ESEF MEZUNLARI

Kodla Büyü

melissa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Esef mezunları Teknik öğretmen ünvanını aldılarmı.?Mühendislik Tamamlama sınavına başvurabiliyorlarmı.????Acillll

?

esef mezunları teknik öğretmendir. bu konuda hiç bir tereddüt yoktur. müh. tamamlama ya da katılacaklardır.

baş vuru konusunda herhangi bir şey söyleyemeyeceğim yalnız ben esef mezunuyum ve teknik öğretmenim

2002 yılında esef in müfredatı tamamen bilgisayar müh. müfredatına paralel şekilde yeniden revize edilmiştir ve YÖK tarafından mezunlarına teknik öğretmen olduğuna dair resmi yazı verilmektedir. Şuan meslek liselerinde ki tüm esef mezunu arkadaşlar teknik öğretmen olarak çalışmaktadırlar. neye göre giremez konuşuyorsunuz bilmiyorum.

phpcoder' Alıntı:
2002 yılında esef in müfredatı tamamen bilgisayar müh. müfredatına paralel şekilde yeniden revize edilmiştir ve YÖK tarafından mezunlarına teknik öğretmen olduğuna dair resmi yazı verilmektedir. Şuan meslek liselerinde ki tüm esef mezunu arkadaşlar teknik öğretmen olarak çalışmaktadırlar. neye göre giremez konuşuyorsunuz bilmiyorum.
:+1:

EVET BEN ALDIM. 2007 DE. ÖSYM VERİYOR BELGEYİ. AMA MEB TEKNİKSİNİZ FAKAT DERECENİZ 9-1 DEN BAŞLAYACAK DİYOR. TEK EKSİĞİ O. ONUN DIŞINDA TEKNİKSİNİZ HOCAM.

9-1 den başlama muhabbeti YOK tarafından değil, talim terbiye kurulunun hangi fak. mezunu hangi dereceden başlar diye verdiği bir yanlış karar dan dolayı oluyor. yanlışı yapan YOK değil yani. :)

klavuzda teknik öğretmen yazıyor
diplomanın ünvan kısmında Teknik öğretmen yazar tef mezunlarında esef de ne yazıyor?

3795 de esef gören var mı?mevzuat aşağıda sınav buna göre yapılıyor

MADDE 2. 3795 sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince hazırlanmış olan bu Yönetmelik, lise üstü dört yıl süreyle yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve yüksek öğretmen okulu ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olarak “teknik öğretmen” unvanını kazanmış olanları kapsar.

Arkadaslar yok bizleri teknik öğretmen olarak görüyor. bununla ilgili yazılar var. sıkıntı olmayacaktır merak etmeyin.

İşte kapı gibi belge. Ben parayı yatırdım. Yarın falan da başvurumu yaparım. Rakiplerinin artmamasını isteyen TEF li arkadaşların ayıp ettiğini düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• SDC12369.JPG
    SDC12369.JPG
    270.2 KB · Görüntüleme: 719
phpcoder' Alıntı:
zzeytinci' Alıntı:
İşte kapı gibi belge. Ben parayı yatırdım. Yarın falan da başvurumu yaparım. Rakiplerinin artmamasını isteyen TEF li arkadaşların ayıp ettiğini düşünüyorum.

Aynen O belgeden bizdede var.. Meslek lisesindeyim.. ve teknik öğretmenim.. dolayısıyla bizde başvuracağız...

SHİFT+DEL' Alıntı:
phpcoder' Alıntı:
zzeytinci' Alıntı:

Aynen O belgeden bizdede var.. Meslek lisesindeyim.. ve teknik öğretmenim.. dolayısıyla bizde başvuracağız...

Görüşürüz tabi dostum.

Umarım üniversiteye de beraber gideriz tekrar.

ARKADAŞLAR ESEF MEZUNLARI KESİNLİKLE GİREMEZ. TEKNİK ÖĞRETMENLER İÇİN MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA YAZIYOR. DİPLOMANIZI KONTROL EDİN. TEKNİK ÖĞRETMEN OLARAK MEZUN OLMUŞTUR YAZMAZ. AMA TEF LİLER YAZAR. SINAVA GİRSENİZ BİLE PROGRAMA KABUL EDİLMEZSİNİZ.

Hocam 3125 kodlu bilgisayar öğretmenliği bölümü girebilir sınava demiş. Bir tutturmuşsunuz esef teknik öğretmen değil diye. Adam belge yayınlamış yine inanmıyorsunuz. Dikkatiniz çekti mi bilmiyorum ama fakülte ismi özellikle verilmemiş.

esefliyim başvurdum sıkıntı yok tüm eseflilere duyurun mühendisliği sadece "esefli sınava giremez" diyen kıskanç teflilere bırakmayın.

Arkadaşlar girebilecek bölümlere bakın "Bilgisayar öğretmenliği" yazıyor esef mezunlarının diploma da "bilgisayar öğretmenliği" yazar. girebilir yani.

Fırat kocaeli mersin gibi teflerde bilgisayar öğretmenliği diye geçiyor..Şart teknik öğretmen unvanını kazanmış olmak bölüme felan bakılmaz.Şahsi görüşüm esefler kabul edilse bile bir fark dersi çıkar 1 seneyi bırak 3 senede anca biter......Ha bunu fesatlıkla söylemiyurum zira ben elektronik ve haberleşmeden girecem...

Yorum yazan arkadaşlar zahmet olmaz sa esef'in programını araştırırlarsa çok daha iyi olacak. Arkadaş yukarıda remi belge paylaşıyor hala diplomaada ne yazıyor konusu geçiyor. Hele arkadaşın birisi çok fazla denk olmayan ders çıkar 1 yılda bitecek okul 3 yılda biter yazmış, aşağıda ESEF'in tanıtım sayfası ve Gazi Bilgisayar Mühendisliğinin ders müfredatının olduğu sayfa var. ESEF yazılım ağırlıklı eğitim verir, tıpkı mühendislik fakülteleri gibi, ben yıllar önce mezun oldum ama mühendislik fakültesinin ders isimleri hiçte yabancı değil. Bu arada ben sınava falan girmeyeceğim, yani hiç kimse ile zorum falan da yok sadece sırf laf olsun diye yapılan yorumlara cevap olsun diye yazıyorum.

http://mf-bm.gazi.edu.tr/posts/view/title/lisans-4173
http://esef.gazi.edu.tr/posts/view/titl ... lumu-14087

Esef in müfredatı tef ler içinde mühendisliğe en yakın müfredattır. Tef li arkadaşlar mühendislik tamamlamada esef li arkadaşlarla tanışınca ister istemez gerçeği anlayacaklardır.

Geri