Etkileşimli Tahtalarımız Öğretime Hazır.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nosTRa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nosTRa

Süper Üye
Süper Üye
Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Hazırladığım imaj okulumdaki etkileşimli tahtalara kurulmaya başlandı.

- Öğretmenlerin Derslerde kullandıkları tüm ücretli yayınlar tahtalara kuruldu. (Geogebra, bilgiyolu, zambak, mürşit vb)
- Yıl boyunca kullanmak istedikleri soru bankları ve sunumlar tahtalara kopyalandı.
- İhtiyaçları olacak tüm programlar yüklendi.
- Ders sırasında kolaylıkla ulaşmak istedikleri programlar için görev çubuğunda kısayollar oluşturuldu.
- Bazı programların isteğe göre profil düzenlenmesi yapıldı.
- Netsupport Protect ile güvenlik önlemleri alındı.
- Öğlen araları ve akşamları tahtaların açılması veya açık unutulması engellendi.
- DeepFreeze ile c sürücüsü koruma altına alındı.
- Duvar kağıdı değiştirildi.

Clonezilla ile imaj deepfreezeli olarak sadece windows kurulu partition için imaj atılmaya başlandı.

İlk defa görev alan arkadaşlar için kılavuz olması dileğiyle...

Ekli dosyalar

• fotoğraf.JPG
    fotoğraf.JPG
    338.9 KB · Görüntüleme: 2,492
bulent23' Alıntı:
hocam imajın boyutu nedir bizimle paylaşa bilir misin?

Hocam İmajın Boyutundan öte telif hakları sıkıntısı var. Öğretmenlerin almış oldukları paralı yayınlar, Mürşid gibi illegal kullanılmak istenmeyen programlar ve öğretmenlerin kendi sunum ve programlar mevcut. Boyut 50 GB civarında.
İsteyen arkadaşlara teknik destek verebilirim sadece :(

nosTRa' Alıntı:
Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Hazırladığım imaj okulumdaki etkileşimli tahtalara kurulmaya başlandı.

- Öğlen araları ve akşamları tahtaların açılması veya açık unutulması engellendi.
-Clonezilla ile imaj deepfreezeli olarak sadece windows kurulu partition için imaj atılmaya başlandı.

Hocam bu ikisi hakkında bilgi verebilirmisiniz?

saayees' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:

-Clonezilla ile imaj deepfreezeli olarak sadece windows kurulu partition için imaj atılmaya başlandı.

Hocam bu ikisi hakkında bilgi verebilirmisiniz?

- Tahtaların zaman kontrolünü "salfeld child control" isimli bir program ile yaptım. Windows 7 de ebeveyn denetimi ile de yapıldığını tahmin ediyorum ama iyi bir windows kullanıcısı olmadığım için uğraşmak istemedim.
- Clonezilla açık kaynak kodlu clonlama yapmak için kullanılan işletim sistemi flash belleğe iso atılarak tahta boot edilebiliyor. Bu sayede ister diskin ister bir disk bölümünün imajı alınabiliyor. Aynı şekilde de geri yüklenebiliyor. Bu sayede işletim sistemine herhangi bir kurulum ve deepfreeze' in çalışmama durumu olmuyor...

Hocam tebrikler.
Bende geçen yıl tüm okulda sizin gibi bir sistem uyguladım.
Ben imajları acronisle geri yüklüyordum.
Geçen günlerde clonezilla ile ilgili foruma bir soru sormuştum. fatih-etkilesimli-tahta-f279/vestelin-hazirladigi-gibi-clonezilla-ile-nasil-imaj-yapilir-t117711.html

Vestelin hazırladığı gibi geri yükleme yapmak istiyorum. Taşınır diskten boot ettiğimiz zaman geri yüklemenin direk başlamasını istiyorum.
Clonezilla ile birtakım seçimler yapıldıtan sonra geri yüklemenin yapıldığını biliyorum ama kolaylık açısından vestelin hazırladığı gibi bir disk klonlama yapmak istiyorum.
siz nasıl yaptınız acaba biraz daha ayrıntılı yazarmısınız.

Bu güzel çalışmalar bir takdir edilse...Çalışanların emeklerine değer verilse...İmkansız görülen şeyler nasıl başarılabiliyormuş, yetenekler mantar gibi nasıl patlayıveriyormuş herkes görecek...

"Günümüzde insanlar herşeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar".

samil' Alıntı:
Vestelin hazırladığı gibi geri yükleme yapmak istiyorum. Taşınır diskten boot ettiğimiz zaman geri yüklemenin direk başlamasını istiyorum.
Clonezilla ile birtakım seçimler yapıldıtan sonra geri yüklemenin yapıldığını biliyorum ama kolaylık açısından vestelin hazırladığı gibi bir disk klonlama yapmak istiyorum.
siz nasıl yaptınız acaba biraz daha ayrıntılı yazarmısınız.

Hocam otomatik kurulum için Araştırma yapıyorum ama kolay yönetimi biliyorum. Otomatilestirme olayını araştırıyorum. En kısa zamanda onu da adım adım paylaşacağım

Hocam baya emek vermişsiniz elinize sağlık. Geçen sene ben de aynı bunun gibi bir çalışma yapmıştım ve Vestel gelip güncelleme yapınca hepsi gitti emeklerim boşa gitti diye çok üzülmüştüm. İnşallah yakın zamanda yeni bir güncelleme gelmez de emeğinize uğraşınıza değer..

hocam emeğinize sağlık..gerçekten tebrik ederim.. :alkis: benim sorum bu işleri hangi zaman diliminde yaptınız? ben başka okula görevlendirildim..bu işleri yapmak için uygun bir zaman dilimi bulamadım..sadece öğle araları ve beden eğitimi dersleri var bişeyler yapabileceğim..bi de bütün programlarınız orjinal sanırım, deepfreeze de mi orjinal kullandınız?

Tebrikler , güzel bir iş çıkarmışsınız.

deep freeze lisans durumu nedir?

imaj programıyla dağıtınca işletim sisteminin lisans durumu ne oluyor? bütün tahtalardaki ürün numarası aynı mıdır?

nurhayat' Alıntı:
hocam emeğinize sağlık..gerçekten tebrik ederim.. :alkis: benim sorum bu işleri hangi zaman diliminde yaptınız? ben başka okula görevlendirildim..bu işleri yapmak için uygun bir zaman dilimi bulamadım..sadece öğle araları ve beden eğitimi dersleri var bişeyler yapabileceğim..bi de bütün programlarınız orjinal sanırım, deepfreeze de mi orjinal kullandınız?

2 tane lisanssiz yazılım var, alternatif bulamaz isek almayı planlıyoruz.

Kurulumu ise her teneffüste başlatıyorum 30 dakika kadar sürüyor.

DotCom' Alıntı:

imaj programıyla dağıtınca işletim sisteminin lisans durumu ne oluyor? bütün tahtalardaki ürün numarası aynı mıdır?

İsletim sistemi lisansı zaten Vestel imajı deepfreeze lisansını çözüm bulamazsak alacağız

nosTRa' Alıntı:
bulent23' Alıntı:

Hocam İmajın Boyutundan öte telif hakları sıkıntısı var. Öğretmenlerin almış oldukları paralı yayınlar, Mürşid gibi illegal kullanılmak istenmeyen programlar ve öğretmenlerin kendi sunum ve programlar mevcut. Boyut 50 GB civarında.

teknik desteği ne yapalım hocam. zaten teknik desteği biz veriyoruz. lazım olan ders dökümanları. onları bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. geri kalanı herkes yaptı, yapmayada devam ediyor.

ders dökümanı kısmına gelince bizim için değil öğrenciler için gerekli oluyor. elindekileri paylaşırsan seviniriz. okullarda arkadaşlar için faydalı olacaktır.

paylaşmazsan yazdıkların sadece kendi reklamını yapmak olmuş. insanlara faydası olmayan sadece şöyle yaptım demekten öteye geçmemiş bir başlık olarakta kalır.

her_dem' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
bulent23' Alıntı:

teknik desteği ne yapalım hocam. zaten teknik desteği biz veriyoruz. lazım olan ders dökümanları. onları bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. geri kalanı herkes yaptı, yapmayada devam ediyor.

ders dökümanı kısmına gelince bizim için değil öğrenciler için gerekli oluyor. elindekileri paylaşırsan seviniriz. okullarda arkadaşlar için faydalı olacaktır.

paylaşmazsan yazdıkların sadece kendi reklamını yapmak olmuş. insanlara faydası olmayan sadece şöyle yaptım demekten öteye geçmemiş bir başlık olarakta kalır.

Size teknik destek vermek gibi bir talebim yok. İlk defa yapanlar ve merak edenler için, iyilikten maraz çıkarmak bu olsa gerek.

Okulumda uzerinde öğretmenin adı bulunan satın alınmış materyali neden sizinle paylaşayım ve neden size lazım. Hangi ders ise o dersin öğretmeni satın alsın.

Gecen yıl hazırladığım imaj dosyasında bu tarz dokümanlar yoktu ve verdigim merkezi hizmetici eğitimlerde imajı ve clonezilla kurulumunu anlattım ve birçok arkadasa faydası oldu, ihtiyacınız yok ise mesaj yazmaya ne hacet???

nosTRa' Alıntı:
Size teknik destek vermek gibi bir talebim yok. İlk defa yapanlar ve merak edenler için, iyilikten maraz çıkarmak bu olsa gerek.

Okulumda uzerinde öğretmenin adı bulunan satın alınmış materyali neden sizinle paylaşayım ve neden size lazım. Hangi ders ise o dersin öğretmeni satın alsın.

Gecen yıl hazırladığım imaj dosyasında bu tarz dokümanlar yoktu ve verdigim merkezi hizmetici eğitimlerde imajı ve clonezilla kurulumunu anlattım ve birçok arkadasa faydası oldu, ihtiyacınız yok ise mesaj yazmaya ne hacet???

yardımcı olmaktan maraz niye çıksın hocam. yine yardımcı ol. imajı ve clonezilla kurulumunu yine anlat. aç bir başlık anlat hocam. bizde sana emeklerin için teşekkürlerimizi bildirelim. çokta mutlu olurum.

ancak benim dediğim; başlıklığında yaptıklarını anlatıp istendiğinde veremem demen üzerine. böyle böyle yaptım ancak size vermem. vermiyeceksen bizide çok fazla alakadar etmiyor. haa şunu desen anlarım. şu programlarımı kurdum, öğretmenlerin ihtiyacı sebebiyle sizede tavsiye ederimi anlarım. öylede değil. vs. vs ile geçiştirmişsin. bana kendini övmekten başka birşey değil gibi geldi. belki sen paylaşım amaçlı yaptın ancak bende uyanan duygu bu oldu.

Sayın hocam şimdi o yayınların hepsini say desen bilmem çünkü o kısmı umurumda değil. Branş öğretmenlerinin problemi ve ilgi alanı her sene değişiyor çalıştıkları yayinevleri aklımda kalanları yazdım. Clonezilla konusunda arkadas sormuş ona da açıklama yapacağımı yazdım kisa zamanda buraya koyacagim

nosTRa' Alıntı:
Sayın hocam şimdi o yayınların hepsini say desen bilmem çünkü o kısmı umurumda değil. Branş öğretmenlerinin problemi ve ilgi alanı her sene değişiyor çalıştıkları yayinevleri aklımda kalanları yazdım. Clonezilla konusunda arkadas sormuş ona da açıklama yapacağımı yazdım kisa zamanda buraya koyacagim
hocam belki birbirimizi yanlış anladık. yazınca materyaller elimizde var, insanda alma isteği oluşuyor. bana çok mu lazım fizik ders materyali, ya da geometri dökümanları .banane normalde. ancak ne yazık ki insanımız olduğu gibi öğretmenlerimizde hazırcı. eline vermeyince materyali kullanmıyor, araştırma ihtiyacı bile duymuyorlar.

benim fikrim paylaşmıyorsanız bile bunları yazarsanız neler olduğunu faydalı bir paylaşım olur. yüklenen ders kitaplarının adlarından, ihtiyaç duyulan programlara kadar. aslında bir tez konusu bu. okulda anket yapıp bunlar olmadan akıllı tahtaları kullanımı ile bunlardan sonra kullanımıyla ilgili tez bile yazılır. şu an fatih projesinin en büyük eksikliğide böyle bir araştırmadır. neyse biraz dallandırdım konuyu. dökümanı vermesen bile hangileri olduğunu paylaşırsan güzel bir paylaşım olur. kolay gelsin. yanlış anlaşılmalar olabilir. kusura bakma

Hocam yarın yayinevlerinden satin alinan ve kullanılan materyallerin isimlerini eklerim, tam listeye bakmam lazım.

Eline sağlık hoca. Bu Clonezilla ile bir kere yedek almaya çalışmıştım, bayağı uğraştırdı alamadım zaten hata verdi. Biraz kullanması zor diyebiliriz, özel bir sebebi var mı Clonezilla kullanmanızın. Flash'a bootlu yedek için başka hangi programı kullanabilirdiniz. Ücretsiz olması mı tek mesele hocam?

nosTRa' Alıntı:
DotCom' Alıntı:

İsletim sistemi lisansı zaten Vestel imajı deepfreeze lisansını çözüm bulamazsak alacağız

netsupport protect in kendi deepfreeze özelliğini neden kullanmıyorsunuz? açılışı yavaşlatıyor ama onun dışında bir sorun yok gayet iyi çalışıyor bende...

nostra sana yardımcı olayım Clonezilla ile sistem yedeklemeyi ekleyeyim siteye

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Eline sağlık hoca. Bu Clonezilla ile bir kere yedek almaya çalışmıştım, bayağı uğraştırdı alamadım zaten hata verdi. Biraz kullanması zor diyebiliriz, özel bir sebebi var mı Clonezilla kullanmanızın. Flash'a bootlu yedek için başka hangi programı kullanabilirdiniz. Ücretsiz olması mı tek mesele hocam?

Basta linux tabanli olması beni cezbetti. İsletim sisteminden bağımsız olması ve deepfreeze de sorun çıkarmaması işime geldi diyebiliriz.

egitimci.' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
DotCom' Alıntı:

netsupport protect in kendi deepfreeze özelliğini neden kullanmıyorsunuz? açılışı yavaşlatıyor ama onun dışında bir sorun yok gayet iyi çalışıyor bende...

Valla onu beceremedim hocam. Bir türlü aktif olmadı. Yoksa benim de işime gelir, lisanslı olanı direk kullanmak.

Geri