Etkileşimli Tahatayı Televizyon Yaptık!

Kodla Büyü
Tebrik ederim hocam. Bence kullanılmamaktan atıl durumda kalıp, daha sonra ömrünü tamamlayan bi çok cihaz gibi olmaktansa sonuna kadar kullanılması iyidir.

Akıllıca bir iş yapmışsınız bence de öğretmenim. Öğretmenlerimize söyledim, hemen bizde yapabilir miyiz dediler :) ET'de hdmi girişi mevcut değil. Bu uydu cihazını ne şekilde bağladınız acaba? Bizim öğretmenlerimiz de internet üzerinden açılabilen TV kanallarını izlemeye çalışıyorlar. Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

yalcinsozen' Alıntı:
Akıllıca bir iş yapmışsınız bence de öğretmenim. Öğretmenlerimize söyledim, hemen bizde yapabilir miyiz dediler :) ET'de hdmi girişi mevcut değil. Bu uydu cihazını ne şekilde bağladınız acaba? Bizim öğretmenlerimiz de internet üzerinden açılabilen TV kanallarını izlemeye çalışıyorlar. Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Hdmi girişi var arka tarafa doğru iyi bakınca görebilirsiniz. Bağlantıyı yaptıktan sonra kumanda üzerinden veya ön panelden hdmi girişini seçip uydu alıcısının görüntüsünü aktarabilirsiniz.

yataylimit' Alıntı:
Vallaha yaptık :+1:
Öğretmenler odasındaki tahtaya Neta 6400 HD uydu alıcı bağladım. Bir de çanak taktırdık, babalar gibi 65" televizyon oldu.
Kumandadan uyduyu açıp kapattıktan sonra, tahtayı da açma tuşunun yanındaki Kaynak tuşuyla açıp kapatıyoruz.
Öğretmen arkadaşlar televizyon isteyip duruyordu, bunu görünce çok şaşırdılar :++:

bende destkeliyorum hocam. ellerinize sağlık. en kısa sürede bende yapmayı düşünüyorum. zira öğretmenlerimizin talebi var. bağladığınız uydu alıcıyı ve de bağlantı yerlerininin fotosunu çekip ekleyebilir misiniz hocam?

Hdmi girişi var arka tarafa doğru iyi bakınca görebilirsiniz. Bağlantıyı yaptıktan sonra kumanda üzerinden veya ön panelden hdmi girişini seçip uydu alıcısının görüntüsünü aktarabilirsiniz.
Öğretmenim bizim ET'ler 2. Faz. Acaba ondan mıdır bilmiyorum ama, hdmi girişi görünmüyor :cry:

yalcinsozen' Alıntı:
Öğretmenim bizim ET'ler 2. Faz. Acaba ondan mıdır bilmiyorum ama, hdmi girişi görünmüyor :cry:
ayna ile arka tarafa doğru bakarsanız görebilirsiniz öğretmenim.

Ne kadar abartılmıs yahu yok kul hakkı yok görevi kötüye kullanma gibi. Ne yani hic biriniz okul bilgisayarından haber sitesine ya da kendi mail hesabınıza girmiyormusuz?

Arkadaşlar bu ne muhabbeti bir türlü anlamadım. Bende hemen akılllı tahtayı televizyona dönüştürenlerdenim. Eskiden öğretmenler odasında televizyon yokmuydu zaten. İsteyen gene akıllı tahtayı istediği zaman kullansın. Televizyonun kime ne zararı var. Ek yük ek maliyetmi? Tahtalara takılacak bir 50 tl lik hd uydu alıcı oldu bitti. Zaten müdürün odasına gelen anten kablosundan çoklayıcıyla bir ek. Lütfen arkadaşlar. Öğretmenleri bu kadar aşağılamayın.

Tahtaların öğretmenler tarafından kullanım amacı tamamen film izlettirme amaçlı. İlk heves ebaya falan girdiler sonra sıkıldılar. Öğretmenler film izletmeye başladı arada. Koskoca allanarak pullanarak satılan projenin en son geldiği nokta bu işte. Öğretmen normal tahta da klasik dersini işliyor son 10 dakikada eğlence amaçlı açıyor. Yazık gerçekten çok yazık. Arkadaş da tvye dönüştürmüş. Çünkü o yönde talep gelmiştir yapacak bişey yok. Yakında play station, xbox bağlayanlar falan olacaktır. FATİH eğlence projesi olarak değişmeli ismi.

yaw arkadaş Etkileşimli tahtayı söküp televizyon takmamış di mi ? Ben mi yanlış anladım acaba ? İsteyen tahta olarak da kullanabiliyordur o odada. Etik mi derseniz adamlar okul elektirğini öğretmenin çay vb şeyler için kullanmasını, ısıtıcı takmasını bile yasaklıyor.

Bu arada Etkileşimli Tahta Şartnamesinde Etkileşimli Tahta Kurulacak yerler içinde, okuldaki öğretmen sayısı 10 dan fazla ise Öğretmenler Odası da var. Bilgilerinize.
Bazı arkadaşlar konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan atıp tutmuşta onun için yazayım dedim.

iyi yapışsın geleceği görmek buna denir. Okuldaki tahtalar artık o kadar çok arıza ve sorun çıkarmaya başladı ki. 5 yıla zaten hepsi atıl kalacak. Japonya'nın kendisi bile kara tahta ile eğitim yaparken bizimkiler hangi dünyada yaşıyor anlamıyorum zaten. Üstüne bir de vestel .... kim evinde vestelin ürününü kullanıyor ki !

Arkadaşı yargılamıyoruz zaten. Tahtalar atıl durumda. eğitim-öğretim amaçlı kullanılmıyor. O da gerekeni yapmış. En azından haberlere falan bakarlar, öğretmenler dinlenme saatinde seyreder bi işe yaramış olur. Sınıflarda da film ve müzik amaçlı kullanılıyor. Lafımız milletin cebinden çıkan parayla siyasi şov yapanlara, firmalara ihale verip birilerinin cebini dolduranlara.

Yaklaşık 2 senedir bizde televizyon olarak kullanıyoruz öğretmenler odasındaki akıllı tahtayı. Öğretmenler odamızda lcd tv vardı. akıllı tahta takınca tv yi kaldırdık. İzlemesi de gayet güzel oluyor.

cyln' Alıntı:
yarın bigün bizim bilgisayar öğretmeni kral yaw gibi pohpohlayanlar en ufak sıkıntıda bi geldik baktık hoca öyle yapmış haberimiz yok derler...

Aynen hocam. İş bitsin diye yüzümüze gülen ama arkamızdan konuşan çok. Neymiş yan gelip yatıp full ekders alıyormuşuz.

Bi arkadaşım bakaya kalmıştı, tecil de ettiremiyordu rapor alarak celp dönemlerini geçiştiriyordu. Birgün yine 15 gün falan rapor aldı ama okula gelmeye devam etti. Müfettişler geldi. Bizim arkadaşa sen raporlu musun dedi. O da evet ama çocuklar geri kalmasın diye geliyorum dedi. Sonuçta eve gidip yatabilirdi. Müfettiş hocam helal olsun sana diyecek sandık. Senin bu okulda ne işin var. Dışardaki herhangi birinden farkın yok. Okulda bulunamazsın dedi :D Şimdi o hesap. O tahtayı bi müfettiş görür. Bunu kim tvye çevirdi der. Bir güzel de azarlar. O zaman kimse de biz istedik demez. Tahtalar kimin sorumluluğunda derler olay size patlar.

bizde de mudur yardımcısı meraklıydı. yapacam dedi ben karışmadım. karışmam da zaten. okulda herkes aynı görüşte değil ve en çok haber kanalı izleniyor illaki atışmalar yaşanıyor. haa bi de saçma sapan kliplerin gösterildiği kliptekilerin bir soyunmadığı kanallarda açılıyor öğretmenlerde ölece bakıyor sırf bu yüzden girmz oldum öğretmenler odasına. iyi tarafı yok mu vardır ama ....

Tv ye karşı çıkan arkadaslar
Toto loto gibi püfür püfür rüzgar alan pencereli ders programı olan arkadas, öğretmenler odasında oturdugu 2 saat boyunca ne yapacak?

Seminer döneminde mesleki çalışmalarda izlenmesi istenen söyleşi vb. nasıl izlenecek?

Tenefüste bi kafa dinliyim niyetiyle çayını yudumlarken ne yapcak?

Hak hukuktan bahsedenler;
Aldığı ücret karşılığı girdiği dersin hakkını ne kadar verebiliyor
Devlet işleri için devletin mumunu
Şahsi işler için şahsi mumu yakan Hz.Ömer misali davranabiliyorsanız konusun yoksa bi susun

öğretmen milleti kadar acayip bir meslek gurubunun neden acayip olduğunu şu yapılan ukalaca yorumlardan anladım. herkes cübbeli olmuş herkes milli eğitim bakanı olmuş ... arkadaş televizyon yaptık demiş eline sağlık kardeşim ne güzel işte akıllı tahtayı geliştirmişin.

Özel sektörde birçok Kaliteli Eğitim Kurumu Öğretmenlerine rahat etsinler diye televizyon da dahil olmak üzere birçok hizmeti sunuyor. Öğretmen kendini rahat ve güvende hissederse çok daha verimli olur. Önemli olan israfa kaçmadan özen göstermek.. ET televizyona çevrilmesi bir açıdan güzel.. Ancak mesela dersi ile alakalı ET'yi kullanmak isteyen bir öğretmene engel oluşturursa o zaman problem olur.. Eğitim-Öğretim her zaman öncelikli olmalı.. Öğretmenler arasındaki uyum ve iyi niyet de çok önemli.. Mevzuat da daha özgürleştirilmeli ve yaratıcılık desteklenmeli.. Arkadaşın çok üstüne gidilmiş.. Anladığım kadarı ile arkadaş işini düzgün yapmaya çalışan biri.. Amacı projeyi amacından saptırmak değil bence.. Donanımı daha verimli kullanmaya çalışmış..

Geri