hocam süpersinv.ofkeli' Alıntı:a ve d ama işlemci aynı olunca Farketmiyor.
buda bir bakis acisiernestososa' Alıntı:güzel olsun yeter
xxltc' Alıntı:hadis-i şerif de bu konunun cevabını peygamber efendimiz vermiş zira.
peygamber efendimiz (s.a.v.) buyuruyor ki : "Kadınlarla dört hasletleri için evlenilir: Malı için, asaleti için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun."
xxltc' Alıntı:hadis-i şerif de bu konunun cevabını peygamber efendimiz vermiş zira.
peygamber efendimiz (s.a.v.) buyuruyor ki : "Kadınlarla dört hasletleri için evlenilir: Malı için, asaleti için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun."
:+1: :+1: :+1:kily' Alıntı:konunun amacı ne :-1:
hocam dindarligin gerçeği yalanı olmaz. dindar insan bireysel yada toplum içinde İslam kaide ve kurallarını gözeterek yaşar. bu kurallar zaten günümüz en modern kurallardan da ileridir. adaletten tutunda kül hakkina edebden tutunda numusa şerefe maddi manevi tum haklarin hepsini içinde barındırır. ha deyince dindar olunmayacagi gibi giyim kusamlada dindar olunmaz. siz dindarlığı sadece insanlarin söylemlerinde ve giyimlerinde aramayin hal ve hareketlerinde insanlarla olan ilişkilerinde arayın. kişi kur'ana ve sünnete riayet ederek yaşantısını sürüyorsa o kişi dindardır diyebilirsiniz. Rabbimde böyle insanlarla karsilastirsin bizi.amdturion' Alıntı:xxltc' Alıntı:hadis-i şerif de bu konunun cevabını peygamber efendimiz vermiş zira.
gerçek anlamda dindarlıksa sıkıntı yok ama günümüzde bize yutturulmak istenen dindarlıksa itirazım var.
Ben şahsen dürüstlüğüne ve vicdanına baktım. eşimi 7 yıldır tanıyorum, 4 yıllık da evliyim çok şükür bir sıkıntımız yok olmaz da inşallah...
dersimizvar' Alıntı:nosTRa' Alıntı:Kadında hangi özellikleri arayacağını şaşıran arkadaşlar önce aynada kendine baksın ne görüyor. A,B,C,D hangisi mevcut. Siz eşinize ne verebileceksiniz... Bence insan olmanın erdemini kavrasak yeterli...
sende olmayanı başkasında istemenin ne anlamı var
:alkis:nosTRa' Alıntı:Kadında hangi özellikleri arayacağını şaşıran arkadaşlar önce aynada kendine baksın ne görüyor. A,B,C,D hangisi mevcut. Siz eşinize ne verebileceksiniz... Bence insan olmanın erdemini kavrasak yeterli...
dersimizvar' Alıntı:a)Güzelliği
b)Soyu
c)Malı
d)Dini
Hocam evde kalırsın o zaman.tcoalngsau' Alıntı:günümüzde öyle pekte hanım hatun ,dinimizin emrettiği şekilde yaşaya bay/bayan bulmak çok zor. Ama gel gör ki sorsan herkesin eşi on numero...herkes bildigini duydugunu anlatsa heralde Türkiye'de temiz-ahlaklı-namuslu sayısı % 3-5 ya çıkar ya çıkmaz. Bu devirde geniş olmak lazım heralde evlenmek için..Çevreme bakıyorum ben aday göremiyorum kolay kolay. Sözüm genele kimse alınmasın