Etkileşimli Tahta Kurulumları..

Kodla Büyü
xk-2' Alıntı:
Ben acronisle aldım yedekleri ve 34 tahtaya kurdum. Herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. acronis 2013 ü başka bir bilgisayara indirip usb boot oluşturdum.
herşey yüklenmiş tahtalardan birini usb boot ile açıp yedeği burdan aldım. Dediğim gibi 34 tahtada da kurulumu burdan yaptım. sıkıntı yok...
Hocam parduslarınıda kontrol ettinizmi ? Bende usb boot ile deneyeceğim yarın ama bir türlü usb boot ile açılışı gerçekleştiremedim.. Belki USB de sorun vardır.. Bios ayarlarında USB harddisk'i seçtiniz di mi hocam.. Çünkü USB ile alakalı birden fazla bölüm var idi ? Ben win7 kısımlarında sorun yaşamıyorum ama PArduslar gidiyor hep..

Hocam peki yedeği oluştururken sadece win7 kısmını mı aldınız.. ? Birde yedeği yüklerken MBR seçtiniz mi ..REcovery yaparken karşımıza çıkıyor ya..

Çıldırcam ya.. Acronis 2013 ile tahtanın yedeğini alıp usb ile boot ederek hem backup hem recovery işlemini gerçekleştiriyorum.. Bu sefer yine PARDUS açılmadı... Linux.exe dosyası silinmiş vs.. şeklinde bir uyarı.. :)

Acronis ve Ghost denemelerimden sonra yine sürekli Pardus ta GRUB hatası almaktayım... :) Arkadaşlar var mı bunun bir çözümü..

Hocam biosta
1- boot sirasini usb hdd yap
2- ayni ekranin en altinda tahtanin hdd si ve senin flashin ismi gozukur. Ordaki siralamada da usb yi ilk siraya al.
3- kaydet mi ne en son secenekte degisiklikleri kaydete bas.
4- ayni ekranin en altinda tahtanin hddsi ve senin usb gozukur. Senin usbyi secip enterle usb den baslar.

Tabiii tum bunlardan once bir pc ye veya laptopa acronis 2013 kurup boot usb olustur.

cyln hocam yaptım.. boot usb oluşturup oradan kurulum gerçekleştirdim.. 2011 de de 2013 te de.. Hatta acronis yetmedi ghost ile de denedim ama hep aynı hata.. Sadece Win7 yi aldım imaj olarak olmadı.. Win7 +WinRe aldım olmadı.. tamamını aldım gene olmadı... Hep pardus gidiyor... GRUB hatası.. diye bir şey...

hocam aklıma gelen tek şey var belki saçmadır ama dene ne olacak ki
tahtayı fabrika imajına geri yükle.
başka bir usb ile başka bir bilgisayardan başka bir boot oluştur.
bu başka usb ile başka bir tahtayı dene hele

belki senin bilgisayar-usb-tahta üclüsünden birinde hata var...
ben 13 tahtaya kurdum bi tane bile çıt etmedi efendi efendi kuruldular :)

arkadaşlar daha hiç format atmadım tahtalarda. o yüzden soruyorum. f8 ile bilgisayarı onarın seçeneğini uyguladığımız zaman startboard vb. yüklü programlar kalıyormu yoksa sadece win7 sistemimi kalıyor. o yüzdenmi imajını almayı tavsiye ediyorsunuz

cyln hocam başka bir tahta da tüm kurulumu yapacağım o şekilde bir image alıp tekrar yükleyeceğim inşallah olur.. :>)

format_01 hocam.. Format atmadık zaten.. kurulu olan tahtalara gerekli lisans gerektirmeyen programları kurduk ve bunun image ini alarak tüm tahtalara yüklemeye çalışıyoruz..

format_01' Alıntı:
arkadaşlar daha hiç format atmadım tahtalarda. o yüzden soruyorum. f8 ile bilgisayarı onarın seçeneğini uyguladığımız zaman startboard vb. yüklü programlar kalıyormu yoksa sadece win7 sistemimi kalıyor. o yüzdenmi imajını almayı tavsiye ediyorsunuz

Aynı soruyu ben de soracaktım

Ben verilen o malum imajla 3 tahtayı çökerttim.. İmajı yüklerken mbr yi seçsem bir türlü seçmesem bir türlü.. Bütün ihtimalleri denememe rağmen bir türlü imaj yükleyemedim.. F8 le filan da fabrika ayarlarına dönemedim... Sonra tahtanın birinin imajını alıp 25 tahtaya imaj attım.. İçerikleri de işlem bittikten sonra kopyaladım.. Max 20 dk da işlem tamam.. Sadece bikaç tahtada klavyeyi çıkarıp fareyle devam edince resetledi onları da klavyeyle yaptım.. Ama içlerinden bir tanesi vardı ki ben recovery yapmaya çalıştıkça o reset atıyodu abartmıyorum 20 sefer aynı işlemi gerçekleştirmişimdir sonunda pes etti ve ona da imaj attım...:) Mbr yi seçmeden pardusa dokunmadan çıktım işin içinden...

Gök_Tuğ' Alıntı:
Ben verilen o malum imajla 3 tahtayı çökerttim.. İmajı yüklerken mbr yi seçsem bir türlü seçmesem bir türlü.. Bütün ihtimalleri denememe rağmen bir türlü imaj yükleyemedim.. F8 le filan da fabrika ayarlarına dönemedim... Sonra tahtanın birinin imajını alıp 25 tahtaya imaj attım.. İçerikleri de işlem bittikten sonra kopyaladım.. Max 20 dk da işlem tamam.. Sadece bikaç tahtada klavyeyi çıkarıp fareyle devam edince resetledi onları da klavyeyle yaptım.. Ama içlerinden bir tanesi vardı ki ben recovery yapmaya çalıştıkça o reset atıyodu abartmıyorum 20 sefer aynı işlemi gerçekleştirmişimdir sonunda pes etti ve ona da imaj attım...:) Mbr yi seçmeden pardusa dokunmadan çıktım işin içinden...

Pardusları açılış ekranında görürsünüz ama içine girdiniz mi .. Tam anlamıyla Pardus'u açtınız mı hocam ?

Acronis true imaj 2010 ile yaptım hocam.. Acronisi harici diske kurdum.. Boot işini ve setupı usb hard disk yaptıktan sonra backup da sadece (WinRE) ve (Win 7) olan partları işaretleyip tahtanın D sürücüsüne imaj aldım... İşlem bittikten sonra imajı harici hard diske kopyaladım... 19 gb lık bir imaj oldu... Recovery için de tam tersi işlemi gerçekleştirdim yani sadece WinRe ve Win 7 partlarını işaretleyip next next le yükledim... Ardından içeriği kopyalayıp, bilgisayar isimlerini değişirip, kablosuzu da ayarlayıp kullanıma sundum hocam...

Aynı şeyleri yapıyorum olmuyor ya her seferinde Pardus gidiyor... Çıkamadım işin içinden...

yav arkadaşlar madem tüm tahtalar aynı temiz bir imajı buraya yükleyebilecek ve imajın nasıl atıldığını anlatacak bir baba yiğit yok mu?

Geri