karinca_52' Alıntı:nostra sana yardımcı olayım Clonezilla ile sistem yedeklemeyi ekleyeyim siteye
Yarın ben koyacaktım fotograflarını çekip
karinca_52' Alıntı:nostra sana yardımcı olayım Clonezilla ile sistem yedeklemeyi ekleyeyim siteye
nosTRa' Alıntı:karinca_52' Alıntı:nostra sana yardımcı olayım Clonezilla ile sistem yedeklemeyi ekleyeyim siteye
Yarın ben koyacaktım fotograflarını çekip
nosTRa' Alıntı:egitimci.' Alıntı:nosTRa' Alıntı:DotCom' Alıntı:Tebrikler , güzel bir iş çıkarmışsınız.
deep freeze lisans durumu nedir?
imaj programıyla dağıtınca işletim sisteminin lisans durumu ne oluyor? bütün tahtalardaki ürün numarası aynı mıdır?
İsletim sistemi lisansı zaten Vestel imajı deepfreeze lisansını çözüm bulamazsak alacağız
netsupport protect in kendi deepfreeze özelliğini neden kullanmıyorsunuz? açılışı yavaşlatıyor ama onun dışında bir sorun yok gayet iyi çalışıyor bende...
Valla onu beceremedim hocam. Bir türlü aktif olmadı. Yoksa benim de işime gelir, lisanslı olanı direk kullanmak.
nosTRa' Alıntı:DotCom' Alıntı:Tebrikler , güzel bir iş çıkarmışsınız.
imaj programıyla dağıtınca işletim sisteminin lisans durumu ne oluyor? bütün tahtalardaki ürün numarası aynı mıdır?
İsletim sistemi lisansı zaten Vestel imajı deepfreeze lisansını çözüm bulamazsak alacağız
DotCom' Alıntı:nosTRa' Alıntı:DotCom' Alıntı:Tebrikler , güzel bir iş çıkarmışsınız.
Her tahta için ayrı imaj mı oluşturdunuz sanmıyorum.
Daha açık sorayım: win 7 yi kurdunuz 1111 seri No ile.
Sonra diğer program vs kurdunuz
İmajı aldınız. İmajda 1111 seri Nolu win yazılımı mevcut
Bu imajı başka tahtalara atınca win Lisansı'nda sorun olmuyor mu?
Tüm tahtalar için tek lisans mı var Adobe ürünlerinde olduğu gibi?
Okulumuzda henüz tahtalar kurulmadı o yüzden biraz basit sorduysam kusura bakmayın.
Aynı win lisans numaralı tahtaları etkinleştirirken sorun olmuyorsa çok pratik olmuştur gerçekten.
İyi çalışmalar
yataylimit' Alıntı:Tüm tahtalarda aynı ve tek bir OEM lisans mevcut.
her_dem' Alıntı:hocam belki birbirimizi yanlış anladık. yazınca materyaller elimizde var, insanda alma isteği oluşuyor. bana çok mu lazım fizik ders materyali, ya da geometri dökümanları .banane normalde. ancak ne yazık ki insanımız olduğu gibi öğretmenlerimizde hazırcı. eline vermeyince materyali kullanmıyor, araştırma ihtiyacı bile duymuyorlar.nosTRa' Alıntı:Sayın hocam şimdi o yayınların hepsini say desen bilmem çünkü o kısmı umurumda değil. Branş öğretmenlerinin problemi ve ilgi alanı her sene değişiyor çalıştıkları yayinevleri aklımda kalanları yazdım. Clonezilla konusunda arkadas sormuş ona da açıklama yapacağımı yazdım kisa zamanda buraya koyacagim
benim fikrim paylaşmıyorsanız bile bunları yazarsanız neler olduğunu faydalı bir paylaşım olur. yüklenen ders kitaplarının adlarından, ihtiyaç duyulan programlara kadar. aslında bir tez konusu bu. okulda anket yapıp bunlar olmadan akıllı tahtaları kullanımı ile bunlardan sonra kullanımıyla ilgili tez bile yazılır. şu an fatih projesinin en büyük eksikliğide böyle bir araştırmadır. neyse biraz dallandırdım konuyu. dökümanı vermesen bile hangileri olduğunu paylaşırsan güzel bir paylaşım olur. kolay gelsin. yanlış anlaşılmalar olabilir. kusura bakma
nosTRa' Alıntı:Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Hazırladığım imaj okulumdaki etkileşimli tahtalara kurulmaya başlandı.
- Öğretmenlerin Derslerde kullandıkları tüm ücretli yayınlar tahtalara kuruldu. (Geogebra, bilgiyolu, zambak, mürşit vb)
kurulan yazılımlarıın tam listesini alabilirmiyiz
nosTRa' Alıntı:DotCom' Alıntı:Tebrikler , güzel bir iş çıkarmışsınız.
Hocam bahsettiğiniz program ücretli bir program mı? Değilse paylaşabilir misiniz?nosTRa' Alıntı:- Tahtaların zaman kontrolünü "salfeld child control" isimli bir program ile yaptım. Windows 7 de ebeveyn denetimi ile de yapıldığını tahmin ediyorum ama iyi bir windows kullanıcısı olmadığım için uğraşmak istemedim.
boteakif' Alıntı:Hocam bahsettiğiniz program ücretli bir program mı? Değilse paylaşabilir misiniz?nosTRa' Alıntı:- Tahtaların zaman kontrolünü "salfeld child control" isimli bir program ile yaptım. Windows 7 de ebeveyn denetimi ile de yapıldığını tahmin ediyorum ama iyi bir windows kullanıcısı olmadığım için uğraşmak istemedim.
sarix' Alıntı:bende ücretsiz bir deep freze tarzı program kurmuştum ytahtaşara
bizim öğrenciler klipleri siliniyo diye her tahta açıldığında tahtaları açık bırakıyolarmış
sinir oldum
tahtaları saat ile kurup kapatan program kuracağım
kibilir kaçgündür kapatılmıyo tahtalar
kemalatik' Alıntı:sarix' Alıntı:bende ücretsiz bir deep freze tarzı program kurmuştum ytahtaşara
bizim öğrenciler klipleri siliniyo diye her tahta açıldığında tahtaları açık bırakıyolarmış
sinir oldum
tahtaları saat ile kurup kapatan program kuracağım
kibilir kaçgündür kapatılmıyo tahtalar
Sayın hocam TeamViewer gibi bir uzaktan denetim programı çok işinize yarayacaktır. Akşam eve gidince bile kontrol edip kapatabilirsiniz tahtaları.
MercedesU.' Alıntı:En zirve ne demek?nosTRa' Alıntı:Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Hazırladığım imaj okulumdaki etkileşimli tahtalara kurulmaya başlandı.
- Öğretmenlerin Derslerde kullandıkları tüm ücretli yayınlar tahtalara kuruldu. (Geogebra, bilgiyolu, zambak, mürşit vb)
- Yıl boyunca kullanmak istedikleri soru bankları ve sunumlar tahtalara kopyalandı.
- İhtiyaçları olacak tüm programlar yüklendi.
- Ders sırasında kolaylıkla ulaşmak istedikleri programlar için görev çubuğunda kısayollar oluşturuldu.
- Bazı programların isteğe göre profil düzenlenmesi yapıldı.
- Netsupport Protect ile güvenlik önlemleri alındı.
- Öğlen araları ve akşamları tahtaların açılması veya açık unutulması engellendi.
- DeepFreeze ile c sürücüsü koruma altına alındı.
- Duvar kağıdı değiştirildi.
Clonezilla ile imaj deepfreezeli olarak sadece windows kurulu partition için imaj atılmaya başlandı.
İlk defa görev alan arkadaşlar için kılavuz olması dileğiyle...