Etkileşimli Tahtalarımız Öğretime Hazır.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nosTRa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
nosTRa' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
DotCom' Alıntı:
Tebrikler , güzel bir iş çıkarmışsınız.

deep freeze lisans durumu nedir?

imaj programıyla dağıtınca işletim sisteminin lisans durumu ne oluyor? bütün tahtalardaki ürün numarası aynı mıdır?

İsletim sistemi lisansı zaten Vestel imajı deepfreeze lisansını çözüm bulamazsak alacağız

netsupport protect in kendi deepfreeze özelliğini neden kullanmıyorsunuz? açılışı yavaşlatıyor ama onun dışında bir sorun yok gayet iyi çalışıyor bende...

Valla onu beceremedim hocam. Bir türlü aktif olmadı. Yoksa benim de işime gelir, lisanslı olanı direk kullanmak.

önce netsupport protecti tahtadan kaldırdım daha sonra sistem geri yükleme ve otomatik güncelleştirmeyi kapatıp yeniden kurdum, sorunsuz çalışıyor... sadece açılışı çok yavaşlatıyor (açılması 2-3 dakikayı buluyor) programı kurarken belli oluyordu olup olmadığı...(alttaki resimde görüldüğü gibi)

Ekli dosyalar

• 11.jpg
    11.jpg
    58.6 KB · Görüntüleme: 1,074
nosTRa' Alıntı:
DotCom' Alıntı:

imaj programıyla dağıtınca işletim sisteminin lisans durumu ne oluyor? bütün tahtalardaki ürün numarası aynı mıdır?

İsletim sistemi lisansı zaten Vestel imajı deepfreeze lisansını çözüm bulamazsak alacağız

Her tahta için ayrı imaj mı oluşturdunuz sanmıyorum.
Daha açık sorayım: win 7 yi kurdunuz 1111 seri No ile.
Sonra diğer program vs kurdunuz
İmajı aldınız. İmajda 1111 seri Nolu win yazılımı mevcut

Bu imajı başka tahtalara atınca win Lisansı'nda sorun olmuyor mu?

Tüm tahtalar için tek lisans mı var Adobe ürünlerinde olduğu gibi?

Okulumuzda henüz tahtalar kurulmadı o yüzden biraz basit sorduysam kusura bakmayın.

Aynı win lisans numaralı tahtaları etkinleştirirken sorun olmuyorsa çok pratik olmuştur gerçekten.

İyi çalışmalar

DotCom' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
DotCom' Alıntı:

Her tahta için ayrı imaj mı oluşturdunuz sanmıyorum.
Daha açık sorayım: win 7 yi kurdunuz 1111 seri No ile.
Sonra diğer program vs kurdunuz
İmajı aldınız. İmajda 1111 seri Nolu win yazılımı mevcut

Bu imajı başka tahtalara atınca win Lisansı'nda sorun olmuyor mu?

Tüm tahtalar için tek lisans mı var Adobe ürünlerinde olduğu gibi?

Okulumuzda henüz tahtalar kurulmadı o yüzden biraz basit sorduysam kusura bakmayın.

Aynı win lisans numaralı tahtaları etkinleştirirken sorun olmuyorsa çok pratik olmuştur gerçekten.

İyi çalışmalar

Tüm tahtalarda aynı ve tek bir OEM lisans mevcut.

her_dem' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
Sayın hocam şimdi o yayınların hepsini say desen bilmem çünkü o kısmı umurumda değil. Branş öğretmenlerinin problemi ve ilgi alanı her sene değişiyor çalıştıkları yayinevleri aklımda kalanları yazdım. Clonezilla konusunda arkadas sormuş ona da açıklama yapacağımı yazdım kisa zamanda buraya koyacagim
hocam belki birbirimizi yanlış anladık. yazınca materyaller elimizde var, insanda alma isteği oluşuyor. bana çok mu lazım fizik ders materyali, ya da geometri dökümanları .banane normalde. ancak ne yazık ki insanımız olduğu gibi öğretmenlerimizde hazırcı. eline vermeyince materyali kullanmıyor, araştırma ihtiyacı bile duymuyorlar.

benim fikrim paylaşmıyorsanız bile bunları yazarsanız neler olduğunu faydalı bir paylaşım olur. yüklenen ders kitaplarının adlarından, ihtiyaç duyulan programlara kadar. aslında bir tez konusu bu. okulda anket yapıp bunlar olmadan akıllı tahtaları kullanımı ile bunlardan sonra kullanımıyla ilgili tez bile yazılır. şu an fatih projesinin en büyük eksikliğide böyle bir araştırmadır. neyse biraz dallandırdım konuyu. dökümanı vermesen bile hangileri olduğunu paylaşırsan güzel bir paylaşım olur. kolay gelsin. yanlış anlaşılmalar olabilir. kusura bakma

Hocam sizin için baktım;
Geogebra 3d matematik ve geometri
Zambak Z kitap kimya
Mürşid
Bilgiyolu matematik, biyoloji, fizik
Solutions A1 İngilizce
Birey biyoloji
Okyanus biyoloji
Birde öğretmenlerin kendi dokümanları mevcut.

Hocam çok güzel çalışma olmuş ellerinize sağlık.Acaba sizdeki bu imajdan bizde yararlanabilir miyiz acaba?

nosTRa' Alıntı:
Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Hazırladığım imaj okulumdaki etkileşimli tahtalara kurulmaya başlandı.

- Öğretmenlerin Derslerde kullandıkları tüm ücretli yayınlar tahtalara kuruldu. (Geogebra, bilgiyolu, zambak, mürşit vb)

kurulan yazılımlarıın tam listesini alabilirmiyiz

nosTRa' Alıntı:
DotCom' Alıntı:

Comodo time machine kullanıyorum ben labda. Tavsiye ederim.

eduran hocam comodo ile koruma sağlayabiliyor musunuz? sadece geri yükleme için mi kullanıyorsunuz? geri yükleme için 3 bilgisayarda denedim 2 sinde geri yüklemedi (gerçi tam kurcalamadım belki ayarlarında yanlış yapmışımdır...)

nosTRa' Alıntı:
- Tahtaların zaman kontrolünü "salfeld child control" isimli bir program ile yaptım. Windows 7 de ebeveyn denetimi ile de yapıldığını tahmin ediyorum ama iyi bir windows kullanıcısı olmadığım için uğraşmak istemedim.
Hocam bahsettiğiniz program ücretli bir program mı? Değilse paylaşabilir misiniz?

boteakif' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
- Tahtaların zaman kontrolünü "salfeld child control" isimli bir program ile yaptım. Windows 7 de ebeveyn denetimi ile de yapıldığını tahmin ediyorum ama iyi bir windows kullanıcısı olmadığım için uğraşmak istemedim.
Hocam bahsettiğiniz program ücretli bir program mı? Değilse paylaşabilir misiniz?

Hocam ücretli bir program zaten tahtalar kilitlensin diye yazı geldi bize programı kaldırırız gibi.

bende ücretsiz bir deep freze tarzı program kurmuştum ytahtaşara
bizim öğrenciler klipleri siliniyo diye her tahta açıldığında tahtaları açık bırakıyolarmış
sinir oldum
tahtaları saat ile kurup kapatan program kuracağım

kibilir kaçgündür kapatılmıyo tahtalar

sarix' Alıntı:
bizim öğrenciler klipleri siliniyo diye her tahta açıldığında tahtaları açık bırakıyolarmış
sinir oldum

Sayın hocam TeamViewer gibi bir uzaktan denetim programı çok işinize yarayacaktır. Akşam eve gidince bile kontrol edip kapatabilirsiniz tahtaları.

kemalatik' Alıntı:
sarix' Alıntı:
sinir oldum

Sayın hocam TeamViewer gibi bir uzaktan denetim programı çok işinize yarayacaktır. Akşam eve gidince bile kontrol edip kapatabilirsiniz tahtaları.

doğru söylüyosunuzda bizim tahtalar da internet yok

büyük oranda saat ile bilgisayarı kapatan program kuracağım

MercedesU.' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Hazırladığım imaj okulumdaki etkileşimli tahtalara kurulmaya başlandı.

- Öğretmenlerin Derslerde kullandıkları tüm ücretli yayınlar tahtalara kuruldu. (Geogebra, bilgiyolu, zambak, mürşit vb)
- Yıl boyunca kullanmak istedikleri soru bankları ve sunumlar tahtalara kopyalandı.
- İhtiyaçları olacak tüm programlar yüklendi.
- Ders sırasında kolaylıkla ulaşmak istedikleri programlar için görev çubuğunda kısayollar oluşturuldu.
- Bazı programların isteğe göre profil düzenlenmesi yapıldı.
- Netsupport Protect ile güvenlik önlemleri alındı.
- Öğlen araları ve akşamları tahtaların açılması veya açık unutulması engellendi.
- DeepFreeze ile c sürücüsü koruma altına alındı.
- Duvar kağıdı değiştirildi.

Clonezilla ile imaj deepfreezeli olarak sadece windows kurulu partition için imaj atılmaya başlandı.

İlk defa görev alan arkadaşlar için kılavuz olması dileğiyle...
En zirve ne demek?

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniniz yardımcı olacaktır...

Geri