ya da sonucuna katlanacan.seytan gibi kibir yaparsan yap zerre kadar üzülmem.ister ateist ol ister taşa aşık ol ben diyeceğimi dedim.herkesin özgür iradesine saygılıyım.calis seninde olur değil yardım et seninde olacak.