EV KREDİSİ YARDIM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evo38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

evo38

Üye
Arkadaşlar ev aldım.Yaklaşık 120000 TL krediçekeceğim.Korkmuyo eğilim ama eşimde bende öğretmenim.Şuanda kredi ceken veya cekeçek olan varsa yarım edebilir mi?
Ayrıca dualarınızı bekliyorum.

hocam ben iş bank dan 0,66 dan oran aldım geçenlerde 1650 tl de diğer masraflar dediler. hayırlı olsun bizde almak istiyoruz ama bulunduğumuz yerde 200000 den az ev bulmak zor.

hocam bence hiç kredi işine girmemek bizde düşünüyorduk ama vaz geçtik masrafaı baya fazla geldi kredi çekmemek bize daha mantıklı geldi yinede siz bilirsinizAllah hakkında hayırlısını versin

biriktire biriktire ev almak imkansız mecbur kredi çekmek gerekiyor ya da kooperatife girebilirsiniz..

size tavsiyem ucuz bir ev alın. onun borcu bitince satarsınız. veya oturulabilir halde kooparatif hissesi satan varsa en karlısı bu olur. yani 1000 dairelik bir kooparatif var 200 dairesi bitmiş hissedarlar oturmakta. kooparatif diğer 800 evi yapmak için aidat toplamaya devam ediyor ama.. işte bu durumda oturulur durumda bitmiş evlerin hisselerini satanlar oluyor. 50-100 bin tl birikmişin varsa buradan ev alabilirsin.

birde şuan satılan evler %1 lik vergilendirilen projeler genelde.. yeni başlayan projeler daha pahalı olacak. 1 yıl sonra evler %10 kadar zamlanmış olabilir.. 200 binlik bir ev için evin fiyatı ayda 1000-1500 tl artış olur.. ev almadığın her ay hem bu 1500 tl lik artışı hemde ev kiranı ödersin.. yani senin para biriktirme hızından daha fazla pahalanmakta ev fiyatları. bu sebeple kredi çekmek gerekir.. ama kendini sıkmayacak şekilde çek krediyi..

güvenilir bir kooperatif bulmak çok zor.. babam 15 senedir bu kooperatif sıkıntısını çekiyor hala yakasını kurtaramadı ortada tapu falanda yok hayırlısı bakalım

dün halkbankta kredi işlerine bakan kişi konut kredilerinin 0,65 lere kadar geldiğini söyledi. 100.000 e 10 yılda 140.000 gibi çıkıyor. ev almak için bulunmaz fırsat.

Hocam bu sitedeki hesap makinasını kullanabilirsiniz. http://www.kredisayar.com/ . Bankaların vereceği tekliflere göre 120 bin TL 120 ay için 1450-1500 arası aylık ödemeniz olur.
Eşinizle birlikte bütçe analizi yapıp; Şu an kirada iseniz ne kadar ödüyorsunuz ve yılda ortalama ne kadar zamlanıyor, aylık diğer masraflarınız, varsa çocuklarınızın giderleri gibi kalemleri değerlendirin.

Tamamen bitmiş ve hemen tapusunu alıp oturabileceğiniz haricindeki evlerden uzak durun. Topraktan girme, inşaat halindeyken alma gibi durumlarda baştan karlı görünebilir. Ev söz verilen tarihte bitmediği takdirde çok mağduriyet yaşanıyor.

hocam ben albaraka dan çektim. 0.73 den oldu. katılım bankaları biraz fazla ama bu adamlar faiz demşyorlar. zaten parayı sanada vermiyorlar direk ev sahibi alıyor. ev almak şuan için çok uygun bir zaman. hayırlı olsun hocam..

ikinizde çalışıyorsanız biriktirin be abi daha kolayı varmı ?

tek maaş aylık bin lira biriktirebiliyorum 5 sene sonra inşallah alıcam şu an zorunlu hizmetteyim ilçede eşimle düşündük biriktirmek akıllıca
düğünden bileziklerde var 120binlik bi ev alınır dıye düşünüyorum ileride

faize girince iyi mi olacak ....

Hocam keşke krediye hiç bulaşmasaydın.
Taksitle eve satan istediğin evi alan kampanyalar var..
EMİNEVİMİ bir inceleyebilirsin.

Arkadaşlar bazılarınızın yorumlarına bitiyorum. Hocam sırasıyla açıklayım sana. Katılım bankaları faize katılım payı diyor, adını osman da koysan sana sadece para vererek senden daha fazla tahsilat yapmaları faizdir biliyorsun. Emin evim gibi firmalar faizlendirmeleri (karlandırmaları) kendi finansmanları ile yapıp sana taksitli satıyorlar. Eminin 120.000 e sattığı evi çok rahat 85-90 a alabilirsin. Bu dönemde kendini bir yerlere borçlu kılmadıkça ve onun taksitlerini ödeme zorunluluğu olmadıkça birşeylere sahip olmak zor. Tahmin ettiğim üzre seninda benim gibi sana para verebilecek kalantor bir yakının yok. Doğal olarak geriye sadece kredi çekmek kalıyor. Hayat insanları belirli kalıplara sokmaya çalışıyor. Onu yapma, bu yasak gibi, ama malesef yaşadığımız ülkede birşeylere sahip olup geleceğini garantiye alma zorunluluğumuz var. Bir süre sonra bakıyorsun bitmiş ve ev senin olmuş. Benim 3 sene bitti kaldı 4 sene artık ödemeler de rahatsız etmiyor. Sana tavsiyem verdiğin faizi ödediğin kira gibi düşün (ki o kadar etmez). Çok da dert etme. Tek öenerim uzun vadede ödeyeceğin için beğendiğin ve içine gerçekten sinen evi al. Kolay gelsin.

Öncelikle ev alın hocam her halde kesinlikle iyiki almışım diyeceksin. Alınandan maldan zarar gelmez

Katılım bankası olayına gelirsek bulunduğum ildeki katılım bankasının(bank asya) müdürüyle baya konuştuk. BEni ikna etti krediye pek sıcak bakmıyordum. Bana mantıklı gelen nokta dediki biz dedi diğer bankaların yaptığı yapılandırma olayını hiçbir koşulda yapmayız çünkü o iş ortada mal yokken parayla paranın faizini düşürmektir ve haramdır. Tamam dedik çektik krediyi velhasıl kredi oranları düştü ben yapılandırma olayı yok haram biliyorum yapılandırsam 8.000 tl gibi bir karım oluyordu. İnternetten baktım bu bankanın başka şubeleri yapmış yapılandırmayı. Gittim bankaya yapıyormuşsunuz dedim şube ismi bile verdim tamam yaparız dedi ama yüksek bi oran verdi sonra tekrar gittim bu seferde sizinki 60 ayın altına düşmüş müdürlük izin vermiyor dediler. Müdürün yanına çıktım önce haramdı şimdi ne oldu dedim devlet istiyor dedi bana göre haram dedi.Devlet 60 ayın altını yapmayın mı dedi dedim falan filan. Sonra baya sıkıştırdım dediki siz 60 ayın altında olursa bankanın karı düşüyor o yüzden yapmıyor. Hani katılımcıydık kendisi kar ederken katılımcılarıını zarar ettirir mi bi katılım ortaklığı. Kredimi vakıfbankasına taşıdım Allah günahlarımızı affetsin.

118000 kredi cektim hocam gecen sene.
valla cok korktum eşim de ben de üstüne üstlük istanbula cıktı tayinimiz evimiz aydında. Rabbimin adını seveyim öyle yardım edioki. Çek hocam herşey gençlikte oluo derler.
hiç olmazsa başını sokacak bi evin olur

hocam eşiniz de çalışıyormuş.ben tek çalışanım ve 1350 tl ödüyorum.60 aylığına çektim ve 34 ay kalmış.ilk aylar sıkıntı çektim ama sonra düzeliyor.sıkıştığın zamanlarda aile desteği varsa ona göre çekmen daha doğru olur.Bazı arkadaşlar banka yanlış demiş katılım bankası falan demiş bence onlar da yanlış adı sadece kar payı.neden altına indeksleyerek bu işi çözmüyorlar.Bence her ay düzenli olarak ekstradan alınan para faizdir.

120000 tl ye 50000 tl faiz ödersin. eğer sen o eve kiraya otursan 600 tl kira. 10 yılda 72000 tl den fazla kira ödersin ve o alacağın ev 10 yıl sonra 220000 tl olur. dolayısıyla 50000 tl faiz verip, 172000 tl kar edebilirsin. ama fazizin haram olduğunu hatırlatır şimdiden hayırlı olmasını dilerim

ben de hesapladım 5 yıldaq ödeyeceğim krediyi, ve kirayı kredi çekmek daha karlı ama gelin görün ki yaşadığımız ilçede bizim kriterlerimize uygun ev yok kısmet değilmiş deyip beklemedeyiz hala

marasliyim' Alıntı:
120000 tl ye 50000 tl faiz ödersin. eğer sen o eve kiraya otursan 600 tl kira. 10 yılda 72000 tl den fazla kira ödersin ve o alacağın ev 10 yıl sonra 220000 tl olur. dolayısıyla 50000 tl faiz verip, 172000 tl kar edebilirsin. ama fazizin haram olduğunu hatırlatır şimdiden hayırlı olmasını dilerim

ne yapmalı sayın hocam o zaman? :?:

Allah yardım etsin hocam, ağanın eline düşmüssün. artık kaç sene çalışırsın bilmem.
Vatandaşın durumu belli, bu fiyatları hangi şerefsiz şişiriyo bilmem, bankaların değnekçisi çok...
Ha babamın devri, ha onun babasının onun babasının. Ağalar hala milleti sömürüyo.
Roller hep aynı, oyuncular farklı.. çok şükür bulaşmadım inşallah da bulaşmam.

marasliyim' Alıntı:
hemşerim yanlış hesap... 10 sene sonraki ev fiyatlarını niye hesap etmiyorsun. 220'ye evini satarsa 300'e de alır.. Yine sömürülmeye devam.

mfatih' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:

ne yapmalı sayın hocam o zaman? :?:
BEN KREDİ KULLANDIM. 27. TAKSİDİ VERDİM 45 KALDI EVİ 85000 TL ALDIM. ŞU AN 130000 TL KOMŞUM SATTI. ÖDEYECEĞİM FAİZDE 17000 TL

marasliyim' Alıntı:

hocam sen nasıl yaptın hesabı 0,60 tan alsan krediyi

0,60*12 ay* 10 yıl= %72 faiz eder

120000*0,72=86000 faiz eder

hem 0,60 tan bulmak çok zor, birde masrafları hesaplarsan en az 40000 eksik hesaplamışsın sen

ysartemur' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:

hem 0,60 tan bulmak çok zor, birde masrafları hesaplarsan en az 40000 eksik hesaplamışsın sen
120.000 inin faizi 0.60 oranla 10 yılda 49.000 tl.

bank asyadaki müşteri temsilcisi hayrettin karamanın verdiği fetvaya dayanarak işlem yaptığnı belirtiyor. bu işlemin faiz olmadığını katılım bankalarında faizle işlem yapılmadığını , fetva kurulları olduğunu buna göre işlemlerin olduğunu söylüyor. faizle işlem yapan bankaları savunmuyorum. ama katılım bankalarının yaptığı işin sadece isminin değişmesi o işin helal olduğu anlamına gelmiyor. önceki sayfada bank asyadan bahseden arkadaşımızın dediği gibi yapılandırma var, kart borcu gecikince fark (faiz) var, eve ipotek var, ev iş konut taksidi gecikirse yine fark (faiz) var. Diğer bankalardan ne farkı kaldı.

(Ha Hasan, Ha Kel Hasan) :roll: :roll: :roll:

sisss' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:

hocam nasıl 49000 eder hesap ortada. siz nasıl 49000 hesapladınız ki

ben bi 20 gün önce aldım kredi ing banktan 0,71 den gerçi bütün bankalar ortalama aynı fiyata getiriyolar kiminin faizi düşük kiminin masrafları düşük ama totale bakınca aynı ya geliyo ben 7 sene 120bin çektim 159 ödicem bana makul geldi. en azından kendi evimde oturuyorum kafam rahat. bide genelde devlet bankalarından çekmeyi öneriyolar insanlar ben öle yapmadım ama devlet bankası yine biraz daha güven hissi yaratıyor. sonuçta kaç sene çektiyseniz o kadar sene muhatap olacağınız kişiler onlar.

ysartemur' Alıntı:
sisss' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:

hocam nasıl 49000 eder hesap ortada. siz nasıl 49000 hesapladınız ki
bankların hesaplama araçları ile
http://www.kredisayar.com buradan hesaplayabilrisniz

Geri