EV KREDİSİ YARDIM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evo38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
biz geçen ay akbanktan 0.71den çektik masrafı 1900 tl idi sigortayı yıllık yaptırdık şu an vakıfbankta 0.67 olması lazım belki başka bankalarda daha da düşük olabilir.

Aylık 1500 ödeme yapanlar var ise neden 1500 biriktiremiyorlar onu anlayamıyorum.

Faizi normal görmek gibi bir hataya düşülüyor, bu hataya düşenler için üzüldüm.

1500 biriktirebilirseniz 500 kira deseniz 1000 tl 120 ayda saten 120.000 yapıyor neden faiz ile paranızı kirletiyorsunuz.

Ha öyle dendiği kadar kolay değil, ama ödeme yaparken büyük bir olay başıma gelse ve paraya ihtiyaç duysam o zaman ne yapacağım düşündünüz mü?

Hiç hasta olmayacak yada ölmeyecek gibi 120 ay diyebiliyorsunuz.

Biliyorsanız Haram olduğunu o zaman YAPMA bekle, Birikmiyor diyorsan Aslında BİRİKTİREMİYORUM de ama birilerine yaptığın işin meşruluğunu anlatmaya çalışma.

Başkalarınıda günah içine sokma.

craxx' Alıntı:
Aylık 1500 ödeme yapanlar var ise neden 1500 biriktiremiyorlar onu anlayamıyorum.

1500 biriktirebilirseniz 500 kira deseniz 1000 tl 120 ayda saten 120.000 yapıyor neden faiz ile paranızı kirletiyorsunuz.

Ha öyle dendiği kadar kolay değil, ama ödeme yaparken büyük bir olay başıma gelse ve paraya ihtiyaç duysam o zaman ne yapacağım düşündünüz mü?

Biliyorsanız Haram olduğunu o zaman YAPMA bekle, Birikmiyor diyorsan Aslında BİRİKTİREMİYORUM de ama birilerine yaptığın işin meşruluğunu anlatmaya çalışma.

hocam haklısın, eşim de sizin gibi düşünüyor dolayısıyla sizin gibi hareket ediyoruz ama 120 bin kadar biriktiği zaman elimizde, evlerin fiyatı ne olur acaba düşünsenize? sonuçta hayırlı iş Allah yardım eder inşallah herkese

hocam bankalarla pazarlık yapın çok işe yarıyor ben öyle yapmıştım. banka banka dolaştım a bankası bu kadardan veriyor siz ne kadardan vereceksiniz diye pazarlık yaptım. 2012 ağustos ayında faiz oranını 1.37 den 0.92 ye kadar expertiz masrafını da 3000 liradan 750 TL ye düşürmüştüm.

sisss' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:
120000 tl ye 50000 tl faiz ödersin. eğer sen o eve kiraya otursan 600 tl kira. 10 yılda 72000 tl den fazla kira ödersin ve o alacağın ev 10 yıl sonra 220000 tl olur. dolayısıyla 50000 tl faiz verip, 172000 tl kar edebilirsin. ama fazizin haram olduğunu hatırlatır şimdiden hayırlı olmasını dilerim

hocam sen nasıl yaptın hesabı 0,60 tan alsan krediyi

0,60*12 ay* 10 yıl= %72 faiz eder

120000*0,72=86000 faiz eder

hem 0,60 tan bulmak çok zor, birde masrafları hesaplarsan en az 40000 eksik hesaplamışsın sen
120.000 inin faizi 0.60 oranla 10 yılda 49.000 tl.

dediğiniz gibi bir kaç bankanın hesaplama aracı ile hesapladım sizinki doğruymuş.
borç hesaplanırken her yıl ayrı ayrı hesaplamak suretiyle yapmak lazımmış.

selen-tec' Alıntı:
craxx' Alıntı:

hocam haklısın, eşim de sizin gibi düşünüyor dolayısıyla sizin gibi hareket ediyoruz ama 120 bin kadar biriktiği zaman elimizde, evlerin fiyatı ne olur acaba düşünsenize? sonuçta hayırlı iş Allah yardım eder inşallah herkese

hocam ev fiyatları artmakla beraber sizin biriktirebileceğiniz miktarda her yıl artacaktır artacaktır.
bu yıl 1500 biriktirebilen biri her yıl maaşlara %3+3 geldiğinde 3 yıl sonra 1800 tl ayırabilecektir.
aynı hesaba geliyor gibi

valla arkadaşlar işin dini boyutu herkesin kendi vicdanını ilgilendirir.burda dini boyutu açısından yorum yapmak yanlış.ancak şu varki 6 yıllık memurum borç varsa ödeniyor ama zorlanarak ama rahat rahat.ha borç bittiğinde yine aynı parayı harcıyoruz biz.5 kuruş artıramıyoruz.sanırım bu bizim beceriksizliğimiz.ama birçok arkadaşım da aynı sorundan şikayetçi.memur mantığı bizimkisi sanırım elimizde 3 kuruş para oldu mu biraz daha iyi yaşayalım ya da gezelim diyoruz.ancak o kdar büyük borçların altına girdiğimizde ise de herşeyden fedakarlık yapabiliyoruz.bu yüzden de ev almak için bize göre en mantıklısı malesef kredi.120 ayımızı orta düzeyde sıkıntı çekerek geçirme tek hedefimiz :)

şuan en düşük iş bankası veriyor 0,63 diğer bankalarda buna yakın .Gidip pazarlık etmekte fayda var yakın bir zamanda 0,60 ları rahat görecektir.

selen-tec' Alıntı:

1000 tl bugün için altın hesap olarak biriktirilirse 12-13 gr yapar.
100 tl olduğu zaman 1000 tl 1200-1300 tl olur bunu düşündünüz mü?

Birde benim asıl sorun olarak gördüğüm yaşarken sıkıntı çekmek içik 10 sene uzun bir süre ölmek yada ölmemek elimizde mi?

eşimize mi bırakacağız bu kadar borcu?

10 sene sonra evinizin değer kazanacağını kim garanti ediyor ki?

Aslında kendinizi ikna ediyorsunuz almak yada almamak için

Banka faizinin Haram olması Başkalarının Paralarına evlerine Hacip koyarak kazandıkları değil mi?
Siz de buna ortak oluyorsunuz.

craxx' Alıntı:
selen-tec' Alıntı:

10 sene sonra evinizin değer kazanacağını kim garanti ediyor ki?

10 yıl sonra ev değer kazanmaz bence kaybeder söyle izah edeyim.

şuan 120000 tl ye alacağımız evin maliyeti ortalama 180000 liraya mal olacak.
ancak 10 yıl sonra sıfırı evin değeri 200.000 civarı desek almış oluğumuz ev 150000 lira civarında olacaktır.
çünkü 10 yılda ev yıpranacak, bina eskiyecek. sonuçta çoğu kişi sıfır ev almak istiyor.

banka kredileri çok uygun geliyor ancak hesabı çok iyi yapmak gerekiyor.

kiraların makul olduğu yerlerde kirada kalıp para biriktirmek hem daha ekonomik hemde dinen daha uygun oluyor.
mesela ben şuan 380 lira veriyorum kiraya. benim için kirada kalmak makul ancak kiranın 600-700 lira olduğu yerlerde bunu söylemek çok doğru olmaz.

Geri