Elmas alın. Emzik almayın.

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
Et, sebze-meyve yiyeceğinize...
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
Hermes çanta alın mesela.
Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Aman diim, gübre almayın.
Yüzde 18.

(Bütçe görüşmelerini seyreden tilki, şöyle derin bi ohhh çekmiş... Kaplumbağa görmüş, hayrola?
Sorma demiş tilki, bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk, ormanın açığını kapatmak için vergi koysalardı yanmıştık yani...
Valla öyle diye tasdiklemiş kaplumbağa, bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev, başımıza büyük iş açılırdı...
Maymun bakmış bunlara, ee-eeh bana ne demiş, benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık...)
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22134126.asp

teksen' Alıntı:
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Yüzde 18.

(Bütçe görüşmelerini seyreden tilki, şöyle derin bi ohhh çekmiş... Kaplumbağa görmüş, hayrola?
Sorma demiş tilki, bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk, ormanın açığını kapatmak için vergi koysalardı yanmıştık yani...
Valla öyle diye tasdiklemiş kaplumbağa, bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev, başımıza büyük iş açılırdı...
Maymun bakmış bunlara, ee-eeh bana ne demiş, benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık...)

hocam güzel yazı da şimdi sen sabah sabah bunu eklemişsin ya, anlayan var anlayamayan var. ağır gelmiş bazı arkadaşlara, bu ne diye soruyorlar :mrgreen:

Accipiter' Alıntı:
teksen' Alıntı:
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Yüzde 18.

hocam güzel yazı da şimdi sen sabah sabah bunu eklemişsin ya, anlayan var anlayamayan var. ağır gelmiş bazı arkadaşlara, bu ne diye soruyorlar :mrgreen:

anladığımızı anlamamışsın :) Merak ediyorum istisna bir kaç yer hariç Dünya nın neresinde ülkenin tüm insanları ferah içerisinde, bu hükümet diğerlerine göre ekonomik olarak çok iyi, forumda fark etmiyormusunuz veya görmüyomusunuz ki şu anda bile aktif konu var, her gün bir arkadaş, araba alacağım, ev alacağım yazıyor. Eskiden hangi öğretmenin haddine idi ev-araba almak, nankör olmamak lazım. Güneş balçıkla sıvanmaz...

serkanaytekin' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
teksen' Alıntı:
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Yüzde 18.

anladığımızı anlamamışsın :) Merak ediyorum istisna bir kaç yer hariç Dünya nın neresinde ülkenin tüm insanları ferah içerisinde, bu hükümet diğerlerine göre ekonomik olarak çok iyi, forumda fark etmiyormusunuz veya görmüyomusunuz ki şu anda bile aktif konu var, her gün bir arkadaş, araba alacağım, ev alacağım yazıyor. Eskiden hangi öğretmenin haddine idi ev-araba almak, nankör olmamak lazım. Güneş balçıkla sıvanmaz...

siz içinde yaşadığımız ülkenin refah içinde olduğunu söylüyorsanız size söyleyecek pek fazla cümle yok maalesef. gidin 2013 için açıklanan asgari ücrete ve bu ülkede kaç kişinin sadece bu asgari ücretle geçindiğine bakın...

inşallah kendi yaşamınızın veya çevrenizin dışında başka hayatlar olduğunu da farkedersiniz ve başkaları için de üzülmeye başlayabilirsiniz. mutluluklar dilerim...

Keşke asgari ücret 200 tl olsa, ama keşkeyle kalıyoruz maalesef...

Yazı kesinlikle siyasi maksatlı yazıldığı için yazdım, yoksa asgari ücretin nesini savunacağım, tabiki az. Ama özellikle son 10 yılda bir çok insanın ev arab sahibi olduğuda inkar edilemez bir gerçek?

Eskiden emekli olan bir öğretmen yinede ev alamazken, maşallah her gün bir konu açılır oldu, ev , araba vs.... bu arkadaşlar en fazla 10 yıllık öğretmendir.

"öğretmenin ne haddine ev araba almak" tamda neyin savunucusu olduğunuzu ele veren bir cümle ...!

serkanaytekin' Alıntı:
Keşke asgari ücret 200 tl olsa, ama keşkeyle kalıyoruz maalesef...

Yazı kesinlikle siyasi maksatlı yazıldığı için yazdım, yoksa asgari ücretin nesini savunacağım, tabiki az. Ama özellikle son 10 yılda bir çok insanın ev arab sahibi olduğuda inkar edilemez bir gerçek?

Eskiden emekli olan bir öğretmen yinede ev alamazken, maşallah her gün bir konu açılır oldu, ev , araba vs.... bu arkadaşlar en fazla 10 yıllık öğretmendir.
Dünyada araba pazar hacmi genişledi. Eskiden milletin bir Doğan, bir Şahin marka araba bile alamamasının sebebi o zamanki hükümetin şimdiki hükümetten daha kötü olmasından dolayı değil. Çeşitlilik , sayı..azdı. Teknoloji bu kadar gelişmemişti. Avrupalılar en kral arabayı 1 yıllık maaşlarından arta kalan parayla alırken, burada millet 15-20 bin TL lik araba almak için inim inim inliyor. Arabayı pahalı benzinle yürütmek de çabası.
Önemli olan bu zamanda ülkemizin Dünya ülkeleri arasında konumunun ne olduğudur. 10-20 sene önceki hükümetlerle kıyaslamak çok büyük yanlış.

Meselee, meselee araba alabilmek değil yeğeennn! Meselee arabanın deposunu doldurabilmek ve taksitlerini öderken belini incitmemekk :D :puhaha: :puhaha:

Yılmaz ÖZDİL döktürmüş gene... Yazılarını kaçırmadan takip ettiğim tek yazar... Teşekkürler hocam...

serkanaytekin' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
teksen' Alıntı:
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Yüzde 18.

Hocam Lüksemburg-Norveç dolaylarından yazıyor :)

serkanaytekin' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
teksen' Alıntı:
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Yüzde 18.

BIRAKIN ARTIK ŞU ESKİDEN MUHABBETİNİ!

KLİŞESİNİ.

Anlatayım.

Benim babam 8 yıllık öğretmen iken, amcamla ortak ev almışlardı. Bir de kooperatife üye olmuştu. Bir de kooperatiften ev sahibi olmayı planlıyordu. Yani kendisinde o kooperatif aidatını ödeme gücü görüyordu DEMEK Kİ.

Nasip olmadı, babam 9-10. yılını çalışırken vefat etti.

Ama 8. yılında YARIM EV PARASI BİRİKTİRMİŞTİ.

Babam öğretmendi.

Ben de öğretmenim.

9. yılımı çalışıyorum.

Son iki yılda ayda 8 nöbet tutarak ancak para biriktirebildim.
Öyle lüks harcamalarım yok. Zaten olursa para biriktiremezsiniz. En son aldığım takımı geçen sene BİM'den satılmayıp da ellerinde kalanlardan 20 LİRAYA YANLIŞ DUYMADINIZ 20 LİRAYA ALDIM. Yani öyle lüks tüketen birisi olmadığımı söylemek istiyorum.

Bilgisayarım ise 2006'da aldığım bilgisayar. Cep telefomun kargosuyla birlikte 1,5 sene önce 150 liraya falan geldi. Öyle evde 1-2 bilgisayar, iPhonelar falan yok yani.

Halimize şükür. Çok iyi durumdayız.

AMA ESKİDEN ev almak hayaldi öğretmen için derseniz.

İŞTE BABAM ÖRNEK.

Ben de tek maaşlıyım. Babam da tek maaşlı.

Babam vefat ettikten sonra annem 3 aylık dul ve yetim maaşı ile KOOPERATİF AİDATI ÖDEDİ. 1 ev sahibi de oradan olduk. Bugün dul ve yetim maaşı ile kooperatif aidatı öderim diyen babayiğit varsa çıksın karşıma.

Ben bugün dedemin evinde oturuyorum, kira vermiyorum.

Kira vermediğim halde, son 2 yılda ayda 8 nöbet tutarak ancak

bir evin 6'DA 1'İNİ ALABİLECEK KADAR PARA BİRİKTİRDİM.

Babam ise öğretmenliğinin 8. yılında YARIM EV PARASI BİRİKTİRMİŞTİ.

Aksine eskiden ev almak daha kolaydı.

Bir memur emekli olduğunda üzerine katmadan BİR EV ALABİLİYORDU.

Şimdi bir memur emekli olduğunda aldığı emekli parası ile ancak 1/3 ev alabilir. Yeni binadan alacağım dese 1/4 ev alabilir. 20-30 senelik bir bina olursa 1/2 ev alabilir. Bodrum kat, 2+1 bir bir daireyi 20-30 senelik bir binadan alırsa BELKİ emekli parası yeter.

Sizi duyan da eskiden hiç ev alan yoktu zannedecek.

BIRAKIN BU KLİŞELERİ.

Elbette refah arttı. Ama refahın artması tek başına bir gösterge değil. Zaten normal şartlarda dünyadaki refah artıyor. Elbette Türkiye'de de aynı oranda refah artacak. Serbest piyasanın olduğu bir dünyada bu hükümetlerin başarısı değil tek başına. Kriz olduğunda bile alım gücü düşse de refah artıyordu. Refah ile alım gücü farklı şeyler. Bir tv 40 sene önce bir memur maaşına alınabiliyordu. Bugün bir memur maaşının 4'te birine bir tv alabilirsiniz. Bu refah artışıdır. Ama alım gücü artışı değildir. Bu refahın artışı normal şartlar altında dünya ile birlikte gelişen birşeydir.

15 yıl önce windows 98 kullanıyorduk.

Utanmasanız, Windows 7'yi de bu hükümet yaptı diyeceksiniz.

serkanaytekin' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
teksen' Alıntı:
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Yüzde 18.

Neden hep eski hükümetlere kıyaslama yapıyor bu zihniyet anlamış değilim yok 2002 den önce neydik şimdi ne olduk.. Asgari ücret bir ev kirası kadar neredeyse kim olursa olsun biraz insan gibi düşünün,elinizi vicdanınıza koyun...Doğru bu hükümet ekonomi olarak daha iyi çünkü ellerinde satacakları benim vergimle yapılmış bir çok maddi kaynak bulunuyor" du"!!

kizilt07' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
teksen' Alıntı:
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Yüzde 18.

Neden hep eski hükümetlere kıyaslama yapıyor bu zihniyet anlamış değilim yok 2002 den önce neydik şimdi ne olduk.. Asgari ücret bir ev kirası kadar neredeyse kim olursa olsun biraz insan gibi düşünün,elinizi vicdanınıza koyun...Doğru bu hükümet ekonomi olarak daha iyi çünkü ellerinde satacakları benim vergimle yapılmış bir çok maddi kaynak bulunuyor" du"!!
Standartlarını eski hükümetler olarak belirlemişler hocam Başbakanından seçmenine kadar hepsinin ağzında sakız olmuş..

Sayın arkadaşlar kendimizi ABD,Çin,RUSYA,Japonya ile kıyaslamalıyız. :D 10 sen önceyle kıyaslamayalım :D
10 sene önceden bu zamana gelen bütün iyi olaylar zaten doğaldır hükümetle alakalı değildir,ama bütün kötülükler hükümettendir :D

Babam yıllarca memurluk yaptı. En rahat olduğu dönem bu hükümet dönemi oldu. Daha önce ayın başını zor getiriyordu. Şimdi arabası var. Hala beğenmeyenler için söylüyorum en rahat ev alınan dönem bu dönem. En basitinden çünkü faizler çok düştü. Dolar sabit kaldı. Doların bir yılda %50 arttığını bilirim. Unutmayacağım unutturmayacağım o günleri. Paradan altı sıfır atamazsın dediler attı. Paraya itibar geldi. Paraya her sene bir sıfır atılan günleri ne çabuk unuttunuz heralde başka ülkden geldiniz. Enflasyonun bu noktalara gelmesi hayaldi oldu. Arabadır evdir düşük faizlerle alınabiliyor artık eskiden mümkün müydü? Tankı helikopteri silahı ihayı uzaya uyduyu bu zamanda gördük. Aynı zamanda hızlı treni, duble yolları barajları , nükleer santral bu zamanda oldu. İngilterede memurlar işten çıkarılırken ülkemizde her yıl en az 50 bin memur alınıyor. Yunanistan krizde avrupa krizde . Nerden nereye geldiğimizi görmek lazım. Yapanlardan Allah cc razı olsun. Yapılan yanlışlar da var tabii ki ama söylediklerim şeylerin olması bile bir devrim.

genzo' Alıntı:
Babam yıllarca memurluk yaptı. En rahat olduğu dönem bu hükümet dönemi oldu. Daha önce ayın başını zor getiriyordu. Şimdi arabası var. Hala beğenmeyenler için söylüyorum en rahat ev alınan dönem bu dönem. En basitinden çünkü faizler çok düştü. Dolar sabit kaldı. Doların bir yılda %50 arttığını bilirim. Unutmayacağım unutturmayacağım o günleri. Paradan altı sıfır atamazsın dediler attı. Paraya itibar geldi. Paraya her sene bir sıfır atılan günleri ne çabuk unuttunuz heralde başka ülkden geldiniz. Enflasyonun bu noktalara gelmesi hayaldi oldu. Arabadır evdir düşük faizlerle alınabiliyor artık eskiden mümkün müydü? Tankı helikopteri silahı ihayı uzaya uyduyu bu zamanda gördük. Aynı zamanda hızlı treni, duble yolları barajları , nükleer santral bu zamanda oldu. İngilterede memurlar işten çıkarılırken ülkemizde her yıl en az 50 bin memur alınıyor. Yunanistan krizde avrupa krizde . Nerden nereye geldiğimizi görmek lazım. Yapanlardan Allah cc razı olsun. Yapılan yanlışlar da var tabii ki ama söylediklerim şeylerin olması bile bir devrim.
:D Sayın Hocam bunlar doğal şeyler hükümetle alakalı değil :D

ya alacağınız evin miktarına lüksüne de bağlı.ev var 80 bin ev var 180 bin öyle değilmi.kooperatif evi dediğiniz nedir ki.bugün koop. evleri yerine göre değişir tabiki ama.75-80 bin lira.yani bugünde az tasarrufla 8-10 yılda ev alabilirsiniz.şimdi herşey güllük gülistanlık demiyoruz ama eskiden daha iyi idi de diyemeyiz.ben memurun eylemini öğrencinin cop yemesini evimize TV girdiğinden beri her zaman her hükümet döneminde izledim.30 yaşındayım.3 lü koalisyon zamanında öğretmen bordro yaktı DSP li Milli eğitim bakanı kendilerini de yaksalar vereceğimiz budur dedi.daha fazla verseler daha iyi olur ama dünyanın hiçbiryerinde memur zengin değildir ve zengin olmak için memurluk yapılmaz öğretmenlik yapılmaz.avrupa yada amerikada öğretmen maaşını örnekleyeceksiniz şimdi lütfen sosyal yaşamlarını da örnekleyin.mesela 3+1 ev kavramı varmı almanyada öğretmen için.yada orda ekmek kaç dolar.aşağı yukarı aynı hesaba geliyor.hem avrupa ve amerika haricinde kıtalarda var ordaki ülkelere bakmak da lazım

memurlar "orta direk şaban"
emekli, askari ücretli "acıların çocuğu"
fakir fukara "vurun abalıya"
başbakan "süpermen"
kılıçdaroğlu & muharrem ince "batman ve robin"
iş adamları "kansız"

herkez için bir film yakıştırdım..

YILLARA GÖRE MAAŞ ZAMMI VE ENFLASYON

Tüketici fiyatları bazında enflasyonun yüzde 70.1 olduğu 1992 yılında memurlara yüzde 57.2 oranında zam verildi. Enflasyonun yüzde 66.1 olduğu 1993 yılında mkemur maaşları yüzde 45.9; yüzde 125.5'lik enflasyon yaşanan 1994 yılında ise maaşlar yüzde 30.5 artırıldı.

Memur maaşlarına yapılan artış 1995'de yüzde 41.1'de kalırken, enflasyon yüzde 76'ya ulaştı. 1996 yılında ise maaşlarda yüzde 89.5'le, yüzde 79.8'lik tüketici enflasyonunun üzerinde artış yapıldı. Enflasyonun yüzde 99.1 olduğu 1997 yılında maaşlara yüzde 80.2 artış uygulandı.

Memur maaşlarına yüzde 54.8 zam yapılan 1998 yılında ise enflasyon yüzde 69.7 düzeyinde gerçekleşti. Enflasyonun yüzde 68.8 olduğu 1999 yılında, memur maaşlarına yapılan zam yüzde 44.1 olarak belirlendi. 2000 yılında memur maaşlarında yüzde 37.2 oranında artış yapılırken, enflasyon yüzde 39 oldu.

Kriz yılı olan 2001'de tüketici enflasyonu yüzde 68.5 çıkarken, memur maaşlarındaki artış yüzde 20'de tutuldu.

Memurlara yalnızca ylüzde 10 zam verilen 2002'de enflasyon yüzde 29.7 oldu. Maaşların yüzde 12.4 artırıldığı 2003 yılında da tüketici enflasyonu yüzde 13.9 çıktı

http://www.memurlar.net/haber/9519

Memur Maaşları 2002 ile 2013 arasındaki zam oranları:

2002 Memur Maaşları Zammı Oranları: %25

2003 Memur Maaşları Zammı Oranları: %14,9 - 2003 Enflasyon Oranı: %18,4

2004 Memur Maaşları Zammı Oranları: %12,6 - 2004 Enflasyon Oranı: %9,3

2005 Memur Maaşları Zammı Oranları: %12,1 - 2005 Enflasyon Oranı: %7,7

2006 Memur Maaşları Zammı Oranları: %18,7 - 2006 Enflasyon Oranı: %9,7

2007 Memur Maaşları Zammı Oranları: %9,6 - 2007 Enflasyon Oranı: %8,4

2008 Memur Maaşları Zammı Oranları: %19 - 2008 Enflasyon Oranı: %10,1

2009 Memur Maaşları Zammı Oranları: %8,7 - 2009 Enflasyon Oranı: %6,5

2010 Memur Maaşları Zammı Oranları: %6,3 - 2010 Enflasyon Oranı: %6,4

2011 Memur Maaşları Zammı Oranları: %14,1 - 2011 Enflasyon Oranı: %10,5

2012 Memur Maaşları Zammı Oranları: %8,16

2013 Memur Maaşları Zam Oranları: %6,09
http://www.5nnnnn1k.com/portal/mevzuat- ... nlari.html

http://www.5nnnnn1k.com/portal/mevzuat- ... nlari.html

genelde hep enflasyon baz alınmış

genzo' Alıntı:
Babam yıllarca memurluk yaptı. En rahat olduğu dönem bu hükümet dönemi oldu. Daha önce ayın başını zor getiriyordu. Şimdi arabası var. Hala beğenmeyenler için söylüyorum en rahat ev alınan dönem bu dönem. En basitinden çünkü faizler çok düştü. Dolar sabit kaldı. Doların bir yılda %50 arttığını bilirim. Unutmayacağım unutturmayacağım o günleri. Paradan altı sıfır atamazsın dediler attı. Paraya itibar geldi. Paraya her sene bir sıfır atılan günleri ne çabuk unuttunuz heralde başka ülkden geldiniz. Enflasyonun bu noktalara gelmesi hayaldi oldu. Arabadır evdir düşük faizlerle alınabiliyor artık eskiden mümkün müydü? Tankı helikopteri silahı ihayı uzaya uyduyu bu zamanda gördük. Aynı zamanda hızlı treni, duble yolları barajları , nükleer santral bu zamanda oldu. İngiltere de memurlar işten çıkarılırken ülkemizde her yıl en az 50 bin memur alınıyor. Yunanistan krizde avrupa krizde . Nerden nereye geldiğimizi görmek lazım. Yapanlardan Allah cc razı olsun. Yapılan yanlışlar da var tabii ki ama söylediklerim şeylerin olması bile bir devrim.

ekonomi hesabının çöktüğü an. kafaya bak arkadaş. adam yememiş içmemiş para biriktirmiş en sonunda araba almış. bunu bile mevcut yönetime mal ediyorsun. bende 7-8 yıllık memurum, her geçen gün ekonomim kötüye gidiyor. çift maaş çalışıyoruz bir daire almak için 10 sene bir maaşı gömmemiz gerekiyor. eskiden çift maaş çalışanlar 10 senede 3 katlı apartman dikiyordu bırak bir daireyi. ki bunu bizzat yapan tanıdıklarım var karı koca öğretmen.

birde ekonomi süper ev alıyoruz araba alıyoruz diyen arkadaşlar, osmanlı dünyaya hükmederken kaç kişide ferrari vardı? dünyada doğru dürüst araba olmadığı zamanla şimdiyi kıyaslıyorsunuz Allah akıl fikir versin. 30 sene önce bilgisayar almak hayaldi şimdi herkes de bilgisayar var o da bu hükümetin ultra süper ekonomi yönetmesi kaynaklı değil mi? mevcut hükümet teknoloji satın almayı marifet gibi gösteriyor işin kötüsü insanlar da bunu marifet sanıyor.

enflasyon dediğin şey pinpon topu enflasyonu. yalan dolan ürünlerle enflasyon açıklaması yapılıyor sen de dahil biliyorsun ama yalan söylüyorsun. ben daha bir tüpü iki kez aynı fiyata alamadım. her aldığımda fiyat artmış oluyor. bu mu enflasyon.

hızlı treni gördük çok şükür: http://www.ntvmsnbc.com/id/25319607/
duble yolların hangi parayla yapıldığını gördük, vanda hala konteynırda kalanlar var.
nükleer santrali de umarım senin evinin dibine yaparlar.
süper ekonomimizde daha dün ekonomik sebeplerle kura ile işçi çıkardılar. http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/h ... ssiz-kaldi
sözde krizdeki avrupanın gelirleriyle ilgili dünya bankası ve oecd raporlarını sundum daha önce forumda. politikacıların ağzıyla ekonomi tartışmayalım, belgelerle konuşalım. bulursam az sonra yine ekleyeceğim.

geçmişteki yaşanan olumsuz şeyleri savunmuyorum ama durumumuz sizlerin anlattığı gibi hiç ama hiç güllük gülistanlık değil.

Kara Kule 61' Alıntı:
genzo' Alıntı:

Babanızın evi var mı? Evi kaç yıl önce aldı?

Kara Kule 61' Alıntı:
genzo' Alıntı:

Son 10 yılda kurulduysa o araba fabrikaları söylediğinizde bir nebze haklısınız derim de, renault, fiat, ford vs. araba fabrikaları hangi hükümetler döneminde kurulmuş Türkiye'de.

Araç üretimi ve tüketimi tüm dünyada artıyor. Elbette serbest piyasada bu refah bütün dünyada hissedilecek. Bu fabrikaları bu hükümet çekebildi ise haklısınız diyeceğim.

Ama bu fabrikalar bundan önceki hükümetler döneminde Türkiye'de üretime başlamışlardır.

Yani yine önceki hükümetler döneminde yapılan icraatların MEYVELERİ bu hükümete mâl ediliyor.

Yazık öğretmenin anasına söven, toplumun önüne linç edilmesi için atan başbakanın hükümetini övmek için. Ne meraklıymışsınız kendinize söveni övmeye.

Binali Yıldırım, "Yat sahibi olmanın bir lüks olmadığını, bunun bir ihtiyaç olduğu olgusunun Maliye tarafından kabul edilmesi lazım" diyor.
Bize böyle yat sahiplerinin hakkını arayan bakan lazım.

Ben AKP ci arkadaşları sonuna kadar destekliyorum.

Havyarda %8 kdv çok bile.

Ne zor durumda insan var adamın evinde kaşık yok havyarı elle yiyor.

ilyas33' Alıntı:
ya alacağınız evin miktarına lüksüne de bağlı.ev var 80 bin ev var 180 bin öyle değilmi.kooperatif evi dediğiniz nedir ki.bugün koop. evleri yerine göre değişir tabiki ama.75-80 bin lira.yani bugünde az tasarrufla 8-10 yılda ev alabilirsiniz.şimdi herşey güllük gülistanlık demiyoruz ama eskiden daha iyi idi de diyemeyiz.ben memurun eylemini öğrencinin cop yemesini evimize TV girdiğinden beri her zaman her hükümet döneminde izledim.30 yaşındayım.3 lü koalisyon zamanında öğretmen bordro yaktı DSP li Milli eğitim bakanı kendilerini de yaksalar vereceğimiz budur dedi.daha fazla verseler daha iyi olur ama dünyanın hiçbiryerinde memur zengin değildir ve zengin olmak için memurluk yapılmaz öğretmenlik yapılmaz.avrupa yada amerikada öğretmen maaşını örnekleyeceksiniz şimdi lütfen sosyal yaşamlarını da örnekleyin.mesela 3+1 ev kavramı varmı almanyada öğretmen için.yada orda ekmek kaç dolar.aşağı yukarı aynı hesaba geliyor.hem avrupa ve amerika haricinde kıtalarda var ordaki ülkelere bakmak da lazım

Babam tek maaşlıydı, öğretmenliğinin 8. yılında amcamla ortak BİR EV ALDI.

Yani YARIM EV PARASI VARDI.

BUNA EK OLARAK

EK OLARAK

bir de kooperatife üye oldu.

Babam vefat etti. Annem kooperatif aidatlarını 3 aylık dul ve yetim maaşı ile ödedi.

1,5 ev parası yani.

1 kooperatif evi değil sadece.

Ben tek maaşlıyım. Dedemin evinde oturuyorum kira ödemiyorum.

9. yılımı çalışıyorum ve biriktirebildiğim para ile(o da son 2 yılda birikti, ayda 8 nöbet tutarak)

ancak ve ancak 1/6 orta halli, 5-10 yıllık binadan ev alabilirim. 1/6 EV...

Nerede 1,5 EV...

Nerede 1/6 EV...

Anlatabildim mi bilemiyorum.

Ha, refah olarak elbette ileri durumdayız.

Ancak televizyon, Windows 7 vs. örneklerde verdiğim gibi, dünyada artan refah elbette serbest piyasanın hakim olduğu ülkelerde yavaş yavaş orta direğin de hayatına girer.

Windows 7'yi, i7 işlemciyi, ABS'yi, LeD TV'yi, soya proteinli sucukları, salamları bu hükümet mi yaptı???

Özet
2002 yılı 230 milyar dolar milli gelir en büyük 26. ekonomi kişi başı 3500 dolar
şimdi 772 milyar dolar milli gelir en büyük 16. ekonomi kişi başı 10500 dolar

Bu yukarıda yazdıklarım matematik buna matematikle yanıt beklerim edebiyatla değil,,, :D

BBNET
Geri