Erzurum Formatörlük Başvurusu?

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sa. Arkadaşlar.
Erzurumda Formatörlük başvurusu bu temmuzda alınmayacak diye duydum.
Eylülde tutun ki yine alınmaz ise seçmeli dersler okulumuzdaki öğretmenlerin iştahını kabartır.
Müzikçisi, Dincisi, Görsel Sanatçısı, Bedencisi ayrı bir koldan ek derslerini tam alabilmek için savaş verir ki bize ders kalmaz gibime geliyor.
Bu durumda bize yolun gözüktüğü anlamına gelir.
"Şimdi kasap et derdinde koyun can derdinde" atasözü yerinde olur.
Erzurumda çalışan formatör arkadaşlara soruyorum haberiniz varmı gelişmelerden?

haziran ayının sonunda ben bi yazı indirdim erzurum mem den.. o yazıda görevlendirmeler kendiliğinden yenileneceği yazıyordu yani başvurulmıyacakmış yeniden, sadece hiç görevlendirilmeyenlerin başvurusu alınacakmış..

Okul Formatör Başvurusu Alan İller
Ankara
İstanbul
Niğde
Uşak
Adıyaman
Aydın
Malatya
Samsun
Sivas
Trabzon
Bitlis
Aksaray
Zonguldak
Gaziantep
Kastamonu
Bayburt
Tokat
Yozgat
Aydın
Hatay
Tekirdağ
Sakarya
Zongulda
Nevşehir
Malatya
Kahramanmaraş
Kırıkkale
Yalova
Van
Çorum
Tekirdağ
Çankırı
Denizli
Şırnak
Diyarbakır
Bu listeye Haziran sonunda görevlendirme alan iller dahil değil. Erzurum ve buna benzer bir kaç görevlendirme yok. Başkentte görevlendirme yapanlar galiba suç işliyor veya kanunlardan haberleri yok!!! Görevlendirme olacakmı sorduğunuzda; ''bakanlıktan yazının gelmesini bekliyoruz diyorlar''. Okul formatör görevlendirmelerini valilikler yapar bunu herkes biliyor. Bakanlıkla alakası yok. Eğitici formatörleri bakanlık yapıyor.

Arkadaşlar il formatöründen kesin durumu ya öğreneceğiz ya da bu ikili uygulamayı bakanlığa bildireceğiz.Ben bimere posta attım,biz bu projeyi nasıl yürütelim diye bu görevlendirmeler olmadan tabi hala cevap gelmedi

bursa da haziran ayında başvurular alındı. okullara henüz yazı gitti mi gitmedi mi bilmiyorum ama görevlendirmelerin iptal edileceği bilgisini aldım. bakanlık görevlendirmelere karşı o yüzden iptal edilecek deniliyor.

pin_eses' Alıntı:
bursa da haziran ayında başvurular alındı. okullara henüz yazı gitti mi gitmedi mi bilmiyorum ama görevlendirmelerin iptal edileceği bilgisini aldım. bakanlık görevlendirmelere karşı o yüzden iptal edilecek deniliyor.

Edildi bile hocam...

Son aldığım bilgiye göre il formatörü ben ilgilenmiyorum diyormuş. İlgili şube müdürü ise hala bakanlıktan cevap beklediklerini ifade etmiş.

baydin55 rumuzlu arkadaşımızın mesajını aynen aktarıyorum.
3 Eylül - 31 Aralık 2012 görevlendirmeleri için görev isteğinde bulunmuştuk 24 Ağustosa kadar şimdi de bu görevlendimenin gecikeceği hatta yapılamayacağı yönünde bir mail geldi . Yani samsun da formatörlük işi zor görünüyor...

İşte mail
2012-2(Eylül-Aralık) Dönemi Okul BT Formatör Öğretmen Görevlendirmeleri Hakkında Önemli Açıklama;
19.07.2012 tarihli ve 20257 sayılı yazımız ile duyurusu yapılan ve 3 Eylül- 31 Aralık 2012 tarihleri arasında BT Sınıfı bulunan okullara yapılacağı belirtilen
BT Formatör Öğretmen Görevlendirme çalışmaları büyük oranda tamamlanmış ve ATAMA BÖLÜMÜ ne onay alınması için değerlendirilmek üzere, hazır hale getirilmiştir.
Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün ve Bakanlığımızın Valiliklere ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine geçen haftalarda verdiği talimat ve gönderdikleri bilgi çerçevesinde VALİLİK ONAYI ile alınan Geçiçi Görevlendirmelerin VALİLİKLER tarafından kesinlikle yapılmamasının istenmesinden dolayı, BT Formatör Öğretmen Görevlendirme sürecinde ONAY aşamasında tereddüte düşülmüştür.
BT Formatör Öğretmenlerin VALİLİK ONAYI ile görevlendirmesi konusunda BAKANLIĞIMIZ YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE görüş sorulmuştur.

Bundan dolayı gelecek görüşün olumlu veya olumsuz olması durumuna göre; 3 Eylül 'de başlaması düşünülen BT Formatör Onaylarında geçikme yaşanabilir veya maalesef yapılmama durumu da olabilir.

Bu yüzden şuan için beklemedeyiz gelişmelerden e-posta aracılığı ile sizleri bilgilendireceğimizi belirtir, olumlu gelişmelerin olmasını temenni eder, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE sizlere başarılar dileriz.

Bugün 3 arkadaş erzurum milli eğitim müdürlüğüne gittik. Yalnız şube müdürü yerinde yokmuş. Organize olmaya çalışıyoruz. Yarın sabah bireysel olarak da gidebilirim. Olmazsa cuma günü öğlenden sonra 5-6 arkadaşlar şube müdürü Hasan beyin yanına gidip bilgi alacaz. Hatta gerekirse milli eğitim müdürünün yanına çıkacazz....

Hocalarım biz BURDUR olarak yarın mem müdürü ile görüşmeye gidiyoruz. Aynı duyarlılığı sizlerden de bekleriz.

Güya örgütlenecektik, güya cuma günü milli eğitim müdürünün karşısına çıkacaktık. Arkadaşlar sizlere birşey itiraf edeyim. Bizde vurdumduymazlık, pasiflik olduktan sonra hiçbir hakkımız savunamayız. Tek başına bile bu meselenin üzerine gidebilirim. Bağlantılarım kuvvetlidir. Ama ilgilenmeyeceğim. Çünkü ciddi emek harcayacağım diğer ilgisiz arkadaşlarımız bunlardan faydalanacaktır. Artık tek başıma uğraşmak istemiyor.

Eğitici formatörlerimiz fatih projesi diye tutturmuşlar. Rabbim kazançlarını artırsın. Bayan Bt. öğretmeni arkadaşlarımız 15 saat derse girelim evimize gidip yemek pişirelim. İnanın yoruldum artık.

bt. öğretmeni olmayan formatörlerin (hepsini kasdetmiyim ) bir çoğu idarenin memuru olmuş ne bt. sınıfıyla ilgileniyorlar nede öğrencilerle. Hiçbirine hakkımıda helal etmiyorum...............

Hocam yakutiye mi palandöken mi? biz palandöken deki bir kaç öğretmen olarak bir kaç kez gittik. sonuç olumsuz

Hakan hocam o kadar güzel yazmışsın ki ellerine sağlık.. Bizde bu yalakalar olduktan sonra sırtımıza semer vuran çok olacaktır.
Formatörlüğü verdiklerinde biz ne yaptım. Kaç okulun formatörü öğrencilerine Bt sınıfını etkin şekilde 8-5 kullandırdı. Bir çoğumuzun cevabı hayır olacaktır. İdarenin hizmetçiliğini yaptık onlarada bize dokunmadılar. Özür diliyerek söylüyorum bu adiliktir. Kendi topuğumuza kendimiz sıktık.
Eğitici formatörlük sınavı kaç kişi girdi. Bizim üstümüzde kim biri fen bilgisi öğretmeni diğeri sınıf öğretmeni. Neden meydanı onlara bıraktık ki.
Neden pasif durumdayız. Neden koyun piskolojisine bürünmüşüz. İşini hakkıyla yapmımış hiçbir öğretmene hakkımı helal etmeyecem. Ayağa düşürdüler bizi.
Şimdi birde (neye göre belirledikleri belli olmayan bir şekilde) fatih projesinde görevlendirmeler yapıldı. Bana lise öğretmenlerin alındığını söylediler. İçlerinde ilköğretimde görev alan öğretmenler var bunlar neye göre ordalar.

Hocam ben palandöken haşim işcannın öğretmeniyim. Yeri geldi Halk eğitim müdürüyle kavga ettim. Yeri geldi okul müdürüne kafa tuttum. Ben haksızlığa dayanamıyorum. Mücadelemi gerekirse tek başıma da vermeye razıyım. Sizi tanımıyorum. Hangi okulun öğretmenisiniz. Onu yazın ben size telefonla ulaşırım.....

ben bakanlığa yazı yazdım daha cevap gelmedi
Başka yerlerden bilgi alabilen var mı ?

Geri