Elmas alın. Emzik almayın.

Kodla Büyü
biz 4 kişilik bir aileyiz 10500*4= 42000 dolar yaklaşık 80000 lira girmeli bizim eve! tek maaş çalışıyorum max 30000 girer heralde en kaba haliyle arada 50000lira açık kalıyor. bu fark yanlışlıkla kime ödendiyse hesap numaramı veriyorum hakka girmeyelim lütfen! halk bankası ******** :++:

Demhar' Alıntı:
biz 4 kişilik bir aileyiz 10500*4= 42000 dolar yaklaşık 80000 lira girmeli bizim eve! tek maaş çalışıyorum max 30000 girer heralde en kaba haliyle arada 50000lira açık kalıyor. bu fark yanlışlıkla kime ödendiyse hesap numaramı veriyorum hakka girmeyelim lütfen! halk bankası ******** :++:
Sayın Hocam edebiyata girmişsiniz. :D Ama ben yine matematiksel açıklayacağım.
Bir okulun başarısını siz nasıl ölçersiniz.Ortalamasına bakarsınız bundaki artış başarıdır azalış başarısızlık.ortalama yükselirse ama doğal olarak ortalama altında kalan öğrencilerden dolayı bu okul başarılımıdır başarısızmı?
Burdaki başarıda da halkın ortalama gelirine bakılır.Ortalama altındakiler vardır olacaktır ama başarı başka bir olaydır,,,Saygılar,,,

ama benim etrafımda evine hiç 80000tl giren yok! yani düşündüğümüz okulda 80000 ortalama için 30000 alanda olmalı 100bin alanda üzeri ve arası alanda nedense şöyle düşününce 20000 alanlar bile yok denecek kadar az! sanırım hesaplamaya tutulan vatandaşlar bizim buradan değil yada bizim buranın ortalamasını yükseltmek için baya baya bi kazanana yurttaşlarımız mevcut. istatistik kurumunun açlık ve yoksulluk hesabına bi bakın ve ne kadar asgari ücretli var etrafınızda bir düşünün. geçenlerde bir bayan öğretmen arkadaş ben bir arkadaşımla fakir bir çocuğu giydirelim diye sessiz konuşurken kulak misafiri olmuş ve bize dediki Allah aşkına hocam memlekette fakir mi var? arkadaşımızın maaş kartı eşinde altında i20 cebinde kredi kartı arkadaş çevresi malum diğer öğretmen arkadaşlar doğal olarak memlekette fakir yok! geniş bakmak lazım!

Erbakan'ın başbakan olduğu kısa zaman dilimi haricinde ücretli kesime hiç bir zaman gerçek enflasyon düzeyinde zam yapılmadı. Önceden de enflasyon ve maaş zamları arasında çok fark vardı şimdi de var. Örneğin 2002 öncesinde gerçek enflasyon %50 iken çalışan %25 zam geliyordu. Şimdi ise gerçek enflasyon en az %20, Devlet İstatistik Enstitüsünün hesabına göre ise %8 in de altında. Memura yapılan zam enflasyonun üstünde :puhaha:

Enflasyon oranları ve kişi başına gelir rakamları başlı başına palavra.
Enflasyon sepetinde insanların her gün ihtiyaç mal ve hizmetler ile ömür boyu bir kez kullanacağı ya da hiç kullanmayacağı mal ve hizmetlerin artış fiyatı toplanarak ortalaması alınıyor. Eletrik, odun-kömür, doğalgaz-lpg ve akaryakıt fiayatlarındaki artış kağıt üzerindeki enflasyonun en az iki katı.

Ülkemizde gelir dağılımı çok bozuk. En zengin bir kaç bin aile 70 milyondan fazla insanın gelirine bedel. Kağıt üzerinde kişi başına gelir 10500 $ a çıkmış olabilir. Gerçekte ise durum zenginin daha da zengin olmasından başka bir şey değil. Ortalama gelir 10 yılda dolar bazında 3 kat artmış :!: Özel sektörde ya da kamuda çalışan ücretli kesim 10 yıl öncesine göre 3 kat zenginleşti mi :?: Bugünkü asgari ücretli ya da göreve yeni başlayan memur 10 yıl öncekine göre 3 kat fazla benzin, ekmek, süt , yumurta, et, akaryakıt, doğalgaz alabiliyor mu?

Kara Kule 61' Alıntı:
Özet
2002 yılı 230 milyar dolar milli gelir en büyük 26. ekonomi kişi başı 3500 dolar
şimdi 772 milyar dolar milli gelir en büyük 16. ekonomi kişi başı 10500 dolar

Bu yukarıda yazdıklarım matematik buna matematikle yanıt beklerim edebiyatla değil,,, :D

sayın hocam gsmh, gsyih, milli gelir, ithalat, ihracat, cari açık, büyüme gibi rakamlar toplumda karşılığı olmayan rakamlardır.. bu rakamlar bankaları ilgilendirir, ağaoğullarını ilgilendirir, koçları, sabancıları, şahenkleri, zorluları ilgilendirir..

bakın toplumu ilgilendiren rakam nedir biliyor musunuz? ay sonunda ödenen elektrik faturasıdır, doğalgaz faturasıdır, su faturasıdır, kira ücretidir, işe giderken ödenen yol parasıdır, ay başında alınan 3 kuruşluk maaştır..

toplumu ne ilgilendirir biliyor musunuz? 774 tl'lik asgari ücret ve tüik verilerine göre 1000 tl olan AÇLIK SINIRIDIR, 3200 tl olan YOKSULLUK SINIRIDIR.. türk - iş verilerine göre ülkemizde 5 milyonu kayıtlı, toplam 8 milyon asgari ücretli işçi var.. aileleri ile beraber 24 milyon insan bu rakamların altında yaşam sürüyor....

BUNUN ADI DA EDEBİYAT DEĞİL, HAYAT GERÇEĞİDİR...ESAS EDEBİYAT, ekomik büyüme, refah payı, kişi başı gelirdir.. hem de uyutmaya yarayan masal türünden...

Kara Kule 61' Alıntı:
Özet
2002 yılı 230 milyar dolar milli gelir en büyük 26. ekonomi kişi başı 3500 dolar

Bu yukarıda yazdıklarım matematik buna matematikle yanıt beklerim edebiyatla değil,,, :D

kardeş ben basın değil dünya bankası ve oecd resmi verileri ekledim daha önce ekledim. araştırmacı arkadaşlar sağolsun trtyi yi, kanal7 yi kıstas aldığı için benim verdiklerimle ilgilenmemişler. neyse.

sizin verdiğiniz aralıkta krizde dediğiniz ülkeler (fransa ispanya vs.) 7-8 bin dolar artarken biz süper büyüyen ekonomi olarak yine aynı miktarda artmışız. dünya ile pararel büyükmekten başka birşey olduğu yok. öyle süper ekonomi vs olayları yalan dolan diyorum ben. ha bu ekonomiyi tutabilmek için neler satıldı, neler feda edildi biliyorsunuz zaten. uzatmayacağım, rakamları inceleyin yeterli. matematiksel olarak tabi :)

Sayın hocam kanal 7 yanlı kabul ediyorum peki diğer kanallar.Bir bardak gibi düşünelim yanlılar doluyu ,muhalefet boşu söylüyor .İkisinide söyleyen malesef yok.
Eğer sadece kanal 7 yanlı ,eleştirenler doğru söylüyor dersek bu enbüyük yanlılıktır,,,

bir matematik daha! kişi başı gelir artışına göre 10 yıl önce öğretmen maaşı ile kaç gr altın kaç litre benzin doğalgaz kömür vb. alınıyordu? şimdiki öğretmen maaşı ile bunlardan ne kadar alınıyor?

27801262929.jpg

BU İŞTE BİR TERSLİK VAR.. YA BİZ MİLLİ DEĞİLİZ YA DA GELİR GELİR DEĞİL!

Borçlanma ve çift maaş ile ailenin gerisinden gelen yatırımların kullanılarak alınan gayrimenkul ve araçlar hesapta yanılgıya yol açarlar.

Asıl hesaplanması gereken durum Öğretmen olduğumuz için 2002 ile 2012 öğretmen maaşları ve alım güçleri.
Bunu da hesaplarken temek giderlerden heaaplayabiliriz

kaç ekmek alabiliyorduk kaç ekmek alabiliyoruz
Kaç kilo et yiyebiliyorduk şimdi ne kadar yiyebiliyoruz.
Isınırken ne kadar harcıyorduk şimdi ne kadar harcıyoruz.
İletişime ne kadar harcıyorduk şimdi ne kadar harcıyoruz.
Ulaşıma ne kadar harcıyorduk şimdi ne kadar harcıyoruz.

Bunlar arasındaki toplam bağlantı ile orantılı olarak hesaplanması gerekir.

Ha birde unutulmaması gereken devletinken satılarak yani özelleştirilerek ne kadar kaynak elde edilmiştir ve bu kaynak ne kadarı halka yansımıştır. Herkes bir hesap peşinde fakat hep unuttukları devletin olan (yani halkın) neleri satıldı ve bunlar ne oranda halka iade edildi.

Sürekli söylerim eviniz varsa satarsınız ve mercedese bir süre binersiniz ama artık eviniz yoktur.

teksen' Alıntı:
Et, sebze-meyve yiyeceğinize...
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
Hermes çanta alın mesela.
Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Aman diim, gübre almayın.
Yüzde 18.

(Bütçe görüşmelerini seyreden tilki, şöyle derin bi ohhh çekmiş... Kaplumbağa görmüş, hayrola?
Sorma demiş tilki, bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk, ormanın açığını kapatmak için vergi koysalardı yanmıştık yani...
Valla öyle diye tasdiklemiş kaplumbağa, bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev, başımıza büyük iş açılırdı...
Maymun bakmış bunlara, ee-eeh bana ne demiş, benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık...)
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22134126.asp
:puhaha: :++: :puhaha:

:D Sayın arkadaşlar her şey kötü tamamda bizi kim kurtaracak:(neo)
Muhalefet demeyin buna gülmeye başlarsam iki hafta sürer,,, :D

Srebrenitsa' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:
obsearchverim hocama
:alkis: :alkis: :alkis:

Kapak. :alkis:

bende sana bir kapak yapayım, muhabbet ev-araba dan açılmış.

Mesleğimin 5. yılında evim oldu çok şükür, arabamda var, aylık 1000 tl de kira alıyorum.

Ev araba işleri önce tasarrufa sonrada nasibe bakar. Ya madem bu kadar şikayetçi millet neden %50 alıyorlae hâla. Şunu asla unutmayın vatandaş oy verirken cebinden hitap edeni seçer.

Sizin mantığınıza göre %50 nin içinde asgari ücretli, emekli ,memur, işçi, öğrenci vs. olmaması lazım. E tabi doğru seçim zamanı uzaydan gelip oy kullanıyorlar.

Birde sanırım özil in yazısı bu, geçen başbakan bira içseydi Türkiye daha iyi olurdu diyen şaşkın değil mi? bizzat izledim diyecek bir şey bulamadı , saçmaladı işte, rezil oldu.

Kara Kule 61' Alıntı:
:D Sayın arkadaşlar her şey kötü tamamda bizi kim kurtaracak:(neo)
Muhalefet demeyin buna gülmeye başlarsam iki hafta sürer,,, :D

elbette muhalefet değil sayın hocam... mecliste yer alan vekiller 30 yıldır aynı kişiler.. bir o partide, bir bu partide.. bir iktidarda, bir muhalefette... ama zihniyet hep aynı... bizler de bunlara hiç hesap sormadan her seferinde meclise gönderip bizi temsil etmelerini istiyoruz.. bizi temsil etsinler diye oy verip meclise gönderdiğimiz vekiller, adeta patronların ofislerinden çıkmıyor, onlarla kol kola verip kısa yoldan köşeyi dönmenin planlarını yapıyorlar..

değerli hocam bizi bizden başkası kurtarmaz... bunun da tek yolu haksızlıklara karşı ses çıkarmaktır.. örneğin; temel tüketim malzemelerine, faturalara, ulaşıma, benzine yapılan zamlarda toplu hareket ederek itiraz etmek, sessiz kalmamak gerekir.. veya maaşlara yapılan düşük zamlarda, veya emeklilik yaşının yükseltilmesinde, veya özlük haklarını ortadan kaldıran / kısıtlayan değişikliklerde... bu tip konularda toplum olarak duyarlı davranmadığımız sürece de bizi bizden başka kimse kurtarmaz.. zira kanımızı emerek bizden beslenenlerin bizi uyandırmasını beklemek mantıksızlıktır.. iktidara her gelen vatandaşı sömürüyor.. kimi sağcılık maskesiyle, kimi solculuk, kimi dindarlık muhafazakarlık maskesiyle.. bize düşen bu maskelerin altındaki gerçek yüzleri görmek ve ona göre hareket etmek...

orebro' Alıntı:
27801262929.jpg

BU İŞTE BİR TERSLİK VAR.. YA BİZ MİLLİ DEĞİLİZ YA DA GELİR GELİR DEĞİL!
burada bir ironi var kişi başına düşen (milli) gelir .
yani kişinin başına ne düşerse düşsün ona milli gelir ... :puhaha:
miktarı önemli değil.

serkanaytekin' Alıntı:
Srebrenitsa' Alıntı:
hayalcisuat' Alıntı:
obsearchverim hocama
:alkis: :alkis: :alkis:

Kapak. :alkis:

bende sana bir kapak yapayım, muhabbet ev-araba dan açılmış.

Mesleğimin 5. yılında evim oldu çok şükür, arabamda var, aylık 1000 tl de kira alıyorum.

Ev araba işleri önce tasarrufa sonrada nasibe bakar. Ya madem bu kadar şikayetçi millet neden %50 alıyorlae hâla. Şunu asla unutmayın vatandaş oy verirken cebinden hitap edeni seçer.

Sizin mantığınıza göre %50 nin içinde asgari ücretli, emekli ,memur, işçi, öğrenci vs. olmaması lazım. E tabi doğru seçim zamanı uzaydan gelip oy kullanıyorlar.

Birde sanırım özil in yazısı bu, geçen başbakan bira içseydi Türkiye daha iyi olurdu diyen şaşkın değil mi? bizzat izledim diyecek bir şey bulamadı , saçmaladı işte, rezil oldu.

Tek öğretmen maaşı ile yaptım bunları de de konuyu kapatalım.

Sizden de yanıt bekliyorum hocam.

Benim babam tek öğretmen maaşı ile 8. yılında YARIM EV PARASI biriktirmişti, amcamla ortak BİR EV ALMIŞLARDI.

Kara Kule 61' Alıntı:
genzo' Alıntı:
Babam yıllarca memurluk yaptı. En rahat olduğu dönem bu hükümet dönemi oldu. Daha önce ayın başını zor getiriyordu. Şimdi arabası var. Hala beğenmeyenler için söylüyorum en rahat ev alınan dönem bu dönem. En basitinden çünkü faizler çok düştü. Dolar sabit kaldı. Doların bir yılda %50 arttığını bilirim. Unutmayacağım unutturmayacağım o günleri. Paradan altı sıfır atamazsın dediler attı. Paraya itibar geldi. Paraya her sene bir sıfır atılan günleri ne çabuk unuttunuz heralde başka ülkden geldiniz. Enflasyonun bu noktalara gelmesi hayaldi oldu. Arabadır evdir düşük faizlerle alınabiliyor artık eskiden mümkün müydü? Tankı helikopteri silahı ihayı uzaya uyduyu bu zamanda gördük. Aynı zamanda hızlı treni, duble yolları barajları , nükleer santral bu zamanda oldu. İngilterede memurlar işten çıkarılırken ülkemizde her yıl en az 50 bin memur alınıyor. Yunanistan krizde avrupa krizde . Nerden nereye geldiğimizi görmek lazım. Yapanlardan Allah cc razı olsun. Yapılan yanlışlar da var tabii ki ama söylediklerim şeylerin olması bile bir devrim.
:D Sayın Hocam bunlar doğal şeyler hükümetle alakalı değil :D

Hocam babanızın evi var mı? Kaç sene önce aldı bu evi diye sormuştum; hala yanıt vermediniz.

Hocam soruma hala cevap vermediniz. Babanız araba aldığı için bu iktidarı övüyorsunuz, önceki dönemleri karalıyorsunuz, olanların dünyadaki gelişmelerden kaynaklanmadığını, sadece bu iktidardan kaynaklandığını söylüyorsunuz ama babanızın evi var mı? Eğer var ise hangi iktidar döneminde bu evi aldı soruma cevap vermediniz hala.

solomonte' Alıntı:
Şartlarımızı değerlendirmek için illaki iktidar yanlısı yada bir parti taraftarı mı olmak gerekiyor?
Bir de bu şartlarda hâlâ partili gibi yorum yapanlar da var ya, pes...
Ev ve araba alınca, evini kiraya verip gelir alınca herşey çok güllük gülistanlık mı oluyor yada ülke şartları bir anda düzeliyor mu?
Başkalarına göre sen biraz daha rahat hayat sürersin. Nasıl olsa bireysellik herşeyin önünde. Yani tuzumuz kuru oldu mu gerisine gerek yok...
Önceki sayfalarda da bu konuya bir yorum yapmıştım. Durumu iyi olanlar için geçerli değildir vergiler, zamlar vs.ler... İçlerinde çoktur ekmeğin fiyatını bilmeyen.. (Zaten o ekmeği de yemezler)

%50 almak ne ,% 20 almak ne, % 80 almak ne? Elimizdeki partiler bunlar...

Şöyle diyelim: köyünde 3 bakkal var. Biri ekmeği 3 liraya, biri 4 liraya, biri de 5 liraya satıyor. Ama olması gereken fiyat 1 lira.
Başka seçeneğin yok; bu üç bakkaldan birinden alacaksın yani. Yani kötünün iyisini seçeceksin.

Konumuz burada Özil yada partiler değil, içine bulunduğumuz şartların değerlendirilmesidir.

İmkanları iyi olanlara mutluluklar dilerim, diğerlerine de Allah'tan sabırlar...
:+1:

Demhar' Alıntı:

Kara Kule 61' Alıntı:
Demhar' Alıntı:
Sayın Hocam edebiyata girmişsiniz. :D Ama ben yine matematiksel açıklayacağım.
Bir okulun başarısını siz nasıl ölçersiniz.Ortalamasına bakarsınız bundaki artış başarıdır azalış başarısızlık.ortalama yükselirse ama doğal olarak ortalama altında kalan öğrencilerden dolayı bu okul başarılımıdır başarısızmı?
Burdaki başarıda da halkın ortalama gelirine bakılır.Ortalama altındakiler vardır olacaktır ama başarı başka bir olaydır,,,Saygılar,,,
Ben istatistiklere inanmam,
çünkü istatistiklere göre zenginin de, yoksulun da 1'er milyon doları vardır.

F.D.Rosevelt
ben de!...

obsearchverim' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
genzo' Alıntı:
Babam yıllarca memurluk yaptı. En rahat olduğu dönem bu hükümet dönemi oldu. Daha önce ayın başını zor getiriyordu. Şimdi arabası var. Hala beğenmeyenler için söylüyorum en rahat ev alınan dönem bu dönem. En basitinden çünkü faizler çok düştü. Dolar sabit kaldı. Doların bir yılda %50 arttığını bilirim. Unutmayacağım unutturmayacağım o günleri. Paradan altı sıfır atamazsın dediler attı. Paraya itibar geldi. Paraya her sene bir sıfır atılan günleri ne çabuk unuttunuz heralde başka ülkden geldiniz. Enflasyonun bu noktalara gelmesi hayaldi oldu. Arabadır evdir düşük faizlerle alınabiliyor artık eskiden mümkün müydü? Tankı helikopteri silahı ihayı uzaya uyduyu bu zamanda gördük. Aynı zamanda hızlı treni, duble yolları barajları , nükleer santral bu zamanda oldu. İngilterede memurlar işten çıkarılırken ülkemizde her yıl en az 50 bin memur alınıyor. Yunanistan krizde avrupa krizde . Nerden nereye geldiğimizi görmek lazım. Yapanlardan Allah cc razı olsun. Yapılan yanlışlar da var tabii ki ama söylediklerim şeylerin olması bile bir devrim.
:D Sayın Hocam bunlar doğal şeyler hükümetle alakalı değil :D

Hocam babanızın evi var mı? Kaç sene önce aldı bu evi diye sormuştum; hala yanıt vermediniz.
?

braddock26' Alıntı:
Binali Yıldırım, "Yat sahibi olmanın bir lüks olmadığını, bunun bir ihtiyaç olduğu olgusunun Maliye tarafından kabul edilmesi lazım" diyor.
Bize böyle yat sahiplerinin hakkını arayan bakan lazım.

Ben AKP ci arkadaşları sonuna kadar destekliyorum.

Havyarda %8 kdv çok bile.

Ne zor durumda insan var adamın evinde kaşık yok havyarı elle yiyor.

serkanaytekin' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
teksen' Alıntı:
Et, sebze-meyve yiyeceğinize...
Havyar yiyin.
Yüzde 8.
Tezek yüzde 18.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
Hermes çanta alın mesela.
Yüzde 8.
Odun-kömür almayın.
Yüzde 18.
Prada alın.
Chanel alın.
Gucci alın.
Christian Dior alın.
Louis Vuitton alın.
Aman diim, gübre almayın.
Yüzde 18.

(Bütçe görüşmelerini seyreden tilki, şöyle derin bi ohhh çekmiş... Kaplumbağa görmüş, hayrola?
Sorma demiş tilki, bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk, ormanın açığını kapatmak için vergi koysalardı yanmıştık yani...
Valla öyle diye tasdiklemiş kaplumbağa, bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev, başımıza büyük iş açılırdı...
Maymun bakmış bunlara, ee-eeh bana ne demiş, benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık...)
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22134126.asp

hocam güzel yazı da şimdi sen sabah sabah bunu eklemişsin ya, anlayan var anlayamayan var. ağır gelmiş bazı arkadaşlara, bu ne diye soruyorlar :mrgreen:

anladığımızı anlamamışsın :) Merak ediyorum istisna bir kaç yer hariç Dünya nın neresinde ülkenin tüm insanları ferah içerisinde, bu hükümet diğerlerine göre ekonomik olarak çok iyi, forumda fark etmiyormusunuz veya görmüyomusunuz ki şu anda bile aktif konu var, her gün bir arkadaş, araba alacağım, ev alacağım yazıyor. Eskiden hangi öğretmenin haddine idi ev-araba almak, nankör olmamak lazım. Güneş balçıkla sıvanmaz...

Hocam 3 ay yatıyoruz, diğer memurlar bizden fazla çalışıyo, bide zam alıyoruz, haklısın dediklerine katılıyorum...
N demişler tok açın halinden anlamaz, asgari crete mahkum bi dolu insan var...

Kara Kule 61' Alıntı:
Özet

teksen' Alıntı:
teksen' Alıntı:
ülkemizde
çocuklarımızın yarısında
demir eksikliği görülmektedir.

demir,
çocukların zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişiminde
çok önemlidir.

çocuk,
özellikle, 2 yaşına gelene kadar
yeterli miktarda demir alamamışsa,
sonraki yaşamında
eksikliği giderilmiş olsa bile
gerçek IQ'sundan %5 daha az
zihinsel performans gösterir.

demir içeren yiyecekler;
kırmızı et,
kurutulmuş meyveler,
balık,
bakliyatlar.

çok geç kalınmış bi uygulama.
daha da ileri gidip
her okulda öğrencilere sıcak, sulu yemek
verilmeli.

gerçi,
kişi başına düşen gelirin 10.000$ olduğu,
devlet büyüklerinin 1, 2 değil 7 uçakla,
yüzlerce bin liralık makam otolarıyla gezdiği
bi ülkede karşılaşılması beklenmeyen bi durum,
ama,
demek ki çocuklarımızın 10.000$'dan paylarına düşen bu.....

teksen' Alıntı:
teksen' Alıntı:
1960 yılında dünya genelinde 70 milyon ton et tüketilirken bu rakam 2007'ye gelindiğinde 268 milyon tona yükseldi.

ZENGİNLER ÇOK ET YİYOR
Listenin zirvesinde yıllık kişi başına 136.5 kiloluk et tüketimiyle Lüksenburg yer alıyor. Lüksenburg'u 125.4 kilo ile ABD, 121.2 kilo ile Avustralya, 115.7 kilo ile Yeni Zelanda ve 110.2 kilo ile İspanya takip ediyor.

TÜRKİYE GERİLERDE KALDI
Genel olarak gelişmiş ülkeler listenin üst sıralarında yer alırken fakir ülkeler listenin altında kaldı. Et tüketimi söz konusu olduğunda Türkiye'nin durumu pek parlak sayılmaz.Yıllık 25.4 kiloluk et tüketimiyle Türkiye 177 ülkeli listede ancak 121'inci sırada yer aldı. Kişi başına 58.8 kilo et tüketimi olan Afrika ülkesi Gabon ve 51.1 kilo ile Güney Amerika ülkesi olan Suninam Türkiye'yi geride bıraktı.

Dünya ortalaması olan 38.7 kilo da Türkiye'deki et tüketiminin oldukça üzerinde.Türkiye'den fazla et tüketen bir kaç ülke de şunlar:

Yunanistan: 74.8 kilo
Romanya: 62.7 kilo
Çin: 54.1 kilo
Ermenistan: 37 kilo
İran: 33.3 kilo
Namibya: 32.5 kilo
Myanmar: 29.8 kilo
Libya: 28.5 kilo

Nikaragua: 26 kilo
http://www.haberturk.com/dunya/haber/73 ... belli-oldu

TÜİK verilerine göre 550 bin kişi açlık, 16 milyon kişi ise yoksulluk sınırının altında yaşam sürüyor.

Çocuklarımızın yüzde 27,4'ünde kronik beslenme yetersizliği,
doğurganlık çağındaki kadınların yüzde 27'sinde ise yetersiz beslenme görülmektedir.

ama olsun hem cari açık azalıyor,
hem kişi başı milli gelir 10.000$,
hem de dolar yerinde sayıyor ya.....
gerisi teferruat!

BBNET
Geri