Etkileşimli Tahta Kurulumları..

Kodla Büyü

BesSTy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar arkadaşlar,

Etkileşimli tahta ile ilgili sayfaları baya inceledim. Yapılan paylaşımlara baktım vs.. Geçen hafta itibari ile BTR olarak bulunduğum lisede görevlendirildim. Daha önceden etkileşimli tahta ile ilgili içerikleri yükleyen arkadaşlar baya yardımcı olacaktır sorularıma. Sorunlarım şu şekilde...

1. Etkileşimli tahta ile ilgili öncelikle yüklememiz gereken öğretmenlerin istekte bulunduğu sorunsuz lisans derdi olmayan programlar nelerdir ? (Elbette ne tarz programlar olduğunu biliyorum .. Ama tecrübe önemlidir.. Denenmişler daha da çözüm noktasında yardımcı olacaktır.)
2. Tek tek kurulum mu yoksa imaj alıp tüm tahtalara bu imajlarımı yüklemek daha zahmetsiz oluyor.(Windows kurulumu demiyorum program kurulumları )
3. Gerekli programları tek setup yapabildiğiniz kullanılabilir bir program kullanıp deneme şansınız oldu mu ? (Araştırdım uygun bir şeyler bulamadım)
4. EBA da ki ilgili ders kitapları videolar vs... bunları C'ye yükleyip imaj almak ve tüm tahtalara gerekli programlarında içinde olduğu imajlar aracılığı ile etkileşimli tahtalara bu imajları atmak çok vaktimizi alır mı ? (içerikler sanırım 50 GB kadar )
5. Ayrıca extra olarak hocam şu şu programları da kur diyebileceğiniz öğretmenlerin de özel isteklerde bulunduğu programlar var mı ? Ben henüz karşılaşmadım pek.. Genelde öğretmenler video açıp pps izletmekten öte gidemiyorlar.

Şimdiden söyleyeyim diğer tüm sayfaları inceledim..Ama bu konuda bir kafa karışıklığı var..Amacım bu işlere çok daha önce başlayan arkadaşların deneyimlerinden yararlanarak benzer hatalara ya da yanlış uygulamalara bende düşmeden daha az zaman kaybı yaşamak.. FArklı farklı yollar söylenmiş.. Mesela ghost programı ile ilgili anlatmış bir arkadaş .. Çok kullanışlı gelmedi.. Ben acronis ile deneyeceğim..

Amacım temiz bir imaj oluşturup bunu yedeklemek.. Ve tahtalara yüklemek... Bir de bazı sayfalarda bahsedilmiş netsupporttan vs... Benim tahtalarda netspport vs.. yok.. Tek amacım lisansssız yazılımlar kullanmak elimden geldiğince..

Şimdidden vereceğiniz cevaplara teşekkürler...

Bende aynı durumdayım, geçen hafta bir kere gittim okula,iki kere gideceğim haftada.. tahtalara hiç dokunulmamış, kapalı bekletiyorlar, net de yok, kablosuz hat döşenecek daha... ve daha yeni site de oluşturulacak, nerden başlasam ne yapsam acaba....

Evet arkadaşlar.. Bu işi yapmış ve bu süreçlerden geçmiş arkadaşlar.. Yardımlarınızı bekliyoruz... Bir iki öneri sadece :D

1. Yükleyeceğiniz yazılım listede EBA'da var. Ben hepisin kurdum. Tahtalarda internet olmadığı için bir tahtaya kurup gereken ayarları yaptım ve imaj aldım.
2. Tek tek kurmak 40dk, imaj atmak 7dk sürüyor.
3. Bazı kurulumları katılımsız yapmak mümkün oluyor komut satırı ile ama bence imaj ile halledin daha pratik. Tüm tahtalardaki Windows kurulum şifresi aynı, birisini not edin yeter ilerde lazım olursa diye.
4. Bence hepsini C'ye atıp imaj alırsanız işler uzar gibime geliyor. İlerde kurtarmada vs. de çok zaman kaybedersiniz imajdan yüklerken. Önce yazılımlar sonra ders içeriklini yükledim ben. Öğretmenler daha çok yazılımlarla ilgileniyor. Video açmıyor, sunu göstermiyor gibi istekler geliyordu. İçerikleri D'ye yükledim ben..
5. Şimdilik istek yok dediğiniz gibi..

Umarım yardımcı olabilmişimdir biraz da olsa..

lisans sıkıntısı olmadan kurabileceğimiz pratik programları yazayım ben de
word ve excel için bedava sürüm olan office 2010 starter programı ...
slayt gösterimleri için powerpoint viewer programı...
pdf için foxit reader ( adobe reader kurmayın sıkıntı yaratıyor)...
sıkıştırma programı olarak 7-zip kullanın hem daha güzel hem demo problemi yok....
video oynatıcı olarak km player ve de k lite codec kurun
quick time,java ve flash player şart
bi de swf player kurarsanız tadından yenmez...

Yazılımlar derken EBA da ders içerikleri var hocam.. Şimdi zaten onu hazırlayacağım imajdan ayrı düşünürsek zaten onları yüklemek için yine hatırı sayılır bir vakit alacaktır tahta başına... Sanırım gerekli programları kurup bir tahtada C'nin imajını almak mantıklı.. İçerikleri de D ye atıp Fences programı ile masaüstüne daha önce paylaşılan masaüstü düzenini sağlayıp o şekilde imaj alırsam mantıklı gelecek.. Her imajı da içeriklerle birlikte D ye atarsam .. İlerde çökme de vs.. baya yardımcı olacaktır..

Aklınıza olur da illa aman hocam şu programı da kur lazım olur dediğiniz varsa yazabilirsiniz... Teşekkürler ahmet hocam..

only61 hocam önerilerin için teşekkür ederim ..

s_kajmeran' Alıntı:
Hocam program kurulum için ninite kullanılabilir... Offline kurulum hazırlama işini bir arkadaş anlatmıştı...
fatih-projesi-f278/ninite-offline-kurulum-hazirlama-t101084.html

ordan gerekli programlar seçilip bir kurulum paketi oluşturulabilir işleriniz kolaylaşır...

Kolay gelsin...
Bahsettiğiniz başlığı inceledim.. Biraz sıkıntılı bir kurulum aşaması var.. İnterneti olan bir bilgisayara gerekli tüm programları kurup fences ayarlarını yapıp ardından imaj alacağım sanırım bu şekilde yapacam.. Teşekkürler paylaşımın için..

Arkadaşlar akıllı tahtalarda imaj alırken WinRE diye bir kısım çıkıyor.. İmaja bu kısmı dahil etmelimiyim.. Sanırım sistem yedeği olsa gerek...

BesSTy' Alıntı:
Arkadaşlar akıllı tahtalarda imaj alırken WinRE diye bir kısım çıkıyor.. İmaja bu kısmı dahil etmelimiyim.. Sanırım sistem yedeği olsa gerek...
deneyen var mı arkadaşlar.. Bu arada yapılandırdığım etkileşimli tahta tam şu şekilde ki gibi oldu...

Ekli dosyalar

• 198159_10151262452914277_1914647926_n.jpg
    198159_10151262452914277_1914647926_n.jpg
    110.8 KB · Görüntüleme: 2,622
BesSTy' Alıntı:
BesSTy' Alıntı:
deneyen var mı arkadaşlar.. Bu arada yapılandırdığım etkileşimli tahta tam şu şekilde ki gibi oldu...
Hocam vestel kısmını nasıl iptal ettiniz..Ben direk adminden açmayı başaramadım..

Vestel oturumundan açtım hocam zaten.. Admin den oturum açmak için de şifre malum bildiğimiz şifre.. Şu an ki ekran görüntüsü Vestel oturumunda..

Hocam sağ tıkta birçok özellik ve çift tıklama özelliği yok bizim akıllı tahtaların vestel oturumunda hep engellemeler var..

Hocam yok derken tamamen kapalı mı ki öyle olsa bile açabilmeniz lazım yönetici şifresi ile... Ben engellemek yerine normal kişisel bilgisayarlarını öğretmenler nasıl kullanabiliyorsa o şekilde kullanıma açtım.. Gereksiz engellemeleri eklemedim ki gerek yok .. Çünkü tahtalar öğrencilerin kullanması için değil daha çok öğretmen için ki öğretmende dersi bitince kapatıp çıkıyor..

Neden sağ tık ve çift tıklama özelliği yok onu anlamadım ?

Hocam netsupport engelliyormuş..Onun çözümünüde bulamadım ..Deactive yapıyorum hala aynı sorun..

hocam benim tahtalarde ns yok sanırım... O kadar baktım göremedim.. O yüzden bu konuda yardımcı olamayacağım..

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var.. Acronisle aldığım yedeği diskin tek bölümüne bile yüklediğim de Pardus kısmı gidiyor... Bunun önüne nasıl geçebiliriz.. ? Bir türlü işin içinden çıkamadım ? Yarın ekran görüntülerini de paylaşırım ...

Arkadaşlar 3 günden beri bu başlığa yazıyorum.. Acronis ile etkileşimli tahta da sağlıklı bir şekilde Win7 WinRe ve Pardus kısmı dahil olmak üzere imaj alan ve bu imajı düzgün bir şekilde yükleyebilen oldu mu.. Olmadıysa bile farklı bir yol önerebilecek olan var mı ? Amacım temiz bir imaj alıp tüm tahtaları imajdan kurmak.. İlginiz için teşekkürler..

Arkadaşlar halen bir çözüm oldu.. Bu hafta sürekli farklı şekillerde imaj alıp denedim ama her seferinde pardus gitti.. :) Var mı bir yolu bunun..

hocam acronis yerine norton ghost deneyin , ben hiç bir sorun yaşamadım, halen image yükleme çalışmalarım devam ediyor...

hocam bu arada winre ye dokunmayın, win7 nin image ni alın ve image dosyasını arsiv kısmına kaydedin

Pazartesi onu deneyeceğim.. Denemek istediğim son bir şey kaldı.. Onu da yapayım acronis ile :)

Arkadaşlar, Acronis ile sadece sistemin yüklü olduğu kısmı alıyorum MBR vs. seçmiyorum recovery yapar iken , Recovery'i f11 ile yapıyorum, nedense bu şekilde yaptığım tahtalarda Pardus kısmını açtığım zaman siyah ekran GRUB yazısı şeklinde hata alıyorum....

Bu tahtalarda sadece Win7 de değişiklik yapıp bunu PArdus'a zarar vermeden imaj alıp geri yüklemenin bir yolu var mı işin içinden çıkamadım bir türlü...

Acaba f11 le recovery yaptığım içinmi böyle bir sıkıntı oluyor anlayamadım. USB den boot etmeye çalıştım fakat olmadı.. Bİos ta USB harddisk yaptım açılışı ... Bootable bir USB oluşturdum(Acronis li ) Ama yükleme kısmı gelmedi ? Var mı bir yolu.. 1 haftadır işin içinden çıkamadım... Ghost denemedim henüz...

Ben acronisle aldım yedekleri ve 34 tahtaya kurdum. Herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. acronis 2013 ü başka bir bilgisayara indirip usb boot oluşturdum.
herşey yüklenmiş tahtalardan birini usb boot ile açıp yedeği burdan aldım. Dediğim gibi 34 tahtada da kurulumu burdan yaptım. sıkıntı yok...

Geri