Etkileşimli Tahatayı Televizyon Yaptık!

Kodla Büyü

yataylimit

Süper Üye
Süper Üye
Vallaha yaptık :+1:
Öğretmenler odasındaki tahtaya Neta 6400 HD uydu alıcı bağladım. Bir de çanak taktırdık, babalar gibi 65" televizyon oldu.
Kumandadan uyduyu açıp kapattıktan sonra, tahtayı da açma tuşunun yanındaki Kaynak tuşuyla açıp kapatıyoruz.
Öğretmen arkadaşlar televizyon isteyip duruyordu, bunu görünce çok şaşırdılar :++:

Maşallah. Dokunmatik windows 7 li televizyonunuz olmuş :)

Hocam görevlerinizin ilk maddesi olan "Fatih projesi kapsamında kurulan BT destekli sınıflar ve BT sınıflarının amacına uygun biçimde kullanılması" maddesini ihlal etmişsiniz. Daha ne diyim biz böyle yaparsak diğer öğretmenler ve de öğrenciler neler yapmaz ki?

yarın bigün bizim bilgisayar öğretmeni kral yaw gibi pohpohlayanlar en ufak sıkıntıda bi geldik baktık hoca öyle yapmış haberimiz yok derler...

Öğretmen odasındaki ET yi bu şekilde kullanmanızın bir sakıncası olacağını sanmam. Sonuçta Et nin konulduğu yer öğretmenler odası. illa internet tenmi izlemek lazım.
ikiside dijital veri akışı sonuçta ha adsl üzerinden ha uydudan :D :alkis:

Ama yazdıklarımı anlayacak mı soruşturmaya gelen müfettiş bilemem :)))

yataylimit' Alıntı:
Vallaha yaptık :+1:
Öğretmenler odasındaki tahtaya Neta 6400 HD uydu alıcı bağladım. Bir de çanak taktırdık, babalar gibi 65" televizyon oldu.
Kumandadan uyduyu açıp kapattıktan sonra, tahtayı da açma tuşunun yanındaki Kaynak tuşuyla açıp kapatıyoruz.
Öğretmen arkadaşlar televizyon isteyip duruyordu, bunu görünce çok şaşırdılar :++:

İyi bir şey mi bu yani! Öğretmenler odasında akıllı tahta ne işi var_? Bilgiler girilirken öğretmen odasına koymak için sorduklarını hatırlamıyorum.

Belki müfettişten yana sıkıntı çekmezsiniz.
Ama devletin vergileriyle, yani milletin parasıyla alınmış bu aleti eğlence için kullanmak; ahirette sıkıntı çektirir hocam.
Bir dost tavsiyesi.

sinan36' Alıntı:
Hocam görevlerinizin ilk maddesi olan "Fatih projesi kapsamında kurulan BT destekli sınıflar ve BT sınıflarının amacına uygun biçimde kullanılması" maddesini ihlal etmişsiniz. Daha ne diyim biz böyle yaparsak diğer öğretmenler ve de öğrenciler neler yapmaz ki?

İşte öğretmen topluluğu böyle bir şey. Hocam yememiş içmemiş yasa maddesini bulup koymuş :)
Orası BT destekli sınıf değil hocam, öğretmenler odası. Seminer dönemlerinde falanca kanaldan falanca programı öğretmenler izlesin denildiğinde öğretmenler kullanabilir. Ayrıca çocuklar boş derslerde çatır çatır film izlerken öğretmenlerin tenefüslerde 10 dakika TV izlemesi anormal karşılanmamalı.

sssuuulllooo' Alıntı:
İyi bir şey mi bu yani! Öğretmenler odasında akıllı tahta ne işi var_? Bilgiler girilirken öğretmen odasına koymak için sorduklarını hatırlamıyorum.

Gayet iyi bir şey. Tahtayı oraya ben koydurmadım; ilerde sınıfa dönüştürülebilir diye konulmuş ki her yıl kontenjanımız artıyor.

cyln' Alıntı:
yarın bigün bizim bilgisayar öğretmeni kral yaw gibi pohpohlayanlar en ufak sıkıntıda bi geldik baktık hoca öyle yapmış haberimiz yok derler...

Nerede, kimlerle çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bizde öyle satıcı öğretmenler bulunmuyor.

karinca_52' Alıntı:
ileride sıkıntı yaşarsınız

HDMI kablosunu çıkartır, cihazı ayırırız.

aliantep27' Alıntı:
Belki müfettişten yana sıkıntı çekmezsiniz.
Ama devletin vergileriyle, yani milletin parasıyla alınmış bu aleti eğlence için kullanmak; ahirette sıkıntı çektirir hocam.
Bir dost tavsiyesi.

Öğretmenler genelde haberleri izlemek için istiyor bizde, eğlenmek için değil. Bu durumda ahiret durumu nasıl olur hocam?

Ahiretle şu ilgisi var
O tahtalar eğitim amaçlı
Sizler farklı amaç için kullanıyorsunuz.
Parası da aldığım maaşın kesintileri, ödediğim benzinin vergileri ile alınıyor.
Yani benim gibi birçok insanın hakkı var o tahta üzerinde
Hatta öksüzün, yetimin bile hakkı var.

Hiç ders işlenmeyen, bir Allah'ın kulunun uğramadığı, içinde bulunduğu binası okula benzemeyen 8 sınıfa akıllı tahta kurduranların ahiret durumu ne olur acaba?

aliantep27' Alıntı:
Ahiretle şu ilgisi var
O tahtalar eğitim amaçlı

Peki hocam bunlar kabul, tamam. Şunu sormak istiyorum: bizim öğretmenler odasında bir de tüplü televizyon var. Zamanında alınıp konulmuş. Şimdi biz uydu cihazını buna bağlayıp izlesek sizin, birçok insanın, öksüzün ve yetimin hakkını yine yemiş olur muyuz?

yataylimit' Alıntı:
aliantep27' Alıntı:
Ahiretle şu ilgisi var
O tahtalar eğitim amaçlı

Peki hocam bunlar kabul, tamam. Şunu sormak istiyorum: bizim öğretmenler odasında bir de tüplü televizyon var. Zamanında alınıp konulmuş. Şimdi biz uydu cihazını buna bağlayıp izlesek sizin, birçok insanın, öksüzün ve yetimin hakkını yine yemiş olur muyuz?

Dinimiz konusunda çok bilgili biri değilim,
ama şunu söyleyebilirim,
o televizyon zamanında eğitim amaçlı alınmış ise (öğrencilere video izletmek gibi)
biriside onu eğitimin dışında kullanılır hale getirdiyse,
yine kamu hakkına geçmiş olur.
Benim düşüncem bu hocam.
Allah "benim karşıma kul hakkı ile gelmeyin" diyor.
Her şeyin yaratıcısı bunu diyorsa, kul hakkından sakınırım hocam.

"Gayet iyi bir şey. Tahtayı oraya ben koydurmadım; ilerde sınıfa dönüştürülebilir diye konulmuş ki her yıl kontenjanımız artıyor. "

İlerde sınıf olabilir diye birşey yok bilgi girişinde, koyduran kimse o zaten sorduğum bilgi girişini yapan kişi için. iyi bir şey ise Fatih merkezine görüş sorun bakalım iyi mi etmişsiniz, onlarda mı öyle diyecek?

aliantep27' Alıntı:
Dinimiz konusunda çok bilgili biri değilim,
ama şunu söyleyebilirim,
o televizyon zamanında eğitim amaçlı alınmış ise (öğrencilere video izletmek gibi)
biriside onu eğitimin dışında kullanılır hale getirdiyse,
yine kamu hakkına geçmiş olur.
Benim düşüncem bu hocam.
Allah "benim karşıma kul hakkı ile gelmeyin" diyor.
Her şeyin yaratıcısı bunu diyorsa, kul hakkından sakınırım hocam.

Hocam, kul hakkı yeme konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum. Bu benim de dikkat ettiğim bir konudur. Ancak vurgulamak istediğim konu şu; bunun sınırlarını belirlemek çok zor. Örneğin okuldaki bir bilgisayardan internete girmemiz elektrik faturası düşünüldüğünde kul hakkı yeme olacak. Ancak o sırada internette öğrendiğimiz faydalı bir bilgiyi öğrencilerle paylaşmak da eğitime fayda sağlayacak. Keza, derse 1 saniye bile geç girmek de, aldığımız maaşı hak etmek açısından bakıldığında bu kapsama girecek. Bu kadar hassas olabilecek miyiz? Sözün özü, bence at gözlüklerini çıkartıp yapılan işin fayda içeriğine bakılmalı. Sonuçta öğretmenlerin büyük ölçüde haber izlemek için kullanacakları bir tasarım var, bu da genel kültür boyutunda mutlaka öğrencilere yansıyacaktır. Şahsi almayın ama bu kadar mevzuatçı olunmasına karşıyım.

Yaratıcı bir fikrin destekleneceğini düşündüğüm için paylaştığım şu BT forumunda hiç beklemediğim yorumlar aldım. Vergi kaçakçısı falan da diyen olmuştur belki.

duyu81' Alıntı:
bu dünyada işiniz iş ama öbürdünyada size odun yetmez..ne tv si ln eğitm yuvasında ahlaksızlk

Siz birkaç sefer gidip geldiniz herhalde öbür dünyaya? Lanlı lunlu konuşarak ahlak bekçiliği yapmayın başımızda.

yataylimit' Alıntı:
Hocam, kul hakkı yeme konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum. Bu benim de dikkat ettiğim bir konudur. Ancak vurgulamak istediğim konu şu; bunun sınırlarını belirlemek çok zor. Örneğin okuldaki bir bilgisayardan internete girmemiz elektrik faturası düşünüldüğünde kul hakkı yeme olacak. Ancak o sırada internette öğrendiğimiz faydalı bir bilgiyi öğrencilerle paylaşmak da eğitime fayda sağlayacak. Keza, derse 1 saniye bile geç girmek de, aldığımız maaşı hak etmek açısından bakıldığında bu kapsama girecek. Bu kadar hassas olabilecek miyiz? Sözün özü, bence at gözlüklerini çıkartıp yapılan işin fayda içeriğine bakılmalı. Sonuçta öğretmenlerin büyük ölçüde haber izlemek için kullanacakları bir tasarım var, bu da genel kültür boyutunda mutlaka öğrencilere yansıyacaktır. Şahsi almayın ama bu kadar mevzuatçı olunmasına karşıyım.

Yaratıcı bir fikrin destekleneceğini düşündüğüm için paylaştığım şu BT forumunda hiç beklemediğim yorumlar aldım. Vergi kaçakçısı falan da diyen olmuştur belki.

Ne diyeyim hocam, umarım sizin dediğiniz gibi öğretmenler haberleri izler de öğrencilere faydalı olurlar.

ne abartmışsınız yaa sanki bt sınıfında kullandığınız programların hepsi orijinal?
ayrıca bunda ben fena birşey görmüyorum öğretmenler odasına akıllı tahta konulduysa sınıfa dönüştürülene kadar öğretmenlerin tv olarak kullanması gayet normal bence..

Sonuçta tahtaya bir zarar verilmiyor. Gerektiği zaman eğitim amaçlı tekrar kullanılabilir durumda. Hocamın yaptığı tahtaya bir işlev daha kazandırmak. Hem öğrenciler kadar öğretmenlerde okulun parçası. Öğrenciler nasıl BT sınıfından faydalanıyorsa öğretmenlerde pekala şahsi işleri için BT sınıfını kullanabilirler. Bu da onun bir parçası gibi düşünüyorum. Bir toplantı, seminer veya uzaktan eğitim sırasında bağlantıyı kesip tekrar akıllı tahta olarak kullanılabilir. Bu kadar abartmamak lazım diye düşünüyorum.

yataylimit' Alıntı:
sinan36' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
İşte öğretmen topluluğu böyle bir şey. Hocam yememiş içmemiş yasa maddesini bulup koymuş :)

Orası BT destekli sınıf değil hocam, öğretmenler odası. Seminer dönemlerinde falanca kanaldan falanca programı öğretmenler izlesin denildiğinde öğretmenler kullanabilir. Ayrıca çocuklar boş derslerde çatır çatır film izlerken öğretmenlerin tenefüslerde 10 dakika TV izlemesi anormal karşılanmamalı.
BT rehber öğretmeni olarak tüm öğretmen ve öğrencilere teknolojiyi faydalı kullanma konusunda örnek olmanız gerekir.
Bu tür fikirler herkesin aklına geliyor. bizim olnarı iyi yönde kanalize etmemiz gerekir. biz de akıntıya kapılırsak hiçbirşeyi düzeltemeyiz.

sinan36' Alıntı:
BT rehber öğretmeni olarak tüm öğretmen ve öğrencilere teknolojiyi faydalı kullanma konusunda örnek olmanız gerekir.
Bu tür fikirler herkesin aklına geliyor. bizim olnarı iyi yönde kanalize etmemiz gerekir. biz de akıntıya kapılırsak hiçbirşeyi düzeltemeyiz.

Siz televizyonun öğretmenlere fayda sağlamayacağını garanti ediyor musunuz? Ben sağlayacağını garanti ediyorum. Bu tür fikirler herkesin aklına gelmiyor, kimseden duymadım şu ana kadar. Ayrıca tahtaya PSP bağlamadık hocam abartmayın isterseniz.

Öğretmenler odasında da akıllı tahtanın olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer akıllı tahta kurulan okullarda öğretmenler odasına da tahta konulmamışsa bence bu eksik kalmış demektir.
Öğretmenlerin starboard için hazırladıkları ya da buldukları kaynakları paylaşmaları, birbirine göstermeleri, dersten önce planlama yapabilmeleri için akıllı tahta öğretmenler odasında da olmalı.
Akıllı tahtanın TV olarak kullanılması hususunda ise böyle bir ihtiyaç oluşmuş ve gidermek için en uygun yöntem olarak bu seçilmişse (sonuçta bir TV için 1000 TL harcamak yerine 100 TL ile iş halledilmiş) arkadaşımız kendi üstüne düşeni yapmış. Sonuçta birkaç yıl sonra kullanılmaz hale gelecek bir teknolojinin bütün yönüyle, her daim kullanılması gerektiğini düşünüyorum. İster TV olarak ister bilgisayar ya da başka ne amaçla olursa olsun, teknolojik araçların öğretmenlerimiz tarafından kullanılması şahsen beni mutlu eder.
PS4 bağlanılmasında dahi benim açımdan bir sakıncası yok. Belki klavyeye bile dokunmaya korkan yaşı geçkin arkadaşlarımızın bt araçlarına ısınmalarını sağlayacaksa PS4 bağlanmasına bile karşı değilim.

yakuphan' Alıntı:
Öğretmenler odasında da akıllı tahtanın olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer akıllı tahta kurulan okullarda öğretmenler odasına da tahta konulmamışsa bence bu eksik kalmış demektir.
Öğretmenlerin starboard için hazırladıkları ya da buldukları kaynakları paylaşmaları, birbirine göstermeleri, dersten önce planlama yapabilmeleri için akıllı tahta öğretmenler odasında da olmalı.
Akıllı tahtanın TV olarak kullanılması hususunda ise böyle bir ihtiyaç oluşmuş ve gidermek için en uygun yöntem olarak bu seçilmişse (sonuçta bir TV için 1000 TL harcamak yerine 100 TL ile iş halledilmiş) arkadaşımız kendi üstüne düşeni yapmış. Sonuçta birkaç yıl sonra kullanılmaz hale gelecek bir teknolojinin bütün yönüyle, her daim kullanılması gerektiğini düşünüyorum. İster TV olarak ister bilgisayar ya da başka ne amaçla olursa olsun, teknolojik araçların öğretmenlerimiz tarafından kullanılması şahsen beni mutlu eder.
PS4 bağlanılmasında dahi benim açımdan bir sakıncası yok. Belki klavyeye bile dokunmaya korkan yaşı geçkin arkadaşlarımızın bt araçlarına ısınmalarını sağlayacaksa PS4 bağlanmasına bile karşı değilim.

Hocam zaten aynen de böyle oldu. Okula donatım için 7000 TL ödenek geldi ve müdür de öğretmenler odasına LED TV almak istedi. Bu fikir o zaman aklıma geldi ve 150 Liraya bu işi halledebileceğimizi söyledim. Nihayetinde dediğiniz gibi, devleti 1000 Lira harcamaktan kurtardık ama foruma yine yaranamadık :)

Bir de dediğiniz gibi, öğretmenler öğlen aralarında bu tahta üzerinde alıştırma yapıyorlar; bazen ben de bir şeyleri anlatmak için kullanıyorum.

Olayı çok abartmışsınız arkadaşlar. öğretmenler odasında televizyon olmasıyla öğretmenler odasında ET nin tv olarak kullanılması arasında ne kadar fark olabilir. Hani sınıftan çıkartılıp öğretmenler odasına getirilmiş olsa anlayacamda. Zaten boş boş yatıyor bir işe yarasın

Bizim okulda da boş boş duran tahtayı bu hafta aynı şekilde kurdurmuş müdür bazı arkadaşlar linç etmişler arkadaşı ben nasıl yapıldığını merak edip yazdım foruma tam olarak o takılan küçükn şeyin adı ne tahtanın hangi bölümlerine bağlanıyor filan aama burda konu başka bi hal almış yazık arkadaş gayet güzel bi çözüm bulmuş öğretmenin boş vaktinde kafa dağıtmaya da ihtiyacı var günlük gelişmelerden haberdar olmasıda gerekiyor kimsenin oturupta sevdiği diziyi saatlerce izleyecek hali yok...cehenneme bilet kesmeye ne kadar meraklı bazılarımız...

Tahtanın amacı dışında kullanmasını doğru bulmuyorum. İlerde başımızı ağrıtır böyle şeyler. Öğretmenler odasında akıllı tahtanın ne işi var . Birileri diyecek öğretmenler uygulama yapacak,gösterecek. Bunun için tahta çok. Örnek. Bizim kütüphanede tahta var. Öğretmenler çoğu zaman buradakendini geliştirmek için uğraşıyor zaten. Öğretmenler odası dinlenme odası.Onu zaten hiç anlamadım. BTR öğretmenlerini sıkıntıya sokar bu tür uygulamalar. Sonra okulda keyif çatıyo. Tahtayı tv ye çevirmiş diyecekler. Aynısını öğrenci yaparsa biz karşı çıkarız. Müdüre söyleyin. Bir tane tv alsın. Çok pahalı bir şey değil. Oysa akıllı tahtanın maliyeti çok. Yarın tahta arıza verdiğinde bunun açıklamasını yapamazsınız ders dışı kullandığınız için. Bir tahtanın maliyet 10.000 tl bulurken bir tv 1000 tl. Bu açıdan bir de bakın derim. Garanti bittiği zaman göreceğim o zaman sizi. Bakalım maliyetini hangi gerekçe ile açıklayacaksınız.Öğretmene haber,tv çok mu lazım. İnternet var. Akıllı telefon var. Tv izleyen yok.

Boş zamanlarda böyle yaparlar artık :)

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1448716768792.jpg
    FB_IMG_1448716768792.jpg
    70.1 KB · Görüntüleme: 2,147
Ben destekliyorum, elinize sağlık hocam. Akıllı tahta öğretmenler odası için son derece gereklidir bence.
Dijital pano olarak kullanarak tüm duyurularınızı, nöbetçi öğretmen, izinli-raporlu öğretmen vb.. her şeyi pratik bir şekilde paylaşabilirsiniz. E.T kullanımı ile ilgili öğretmenlere toplu halde bilgi verme şansınız olur bol bol. Kaynak paylaşım merkezi olarak kullanabilirsiniz. Daha birçok amaçla kullanılabilir.
TV olarak kullanılması da gayet güzel olmuş, :alkis: sakıncası nedir anlamadım :o

sevgili hocalarım okuldan kendinizle alakalı bir konuda internete bakmanız da amacı dışında kulanım olmuyor mu? o internet okul işleri için var. Ayrıca bir cihazın birden çok fonksiyonu varsa diğer fonksiyonlarını da kulanmak o cihazın daha verimli kulanılması anlamına gelir. hocamız tahtanın etkileşim özeliğini yok edip televizyona çevirmemiş ki. gerektiğinde tahta gerektiğinde tv olarak kulanılmasının amacı dışında kulanmakla bir alakası yok bence. öğretmenlere veri,len tabletler de okul dışına çıkarılmamalı, ders dışında hiç bir iş için kullanılmamalı o zaman. kendiniz için tabletten internete girerseniz o da yanlış mı?
Neyse. herkes kendinden sorumlu. inşalah niyetlerimiz iyidir. hepinize sevgiler sunarım.

Geri