en fazla ne yapabilir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
İlişkilerimi kötü hale getirmek bana fayda sağlamaz.Sonuçta izin olayı onların ağzından çıkıyor.Nöbet tutmayacağım dediğim anda bana formatör gibi davranacaklar.Gerçek saçma salak formatörülük esaslarını dayatacaklar ama ben normal bir öğretmen gibi davranarak nöbetimi de tutuyorum kafama göre de çalşıyorum ve erken de çıkıyorum..bilmem anlatabildim mi?

siz zaten kafanıza koymuşsunuz ne yapacağınızı. neden buraya başlık açıp soru sorma gereği duydunuz? yada yorum alma gereği duydunuz ki? kafanızdakileri yapacaksanız boşu boşuna laf dalaşına girmeyin kimseyle madem

bu 5 mevzusunu karşılıklı iyi niyetle çözmekte fayda var, tabii müdürün de höt höt olmaması lazım, benim en höt höt müdürüm bile çık git derdi 2 yıl öncesinde, yeni müdürümde ne o 3 te gidiyosun hiç demedi, izin dahi almam, iyi günler der çıkarım, ki çoğu zaman 5 e kadar işlerimi ancak bitiriyorum hatta eve de getiriyorum.

Yok ben giderim derseniz, ki anladığım kadarıyla bi gerginlik var, daha da gerilirsiniz ve mesai saatlerine uymamak da ciddi bi sorundur, isterseniz salim kafayla bi daha düşünün.

Ha tabii gönül ister ki iyi niyete filan kalmadan resmi bi yazımız olsun elimizde, ancak daha yazılıyormuş, beklicez.

Yaliya Hocam teşekkür ediyorum gerginlik durumu yok allahtan..Ama ima var,durma zorunluluğun var ama söyleyip çıkabilirsin diyor müdür..Dediğiniz gibi artık düzelse şu durum..

ütopyada' Alıntı:
Yaliya Hocam teşekkür ediyorum gerginlik durumu yok allahtan..Ama ima var,durma zorunluluğun var ama söyleyip çıkabilirsin diyor müdür..Dediğiniz gibi artık düzelse şu durum..

Biz öğretmenler gibi dersimize girmeyi ders dışında müdür,md yrdımcısı gibi kişilerle muhatap olmak istemiyoruz.

Haklıyız çünkü öğretmen olacagız diye okuduk ve biz calısmaya basladıgımızda bu şartlarda işe başlamadık.

Haksızız çünkü formatör olmayı kabul ediyor ( mecburen ) ve görev tanımımızı valilik veya bakanlıktan gelen görevlendirme esaslarına göre belirlemelerine izin veriyoruz.

Kısacası iki ucu keskin değnek. Bizim norm ve calısma saatlerimizi bakanlık belirlemeden bu sorun cozulmeyecek.

Burada şunada dikkat etmek gerekir. Önce sözleşmeli aldılar 5 sene sonra hepsini kadrolu yaptılar adamlar Allah razı olsun dedik. Sendikaya teşekkur telefonu acanları bile biliyorum.

Bizde 2 gün öncesine kadar derslerimizi verin diyorduk şimdi norm ve çalışma saatlerimizi belirleyin diyoruz. Formatörlüğe razı oldukta okulda huzurlu olalım işimizi bilelim norm fazlası olmayalım çalışma saatlerimiz belli olsun diyoruz.

Yıldırma politikası dedikleri bu olsa desek.

ütopyada' Alıntı:
arkadaşlar okulumda formatör olarak görev yapıyorum..2 senedir nöbet tutuyorum,kulübüm de var.Bu sene de aynı şekilde..Geçen sene 5'e kadar bekledim..Müdür benim çalışmalarımdan çok memnun olduğunu her fırsatta dile getiriyor şimdi şöyle bir sorum olacak.Ben 5' e kadar beklemezsem ve bunu kesin bir dille söyleyip uygularsam müdür en fazla ne yapabilir????Çünkü onlar izin alıp çıkmam gerektiğini ama genel anlamda beklemem gerektiğini ima ediyorlar..gerçi ben istediğim zaman çıkıyorum ama başıma en kötü ne gelebilir?
idarene uygun bir uslupla söylersen kanımca anlayışla karşılarlar zaten artık okulda norm fazlası olduğumuz iiçin formatör oluyoruz mecburen biliyorsunuzdu. seneye eğerki yeni genelgemiz olursa ki inşallah olcak o zaman zaten rehber öğretmen gibi bişeyler olacaz inşallah bir sene daha idare.
ayrıca günde 6 saat duruyorsanız okulda üstünü durmasanızda olur haftada 30 saat yapar birde yaptığınız en ufak işi bile aylk raporunuza eklemek üzere bir dosya kağıdına sürekli not almanızı tavsiye ederim gün gelir sen ne yapıyorsun bu okulda derler o zaman elinde resmi olarak müdürede onaylattıığın yaptıklarının ay ay raporlanlandığı belgen olur hatta oturur hepsine fiyat biçer okulumuzu bu kadar kar a geçirdim diyede idarecilerle öğretmenler aynı yerde otlarken reklamını yaparsın.

hipopotam hocam çok çok teşekkür ediyorum güzel düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için.Çok haklısınız ki ben zaten her yaptığımı kayıt altında tutuyorum,onaylatma olayı da çok mantıklı evet.Öğretmenlerden hep onay alıyordum zaten ama mdüre onaylatmak çok mantıklı..

ütopyada' Alıntı:
İlişkilerimi kötü hale getirmek bana fayda sağlamaz.Sonuçta izin olayı onların ağzından çıkıyor.Nöbet tutmayacağım dediğim anda bana formatör gibi davranacaklar.Gerçek saçma salak formatörülük esaslarını dayatacaklar ama ben normal bir öğretmen gibi davranarak nöbetimi de tutuyorum kafama göre de çalşıyorum ve erken de çıkıyorum..bilmem anlatabildim mi?

Valla hocam bu konuyu neden açma gereği hissettiğini şu an anlayamadım. Yazdıklarından çıkardığım, sadece senin izin alarak çıkmak zoruna gidiyor. Sonuçta müdüründen izin alıyorsun. Seninle aynı kademede birinden değil, amirinden izin alıyorsun. Kafama göre çalışıyorum, erken de çıkıyorum diyorsun. Alan razı satan razı. Bence şu mesajlarından sonra konunun kilitlenmesi gerekiyor. Anlatılanlara göre senin durumundan daha kötü durumda olan arkadaşlar da var. Şimdi sana haline şükret desem o da zoruna gidecek, kanaat et anlamı çıkaracaksın ama sen şanslı bir formatörsün..

Aslında müdürünün daha anlayışlı olması gerekirmiş. Neyse Yapacan iş şu. Hergün 3 te iyi akşamlar deyip çıkıyosun. Tutarda sana bi gün 5 te çıkacaksın bundan sonra derlerse ozaman nöbet ve kulüp görevlerimi iptal et diyeceksin. Etmem derse ilk görevlendime döneminde başka bir okula gidersin. Mümkünse benim gibi köy okuluna git. :) Öğretmen servisinden dolayı mecburen erken çıkarsın :mrgreen: (Benim de kulüp, nöbet, özel gün-hafta etkinliğim var. erken çıktığımdan sesimi çıkarmıyorum görevlere. Tabi müdürüm süper bi adam :+1: )

vay arkadaş insanlar herşeyi ne güzel kendine yontuyor. Yahu kanun demişki formatör öğretmene nöbet görevi verilmez okulda nöbetçi öğretmen yetersiz olsa ne olur olmasa ne olur?

Bağlı bulunduğun müdür yardımcısının çalışma saatlerine tabisin. Yani adam 8-5 geliyorsa mecburen sende 8-5 oradasın hocam. Ama ben formatörken okulda 15:00 - 17:00 arasını çok severdin çok sessiz olurdu okul bende web işi alır o saatlerde daha iyi yapardım veya çalışmaya epey zamanım olurdu. Lakin ikili öğretim yapan okullarda bu durum tam bir işkence.

Burada en büyük kabahati üniversitelerde buluyorum. Mezunlarının arkadasında durmuyor ve hiç bir dertleriyle ilgilenmiyorlar. Bilişim Teknolojisi Öğrencisi Olmayan Tek Branştır. bıraksınlar artık formasyon eğitimi vermeyi. Aslında üniversiteleri de mail bombardımanına tutmak lazım..
Tümünün mail adreslerini bulup bombardıman yapmak lazım.

Geri