Emekli ikramiyesi son aldığımız maaş ile 12 çarpımı olarakmi bulunuyor. Bilgisi olan varmi
Yeni kanuna tâbi olanlar için de aynı değil mi hocam? Emekli maaşının hesabı mı farklı oluyordu?EMEKLİ İKRAMİYESİ
Emeklilik ikramiyesine ilişkin hesaplama sistemi ve esasları 5434 sayılı Kanunun 89 uncu maddesinde belirlenmiştir.
"Madde 89- Emekli, adi malüllük veya vazife malüllüğü aylığı bağlanan veyahut toptan ödeme yapılan; asker, sivil tüm iştirakçilere, her tam fiili hizmet yılı için, aylık bağlamaya esas tutarların bir aylığı emekli ikramiyesi olarak verilir.”
Buna göre, Brüt Toplam Aylık x Her tam hizmet yılı toplamı = Emeklilik ikramiyesi tutarı olacaktır.
Yani 25 hizmet yılı olan için emekli aylığı 1000 lira ise emekli ikramiyesi 25 bin lira olacaktır.
![]()
Emekli maaşı ve emekli ikramiyesi nasıl hesaplanır?
Emekli aylıklarında, gösterge ve ek gösterge aylığı, tab aylığı, kıdem aylığı gibi unsurlkar bulunmakta olup, bugün dosyamızda, emekli aylıklarının ve emeklilik ikramiyesinin nasıl hesaplanacağına yer vereceğiz.www.memurlar.net
Bu maaşın içinde uzmanlık ve ek zam var. Bakmadım ama 30 bin ancak olur. Belki 30 bin bile değildir. Ek zam ( bunun adı vardı unuttum ) ve uzmanlık emekliliğe yansimiyor.Buna göre, Brüt Toplam Aylık x Her tam hizmet yılı toplamı = Emeklilik ikramiyesi tutarı olacaktır.
Brüt toplam aylık emekli olmadan önceki aya ait olan aylık mı. Aldığımız aylık 43 bin. Bununla hizmet yılını mı carpiyoruz
Buna göre, Brüt Toplam Aylık x Her tam hizmet yılı toplamı = Emeklilik ikramiyesi tutarı olacaktır.
Brüt toplam aylık emekli olmadan önceki aya ait olan aylık mı. Aldığımız aylık 43 bin. Bununla hizmet yılını mı carpiyoruz
Yeni kanuna tâbi olanlar için de aynı değil mi hocam? Emekli maaşının hesabı mı farklı oluyordu?
hocam maaştan bişey kalmıyor ki finansal okur yazar olsak ne olacakTek yol finansal okur yazarlığı öğrenmek. Finasal özgürlüğe kavuşmak. Biz emekli olana kadar ikramiye çöpe dönecek.
Mudur yardımcısı olmak emekli maaşına ve ikramiyeye etki edermi
arkadaşlar ben hiçbir şey anlamadım bu hesaptan. birçok site maaş * yıl diyor ama ozkansoft.com da hesaplattığımda 500bin civarı bir sayı çıkıyor.
30 yıl çalışan birisinin son maaşı 40bin ise 1.2milyon alması gerekmiyor mu