Eskişehir BT Rehber Öğretmen Görevlendirmesi

Kodla Büyü
Re: Eskişehir Okul Formatör Görevlendirmeleri

abi madem öyle düşünüyor Erdoğan Bey müdürlerle toplantı yaptığında onlara seçmeli derslerde Bilişim Teknolojilerinide göz önünde bulundurun desin, okullarda bt sınıfı kalmadı ki seçilse ne olur kara tahtada mı bilgisayar anlatıcam ben. ayrıca il içi atamalarda gördük ki ders seçen yada seçmeyi düşünen 10-12 ilköğretim düzeyinde okul var. diğer müdürler akıllarından bile geçirmiyor bu dersi çünkü çoğu bt sınıfını ya normal sınıf yada başka branş sınıfı yaptılar bile. yani en azından insan müdürlerle konuşup talimat veremez mi? gerçi müdürlerinde işine geliyor, zira çoğu idareci okulda boş kalınca okulda verilen idari görevleri yaparsınız diyor, amaçları sabahtan akşama kadar idari görev vermek, ek ders alamaman umurlarında değil,
versinler alan değişikliği versinler istedikleri 180 saatlik kursa katılayım branşımı değiştireyim, bari bunu yapsınlar, gerçekten yoruldum artık müdürlerin idarecilerin ağzındaki iki kelimeye bakmaktan..

sakkurt' Alıntı:
abi madem öyle düşünüyor Erdoğan Bey müdürlerle toplantı yaptığında onlara seçmeli derslerde Bilişim Teknolojilerinide göz önünde bulundurun desin, okullarda bt sınıfı kalmadı ki seçilse ne olur kara tahtada mı bilgisayar anlatıcam ben. ayrıca il içi atamalarda gördük ki ders seçen yada seçmeyi düşünen 10-12 ilköğretim düzeyinde okul var. diğer müdürler akıllarından bile geçirmiyor bu dersi çünkü çoğu bt sınıfını ya normal sınıf yada başka branş sınıfı yaptılar bile. yani en azından insan müdürlerle konuşup talimat veremez mi? gerçi müdürlerinde işine geliyor, zira çoğu idareci okulda boş kalınca okulda verilen idari görevleri yaparsınız diyor, amaçları sabahtan akşama kadar idari görev vermek, ek ders alamaman umurlarında değil,
versinler alan değişikliği versinler istedikleri 180 saatlik kursa katılayım branşımı değiştireyim, bari bunu yapsınlar, gerçekten yoruldum artık müdürlerin idarecilerin ağzındaki iki kelimeye bakmaktan..
Eylem yapalım. sinirimizi boşaltalım

Pazartesi günü okula gitmelimiyim karar veremedim. Dersim yokmuş, formatör de değilim. Müdür idari görev vs de yazamazmışmışmış öyle dedi :) Başka okula giderim diye düşünyor sanırım ama diğer okullarda da ders yok, Pazartesi ola hayır ola :)

Her zaman böyle konularda stresli ve üzgün olurdum ama bu defa yani ilk defa sallamıyorum nedense, ne yapacaklarsa yapsınlar öf ya :) Düşünemicem artık valla..10 senelik öğretmenim 30 senelik yorgunluk var üzerimde:) yaşlandım iki tane ne yapacağını bilmez adam yüzünden :) bitti artık üzülmek yok:)

agkarakoc hocam en iyisini sen yapıyorsun vallaha ama bilinmezlik öldürüyor adamı. bak bütün millet evindeyken milli eğitim müdürü gelecek diye bugün sabah okula gittim müdür bey istediği için birde böyle bir durum var idari görev durumu

hocam il mem ile görüştük, resmen norm fazlası oluverin ne olacak dedi, müdür norm fazlası öğretmene idari görev veremez dedi, 1 gün gider nöbet tutar, diğer dört gün de sabahtan gider imzanı atar dönersin dedi şube müdürü... kaç müdür uyar buna bilemiyorum...

resmi bir yazı versinde göreyim bu söylediğiyle ilgili o sana bunu söyleyen müdür bizde onu gösterelim okul müdürlerine. Milli Eğitim Bakanlığı nasıl bir yer oldu ya sözlü emirlerle işler yürür oldu ;)

18 saat ek dersi çözdüm gibi arkdaşlar ben. 8 Saat Ders, 2 Saat Eğitsel Kol, 5 Saat İdari Görev (Nöbet), 6 Saat Egzersiz, Haftada 2 Gün Belletmenlik (6+6=12 Saat). Haftanın Yarısından Fazlasıda Bana Boş Olarak Kalıyor :++:

hayırlı uğurlu olsun hocam, bir güzel haber de benden bt sınfı kapatılmamıs en azından saat kadar dersimiz var, ona da şükür...
nelere sevinir oldum, nerden nereye geldi dileklerim, neyse :D

İşi bilen il memler onayları alıyor bilemeyenler işin içinden çıkamayanlar bekliyor. Ordu almaya başlamış başvuruları ve harika kurallar koymuş. MEM müdürünün Ordu'nun koyduğu kuralları okuması dileğiyle

bekliyorlar ki yukardan emir gelsin... kendi baslarına bi karar bile alamıyorlar...

yapan yapıyor arkadaş herkes yanlış yapıyor tek doğru eskişehir

Ekli dosyalar

• trabzon.JPG
    trabzon.JPG
    137.8 KB · Görüntüleme: 348

ogrt_kartal' Alıntı:
18 saat ek dersi çözdüm gibi arkdaşlar ben. 8 Saat Ders, 2 Saat Eğitsel Kol, 5 Saat İdari Görev (Nöbet), 6 Saat Egzersiz, Haftada 2 Gün Belletmenlik (6+6=12 Saat). Haftanın Yarısından Fazlasıda Bana Boş Olarak Kalıyor :++:
kartal hocam bu idari görev nasıl veriliyor, yani ek dersine yansıyor? daha fazla da verilebiliyor mu?
bu konuda bilgi verebilirsen belki bende ek ders işini çözebilirim. birde başka okula da görevlendirilirsem ek ders için o da bana ek ders için idari görev verebilir mi?
saygılar...

hocam idari görevle ek ders verilmiyor bildiğim kadarıyla. fiili olarak kaç okulda olursa olsun 15 saat dersi dolduramıyorsan 15 saati doldurman için idari görev veriyor kadrolu okulun. bildiğim bu

benim hala umudum var....
niyeyse pazartesine kadar umudum var :D

allah yüzümüzü güldürür umarım hocam ama zoooorrrrrr fatih projesi için il formatörleri bugün seminer verdiler. bizim okula m-Mustafa Kumalar geldi. bir çalışma yok dedi

bana da olmayacagını o söylemişti yaz basında ve sonunda...

hadi bakalım derslerimizde belli oluyor bu hafta. MEM müdürü derslerinizi bir görelim demişti umarım bu hafta görür ve bizle ilgili bir adım atar artık diğer illerin nasıl yaptığını il formatörlerine incelettirip.

hayallerim hayal oldu diye bir şarkı var ya hocam aynı o

Ders saatlerimiz maaş karşılığını bile doldurmuyor
Formatörlük hususunda sanki kurnazlık yapıyormuşuzcasına tepkili cevaplar alıyoruz
Okul idaresi başta olmak üzere bakanlık bile atıl durumdaymışız gibi bizlerle ilgilenmiyor
Bugün dersler başladı fıkra gibi ders progamı var,kendimi ilk defa işe yaramaz,ihtiyaç duyulmayan biri gibi hissettim
Geçen senelerde herkesin günde en az 2-3 defa ihtiyaç duyduğu biriyken bu sene formatörlük olmayınca atıl duruma düştük
Herkes sanki 2 yıllıklardan direk okullara atandığımızı düşünüyor
Sanki C,Visual Basic,ASP gibi programalama dillerinden enteresan progam çözümleri üretmeden sadece word excel bilerek gelmişiz gibi
Sanki bilgisayar veya teknolojik ürünlerde hiç sorun yaşamayacaklar gibi...
Neyse doluyum yine ..
Yıllar sonra yine doluyum
Sağolsunlar bu hale getirenler kendimi maaşını bile haketmeyen biri gibi hisettim henüz okulun ilk gününde
Fen ve Teknoloji öğretmeni dakka1 gol 1
"hocam nete bağlanmıyor laptop bide projeksiyona görüntü gelmiyor"
gittim kırmamak için kendisi sordu zaten "formatör değil misin şimdi olamayacak mısın?"
"hayır henüz görevlendirme yok oalcak gibi görünmüyor zaten"
"peki ne olacak olmazki formatörler elimiz ayağımızdı"
"..."

düşündüklerimizi iletmişsin hocam. 6 saat ders var. ne yapcaz bilmiyorum?

erencan' Alıntı:
Ders saatlerimiz maaş karşılığını bile doldurmuyor
Formatörlük hususunda sanki kurnazlık yapıyormuşuzcasına tepkili cevaplar alıyoruz
Okul idaresi başta olmak üzere bakanlık bile atıl durumdaymışız gibi bizlerle ilgilenmiyor
Bugün dersler başladı fıkra gibi ders progamı var,kendimi ilk defa işe yaramaz,ihtiyaç duyulmayan biri gibi hissettim
Geçen senelerde herkesin günde en az 2-3 defa ihtiyaç duyduğu biriyken bu sene formatörlük olmayınca atıl duruma düştük
Herkes sanki 2 yıllıklardan direk okullara atandığımızı düşünüyor
Sanki C,Visual Basic,ASP gibi programalama dillerinden enteresan progam çözümleri üretmeden sadece word excel bilerek gelmişiz gibi
Sanki bilgisayar veya teknolojik ürünlerde hiç sorun yaşamayacaklar gibi...
Neyse doluyum yine ..
Yıllar sonra yine doluyum
Sağolsunlar bu hale getirenler kendimi maaşını bile haketmeyen biri gibi hisettim henüz okulun ilk gününde
Fen ve Teknoloji öğretmeni dakka1 gol 1
"hocam nete bağlanmıyor laptop bide projeksiyona görüntü gelmiyor"
gittim kırmamak için kendisi sordu zaten "formatör değil misin şimdi olamayacak mısın?"
"hayır henüz görevlendirme yok oalcak gibi görünmüyor zaten"
"peki ne olacak olmazki formatörler elimiz ayağımızdı"
"..."

ben içimden öyleşeyler söylüyorum ki dışımdan söylesem böyle yaratıcılık yok dersiniz...insanları saf rezil duruma düşürüyorlar..ondan sonra verim bekliyorlar...bu ülkede bilimsel yönetim ve uygulama anlayışı yok...'ben yaptım oldu' anlayışı var...gerisi faso fiso...

bak mesela şimdi canlı yayında söyleyeyim :)
neler yapıyorum:
gün içinde 4.saat bir saat derim var onu bekliyorum bugün tek dersim bu
sizinle yazışıyorum
arada istekler oluyor yapayım mı yapmayayım mı bilemiyorum
mizacım gereği yardım talebini asla geri çevirmem
ancak sonuçta birde hak meselesi var
öylece oturup formatör değilim demek hiç hoşuma gitmiyor ancak bize yapılan bu haksızlığı düşününce başka yapmayı düşündüğüm birşey kalmıyor
evimde oğlum bakıcı elinde ben burada boş oturuyorum
çok gerildi sinirlerim arkadaşlar

0 saat dersim var ve idare okulda duracaksın diyor nğ super değil mi :cry:

valla ağlaya ağlaya geziyorum okulda, imaja bakar msınız yeni bir okuldayım ve paso ağlıyorum ama ne kadar zorlasam da durmuyo gözümün yaşı... nedir bu başımıza gelen anlamadım...

gokceb' Alıntı:
0 saat dersim var ve idare okulda duracaksın diyor nğ super değil mi :cry:
hangi kanuna yönetmeliğe dayanarak okulda durmanız isteniyor? ben olsam sadece nöbet, kulüp ve sınıf rehberliği için giderdim.

hocam anlatamıyorum ki derdimi adam höt höt demekten baska bişi yapmıyor, dinlemiyor bile...

gokceb' Alıntı:
hocam anlatamıyorum ki derdimi adam höt höt demekten baska bişi yapmıyor, dinlemiyor bile...
bu ülke ne çekiyorsa bu höt hötçülerden çekiyor.

Geri