Ev yaptırıyorum--Tavsiye

Kodla Büyü

xsentius

Aktif Üye
Arkadaşlar 2 kat + çatı katı bir ev yaptıracağım yaz sonuna kadar. Katlar 100 m2 olacak. Evin önündede 5 dönümlük bir bahçem var. . Birçok ev projesine baktım açıkçası çokta anladığım bir konu değil çevremden tavsiyeler alıyorum, almayada devam edeceğim bir süre daha.

Sizlerdende bu konuda tavsiyeler almak istiyorum iç işçiliğinden çok bina ve odaların durumları nasıl olmalı sizce? Ne yaparsak daha uygun olur? Balkon çok mu olsun az mı? Kapı girişi kuzeye mi baksın güneye mi? Odaların büyüklüğünü nasıl ayarlayalım vs. vs. Yardımcı olursanız sevinirim, beğendiğiniz proje örnekleri varsa onlarada bakmak isterim. Fethiyeliyim görüşmek isteyen olursada görüşürüm. Teşekkür ederim.

Hocam evin konumuna göre plan değişir. Etrafındaki binaların durumuna göre de değişir. Evde Çatı katı varsa balkon yapmaya gerek yok. Fakat birinci katın balkonu olması gerek. ÇAtı katında da 2. katta da banyo tuvalet ve mutfak olsun. Arkadaşın evi bu şekilde. Kışın alt katı kullanıyor, yazın çatı katını kullanıyor. ÇAtı katında iki oda misafir odası olarak kullanılabilir.

Buraya kuşbakışı arazinin yapısını koyarsanız daha fazla fikirler alabilirsiniz.

Hocam ev dublex olmayacak onun için banyo mutfak hepsi olacakher katta, 2. katın tek farkı teras kısmını büyük yaptırasım var biraz, yoksa 2 katın projeside ortak olacak. Evi yaptıracağım alan tarım alanı, bu sebeple etrafımızda tek ev 5 10 dönüm araziler var, yakında imar geçer buralardada ancak şimdilik imar izni %5 olduğu için etrafımız sakin, zaten evi yaptırmamın sebebide sakinlik istememden merkezdede yer var yaptırasım gelmedi.

Bahçenin resminide çizip koyayım yarın.

hocam 5 katlı bir bina yaptırdık yaklaşık 15 sene oldu bir de yazlık yaptırdık üç katlı 5 sene kadar önce söyleyebileceğim insan her işe giriştiğinde planlama yapmalı ve araştırmalı çünkü illaki birilerinden de birşeyler öğreniyor o yüzden güzel bir yaklaşım içindesiniz.

önerilerime gelince çatı katı üstü ince plaka beton atılabilir üzerine kremit döşenebilir biz yazlıkta böyle yaptık yok çatı uçtu yok kremit kırıldı yağmurda su aldı derdi yok çok rahat ediyor insan. dış duvarlarımız çift duvar arada köpük(strafor) yani ısı yalıtım malzemesi var yaz kış çok iyi kesinlikte tavsiye ederim. hatta maddi durumunuz mümkünse ytong kullanın duvarlarda dış yüzey mantolama yapın. bir de plan kısmında iyi bir mimara çizdirin planınızı eldeki çizilmişlerden vermesinler. güneş doğuş ve batış açısına göre ve arsanın yola konumuna göre plan yaptırmanızı tavsiye ederim. benden bu kadar,
kolay gelsin

öncelikle kolay gelsin hocam, mutfak ve oturma odası güney cephe olsun, eğer seviyorsanız açık mutfak da kullanışlı olur, kesinlikle mutfaktan açılan büyük bir balkonunuz olsun, yazları akşam oturmaları güzel olur, çatı katı ayrı bir ev oluyor, zahmeti büyük, bakımı da zor, bence başka balkon gereksiz temizliği zor oluyor sonradan, kuzey tarafına merdiven ve kapı girişi iyi olur, oturma odası ve mutfak büyük olsun yeter, diğerleri çok önemli değil bence, evin antreye açılan kısmında mutfak, salon ya da oturma odasından oluşmalı, giriş kapı arkası wc, lavabo, sonra da hol başlayabilir, diğer tüm odalar için, bunlar da benim tavsiyelerim, zor iş ev yaptırmak, iyi ustalarla çalışmanız dileğiyle:)

boydan pencere yaptırırsanız kışın ısıtmak yazın da serinletmek zor olur bence evin hem kuzey cephesinde hem de güney cephesinde oda olsun güneyi kışın kuzey yazın kullanın

inikat' Alıntı:
hocam 5 katlı bir bina yaptırdık yaklaşık 15 sene oldu bir de yazlık yaptırdık üç katlı 5 sene kadar önce söyleyebileceğim insan her işe giriştiğinde planlama yapmalı ve araştırmalı çünkü illaki birilerinden de birşeyler öğreniyor o yüzden güzel bir yaklaşım içindesiniz.

önerilerime gelince çatı katı üstü ince plaka beton atılabilir üzerine kremit döşenebilir biz yazlıkta böyle yaptık yok çatı uçtu yok kremit kırıldı yağmurda su aldı derdi yok çok rahat ediyor insan. dış duvarlarımız çift duvar arada köpük(strafor) yani ısı yalıtım malzemesi var yaz kış çok iyi kesinlikte tavsiye ederim. hatta maddi durumunuz mümkünse ytong kullanın duvarlarda dış yüzey mantolama yapın. bir de plan kısmında iyi bir mimara çizdirin planınızı eldeki çizilmişlerden vermesinler. güneş doğuş ve batış açısına göre ve arsanın yola konumuna göre plan yaptırmanızı tavsiye ederim. benden bu kadar,
kolay gelsin

Hocam evi tam 4 yol ağzına yaptırıyorum her 2 yoldan 7m içeride olacak şekilde. Şu güneş doğuş batışına bende çok önem veriyorum. Yalıtım konusunda ise kesinlikle dediğiniz gibi yapacağım. Sağolun.

selen-tec' Alıntı:
öncelikle kolay gelsin hocam, mutfak ve oturma odası güney cephe olsun, eğer seviyorsanız açık mutfak da kullanışlı olur, kesinlikle mutfaktan açılan büyük bir balkonunuz olsun, yazları akşam oturmaları güzel olur, çatı katı ayrı bir ev oluyor, zahmeti büyük, bakımı da zor, bence başka balkon gereksiz temizliği zor oluyor sonradan, kuzey tarafına merdiven ve kapı girişi iyi olur, oturma odası ve mutfak büyük olsun yeter, diğerleri çok önemli değil bence, evin antreye açılan kısmında mutfak, salon ya da oturma odasından oluşmalı, giriş kapı arkası wc, lavabo, sonra da hol başlayabilir, diğer tüm odalar için, bunlar da benim tavsiyelerim, zor iş ev yaptırmak, iyi ustalarla çalışmanız dileğiyle:)

Sağolun hocam. Girişi güney cephesine versek, girişten sonra sola sıralı olarak banyo, tuvalet koysak, tam kuzeybatıya yatak odasını koysak sabah güneşini alsın akşam üzeri almasın diye, tam kuzeye mutfak koysak, mutfağın sağına kuzeydoğuya oturma odası, güney doğuyada salon koysak nasıl olur sizce? Mutfaktan bahçeyi gören birazda geniş balkon teras koymak istiyorum. Bahçe dediğim gibi tam kuzeyde mutfak balkonu görecek şekilde ayarlamak istiyorum.

Birde Bien seramik ile ege seramik kalite olarak çok farkeder mi?

hocam eşylarınıza göre tasarım düşünün.düz dikdörtgen bir salondan ise bölmeli şekilde olması daha mantıklı konumlandırma açısından. mutfağınızı bence olabilidğince büyük tutun hanımlar büyük mutfak ister. bulunduğunuz yerin yazına göre balkonu da kullanışlı tutarsanız sizin için iyi olur. odalarınızı kullanışlı tutun mümkün olduğunca. cephe olaylarını anlamam ama sabah güneşini eviniz alsın içeriye

ofkar' Alıntı:
boydan pencere yaptırırsanız kışın ısıtmak yazın da serinletmek zor olur bence evin hem kuzey cephesinde hem de güney cephesinde oda olsun güneyi kışın kuzey yazın kullanın
kışın kuzeyde donun yazın güneyde yanın ya da...
hocam allah aşkına ben daha kuzey ve güneyde pencersi olab bi ev görmedim.
hocam siz dünyanın parasını verip yaptıracaksınız bu evi gidin b mimar, inşaat mühendisi olmadı bi ustaya danışın bizler ne anlarız. herkes kafasına göre yorumda yapıyo...
bilen bilmeyen fikir veriyo

çelik konstrüksiyon düşünüyorsan telefon numarası verebilir bu işi yapan tanıdıklarım var.

bunun dışındaki tavsiyelerime gelince hocam. internette veya bulunduğun şehirde lüks konut yapan firmaları incele. adamların evleri nasıl tasarladıklarına hangi malzemeyi kullanıp hangi modelleri tercih ettiğine bir bak. mutfak dolaplarını odaları banyoları nasıl tasarlamışlar bir bak derim. evin içini yaparken ufkun daha geniş olur. birde en önemlilerinden biri ısı ve ses yalıtımı bunlarıda unutma

hocam, manzaradan ziyade kullanışlılık önemli derim, mutfak kuzeyde yazın havalanmaz, sıcaktan bitap olunur, kışın da soğuk olur, merdiven için vereceğiniz güney cepheye çok üzülürsünüz sonra, sizin istediğiniz ev bizim şu anki evimiz gibi, keşke imkan olsa yıkıp sil baştan yapsak, mimarlar istediğimizi çizdi, ama şimdi anladık ki kesinlikle cephe önemliymiş...bir de gömme dolap yerlerini unutmayın...

hocam 100 m kareye 3+1 bir ev tasarlamak oldukça zordur. Yani odalar küçük düşer eğer 2+1 düşünürseniz size bir plan çizerim, yada tavsiyem 130 m kare düşünürseniz (10x13 ) güzel 3+1 plan çizile bilir. yani öncelikle evin kaça kaç ebatlarda olabileceğini söylerseniz sizin için bir iki örnek çizerim.

glimmer' Alıntı:
ofkar' Alıntı:
hocam siz dünyanın parasını verip yaptıracaksınız bu evi gidin b mimar, inşaat mühendisi olmadı bi ustaya danışın bizler ne anlarız. herkes kafasına göre yorumda yapıyo...

ben soran arkadaşa fikrimi belirttim bu doğru ya da yanlış olabilir size ne oluyor ukelalık yapmayın lütfen

glimmer' Alıntı:
ofkar' Alıntı:

Bizler neden anlamıyor musuz! tamam teknik çizim işini anlamıyor olabiliriz ama tasarım işi sonuçta fikir üretme işidir ve bence bilgisayar öğretmenleri fikir üretme konusunda gayet başarılılar. Kendi adınıza konuşun. Artı mimarlar önce sizin fikirlerinizi alırlar siz nasıl istiyorsanız onu çiziyorlar fikir üretmeyi size yaptırıyorlar. Onun için arkadaşım çok iyi yapıyor fikir alıyor. Boydan cam meselesine gelince sivas'ta geçen yaz ev yaptırdık ve salonda kocaman iki tane boydan cam var ve ısınma sorunu yaşanmadı. yada yanma sorunu.

güneş yönü hocam en güzeli kuzeybatı, güneydoğuya bakacak şekilde yapmanız. mutfakta kuzeybatı tarafında olsun. sıcaklık iyi değil mutfakta.

nacizane fikrim ev in salonu güney batıya yapılmalı kışın ham daha çok aydınlık hem ısınma için daha iyi.
yazın ise zaten içeride pek oturulmuyor geniş bir balkonun hem doğu da hem batıda olması istenir.
kışın sabah güneşi yazın ise batan güneşi seyretmek bir de hoş manalar yüklenince ohhh diyesin gelir.

hocam allah kolaylık versin. bende şu anda evimi bitirmek üzereyim. evinizin planı arsanızın konumuna göre şekillenir. cepheler gün ışığına göre ayarlanır. bunlar zaten bilinen şeyler sende es geçmeyeceksindir zaten.
benim edindiğim tecrübelerimden kesinlikle dikkat etmen gereken bazı noktalar var.
1. Mimar seçimin kesinlikle kendini kanıtlamamış genç tıfıl birine evi çizdirme mesleğinde deneyimli olsun.
2. Usta seçimin ustanızın hem işçiliği hemde kişiliği çok önemli.
3. Usta ile anlaşırken sözleşme imzalamayı. istediğiniz her şeyi sözleşmeye yazmayı, taahütlerin yerine getirilmemesi durumunda verilecek cezalarıda sözleşmeye yazın noterde imzalatın. sözleşmede kesinlikle iş teslim tarihi olmalı geçirildiği takdirde ceza belirtilmeli. ustalıktan kaynaklanan malzeme veya fazla ödemelerin usta tarafından karşılanmasıda gerekir.
4. Kesinlikle ödemelerinizi peşin olarak yapmayın. ne kadar köfte o kadar para yani.
5. Birden çok yerden fiyat alın her üründe çok kar ettiğinizi göreceksiniz.
6. Mantolama konusu ise bir sürü mantolama çeşidi var araştırman kafana hangisi mantıklı geliyorsa onu yaptırman lazım ben taşyünü mantolama yaptırdım.
7. bu yakarıdaki maddeleri bütün işleri sen takip edeceksin gibi anlattım. Yok ben bunları tek tek takip edemem diyorsan işin kaba işçiliğini komple bir müteahite veya taşerona verecen o halledecek herşeyi yaklaşık 15 bin fazla maaliyet biner kaba işi bitiminde.

valla aklıma gelenler şimdilik bunlar.

en önemlisi dürüst ahlaklı ve işçiliği düzgün ustalarala çalışmak. işçiliğinden ve dürüstlüğünden eminsen üç kuruş fazla ver başın ağrımasın hocam.

Ayrıca en önemli şeylerden biride ustaya acıma hocam alttan aldıkça işleri savsaklarlar sürekli gözün üstlerinde olsun ve izlenildiklerini hissettir gerektiği yerde hemen tepkini koy ustana acırsan sana acımazlar hocam.

Allah yardımcın olsun.

hocam arsaydı inşaattı maddi olarak nasıl kalkıyorsunuz altından. sadece öğretmen maaşıyla mı? kaç yıllık öğretmensiniz? sorumu özel algılayıp cevaplamazsanız anlayışla karşılarım.

hocam ben vanlıyım.burda deprem münasebetiyle millet artık prefabrik evlere yöneldi.bende önyargılı yaklaşıyordum ama görünce çok begendim hem istersen 2 katlı da yaptırabilirsin.istediğin plan proje yi yapıyolar.bigin olsun düşünürsen o da olabilir...

hocam ben vanlıyım.burda deprem münasebetiyle millet artık prefabrik evlere yöneldi.bende önyargılı yaklaşıyordum ama görünce çok begendim hem istersen 2 katlı da yaptırabilirsin.istediğin plan proje yi yapıyolar.bigin olsun düşünürsen o da olabilir...

ofkar' Alıntı:
glimmer' Alıntı:
ofkar' Alıntı:

ben soran arkadaşa fikrimi belirttim bu doğru ya da yanlış olabilir size ne oluyor ukelalık yapmayın lütfen

Glimmer hocam çiğ tanesi kadar bile bilgilleri olsun bana yeter en azından bir fikir sahibi olurum. Herkese teşekkür ediyorum.

blackbuk' Alıntı:
hocam allah kolaylık versin. bende şu anda evimi bitirmek üzereyim. evinizin planı arsanızın konumuna göre şekillenir. cepheler gün ışığına göre ayarlanır. bunlar zaten bilinen şeyler sende es geçmeyeceksindir zaten.
benim edindiğim tecrübelerimden kesinlikle dikkat etmen gereken bazı noktalar var.
1. Mimar seçimin kesinlikle kendini kanıtlamamış genç tıfıl birine evi çizdirme mesleğinde deneyimli olsun.
2. Usta seçimin ustanızın hem işçiliği hemde kişiliği çok önemli.
3. Usta ile anlaşırken sözleşme imzalamayı. istediğiniz her şeyi sözleşmeye yazmayı, taahütlerin yerine getirilmemesi durumunda verilecek cezalarıda sözleşmeye yazın noterde imzalatın. sözleşmede kesinlikle iş teslim tarihi olmalı geçirildiği takdirde ceza belirtilmeli. ustalıktan kaynaklanan malzeme veya fazla ödemelerin usta tarafından karşılanmasıda gerekir.
4. Kesinlikle ödemelerinizi peşin olarak yapmayın. ne kadar köfte o kadar para yani.
5. Birden çok yerden fiyat alın her üründe çok kar ettiğinizi göreceksiniz.
6. Mantolama konusu ise bir sürü mantolama çeşidi var araştırman kafana hangisi mantıklı geliyorsa onu yaptırman lazım ben taşyünü mantolama yaptırdım.
7. bu yakarıdaki maddeleri bütün işleri sen takip edeceksin gibi anlattım. Yok ben bunları tek tek takip edemem diyorsan işin kaba işçiliğini komple bir müteahite veya taşerona verecen o halledecek herşeyi yaklaşık 15 bin fazla maaliyet biner kaba işi bitiminde.

valla aklıma gelenler şimdilik bunlar.

en önemlisi dürüst ahlaklı ve işçiliği düzgün ustalarala çalışmak. işçiliğinden ve dürüstlüğünden eminsen üç kuruş fazla ver başın ağrımasın hocam.

Ayrıca en önemli şeylerden biride ustaya acıma hocam alttan aldıkça işleri savsaklarlar sürekli gözün üstlerinde olsun ve izlenildiklerini hissettir gerektiği yerde hemen tepkini koy ustana acırsan sana acımazlar hocam.

Allah yardımcın olsun.

Sağolun hocam bu usta işi dediğiniz gibi ağzı yananda çok parayı alıp işi geciktirende hatta babamlar ilk evi yaptırdıklarında ustayla olan olayları anlatırlar hala. Bizim tek güvencemiz İnşaat mühendisimizin lafı esirgeyecek birisi olmaması. 60 yaşın üzerinde ve akrabamız işinin hemen hemen ehlidir. Ustayla gerekirse kavga eder böyle durumlarda bizede yine yol gösterir :)

mamoste65' Alıntı:

Hocam inanın prefabrik evlerede bakmıştım daha önce ancak benim çok fazla ilgimi çekmiyor açıkçası.

xtasy' Alıntı:
hocam arsaydı inşaattı maddi olarak nasıl kalkıyorsunuz altından. sadece öğretmen maaşıyla mı? kaç yıllık öğretmensiniz? sorumu özel algılayıp cevaplamazsanız anlayışla karşılarım.

Hocam yanlış bulmuyorum sorunuzu tabiki hakkınız var. Benim meslekte 5. yılım sayılır. 2 yıl dalamanda 1 yıl mardinde(asker öğretmen) 1 yılda fethiyede çalıştım(vekil) şimdi yine fethiyedeyim evime en yakın okuldayım(1km). Kesinlikle kuru öğretmen maaşıyla yapılacak işler değil bunlar öyle olsa banka borcunu ödemekten imanım gevrerdi şimdi ise elimdeki parayla büyük oranda karşılayacağım. Parayı nasıl biriktirdim derseniz öğretmen maaşı+formatör ek dersi(yazın ve dönem arası kesinlikle çalışmam)+haftasonu halk eğitim kursu(nadir) + ösym ve sürücü kursu sınavları + 2 yıl boyunca fethiye merkezdeki dairenin kirasını ben topladım + bahçemizde yetişmeyen ağaç yok gibi(erik, kayısı, portakal, mandalin, zeytin, avakado, nar, badem, elma, ayva, dut, böğürtlen, çilek, vişne vs.) bunların gelirleri(tavuk, keçide besliyoruz) tüm bunların yanında giderimiz yok fazla (marul, soğan, lahana, brokoli, bezelye, bakla, enginar, buğday, maydanoz gibi herşeyi yetiştiriyoruz)

Yanlış anlaşılmasın ben içkide içerim, gezmeyide çok severim sırf yemeği övdüler diye 70km yol gittiğimide bilirim arabayla :) Herşeyden güzeli kurulu bi düzenim var hayatta, çok şükür bir ailem ve maddi kaynaklarımda var yoksa sanmıyorumki sadece öğretmen maaşıyla ben bu işe gireyim.

BBNET
Geri