craxx' Alıntı:Aylık 1500 ödeme yapanlar var ise neden 1500 biriktiremiyorlar onu anlayamıyorum.
Faizi normal görmek gibi bir hataya düşülüyor, bu hataya düşenler için üzüldüm.
1500 biriktirebilirseniz 500 kira deseniz 1000 tl 120 ayda saten 120.000 yapıyor neden faiz ile paranızı kirletiyorsunuz.
Ha öyle dendiği kadar kolay değil, ama ödeme yaparken büyük bir olay başıma gelse ve paraya ihtiyaç duysam o zaman ne yapacağım düşündünüz mü?
Hiç hasta olmayacak yada ölmeyecek gibi 120 ay diyebiliyorsunuz.
Biliyorsanız Haram olduğunu o zaman YAPMA bekle, Birikmiyor diyorsan Aslında BİRİKTİREMİYORUM de ama birilerine yaptığın işin meşruluğunu anlatmaya çalışma.
Başkalarınıda günah içine sokma.
sisss' Alıntı:120.000 inin faizi 0.60 oranla 10 yılda 49.000 tl.ysartemur' Alıntı:marasliyim' Alıntı:120000 tl ye 50000 tl faiz ödersin. eğer sen o eve kiraya otursan 600 tl kira. 10 yılda 72000 tl den fazla kira ödersin ve o alacağın ev 10 yıl sonra 220000 tl olur. dolayısıyla 50000 tl faiz verip, 172000 tl kar edebilirsin. ama fazizin haram olduğunu hatırlatır şimdiden hayırlı olmasını dilerim
hocam sen nasıl yaptın hesabı 0,60 tan alsan krediyi
0,60*12 ay* 10 yıl= %72 faiz eder
120000*0,72=86000 faiz eder
hem 0,60 tan bulmak çok zor, birde masrafları hesaplarsan en az 40000 eksik hesaplamışsın sen
selen-tec' Alıntı:craxx' Alıntı:Aylık 1500 ödeme yapanlar var ise neden 1500 biriktiremiyorlar onu anlayamıyorum.
Faizi normal görmek gibi bir hataya düşülüyor, bu hataya düşenler için üzüldüm.
1500 biriktirebilirseniz 500 kira deseniz 1000 tl 120 ayda saten 120.000 yapıyor neden faiz ile paranızı kirletiyorsunuz.
Ha öyle dendiği kadar kolay değil, ama ödeme yaparken büyük bir olay başıma gelse ve paraya ihtiyaç duysam o zaman ne yapacağım düşündünüz mü?
Hiç hasta olmayacak yada ölmeyecek gibi 120 ay diyebiliyorsunuz.
Biliyorsanız Haram olduğunu o zaman YAPMA bekle, Birikmiyor diyorsan Aslında BİRİKTİREMİYORUM de ama birilerine yaptığın işin meşruluğunu anlatmaya çalışma.
Başkalarınıda günah içine sokma.
hocam haklısın, eşim de sizin gibi düşünüyor dolayısıyla sizin gibi hareket ediyoruz ama 120 bin kadar biriktiği zaman elimizde, evlerin fiyatı ne olur acaba düşünsenize? sonuçta hayırlı iş Allah yardım eder inşallah herkese
selen-tec' Alıntı:hocam haklısın, eşim de sizin gibi düşünüyor dolayısıyla sizin gibi hareket ediyoruz ama 120 bin kadar biriktiği zaman elimizde, evlerin fiyatı ne olur acaba düşünsenize? sonuçta hayırlı iş Allah yardım eder inşallah herkese
craxx' Alıntı:selen-tec' Alıntı:hocam haklısın, eşim de sizin gibi düşünüyor dolayısıyla sizin gibi hareket ediyoruz ama 120 bin kadar biriktiği zaman elimizde, evlerin fiyatı ne olur acaba düşünsenize? sonuçta hayırlı iş Allah yardım eder inşallah herkese
10 sene sonra evinizin değer kazanacağını kim garanti ediyor ki?