ESEF MEZUNLARI

Kodla Büyü
2.1. BAŞVURU KOŞULLARI
Sınava, aşağıda belirtilen programlardan mezun olarak “teknik öğretmen” unvanını kazanmış olanlar
başvurabileceklerdir.

Teknik Öğretmenler için Düzenlenecek Mühendislik Tamamlama Programlarına
Başvurabilecek Mezuniyet Alanları:

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ
BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
BİLGİSAYAR VE KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ
DÖKÜM ÖĞRETMENLİĞİ
ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ
ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ
ELEKTRONİK VE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ
ELEKTRONİK VE HABERLEŞME ÖĞRETMENLİĞİ
ENERJİ ÖĞRETMENLİĞİ
KALIPÇILIK ÖĞRETMENLİĞİ
KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ
MAKİNE ÖĞRETMENLİĞİ
MAKİNE RESMİ VE KONSTRÜKSİYONU ÖĞRETMENLİĞİ
MEKATRONİK ÖĞRETMENLİĞİ
METAL ÖĞRETMENLİĞİ
MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENLİĞİ
OTOMOTİV ÖĞRETMENLİĞİ
TALAŞLI ÜRETİM ÖĞRETMENLİĞİ
TASARIM VE KONSTRÜKSİYON ÖĞRETMENLİĞİ
TEKSTİL ÖĞRETMENLİĞİ
TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENLİĞİ
TELEKOMÜNİKASYON ÖĞRETMENLİĞİ
TESİSAT ÖĞRETMENLİĞİ
YAPI ÖĞRETMENLİĞİ

Arkadaşlar mezun olunan fakülte ayrı,bölüm ayrı,program ayrı kavramdır. Esef meunlarına sadece meslek liselerinde çalışma hakkı verildi. Teknik öğretmen hakkı verilmedi. bilgisayar öğretmenliği programın adıdır, ve tef mezunlarını ifade eder. Ayrıca Ösym ayrı Yök ayrı kavram. Ösym yanlışlıkla sınava alabilir ama yök programa almaz.

bilisimkanarya' Alıntı:
Arkadaşlar mezun olunan fakülte ayrı,bölüm ayrı,program ayrı kavramdır. Esef meunlarına sadece meslek liselerinde çalışma hakkı verildi. Teknik öğretmen hakkı verilmedi. bilgisayar öğretmenliği programın adıdır, ve tef mezunlarını ifade eder. Ayrıca Ösym ayrı Yök ayrı kavram. Ösym yanlışlıkla sınava alabilir ama yök programa almaz.

Arkadaşım, bize teknik öğretmen belgesini veren kurum zaten YÖK. halen neden bahsediyorsunuz.

phpcoder' Alıntı:
bilisimkanarya' Alıntı:

Arkadaşım, bize teknik öğretmen belgesini veren kurum zaten YÖK. halen neden bahsediyorsunuz.

:+1:

yahu cevap yazmayayım diyorum olmuyor.
bir arkadaş doğru söylemiş tef in müfredatı elektronik mühendisliğine, esef in mühendisliği bilgisayar mühendisliğine yakın.
bir arkadaş daha doğru söylemiş belgeyi veren YÖK arkadaş hala OSYM programa alsa bile YÖK kabul etmez diyor. Yani hem teknik öğretmen belgesi verecek hem de yok ben böyle dedim ama sen teknik öğretmen değilsin diyecek.
Onu da geçtim nedir bu arkadaş bir hak verilmiş isteyen kullansın, en küçük meselede gereksiz tartışacak bir konu bulabiliyoruz.

arkadaşlar TEF olsun ESEF olsun ne fark eder, hatta BÖTE olsun. Zamanında bu bölümleri kazanan arkadaşların çoğu zaten ya Mühendis yada Doktor olacaktı. isteyenler başvursun,bunu çocuk inatlaşmasına getirmeye gerek yok. Konu ile ilgili ne kadar açık bir veri var ki siz neyi tartışıyorsunuz. Başvuruda bulunan herkese başarılar diliyorum. Umarım gönlümüze göre olur.

memole' Alıntı:
Yorum yazan arkadaşlar zahmet olmaz sa esef'in programını araştırırlarsa çok daha iyi olacak. Arkadaş yukarıda remi belge paylaşıyor hala diplomaada ne yazıyor konusu geçiyor. Hele arkadaşın birisi çok fazla denk olmayan ders çıkar 1 yılda bitecek okul 3 yılda biter yazmış, aşağıda ESEF'in tanıtım sayfası ve Gazi Bilgisayar Mühendisliğinin ders müfredatının olduğu sayfa var. ESEF yazılım ağırlıklı eğitim verir, tıpkı mühendislik fakülteleri gibi, ben yıllar önce mezun oldum ama mühendislik fakültesinin ders isimleri hiçte yabancı değil. Bu arada ben sınava falan girmeyeceğim, yani hiç kimse ile zorum falan da yok sadece sırf laf olsun diye yapılan yorumlara cevap olsun diye yazıyorum.

http://mf-bm.gazi.edu.tr/posts/view/title/lisans-4173
http://esef.gazi.edu.tr/posts/view/titl ... lumu-14087

hayır hocam incelemedim bu mesajı da uyurken yazmışım farkında değilim. Neyse konuyu uzatmanın gereksiz tartışmanın alemi yok inşallah tüm arkadaşların gönlünce olur.

Geri