en fazla ne yapabilir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
A

Anonymous

Misafir
arkadaşlar okulumda formatör olarak görev yapıyorum..2 senedir nöbet tutuyorum,kulübüm de var.Bu sene de aynı şekilde..Geçen sene 5'e kadar bekledim..Müdür benim çalışmalarımdan çok memnun olduğunu her fırsatta dile getiriyor şimdi şöyle bir sorum olacak.Ben 5' e kadar beklemezsem ve bunu kesin bir dille söyleyip uygularsam müdür en fazla ne yapabilir????Çünkü onlar izin alıp çıkmam gerektiğini ama genel anlamda beklemem gerektiğini ima ediyorlar..gerçi ben istediğim zaman çıkıyorum ama başıma en kötü ne gelebilir?

hocam afedersiniz ama bu genelgeyi okumadığımı nerden biliyorsunuz?

Sonuçta 5'e kadar beklemek zorundasın, ve beklemiyorsun. Derse girmemek gibi bir anlam çıkar ortaya sanırım. Açıkçası benim bir arkadaşım birkaç sene önce idarecisiyle yaşadığı bir sorundan dolayı formatörlük görevindeki bir açık gösterilerek maaş kesim cezası almıştı. Demek ki yaptığı bir hataya göz yumulmadı. Herhalde en fazla bu olur...

siz zaten sizin göreviniz olmayan işleri yaparak müdürünüzün gözüne girmişsiniz (nöbet,kulüp gibi) bence kendinizi birilerinin gözüne girmek yada birilerinin çok memnun olması için çabalamayın. sadece görevinizi yapın buda formatör olduğunuz için 8-5 çalışmanızdır ve diğer bilgisayar işleridir. Kimseden tebrik yada aferin beklemeyin yaptığınız ek işler için yada 5 te çıkmayayım erken çıkayım bende nöbet tutuyorum demeyin. Yeri geldiği zaman sizden memnun olan müdür yapmasaydınız o sizin göreviniz değildi der

Bence öncelikle sınıf,nöbet gibi yapmama hakkınız olan sorumlulukları almayın hocam.8-5 mesaisi bi kural olduğu kadar bunları yapmamanız da bir kural,5'e kadar beklememeniz sorun olabilir,ama şu şu görevleri de yapıyorum demenizin size bi faydası olacağını sanmıyorum.Ne olur ne olmaz,işinizi sağlama alın.

ütopyada' Alıntı:
hocam afedersiniz ama bu genelgeyi okumadığımı nerden biliyorsunuz?

arkadaşım kadirkayabey hocam sana görev ve çalışma esaslarını gönderirken yardımcı olmak maksadıyla göndermiş. Sende diyorsun ki ben çalışmakla yükümlü olduğum saatleri biliyorum ama buna riayet etmiyeceğim diyorsun.

Kanun der ki!
657 sayılı Kanunun 99 ve 100 üncü maddeleri gereğince belirlenmiş olan çalışma saatlerine riayet etmek zorundadırlar. Ayrıca, 101 inci madde veya 178 inci madde hükümlerine uyularak belirlenmiş olan çalışma saatlerinde riayet etmeleri gereklidir. Ayrıca, Devlet memurları görevlerini kendilerine tahsis edilen yerde yerine getirirler. Çalışma saatlerinde bu yerde bulunmak zorundadırlar.

İyi de nöbet tutmayacağım desem bile dinlemiyorlar çünkü ihtiyaç olduğunu söylüyorlar..Kulüp de verdiler..EE ben bunlara rağmen neden 5e kadar kalayım?Siz nasıl da kabullenmişsiniz bu 5'e kadar bekleme saçmalığını şoktayım ya..

ütopyada' Alıntı:
İyi de nöbet tutmayacağım desem bile dinlemiyorlar çünkü ihtiyaç olduğunu söylüyorlar..Kulüp de verdiler..EE ben bunlara rağmen neden 5e kadar kalayım?Siz nasıl da kabullenmişsiniz bu 5'e kadar bekleme saçmalığını şoktayım ya..

Aslında haklısıın hocam. Madem nobeti dayatıyorsun bende işim bitince cıkayım diyorsun. Bunun için sorun cıkarmamaları gerekir insani olarak.

Ama biliyorsun insanoğlu çiğ süt emmiş. Kaldırıp bişey soylerse yasal olarak savunamazsın kendini gorevin olmayan seyleri yapman, gorevini yapmamanı acıklamaz.

Kalman gerekli mi, bence tam bir saçmalık. herkes dersine girsin 2-3 gibi evine gitsin dışarı cıksın biz sabah 8 aksam 5 bekleyelim okulu.

Tecnlog hocam msjınız için canı gönülden teşekkür ediyorum bir an nerdeyim ben hangi sitedeyim dedim kendie kendime..Benim açığımı yakalamaları zor braz çünküü yaptığım herşey imza karşılığında kayıt altında..Sabahtan akşama kadr koşturuyorum..Bu okulda temizlikçilerden biri iş yapmıyor,rehber öğretmenlerden bir tanesi hiç iş yapmıyor ve bunu herkes biliyor..İlden arkadaşımı aradım ve bekleme dedi..İşini yap,işin bitince çık dedi..

Hocam bak şimdi senin görevin olmayan şeyleri yapman N.Ş.A. da sana hiç bir artı getirmez.

Ama insan ilişkilerini kullanarak bunu elde etmek istiyorsun bu da en doğal hakkın...

Başlığa baktığımız da bu yorumlara bu kadar tepkin yersiz bence

Bu arada şu an yazıyı bulamadım ama formatör eğer maaş karşığını doldurmuyorsa yani alt sınır olan 6 saatten daha az derse giriyorsa çalışma saatleri bağlı olduğu mdr. yard. çalışma saatlerine riayet eder gibi bir ayrıntı var o yazıda

Hatta eski okulumdaki müdür arkadaş bu ibareye istinaden benden sonraki formatör arkadaşın 15:00 itibarı ile çıkmasına izin veriyor.

Kadir Kaya bey msjınız için teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için..İşte kendime yediremiyorum akşama kadr durmadan çalışıp 5'e kadar bekleme zorunluluğunu ama ben beklemicem kesinlikle ne yaparlarsa yapsınlar..

hocam bence 5 e kadar beklemeyin kafanıza göre takılın bazen 3 te çıkın bazen 4 'te bazen 5 i bekleyin. idareciler bile 5 e kadar beklemiyorlar ki. biri kalıyor diğerleri gidiyor. çogu yerde böyle.
duruma göre davranın fazlada göze batmayın .

ütopyada' Alıntı:
........EE ben bunlara rağmen neden 5e kadar kalayım?Siz nasıl da kabullenmişsiniz bu 5'e kadar bekleme saçmalığını şoktayım ya..

Kabullenmeyip ne yapılsın. Görevlendirme yazısında ilgili idarecinin çalışma saatlerine uyar yazıyor. Kim ister 5 e kadar okulda kalsın.. Ders olmadığından mecbur formatör olmak zorunda kalıyoruz ve idarecinin insayatifini kalıyoruz. Hocam bu sitede sabah 8 akşam 5 çalışmaya mecbur tutulup mağdur olan çok arkadaşımız var.. Kaldı ki sizde yazı da geçen nöbet verilemez ibaresine rağmen nöbet almışsınız.. Siz neden kabul ettiniz ki?

buyrun arkadaşlar

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    87.8 KB · Görüntüleme: 448

bu ikisi çakışıyor gibi?? birinde 8-5 okulda olman gerekir gibi bi drum var birinde maaş karşılığını dolduramıyorsan senden sorumlu md.yard. saatine uyarsın diyor.. yani mmaaaş karşılığını dolduruyorsan 8- 5 oklda durmana gerek yok 'olemi?????*!!!!!

Ekli dosyalar

Kaç yıldır farklı farklı okullarda formatör olarak çalıştım bu yıl dışında 3.30u bile geçtiğimi hatırlamıyorum bunun yanında üzerime düşen işleride yaptım şimdiye kadar 1 idareci dışında herhangi birisiyle sorun yaşamadım. Formatör olduğum dönemlerde klüp ya da nöbette almadım. Gün geldi ben bunu yapamam görevim değil dediğim zamanlarda oldu.

Bu yıl ise durum biraz farklı haziranda iliçi atamasıyla yeni bir okula geldim. Rotasyon yüzünden okuldaki bütün idareciler değişti. Yeni gelen müdür beyden saat 3 te çıkmak için izin istedim oda hocam işler biraz rahatlayasıya kadar bize idari işlerde yardımcı olun dedi sonra uygun bir zaman ayarlayalım dedi. Ptesi 6 ya kadar durduk hep beraber. Salıda Çarşambada öyle bugün ise 4te çıktım iş olmadığı için. Yavaş yavaş işler yoluna giriyor.

Her halta koşturmayı el pençe hazır durmayı marifet sanan ot gibi bilgisayarcılarla aynı mesleği paylaşıyoruz hocam alışın artık bunlara. Bunlar yüzünden bizlerede kafasına göre her işi yaptırmaya çalışan idarecilerde olacak ilerleyen yıllarda.

kadirkayabey' Alıntı:
Hocam bak şimdi senin görevin olmayan şeyleri yapman N.Ş.A. da sana hiç bir artı getirmez.

Ama insan ilişkilerini kullanarak bunu elde etmek istiyorsun bu da en doğal hakkın...

Başlığa baktığımız da bu yorumlara bu kadar tepkin yersiz bence

Bu arada şu an yazıyı bulamadım ama formatör eğer maaş karşığını doldurmuyorsa yani alt sınır olan 6 saatten daha az derse giriyorsa çalışma saatleri bağlı olduğu mdr. yard. çalışma saatlerine riayet eder gibi bir ayrıntı var o yazıda

Hatta eski okulumdaki müdür arkadaş bu ibareye istinaden benden sonraki formatör arkadaşın 15:00 itibarı ile çıkmasına izin veriyor.

Hocam benim 7 saat ders var. Eğer formatör olabilirsem 15.00 da çıkabilir miyim? Her şeyi okumak mümkün olmuyor bazı durumlarda duyumlara göre davranıyoruz ve bu güne nerden şöyle şöyle oluyomuş diye bişey duydum ve gidip md yrd na söylediysem hep yanlış çıktı da. Emin olmak için sorayım dedim. :)

hocam ilk etapta maaştan kesme gibi bişey alırsınız sonra da tekrarlarsanız kötü olur bana geçen sene hastaneye gittim diye soruşturma açtılar belgem olduğunu bile bile(Allah belalarını versin onların çocuğu da hastanelik olsun) sonra da sanki bir lütufmuş gibi size ceza vermedik diye övündüler sanki vermeye hakları varmış gibi onun için hocam madem takıştınız boş boş oturun ama durun o saate kadar ya da görevlendirmenizin iptali için dilekçe yazın

8-5 çalışacağımı bileydim, ne diye öğretmen olurdum. Gider düz memur olurdum. :verymad:

8-5 olayında yapacak fazla bişey yok ama nöbet ve klüp konusunda pasif kalmışsınız. ben olsam hazmetmem ve kanunları konuştururum...mülayim olmayın arkadaşlar az kükreyin göreceksiniz ki karşınızda ki de insan ve onlar da bir gün yola gelir...

ütopyada' Alıntı:

Valla kimsenin birşey kabullendiği yok bence, ama sen nöbeti paşa paşa kabul etmişsin. 2 senedir nöbet tuttuğunu söylüyorsun, kulübüm var diyorsun, geçen sene 5'e kadar bekledim diyorsun. Madem müdürün çalışmalarından çok memnun olduğunu her fırsatta dile getiriyor, o zaman bu fevri tavrın niye onu anlamadım. Ben yerinde olsam açık açık konuşurum, burada anlattığın şeyleri de nazikçe onlara anlatmanı ve karşılığını istemeni tavsiye ederim. Eğer kabul etmezlerse -ima değil- sen de verilen görevleri yapamayacağını belirtirsin. Ve kılıcını çektiğin zaman sürekli kendini verilen görevleri eksiksiz yapmaya hazırlaman gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla birisi seni fena halde kızdırmış.

Açıkçası karşı tarafa iyilikle isteklerini kabul ettirmen senin hayrına olacaktır.

bence de diğerr arkadaşların dediği gibi ya sana nöbet möbet vermicekler 8-5 babalar gibi durursun, yada senin işin olmayan birşeyi sana veriyorlarsa mesai saatlerini de azaltabilirler... 8)

Eğer çalışma saatlerinde esneklik göstermiyorlarsa yapabilecek tek şey formatörlük görevini bırakmak..
Bunun dışında malesef ki çalışma saatlerine uymak durumundasınız.Eğer uymazsanız size kınama hatta maaş kesim cezası bile verebilir..
Size tavsiye kesinlikle ve kesinlikle sınıf,kulüp,nöbet vs. almayın..Sadece görev tanımımızda bulunan işleri yapın
Elimizde görevlendirme esaslarımız var ve bu maddeye dayanarak itiraz edin..Sonuç alamazsanız ilçe mem'e şikayet edersiniz..

ya arkadaşlar Allah aşkına nöbeti neden kabul ettiğimi hiç düşündünüz mü?nöbet tuttuğum gün erken çıkıyorum,diğer günler de istediğim zaman erken çıkabiliyorum yüksek lisansa hazırlandığım için ve fotoğrafçılık,ing kursu aldığm için erken çıkmak benm içn çok önemli,kaldı ki 50 yaşındaki kadın nöbet tutarken ben tutmam ama erken de çıkarım demek olmuyor işte..Kabadaba arkadaşım rumuzun gibi kabasın..Ot gibi bilgisayarcı yakıştırmasını bir iki cümleme bakarak yapabildiğine de inanamıyorum..Bazılarınız gerçekten çok kırıcı ve kaba..Karşıdakinin ne durumda olduğunu bunu neden yaptığını hiç düşünmeden etiketi yapıştırıyorsunuz..Bu durum üzücü.

Geri